İsveç Diyeti

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
İsveç diyetini uygulayan kişiler iki hafta içinde 7 ile 20 kilo arasında kilo verdiklerini söylediler.

Bunun dışında isveç diyetinin en büyük özelliği metabolizmayı tamamen değiştirdiğinden 2 yıl boyunca hiç kilo almamanızı sağlaması.

Ancak diyetin başarılı olaması için aşağıdaki kurallara mutlaka uymalısınız.

Kurallar:

1. Diyet programındaki 1 fincan kahvenin dışında ayrıca çay, kahve ve meşrubat içilmemeli.
2. Günde 2 litre su içilmeli.
3. Diyet 13 günden fazla sürdürülmemeli.
4. Diyeti ancak 6. günde kesebilirsiniz.
5. 3 aydan kısa bir sürede diyeti tekrarlamayın.
6. Aynı gün içinde öğle ve akşam yemekleri yer değiştirilebilir.

Tavsiyeler:

1. Brokoli bulamadığınızda karnabahar yenebilir.
2. Yüksek kolesterolü olan kişiler yumurtanın akını yiyebilirler.
3. Ölçü ve miktar belirtilmemiş yiyecekleri abartmamak koşulu ile dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
4. Diyet ağır geldiğinde 6. günde bırakıp 3 ay sonra 6 gün daha uygulanabilir.

1. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram,) zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

2. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

3. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme şeker, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

4. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Akşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

5. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmiş havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

6. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmış tavuk (200 gram), salata

7. gün
Sabah: Şekersiz çay
Öğle: Izgara et (200 gram), taze meyve
Akşam: Hiç bir şey yenmeyecek

8. gün
Sabah: 1 fincan kahve, 1 kesme seker
Öğle: 2 katı yumurta, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak, 1 domates
Akşam: 1 biftek(200 gram), zeytinyağlı ve limonlu yeşil salata

9. gün
Öğle: 1 dilim salam, 100 gram yoğurt
Akşam: 1 biftek (200 gram), yeşil salata, 1 meyve

10. gün
Öğle: Haşlanmış ıspanak, 1 domates, 1 meyve
Akşam: 2 katı yumurta, 1 dilim salam, yeşil salata

11. gün
Öğle: 1 katı yumurta, 1 rendelenmiş havuç, 250 gram yağsız beyaz peynir
Aşam: 2 dilim portakalın suyu, 100 gram yoğurt

12. gün
Sabah: 1 büyük rendelenmiş havuç (limonlu)
Öğle: Haşlanmış yağsız balık (200 gram, limonlu ve tereyağlı)
Akşam: 1 biftek (200 gram), salata ve brokoli

13. gün
Öğle: 2 katı yumurta, 1 büyük rendelenmiş havuç
Akşam: Derisi alınmış tavuk (200 gram), salata

:49: :49: :49:

Tüm herşeyi aksatmadan yaptım, sadece 2 dilim portakalın suyu yerine 2 dilim portakal yedim tek aksattığım bu oldu. 7. günün sabahında 4.2 kg verebilmiştim az mı sizce? 20 kg verilebilir diyor ama 10'u geçmek imkansız gibi.

Tüm herşeyi aksatmadan yaptım, sadece 2 dilim portakalın suyu yerine 2 dilim portakal yedim tek aksattığım bu oldu. 7. günün sabahında 4.2 kg verebilmiştim az mı sizce? 20 kg verilebilir diyor ama 10'u geçmek imkansız gibi.

5 kg de sen ona bence 1 haftada iyiymiş. Kahveden korkuyorum. Sabah sabah mide bulantısı yapmaz mı? :44:

Selam arkadaşlar ben bu diyeti yıllar öncede görmüştüm. Ama bu kadar besinle nasıl tok kalınır veya nasıl enerji olur diye düşünüyodum. Geçenlerde kuzenimde bu diyetten bahsetmişti oda öyle vermiş ve etki ediyormuş. 1hafta önce hastalığımdan dolayı 1 kilo vermiştim kilom 66.6 falandı 65.3 düştüm. Zaten hastalığı atlattıktan sonra benim pek iştahım yoktu. Ki ben tok olsam dahi tıka basa yiyen bi insandım. cumartesi tam bu diyete uymasamda dediklerini yaptım. Ama tutupta kahvaltıda kahve içmedim içmemde. Normal kahvaltımı yaptım ekmeksiz. Ama azar azarda yiyordum. Öğlen işte meyve yoğurt az biraz bisküvi öyle idare ediyodum akşamları zaten çok az yiyodum mesela kuru fasulye oluyodu 4 5 kaşıklık yiyodum. Hani 10 kilo vercem diye sağlığınızdan da olmayın herşeyden yiyin ama az yemeyide öğrenin. Çünkü bigün aynı diyeti yaptım çok halsizdim tamam kalsiyum olabilir ama bana enerji vermiyodu. gelelim bugüne cumartesinden buyana 63.7 kilo oldum:8::17:. Tabi akşam yürüyüşte yaptım size önerim az yiyin ve sporu hayatınızdan çıkarmayın. günlük tam yapamasamda haftalık 3 4 kez koşu bandında yarım saat yürüyorum. Allah kolaylık versin kızlar:13:

