Popüler Konu İsveç Diyeti Deneyimlerimiz

canım ben 26 yaşındayım tanışmadık haklısın =)
üni bitti bu sene kpss ye girdim iş bakıyorum.
seneye evlnmeyi düşünüyorum
hazır işe girmemişken 13 gün deneyim dedim canım.
geçen senelerde bir çok kez düşündm ama yapmadım diyeti sarkma falan olursa diye
birde çok az yemek diye düşünüyordum ama şu an baya tokum akşamı yedim rahatladım canım

sen kaç yaşındasın canım...
 
Hmm kolaylıklar dilerim cnm.. Ben de 27 yaşındayım,4 yıllık evli ve 1 yaşında yaramaz bir oğlan annesiyim.Üni mezunuyum ve kpss hazırlığı yapıyorum kendi çapımda :) 48-52 kilo arasında gider gelirdim,hamileliğimi 62 kg ile tamamladım ama doğumdan sonra 69a kadar çıktım.Diyetisyene gittim tahlillerime baktı ve olur olur verirsin dedi, liste fotokopilerinden birini tutuşturdu elime.Yahu bi sor bakalım kaç kilodan bu hale geldim,neden kilo aldım,alerjim var mı bazı yiyeceklere,vs vs ama nerde resmen ben zorla anlattım da neyse bu liste zor değil dene bir ay sonra gel diyerek kibarca defol dedi.Söylene söylene çıktım hayal kırıklığıyla ve aman dedim bi deneyeyim ve başladı diyet maceramız.. Sarkmaktan korkuyorum açıkçası bu diyetle spor yapmak çok zor çünkü derman yok.Bile bile lades diyomuşuz gibi bi his var içimde ama hadi bakalım hayırlısı canım :)
 
canım ne mezunusun?
Allah bağışlasın oğlunu...

devlet hastanesine mi gittin bu arada

bende okulda kilo aldım hep ye iç yat kilo almazdım 4. sınfta bir baktım 8-10 kilo almışım artık zorlamışm baya... o yememe 85 olmam lazımdı gece yerdk hep
 
Sağol canım.Bilgisayar programcılığı mezunuyum önlisans,şimdi de Aöf işletme ile 4e tamamlıyorum inşallah.. Maalesef devlet hastanesine gittim.. Sen hangi bölüm okudun cnm?
 
Sağol canım.Bilgisayar programcılığı mezunuyum önlisans,şimdi de Aöf işletme ile 4e tamamlıyorum inşallah.. Maalesef devlet hastanesine gittim.. Sen hangi bölüm okudun cnm?
canım ben arkeoloji
bende gitsem devlet hast. giderdim ama bakmıyorlar diye duydum çnkü fazla bir kilomuz yok. onlara göre iyiyiz obez değilz diye.
 
Aa ne güzel ben de Arkeolog olmayı isterdim ilkokulda :) Boy 1,60 olduğundan 66 baya fazla gözüküyor
canm bende 1.62 yim biraz fazlayz evet ben bölgesel alıyorum sadece göbek. kalçam 95 şu an 90 olsa iyi olacak. ama bol su içnce benm mide göbek şişiyor valla. bi de midem bulanıyı artık boş mide su içmekten. arkadaş 3lt içn demiş...

bir de kafama ne taktım yaa,
benm kaburgam hafif çıkık göbeğim dümdüz olsa o belli olacak
zayıfladımda bunu düşünmesi kaldı
nasıl kaptrdıysam
 
Bende de göbek sıkıntı,6 aylık hamile gibiyim ve ben de düşünüyorum cidden zayıflarsam bu göbek kesin sarkar zaten sezeryanlıyım
 
canm onu halledersn mekikle falan.
yarım mekik çek ama olur mu tamdan daha faydalı ve daha kolay...
Fırsat buldukça yapıyorum canım artık bakalım nolacak 13 gün sonunda..
Slm arkadaslar bende yarim basliyorum benimle beraber baslamak isteyen varsa gelsin yapalim
Biz başladık sen de arkamızdan gel hadi birbirimizi daha da heveslendirelim yoksa bu diyet çekilmez
 
Fırsat buldukça yapıyorum canım artık bakalım nolacak 13 gün sonunda..

Biz başladık sen de arkamızdan gel hadi birbirimizi daha da heveslendirelim yoksa bu diyet çekilmez
fazla su midemi bulandırıyor
annemde bozcan sen diyor
bozmam çok zorlanmazsam
ama sudan göbeğim şişiyor neden??
 
fazla su midemi bulandırıyor
annemde bozcan sen diyor
bozmam çok zorlanmazsam
ama sudan göbeğim şişiyor neden??
Aslında çok su içmek de iyi değil böbrekleri yoruyor fazlası.Ben bi araştırma yaptım ve bilimsel olarak formülü var,içilmesi gereken su miktarı şöyle hesaplanıyor : Kilon*0,03=?
Öyle 3 litreler falan bazı bünyeler için çok abartılı.2 lt bizim kilomuz için ideal ayrıca günlük tempoyla da çok alakalı yani ne kadar tuvalete çıkıyoruz ya da ne kadar terliyoruz ve ne kadar efor sarfediyoruz,bunlara göre su miktarı ayarlanmalı yoksa organlarımıza eziyet olur.
 
nasıl hesaplıcam canm anlamadm bölecek myiz çarpma işareti çıkmışta
ben su içince çok tuvalete çıkıyorum yani sonuç olarak biraz açar mısın bu kısmı
 
nasıl hesaplıcam canm anlamadm bölecek myiz çarpma işareti çıkmışta
ben su içince çok tuvalete çıkıyorum yani sonuç olarak biraz açar mısın bu kısmı
Bu makale daha aydınlatıcı olur canım ben eksik bilgi vermeyeyim diye olduğu gibi kopyaladım :)
Su İhtiyacını Etkileyen Faktörler
Tüketilmesi gereken toplam sıvı miktarı günlük aktivitelere, yaşanan iklime, sağlık koşullarına ve eğer gebelik veya hamilelik varsa, buna göre değiştirilmesi gerekebilir.

