• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isveç diyeti kraliçeleri:yarışa hazır mısınız?

bende neskafe yerine çay içiyorum kahveyle aram hiç yok birde haşlanmış balık var onun yerine ton balık yesem olurmu?

bi site var kalorisepeti ordan kalorileri karşılaştırıyorum ona göre az yada çok yiyorum. ama zannedersem olur yağını falan iyice süzersen. ben ton balığı yiyemiyorum onun yerine herhalde alabalık alırım. bilmiyom hayatta diyet yapabilen bi insan değilken şimdi oruçken diyat yapıyom. bu çok komik.:9:

Selamlar =)

Pek çok yerde bir sürü diyet listesi okuduktan sonra ben de karar verdim isveç diyetine. Yıllar önce annemin yaptığını ve çok iyi sonuç aldığını hatırlıyorum. Doğrusu benim de güzel gidiyor =) Bugün 5. günümdeyim, toplamda yaklaşık 2 kilo verdim. Sonuçta verdiğim 7-10 kilo olmasa da maksat metabolizmayı biraz yerinden oynatmak. Bir ufak şey de, bu listeyle ilgili hep çok zararlı diyorlar oysa benim için çok daha sağlıklı bir düzene giriyorum, menümden hamur işini çıkartıyorum, bol bol yeşil sebze, üstelik kırmızı-siyah et dağılımı da gayet güzel bana kalırsa... Normalde yiyemediğim sebzeleri salataları bu sayede yiyorum =)

Menüdeki ufak değişikliklerden bahsettiğinizi okudum, ben de mesela salam sevmiyorum onun yerine kurutulmuş yağsız et aldım, onu yedim.

Çok hızlı diyetlerde yağ değil kas kaybı olduğundan da bahsediliyor fakat bu listede hiçbir yerden yağ almıyoruz ki... Ayrıca bana kalırsa hangi diyet olursa olsun hareket mutlaka eklenmeli, sporsuz ya da hareketsiz olmuyor bu iş.

Bir de, belki faydalı olabilir ümidiyle, ufak bir tüyo da vermek istiyorum. Pek çoğunuz biliyor olabilir gerçi... Vücut en önce en son yediği şeyi yakıp enerji için kullanıyor. Bu yüzden kastan değil de yağdan gitsin diyenler her yemekten sonra oturmamalı, ufak tefek hareketler de olsa hareket etmeli. Yediklerini o hareketlerde yakmalı. Ben bunun için şu taktiği kullanıyorum; yemeğim bittiğinde masada fazla oyalanmadan masayı toplamaya başlıyorum. Bu sırada da her şeyi birden taşımak yerine teker teker her defa iki elime en fazla birer şey alarak mutfağa gidip geliyorum. Hem ortalıkta canımın çekeceği yiyecek bir şey kalmıyor hem de ev içerisinde kendime hareket imkanı sağlıyorum =)

Bu bakımdan eşimle birlikte masaya oturmak, onunla sohbet ederek yemek yerken sadece kendi tabağımdaki yemekle ilgilenmek de iyi geliyor, daha yavaş yemek yememi sağlıyor. Bir süre sonra bir bakmışım farkına varmadan doymuşum tabağımın yarısı duruyor...

Son bir not; 13 gün sonunda hepimiz için harika sonuçlar olacağına eminim ama asıl önemlisi sanırım ondan sonra bu güzel sonuçları devam ettirmek =) Ben Karatay Diyetindeki şekilde bir beslenme felsefesi oluşturup devam ettirmeyi düşünüyorum. Bana kalırsa hem günlük hayatta yürütmesi kolay hem de çok sağlıklı...