arkadaşlar cidden bu diyeti yapabiliyormusunuz ya. Bunu yapsam ölürüm herhalde. yokmu daha kolay bir diyet, yardım lütfen

ben bu diyetle 6 kilo verdim geçen ay ama son günlerde biraz salla pati yaptım çok sıkılmıştım. Bir de o iki dilim portakal suyu değil internette ingilizcesine baktım 2dl yani 200 ml 1 bardak portakal suyu ediyor yani. anneme dedim 2 dilimin suyu ne kadar olur felan diye anca bi kasık istersen onu da içme diye dalga geçti ondan sonra baktım xDD

bu diyette kahvaltı yokmu sadece kahve o da bence tansiyonu ayarlasın diye tamam da..

1 kesme şeker noluyor:37:onun yerine kepekli ekmek yesek ikisi de karbonhidrat..ekmek hem tok tutar hem de lifli bişey yanii.

gerçekten 2 yıl kilo alınmıyacağını bilsem canımı dişime takar yaparım da:8:

bunu yapan varmı gerçekten yaf:53::53::53:

ben yaptım 2 kere birinde 6 gün 2.kilo birinde 9 gün 4 kilo kadar verdim ama kesinlikle tavsiye etmiyorum vücüdün dengesini bozuyor verilen kiloları hemen geri alabiliyorsunuz metobolizmanın hızını yavaşlatıyor daha çok şey var.

ilk isveç diyetime 65 kilo ile başlamıştım.ramazan bayramından önce
şimdi 61 kilo ile tekrar başlıyorum bakalım bu sefer kaç kilo gidecek ayrıca geçen sefer listeye sadık kalamamıştım bu sefer kesin kararlıyım listeye sadık kalmaya :)))
ayrıca tartıya çıkmama kararıda aldım kilo verme durunca insanın morali bozuluyor ve listeden çıkıyor ..

ilk isveç diyetime 65 kilo ile başlamıştım.ramazan bayramından önce
şimdi 61 kilo ile tekrar başlıyorum bakalım bu sefer kaç kilo gidecek ayrıca geçen sefer listeye sadık kalamamıştım bu sefer kesin kararlıyım listeye sadık kalmaya :)))
ayrıca tartıya çıkmama kararıda aldım kilo verme durunca insanın morali bozuluyor ve listeden çıkıyor ..[/QUOT

bnm basıma gelen gb kılo vermem sadece 300 gram oldu uc gunde moralım bozuldu bıraktım dıyetı yenı dıyet arıyorum :(

arkadaşlar kesinlikle çok sağlıksız bir diyet. diyet bitince avuç avuç saçlarınız dökülüyor, tırnaklarınız kırılıyor ve vücudunuz çok az kalori ile çalışmaya başladığından normal beslenme düzenine geçtiğinizde ani kilo alımı oluyor ve bu kez bu diyet sebebiyle metabolizmanız yavaşladığı için aldığınız bu kiloları vermek eskisine oranla çok güçleşiyor. kim demiş 2yıl kiloları almamak garanti diye. ayrıca verdiğiniz tüm kilolar kaslarınızdan gidiyor.yağlar olduğu gibi kalıyor. bence sakın denemeyin ama derseniz ki ben bu diyetten sonra da yaşam ve yeme tarzımı bu diyete göre değiştiricem, sürdürücem o ayrı..

yaklaşık 1 hafta önce başladım.. 6. günüm bitti bugun.. resmen kendimi diğer yemeklerle imtihan ettim ve yemedim ( ki bugun hiç birini canım istemiyor dahi ) o açıdan iyi oldu.. ilk 2 gün baya acıktırdı ama ondan sonrası gayet rahat geldi.. birçok yerden yorum okudum genelde sağlıksız denmiş aslında başlamamın nedeni içinde olan besinlerin sağlıklı şeyler olmasıydı.. sabah kahvesini normal kahve yerine türk kahvesiyle değiştirdim.. inanılmaz tutuyor.. öğünler arasında bi iki şeyin yerinide değiştiriyorum ben mesela ekmek oldugu gün ıspanakla yemiştim ekmeğimi yada meyveyi ara öğün olarak değerlendiriyorum.. çok fazlada yüklenmiyorum kendime.. zaten su içen biri olrak suyu alıom yanıma bardak bardak gidio.. ancak tartıya çıktım bugun 6 günüm sadece 1 kilo gitmiş.. regl dönemime yaklaştıgındandır diyorum.. 13 gün sonunda olanları görecez.. ayrıca ben sonrasında diyetisyenimin verdiği listeyle ve sporla desteklemeyi dşünüyorum.. bunun kalorisi düşük oldugundan diğeri işe yararmı diye endişelerim var ama artık ilerleyen zamanlarda görecez :)

Back
X