Egzersiz. Eğer egzersiz yapılıyorsa veya terlemeye yol açan herhangi bir aktivite ile uğraşılıyorsa, kaybedilen sıvının telafi edilmesi için ekstra su tüketmeye ihtiyaç duyulur. Kısa süreli egzersizlerde ekstradan 400 ila 600 ml (yaklaşık 1.5 ila 2.5 bardak) su tüketmek yeterlidir ancak 1 saatten fazla süren ağır egzersizlerde (örneğin marathon koşmak) daha fazla sıvı tüketmek gerekir. İlave olarak ne kadar suya ihtiyaç duyulacağı egzersiz sırasında ne kadar terlendiğine, yapılan egzersizin türüne ve süresine bağlıdır. Uzun süreli ağır egzersizler sırasında sodyum içeren sporcu içeceklerinden tüketmek en iyisidir. Bu sayede terleme sırasında kaybedilen sodyumun yerine konması sağlanır ve yaşamı tehdit edici olabilen hiponatremi gelişme ihtimali azaltılmış olur. Ayrıca egzersiz bittikten sonra da kaybedilen sıvının yerine konulmasına devam edilmelidir.

Çevre. Sıcak ya da nemli havalar terlemeye yol açabilir ve ilave sıvı tüketimini gerektirir. Ayrıca kışın kapalı alanlardaki ısınmış hava da cildin nemini kaybetmesine yol açabilir. Bunun ötesinde 2,500 metre’den (8,200 feet) daha yüksek olan irtifalar idrar yapımında artışı tetikleyebilir ve daha hızlı solumaya sebep olabilir; bu da vücuttaki sıvı rezervinin çoğunun tüketilmesi demektir.

Hastalıklar veya sağlık koşulları. Ateş, kusma, ishal varlığında vücut ekstra sıvı kaybeder. Bu durumlarda daha fazla su içmek gerekir. Belirli durumlarda doktorlar ağız yoluyla alınan rehidrasyon solüsyonlarından tüketilmesini tavsiye edebilir. Ayrıca idrar kesesi enfeksiyonu veya idrar yollarında taş bulunması gibi belirli durumların gelişmesi halinde daha fazla sıvı tüketimine ihtiyaç duyulabilir. Diğer taraftan kalp yetmezliği, belirli türdeki böbrek, karaciğer veya böbrek üstü bezi hastalıkları gibi belirli durumlar su atılımını bozabilir ve hatta böyle durumlar vücuda alınan sıvı miktarının sınırlandırılmasını gerektirebilir.

Gebelik veya emzirme dönemi. Bebek bekleyen veya bebek emziren kadınların hidrat kalmaları için ekstra su içmeleri gerekir. Özellikle emzirme döneminde yüksek miktarda sıvı alınmalıdır.

The Institute of Medicine (İlaç Enstitüsü) hamile bayanlara günde 2.3 litre (yaklaşık 10 bardak), bebek emziren bayanlara ise 3.1 litre (yaklaşık 13 bardak) sıvı tüketmelerini tavsiye ediyor.

Her ne kadar nadir olarak görülse de çok fazla su tüketimi de görülebilmektedir. Böbreklerin aşırı suyu dışarı atmada başarısız olduğu durumlarda kan seyrelir, bu da kanda bulunan sodyum konsantrasyonunun düşmesine yol açar ve hiponatremi meydana gelir. Marathon koşucuları gibi sporcular hiponatremi açısından yüksek risk altındadırlar.

Gerek çok su tüketmek gerekse yeteri kadar su tüketmemek sağlığa zararlı durumlardır. Kişilerin günlük olarak tüketmeleri geren sıvı miktarını kendi koşullarına göre hesaplamaları ve gereken durumlarda ilgili değişiklikleri yapmaları sağlıkları ve vücut işleyiş düzenleri açısından büyük önem taşır.

Günde ne kadar su içilmeli
1 kişinin günlük su ihtiyacı pek çok farklı etkene bağlıdır: Kişinin sağlık koşulları, günlük aktiviteleri ve yaşadığı iklim.
Her ne kadar herkese hitap eden standart bir formül olmasa da, herkesin kendi vücudunun ihtiyacı olan sıvı miktarını bilmesi 1 günde ne kadar su tüketmesi gerektiğinin saptanmasında yardımcı olacaktır. Yetişkinlerde bu miktarın vücut ağırlığının %3'üne yakın olması gerekir. Yani 100 kg olan bir kişi günde 3 litre, 50 kg olan bir kişi ise günde ortalama 1.5 litre su tüketmelidir. 0.03 çarpanını kilonuz ile çarparak ortalama su ihtiyacınızıbulabilirsiniz.

Ecz. Z. Kübra Özden
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…