selamlar.. Faydası olur diyerek paylaşmak istedim. Bugün İsveç diyetinde 7. günü sağ salim bitirdim . Öncelikle internette uzun bir araştırmaya girdim ve en son sonunda bir beyefendinin bloğunda yapmış olduğu detaylı araştırmayı ve sonucunda paylaştığı listeyi uyguladım . bu diyetin zararlarının farkındayım , gençliğimde de 3-4 kere yapmışlığım var .. kilolarla başım hep dertte yani .. şuan 39 yaşımda yeniden uygulamamın sebebi evde kaldığımız bu karantina dönemlerinde 8 kilo birden almış olmam .. zaten zayıf olmayan ben birden yuvarlanır hale geldim ve hazır dışarıya çıkmıyorken başarabilirim dedim .. 2 hafta önce eşim internetten koluma takmak için bir adım sayar aldı . Ayrıca her yediğimi yazdığım ve detaylı şekilde vitamin ve kalori değerlerini gösteren bir telefon aplikasyonu indirdim . Ve tüm motivasyonum ile başladım .
Genel olarak pek iradeli bir insan sayılmam ..İlk gün sabah aç karnına tartıda 68.7 çıkmıştım . 7. gün sonunda bu sabah 65.4 .. tabi ki yaş evde kapalı olma durumu kilo vermeyi yavaşlatıyor . ( boyum 1.60 )
Bu arada her gün ne yediğimi aplikasyona işledim. ( destek vitamin alıyorum zaten ; uzun zamandır günlük vitaminler kullanıyorum ) Ayrıca adım sayar bilekliğimi de 8000 adıma programladım .. Her gün evin içinde adımlarımı saymak ciddi bir motivasyon oluyor .. ( bazen bilekliği yanıltmak için TV karsısında uygun adım mars şeklinde yerimde saydığımda oluyor
)
Hedef 55 kiloya düşmek .. İsveç diyetinden mucize beklemiyorum tabi ki .. Ama en azında başlangıç döneminde hızlı bir kilo kaybı motive ediyor insanı .. Su içmeyi kesinlikle ihmal etmiyorum . Büyük bir bardağa yarım kabuk tarçın ince bir dilim limon yada portakal ile pipet kullanarak sürekli su içiyorum . BU şekilde suyu tadı hem daha güzel oluyor , hem seker ihtiyacı olmuyor hem de bir şeyler içiyorum psikolojisi yaratıyor .
Önümüzdeki hafta yeniden yazarım durumu .. mümkün oldukça esneme ve ufak egzersizler yapıyorum . ( bugün online bır yoga dersine katıldım mesela, cumartesi aksamı evde müzikler açıp kendı kendıme dans ettim uzun sure .. ) "Bir sıfırdan büyüktür" mottosu ile hiç bır hareket fırsatını kacırmıyorum . Sarkma çatlama olmasın dıyerek sabah aksamda usenmeden krem sürüyorum heryerıme
)) yani bu ara buna odaklandım diyebilirim .
Diyet sonrası daha da önemlı tabıkı .. asıl diyet ve sürec isvec diyeti sonrası baslıyor aslında .. kalorı hesabı ıle gıdecegım , Mutfakta o saymadıgımız ama tadına bakarken yemeklerımızın agzımıza attığımız ufak lokmalar çok önemliymiş .. onu kestim ve bunu bir yaşam alışkanlığı haline getireceğim .. yemek için yaşamak değil yaşamak için yemek ... Zaten tüm dünya olarak geçiriyor olduğumuz bu sınavda bunun bir kanıtı .. neyse o başka bir konu olsun .. sevgiyle ve sağlıkla kalın ..