İşyeri Dedikodusu ve Giyim Kuşam

ladyamore

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2014
3.782
9.370
Merhabalar sevgili KK sakinleri,

Nasılsınız iyi misiniz, keyfiniz yerinde mi?

Beni sorarsanız bir ay içinde ikinci konuyu açmanın şaşkınlığı içindeyim. İş hayatıyla başım dertte sanırım. Lafı daha fazla uzatmadan hemen konuya giriyorum.

Dün birikmiş işlerim vardı, bugüne de bırakmak istemedim haftanın son günü diye; bu nedenle de öğle yemeğine gidemedim. Ve bugün öğrendim ki dün yokluğum fırsat bilinmiş, arkamdan bazı dedikodular dönmüş.

Yemekte 7 kişi oturuyolar, bunlardan ikisi benimle yakın çalışan ve durumu bana taşıyan kızlar.

Digerleri de yine aynı bölümde calıstıgım kadınlar. Detay vermek gerekirse 25-35 yaş aralığında kadınlardan bahsediyorum.

Biri evli iki çocuğu var, biri nişanlı (ve kafayı bununla bozmuş durumda). Birinin yalama olmuş bi ilişkisi var.(ve o da bununla kafayı bozmuş durumda; kıskançlık, şiddet, kan, gözyaşı ne arasanız var, bazen o kadar fazla detay veriyo ki hönk diye kalıyoruz dinlerken) Kalan ikisi de bekar.

İliskileriyle ilgili niye detay verdigimi az aşağıda anlayacaksınız.

Neyse efenim bu kadınlar hamamı grubu toplaşmış ve sanıyorum biraz canları sıkılmıs olacak ki başka konu bulamayıp benim kıyafetlerime sarmışlar.

Nişanlı olan abla "Lady ne giymiş bugün ya, kime süsleniyosa bu kadar" diyerek fitili ateşleyen insan olmuş. (Oversize beyaz kazak, belden açılan yumuşak deri etek, opak çorap, şık ama topuksuz bi bot giymiştim bu arada.)

Konuşmanın sonuna atlarsak:

-Nişanlı olan ve sinir bozucu ilişkisi olan ablalar benim yeni mezun şirin hallerimin, özellikle genç bi giyim tarzı seçmemin tabiri caizse "koca bulmak için" olduğuna karar vermişler. (Tabi zaten 23 degil 53 yasındayım ben, okul da gecen sene degil 30 yıl önce bitti, hep yapmacık haller bunlar)

Uzun yoldan geldiğim halde her sabah bu kadar uğraşmamın başka açıklaması olamazmış. (Diyosun?)

Gören de moda ikonu sanacakmış, tabi sevgilim evlilik derdim yok ya bütün maaşı kıyafete yatırıyomuşum. (Sanki kisisel yatırım uzmanım haspam)

Ha bi de istemem yan cebime koy yapıyomuşum ben. (Esra Erol'lu evlilik programı bile bitti, bu insanlar bitmedi. Kendi adıma ilişki mevzularına mesafeliyim şu aralar, geçen sene kötü giden bi iliskim oldu, kendimi yenisine hazır hissetmiyorum. Sorulunca da detay vermeden şu an böyle bi şey istemedigimi söyleyip geciyorum.)

-Bekar kızlardan biri bu ablaların her söyledigine aynen demekten başka bi şey yapmamış.

Diğeri derseniz bence güzel giyiniyo ama biraz abartılı yani, bazen kendini hala üniversitede sanıyo sanki demiş. (Gecenlerde kendimce bi school girl kombini yapmıştım ondan bahsediyo sanırım.)

-Evli abla da ben genç olacaktım neler neler giyerdim, birinin okulu, birinin kreşi, sabah kahvaltısı akşam yemeği vakit mi kalıyo demiş. Ponçigim benim.

Şimdi soruya gelince, bu insanlar aslında benim çok da umrumda olan insanlar değil.
İş açısından sıkıntı yaratmadığı sürece ne giyecegimi ben bilirim, sabahın 5 buçugunda uyanıyorum zaten, bu da benim hayata bağlanma biçimim sanane arkadaşım. O yüzden onlar begenmis, begenmemis, baska seylere yormuslar o da önemli degil.

Gel gelelim korkak insan sevmiyorum, savas mı istiyorsun camooon yani

"Kazağını nerdeeen aldıın?" "Ay ben indirimde hicbi sey bulamadım sen nasıl bulduuun?" "Kolye yeni mi? Çook guzelmis" diye bikbikleyip sonra arkamdan konusamazsın.

Ha şimdi kızlardan duydum böyle demissiniz denmez. Ne yapayım ben bu kadınlara? Kill 'em with kindness tadında bi şey arıyorum.

Not: Çok uzatmayayım okuması kolay olsun dedim ama bu laf taşıma kısmına bi açıklık getireyim diye olayı öğrenme şeklimi yazmak istedim.

