İstiyorum ama cesaretim yok.

30 bine araba almak gibi bi hata yapma o araba leştir. Sürekli bi tarafı bozulur masraf çıkarır. 2.el polo golf düşünebilirsin. Sadece benzin odaklı düşünme güvenlik de önemli.

Herkes kullanıyo bende kullanıyorum yıllardır ilk öğrendiğimde köyde sürmüştüm düşün 13 yaşımda iykide öğrenmişim çok zevk alıyorum ama benim ayrı arabam yok eşimde bende memuruz servis kullanıyoruz gerektikçe kullanıyorum arabayı bence sıfır alma bizim araba sıfır aldık sürmeye korkuyorum tecrübeye de bakmıyo insan acıyo vururum diye

Ben manuelle öğrendim, uzun bir süre manuel kullandım. Sonra bizimkiler sağolsun mezuniyet hediyesi olarak otomatik bir araç aldılar bana. Manuelin keyfi falan yok bence, özellikle şehir içi trafikte eziyetten başka bir şey değil. Otomatikle çok rahatım. Sürücü kursundaki hocam bile otomatik araba en rahatı derdi.

Araç olarak 2.el düşünebilirsiniz ama araç piyasasından pek haberiniz yok gibi. :) İyi bir 2.el fiyatı 50 bin zaten sıfır bulamazsınız ona, bana 60 bine alınan sıfır araç 90 bine ulaşmış bu sene. Baya uçuk fiyatlar araçlar, piyasa uçtu. Honda Jazz düşünebilirsiniz, güzel araçlar onlar. 2008 model Pololar var otomatik onları da 40-50 bine bulabilirsiniz belki temiz.

Bence sifir araba almadan once esinizin yada annenizin babanızın arabasinda deneyimleyin hem cesaret gelir yaninizda mutlaka araba surmesini bilen biri olsun o size yol gosterir en kotu arkadasinizdan yardim isteyin önce sakin yerlerde sürün otomatikte birsey yok park etmeyi de 5 defa etseniz öğrenirsiniz bu isin pesini birakmayin mutlaka öğrenin

Bende bu sira araba pesindeyim ve arastirma yapiyprum devamli.Ben de otomatik bakiyorum.Durum su:

50 bine sifir hem de otomatik vites yok.
Dun galeriye gittik 63 bin lira otomatik opel corsa hem de boşu.

Bence mantiklisi ki kendim bunda karar kildim,otomatik, 2. El 70 bin km ye kadar,2011-2012 arasi ve 40 -43 bine kadar da cikabilecegim bir araba fazlasiyla var.corsa,yaris,fiesta...Bunlar bu skalada.Bir degerlendir.Ben bir de benzinli alip tup taktiricam.O da ozellikler arasinda.

Arabada önceliğin ne tam olarak? Sağlamlık mı? Az yakması mı? Konfor mu? Sağlamlık açısından peugeout, fiat, hyundai ve renault önermem. Kağıt gibi arabalar. Ama yok dersenki ben şehir içi kullanacağım, hız yapmam vs o zaman alınabilir.

Bana araba almayı düşündüğümüz zaman toyota yaris düşünmüştük eşimle, küçük motor az da yakar. Opel corsayı da beğeniyoruz biz, tam bir kadın arabası, baya kullanışlı. Dizel olursa atik olur, akar gider. Benzinli arabalarda ise torka bağlı olarak performans değişir. Ama opel çok masraf çıkarır, toyota yedek parça ve servis açısından çok daha ucuz opele göre. Volkswagen, audi vs de oldukça kaliteli ve sağlam araçlar zaten. diğerlerine göre daha pahalı olurlar ama çok daha fazla km yapabilirsin. Yani alacağın araca göre 200.000de olması sorun olmaz. :)

Yazacak çok şey var, arabalar hakkında da baya bilgim var. :) aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Ekleme: dacia beş para etmez. Boşa bakma derim.

Hepinize teşekkürler kızlar.
Bayağı bilgi veren olmuş o saydığınız markaları tek tek araştıracağım şimdi.

Valla ben sabırsızım şuan o yüzden kredi derdim ama borçsuz almak da çok mantıklı.
İçinize sineni yapın.
Ya da daha kısa sürede ödeme planlayarak faizden kısmaya bakın derim.

Teşekkürler çok bilgilendirici oldu :)

Düz vites kulanamam sanırım
Otomatik rahat dedikleri için bir güven geldi ufaktan :)

Ben de 10 binlik külüstür alıp rahat rahat çarpa çarpa öğreneyim diye düşünmedim değil :)
Ama her gün bir tarafı elimde kalırsa nefret gelir biliyorum.

Pek değil neredeyse hiç yok :)
Aslında arabalara bir ilgim falan da yok.
Sadece artık ben de araba kullanıyorum diyebilmek istiyorum.
Annemi alayım arabama gezdireyim falan. :)

Bir iki gündür netten aratırdım 52 bine sıfır otomatik buldum mesela o yüzden olabilir diye düşündüm.
Ama marka da önemli sonuçta. Şimdi baktım o marka için frenleri sorunlu diyen olmuş.

Teşekkür ederim bakacağım onlara da.

Öyle bir imkanım yok maalesef.
Tabi önce sakin yerlerde başlarım da inşallah çabuk öğrenirim.

