- 30 Ocak 2017
- 3
- 3
- 16
- Konu Sahibi scarlettsebnem
- #15.161
merhaba ben geçen yıl bu diyetin ilk haftasını yapmış ve 5 kilo vermiştim. 6 günde bıraktım. doğum sonrası üzerime yapışan kilolardan kurtulmak için bu defa 13 günü tamamlamak için tekrar başladım ve 4. günümdeyim. bozmamaya çalışıyorum. her gün et yerine yeşil mercimek tercih ediyorum, öğle yemeğiyle akşam yemeğinin yerini değiştiriyorum. ıspanak yerine bol marul semizotu gibi ufak dokunuşlarla daha çekilir oluyor en azından. ben gün içinde istediğim kadar kahve de tüketiyorum. yeşil çay ya da zencefil de içiyorum. aslında çok sağlıksız olduğunu düşünmüyorum. salata protein meyve bol bol var liste içinde. özellikle porsiyon belirtilmemiş besinleri istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. bunun adı aslında metabolizma diyeti diye geçiyor. ve çeviri diyet olduğu için gr hesabına dikkat etmek gerekli mesela peynir 25 gr diyor ama yabancı metabolik diyetlerde bu oran 200 gr civarı. aslında yağsız tuzsuz peynir dedikleri de lor peyniri. bunlara dikkat etmezse halsiz kalıyor insan. ama yazmamdaki en büyük neden şu, başladıysanız 6. güne kadar dayanın. kafanıza göre bırakırsanız eğer metabolizmayı yavaşlatıyor. ben daha önce 3 günde bıraktım ve ne yaparsam yapayım kilo veremedim. kabak detoksu bile gram değiştirmedi kilomu. bu nedenle ısrarla 6 ya da 13 günde bitirin diyorlar. bende halsizlik yorgunluk yok. işim gereği haftanın 3 günü 4 saat kadar yürüyorum 2 yaşında oğlum var sürekli hareket halindeyim sorunum yok çok şükür. 13 e kadar devam edeceğim inşaallah. sonra başka diyetle devam. bugün itibariyle 3 kilo verdim ben..