Bugün kahve almaya indiğimde bu nişanlısı olan kadın da benimle geldi. Iste kahve beklerken konusuyoruz bi yandan, abla beton döküyo bana evlilik hazırlıkları hakkında. Evlenirken eltisine bilmemne alınmıs ama simdi ona almaya yanaşmıyomuş adamın ailesi öyle bi şeyler. Afakanlar bastı ama kadın anlatıyo neticede, dedikodu mevzusundan da haberim yok tabi benim, dinliyodum işte kendimce tavsiye veriyorum falan.

Sonra benim kızlardan biri geldi, bu ablaya bi ters ters baktı, nişanlı olan yukarı çıktı. Ben de sordum "Noldu size aranız mı bozuk?" diye. Onun üzerine "Oldu işte bi şeyler sen de çok yüz verme şuna" dedi.

Niye falan derken de işte olayı anlattı bi üstünden.

Sonra yemekte konustuk diger kızı da alıp. Biz diyecegimizi dedik, "daha geçen gün ay Zara indiriminden mi aldın, hangi avm den aldın, acaba L bedeni kalmıs mıdır diye dolasıyodun ama kızın pesinden" dedim ben en son, sonra X abla (evli çocuklu olan) araya girdi gencsiniz kızım giyinin işte diye öyle dagıldı konu dediler.

Bu iki kızla da çok çok yakın değiliz ama zamanımızın çogu birlikte geçiyo, muhabbetimiz de iyi. Hani yeni gelene bi mesafeli, önyargılı olur insanlar, bu kızlarla hiç öyle olmadı mesela. Hatta çalıştığım yerdeki erkek arkadaşlar şanslı yere düştün, X'le Y çok kafa, cana yakın kızlardır falan dediler.

Ama tabi kefilim kesin beni koruyup kollamışlardır da diyemiyorum. Yani anlatmasalar daha çok rahatsız olurdum ama anlatmalarına da laf taşıma gözüyle mi bakmak lazım bilemedim. Bu konuda da yoruma açığım bilmem siz ne düşünürsünüz.

Son düzenleme:
Bence tarzindan odun verme, ki oyle bi niyetin yok zaten, ama bisii soylemek zorunda da degilsin ki. Kadinlar arasinda olur boyle muhabbetler, hafif bi imrenme/kiskanclik iste.
Yine oyle bi muhabbet gectiginde 'ofiste ortalama siklik citasini yukseltiyorum, ha gayret hepinizide goreyim, birbirimizden ilham alalim' tarzinda bi yorum yap, sasiran onlar olsun. bi heyecanlansinlar, birazda onlar caba gostersinler.

bunlari sana yetistiren iki bayanida tehlikeli buldum acikcasi.

Ben olsam bisey demem:) demekki haset ediolar.. anliyorum biliyorum donem donem yasiyorum cunku bu tarz seyler..karsiliginida daha guzel giyinerek veriyorum :)

Sana lafı taşıyan da bana pek tekin gelmedi. Bı söz vardı nasıldı dur. Bana başkalarının benim hakkımda neler söylediğini söyleme, o lafları senin yanında nasıl söyleyebildiler asıl onu söyle

Kiskaniliyorsun.
Aynen devam et.

arkasından konuşulan insan kıskanılıyordur. güzel görünmeye devam

Cesaretlendirdiginiz icin tesekkür ederim

Hani karşıma geçip (ya da hadi arkamdan olsun) o kazak o etekle olmuş mu şimdi ya da işyerinde giymeye uygun mu şimdi bu kıyafetler deselerdi hakikaten bi durur düsünürdüm "Acaba hakikaten olmadı mı ya da çok mu abarttım ki?" diye.

Ha nolurdu, üstlerim bi şey demedigi ya da ne bileyim görüsmelerde sorun olmadıgı sürece ben yine tarzımı degistirmezdim ama bu da onların zevki demek ki demiş olurdum.

Ama cüzdanımdaki paradan sanane, kendimi birine begendirmeye çalışıp çalışmadıgımdan sanane yani çirkin çirkin laflar

Laf taşıyanlardan uzak dur

Ben konu açarken lafı biraz fazla uzatıyorum sanırım, insanların okuması zor oluyo diye düsünüp o kısmı kısa kestim ama taşıma mevzusu tam da öyle degil aslında.

Bugün kahve almaya indim ben, bu nişanlısı olan kadın da benimle geldi. Iste kahve beklerken konusuyoruz bi yandan, abla beton döküyo bana evlilik hazırlıkları hakkında. Evlenirken eltisine bilmemne alınmıs ama simdi ona almaya yanaşmıyomuş adamın ailesi öyle bi şeyler. Afakanlar bastı ama kadın anlatıyo neticede, ben de dinliyodum işte kendimce tavsiye veriyorum falan.

Sonra benim kızlardan biri geldi, bu ablaya bi ters ters baktı, nişanlı olan yukarı cıktı. Ben de sordum "Noldu size aranız mı bozuk?" diye. Onun üzerine "Oldu işte bi şeyler sen de çok yüz verme şuna" dedi.

Niye falan derken de işte olayı anlattı. Sonra yemekte konustuk diger kızı da alıp. Biz diyecegimizi dedik, "daha geçen gün ay Zara indiriminden mi aldın, hangi avm den aldın, acaba L bedeni kalmıs mıdır diye dolasıyodun ama kızın pesinden" dedim ben en son, sonra X abla (evli çocuklu olan) araya girdi gencsiniz kızım giyinin işte diye öyle dagıldı konu dediler.