Anlaşıldı :)
Teşekkürler.

Valla şimdilik önceliğim bana sürekli arıza çıkarmasın.
Pişman etmesin aldığıma.

Öğrenmem kolay olsun, sürmesi park etmesi vs kolaylık sağlayan bir tipi olsa hoş olur.
Şimdilik sadece şehir içinde kısa mesafelerde öğrenmek amacım uzun yol yapamam zaten.

Bir de yakıt cimrisi olsa iyi olur :)

Bende aynı durumdayım. Ehliyet ve araba almak istiyorum. Araba için ford fiesta düşünüyorum. Kullanan bilen var mı fiestalar nasıldır?
İlk arabam fiesta 2005 model çok seviyorum fiesta karşı bir cazibe var bence sattık şimdi corolla alacak gibiyiz bugün baktık bizde sıfırı 65 binden başlıyor iyi geldi fiyat bakalım nasip alma imkanın varsa hiç dusunme

Maşallah corolla hakkındaki dusuncelerin nelerdir öğrensem Manuel baktık bizde

97 model kuzum o clio hiç önünden geçme sorun üstüne sorun olur çıldırırsın bence ilk daha cazip yorgun görünmüyor araba en azından diğerleri bitmiş gibi biraz fiesta bak bi oda sürümü şahane bir araç

İşte ben. Ben de bu aralar araba arayışındayım. Zerre kadar bilgim, ilgim de yok. Sadece görünüş olarak beğendiğim araçlar var, onlar da nasıldır hiç bilmem, anlamam. Mesela fiat 500, honda cr-v, citroen c3, polo, belki bir de yaris. Ama işte polo dışındakilere mırın kırın yapıyor eşim, tüm hevesimi kaçırıyor. Dan diye gidip alamıyorsun da anlamayınca hiç.

Araba özgürlük ya, bayılıyorum kadın sürücülere. Umarım aradığınızı bulursunuz, ben de takipteyim konuyu. Çok esaslı kadınlar varmış burada bu işlerden anlayan. Hepinize hayran kaldım ne yalan söyleyeyim :)

Tamamen pratik yapmakla alakali. Öncelikle bol bol video izleyeceksiniz. Vites nedir, aynalar nasıl kullanılır vs. Sonra kendinize profesyonel bir öğretmen tutacaksınız. Ilk etapta kendi arabalarından öğretiyorlar, onlarin da ayaginin altinda pedal oluyor, sağlıklı olan da bu zaten. Bi asamaya geldikten sonra kendi arabanızda pratik yapmaya baslarsiniz. Ekmek almaya bile arabayla gideceksiniz. Her gun mutlaka mahallede bir tur bile olsa binecek ve park edeceksiniz. Otomatik zaten cok cok kolay. Ama hem otomatik, hem dizel asla 30 bin diye birşey yok. Hem otomatik hem dizel derseniz en az 45 binden başlar ikinci eller.

Bende aynı durumdayım. Ehliyet ve araba almak istiyorum. Araba için ford fiesta düşünüyorum. Kullanan bilen var mı fiestalar nasıldır?

Fiesta candır

2013 model fiestam var . İlk birkaç kullanışımı babamın arabasıyla yaptıktan sonra sıfır fiesta aldık . 4 yıldır kullanıyorum ve artık aramızda bir gönül bağı var

Yakıt tüketimi az, atikliği on numara, sürüş konforu çok iyi kesinlikle tavsiye ediyorum. 43 bine almıştık şu an satsam 49 bine rahat satabiliyorum. Yine olsa yine alırdım

Maşallah corolla hakkındaki dusuncelerin nelerdir öğrensem Manuel baktık bizde

Corolla için çok baktık biz eşimle. Yaklaşık iki sene gittik geldik(1.33 motor life paket) acaba alsamıydık vs diye. Ama bir türlü hadi diyemedik ikimizde. Çünkü bizim arabadan beklentilerimiz biraz yüksek. Şahsen corolla çok güzel olsa da ben parça kalitesini beğenmiyorum, kapıların kapanması sesi falan takır tukur geliyor bana. Arkada oturduğumda yol sesini çok alıyormuş onu fark ettim. Bir de aman aman konforlu değil. 1.33 manuel benzinli'nin performansı (bize göre) çok iyi değil, yokuşlarda biraz bayıyor araba. Ama genel olarak gidişi güzel. Ama opel astra ile kıyasladığımda (2 astra 1 corsa kullandık sıfır) corollanın bana göre avantajlarından biri biraz daha az yakması. Diğeri ise servisinin opele göre çook daha ucuz olması. Opelde bakımlar 1000 tlyi bulurken corollada 500-600dü sanırım en fazla.

Türkiyede ne yazık ki arabalar gereksiz pahalı. Corolla hemen sayılabilecek bir araba ve fiyatı da çok düşmüyor. Yani değer kaybı nispeten az.

Ama benim denediğim araba corolla manuel benzinli 1.33 ile sınırlı. Eğer para sıkıntısı yoksa dizel alınabilir. Ama tabii ki benim görüşüm corollaya o kadar vereceğime az daha koyarım (1.4 dizeli 92.000) daha iyi bir araç alırım. Çok şey yazdım ya :) merak ettiğin bir şey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…