ya bu arada sabah demiştim ya 800 gr dayanamadım öğleden sonra bidaha çıktım tartıya 1100 gr gitmiş. böylemi olması lazım bunun. normalmi. bu hızla akşama iki kilo azalma görecem yani.:44:

merhaba kızlar bende isveçe 2 gün dayanabilenlerdenim ama ayın 15inde bayram için ailemin yanına gidecem 102 kilodan 92ye düştüm kendi çabalarımla ama 92de takıldım kaldım sizinde desteğinizle bende başlamak istiyorum yarın başlıyorum inş sabah tartılıp yazarım kilomu var mı destek olacak olan

hoşgeldin elbette birlikte vericez kiloları sende hergün bilgi verirsen birbirimizi motive etmiş oluruz

ben isveç diyeti bittiğinde (13.günden sonra)

7 gün 1000 kalorilik diyet uygulucam daha sonrada kalorileri yükselterek istediğim kiloda kalabilmek için kendime beslenme programı yapıcam inşallah başarılı olurum:)

bende neskafe yerine çay içiyorum kahveyle aram hiç yok birde haşlanmış balık var onun yerine ton balık yesem olurmu?

canım bide aç karnına kahvenin mantığı beyne yağ yak sinyali göndermesiymiş. çayda aynı olay varmı bilmiyorum. bende miğdem bulana bulana içiyorum.

biblodeniz hoş geldin tatlım. umurım birlikte atarız bu kiloları.

hoşbulduk canım.. inşallah inanırsak sabredersek gider elbette

spor yapıyor mmusun canım ben oruç da tutacam inş gider bu kilolar

çok ağır spor yapamıyorum çalışıyorum yoruluyorum zaten akşam çok halim kalmıyor mekik aletim var bununla kollarım karnım bacaklarım çalışıyor bugun başlıcam.. bide yıllar önce tv de fatih ürekt en duymuştum ve yapmıştım işe yaradı günde 100 er defa kalçalarımı duvara vuruyorum :33::33::33::1::1::1:

yemeeee :50::50::50::50:

öyle güzel kokuyolarkiiiiiiiiiiiiiiiii:43::43::43::43:

bilmezmiyimmm :14::14::14: bende baya acıktım yaa suyla doyuyorum karnımı

ben isveç diyeti bittiğinde (13.günden sonra)

7 gün 1000 kalorilik diyet uygulucam daha sonrada kalorileri yükselterek istediğim kiloda kalabilmek için kendime beslenme programı yapıcam inşallah başarılı olurum:)

kaç gün kalmıştı canım bitirmeye. umarım başarılı olursun.

:46::46::46::46:çok güzel denizcim inşallah böyle devam eder gider hepsi

benim 2 gündür durdu kilo vermem bu günde 62,5 gördüm tartıda :((( galiba veremicem kilo moralim bozuldu.gerçi bu gün daha 5.günüm bakalım ne olucak.

umarım mavielle cimm :16::16: ben bide ayhan ercanın çayından içiyorum günde 3 kup :34::34: sende sakın veremiyorum diye üzülme günlük su tüketimini çoğalt

Sakın moral bozukluğuna uğramayın, vücut hep böyle, bir yerde duruyor, inat ediyor, siz de inat edin, hareket edin, sabahları uyandığınızda soğuk duş almayı deneyin mesela =) onun inadını kırın.

Benim de kilo vermem yavaşladı mesela, önceden hızla giderken şimdi çok yavaş 100'er gr gibi. Ama toplama bakınca azar azar da olsa bizi hedefimize yaklaştırıyor :)

Sakın moral bozukluğuna uğramayın, vücut hep böyle, bir yerde duruyor, inat ediyor, siz de inat edin, hareket edin, sabahları uyandığınızda soğuk duş almayı deneyin mesela =) onun inadını kırın.

Benim de kilo vermem yavaşladı mesela, önceden hızla giderken şimdi çok yavaş 100'er gr gibi. Ama toplama bakınca azar azar da olsa bizi hedefimize yaklaştırıyor :)

devam ediyorum bakalım ne olucak hiç olmazsa 5 kilo verebilseydim.

Back
X