Ha ben uçsuz bucaksız samimiyete karşıyım işyerinde, ne olacagı belli olmuyor. Bu iki kızla da can ciğer değiliz ama zamanımızın çogu birlikte geçiyo, muhabbetimiz de iyi. Hani yeni gelene bi mesafeli, önyargılı olur insanlar, bu kızlarla hiç öyle olmadı mesela. Hatta çalıştığim yerdeki erkek arkadaşlar şanslı yere düştün, X'le Y çok kafa, canayakın kızlardır falan dediler.

Ama ne derece iyi niyetliler kesin eminim de diyemem tabi.

Ya ben en son gelenim, bu iki kızla benden daha uzun bi geçmişleri var diye düşünüp dedikodumu bu kadar rahatça yapabildiler o iki uyuz ve gerçekten benim kızlar ağızlarına lafı tıktı. Ya da siz haklısınız bunlar oradan oraya laf tasıyıp çift taraflı oynuyolar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, acaba diyorum haftaya iyice coşup öyle giyinilmez böyle giyinilir mi yapsam, ekstra bi özensem yani.
Sonra da yeri geldiginde tatlı tatlı laf mı soksam

İş yerinde oluyor bu giyim kuşam mevzusu. Ben seviyorum ya içimi açıyor cici cici giyinen insanlar.
Ben de seviyorum sabah sabah bi enerji veriyolar bana hele ki kış gününde

Bazen ciddi ama çok şık giyinenler oluyo, vay be nasıl güzel durmuş kadın o iğne topuklularla bütün gün koşturabiliyosa ben de yaparım uleen hissi doğuyor

Laf taşıyanlara bi sorun onların yanında sizin hakkınızda nasıl bu kadar rahat konusmuslar? ve yine laf taşıyanlara bi sorun laf taşımak hangi karakter biçimine uygun bir davranıştır? ve kendinize bi sorun laf taşıyan insanlara inanmak ne kadar doğru olur. Bence önceliginiz bu olsun.

Ben konu gereksiz uzamasın diye detay vermedim ama demin yorumumda da belirttim.

Bugün o nişanlı olanla konusuyoduk kahve sırası beklerken, o sırada konuyu bana anlatan arkadasla ters bi bakısmalarını yakaladım, nişanlı olan gidince de ben sordum noldu diye.

O da önce bi şey anlatmadı çok yüz verme bu kıza dedi, sonra ben altını deştim o da anlattı üstünkörü. Öğle yemeginde de diger kızı alıp bi daha konustuk iste.

Tabi laf taşıma her zaman riskli bi iş, tedbiri elden bırakmamak lazım, ki hakikaten daha erken kapatabilirlermiş konuyu şimdi burada söylendikçe fark ediyorum ama bilmiyorum samimi olduklarını düsündüm ben nedense. Ki cevabını da vermisler aslında.

Ben şu olayı ögrenme şeklimi konunun altına ekleyeyim en iyisi, öyle daha açık olacak sanki.

Ben sizin ortaminiz nasil bilmiyorum ama eşim bir ara ozel sektorde avm de calisiyordu. Ve bu yerden bizim cok ihtiyaclarimiz oluyordu. Evlenmistim ve oradaki cogu esyalarimi oradan aldim esim internet uzerinden ose basvurup bu bahsettigim ev esyalari olan yere girdi. Ve tabi ihtiyaclarimizi hala ayni yerde aliyoruz hemde calisanlara indirim var bazilari bilir. Kac sefer gittim oradaki samimiyeti hic sevmedim yani bizim ortama göre gereksiz laflar atiyorlar musterinin yaninda e tabi esimle birbirlerinide taniyorlar bir kac sefer de halk otobüsünde tesadüfen bir kiz gördüm ama nasil makyaj nasıl giyim anlatamam güpe gündüz. Bakin tanimiyorum esime seslendim. Canim bakar mısın eğer bu kız pavyona gitmiyorsa ben bisi bilmiyorum ama keske fotografi ilsa gostersem belki siz dersiniz beni de aşmış. Neyse esim de dediki bu kiz bizim is yerinde çalışıyor. Ben esime baktım. Sen simdi boyle bir is yerinde ortaminda mi bulunuyorsun dedim. Konusmadik ve daha bir kac sey oldu duyumlar duydum. Bizim huzurumuz kalmadi 2. 5 yil sonunda son 5 aydir cok şükür esim ayrıldı. Ve daha uygun bir is yerinde calisiyor. Burada kiskanmak degil maksadım. Belki sizin is yerinizdeki kisiler kiskanmiş da olabilir ama bazen insanin yerine zamanina göre giyinip süslenmeli sizin bahsettiginiz giyim de ben çok severim. Insan çok çiti piti oluyor genç gözükür.

Arkadan konuşan suçlu
Tasıyan da o derecede bence
Onlara ne yapacaksın safece güvenme o kadar
Bir de işyerinde abartma school girl falan komik bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…