İstiyorum ama cesaretim yok.

İşte küçük olsun her yere gireyim.
Hiç bilmiyorum çünkü cidden :KK43:

Evet çok ciddi araştırma gerekiyor yaa.
İnşallah temiz bir şey denk gelir.

Nissan micra nasıldır acaba karşıma ondan çok çıktı ama nasıl bilemedim?
Micra kullanmadım volswagen kullandım hep bunlar acayip yakıt yiyo su gibi içiyo maaşallah:KK70: fazla dışarı çıkmadığım için önemsemiyorum. Ama kardeşimin auris vardı dizel çok iyiydi yakıt olarakta performans olarakta. Fiyatlarına falan bi bak derim.

Bende çocuk yok, işim burnumun dibi.
Yürüyerek 6 dk.

Doğru düzgün gezdiğim bile yok.
Ama yaşım 31 ve artık araba kullanabiliyorum demek istiyorum.

Bendeki bir inat oldu bunu başardığımı görmeye ihtiyacım var sanırım.

Peki sence benim kredi çekip birkaç ay içinde almam mı daha mantıklı yoksa yaza kadar 10.000 kadar biriktirip üzerine de bireysel emeklilikteki 15.000 kadar birikmişi koyup almam mı??

4 yıl vadeli 30bin kredi çeksem, toplamda 42bin geri Ödemiş oluyorum kredide.

Arabayı aldıktan sonra bir direksiyon öğretmeni ile lütfen çalışın.
O size gerekli cesareti ve öz güveni verecektir.
Teknik bilgileri de verecektir.
Diğer türlü 10 sene kullanmamışsınız tamamen unutmuş olmalısınız. Etrafa ve kendinize korku salarsınız :)

Araba için ise biz 50-80 bin km civarında renault clio almayı düşünüyoruz.
Fiyatı 52- 57 bin tl arası değişiyor.
Siz yine de araba ile ilgili bir yakınınızdan destek alınız.

Hundai i 30 otomatik geçen kiraladık ve kullandım güzeldi tavsiye ederim i20 de olabilir. Ama bence sen bir direksiyon hocasından manuel ders al her ne kdr otomatik kullanılsa da manuel kullanmalı insanlar. Ki manuel kullandığında zevkini anlayacaksın gerçekten otomatiktrn daha güzel :)
Yeni çıkan manuel arabalar çok rahat vites değişimi oluyor eskiler gibi değil servislere gidip test sürüşü isteyebilirsiniz :)
hecbek astra ya da bakabilirsin onun da kullanımı güzel ama ben polonun üzerine bayan arabası tanımam benim yaptığım kazayi burnum bile kanamadan Allah'a şükür kurtuldum arabanın 10 milyarlık masraf çıktı E5 burnumun dibinde durdum fenaydi Alman arabası her zaman iyidir :KK16:
Bende golfle yaptım büyük bi kaza, Şile otobanında.. arabanın 5 hava yastığı açılmıştı düşünün ama öyle bi zırhı varki motora gram girmedi.
Fiat, hundai falan olsa motor içeri girerdi bu kazada dedi tamirci ve arabada ben ve kızım vardık.
Hamdolsun önce Allah korudu tabi sonrada emniyet kemeri ve Alman arabası. Burnumuz kanamayı geç bi tarafımızda bi ezik bi çürük bile yoktu.

Kesinlikle kullanabilirsiniz kullananların 4 gözü kulagi yok ya araba tavsiyesi olarakta 50 bin gibi bir meblaya citroen c4 öneriyorum düşük km kazasız boyasız bulabilirsiniz yakıtta çok cimri bir araç otomatik vites tavsiyem budur

Bulunduğun şehir neresi? Şuan da alım satım çok fazla düştü inanılmaz karışık bir pazar var. Ustalaşsan dahi sıfır araba uzun yol yapmadığın sürece gereksizdir.

İkinci el, parçaları ucuz ve her zaman kolay bulunabilen özellikle hasar kaydi ve kazasına dikkat ederek iyice araştirip bak.

Ben ilk arabamı alirken 6 ay bakmıştım. Babam sayesinde arabaların içinde büyüdüğüm icin bir bayana gore gereksiz bilgim var maalesef bu konularda.

Maddi açidan ne durumdasin bilemem ama. Otomatik alma hidrolik direksiyonlu, manuel vites ve hasar kaydi olmayan kazasiz kmsi cok olsa bile motoru sağlam araba alırsan sana en azindan 5 6 yıl ustalaşmanda yardımcı olur.

Kesinlikle kullanabilirsiniz kullananların 4 gözü kulagi yok ya araba tavsiyesi olarakta 50 bin gibi bir meblaya citroen c4 öneriyorum düşük km kazasız boyasız bulabilirsiniz yakıtta çok cimri bir araç otomatik vites tavsiyem budur

Yine de kafaya koydum alacağım araba bir kaç aya.
Fakat cidden hiç cesaretim yok, cesaretlendiren de pek yok açıkçası.

Diyorum ki otomatik vites kullanabilirim.
Herkes nasıl kullanıyor, kullanan bayanlara hayranım.

Ehliyet alalı 10 yıl olacak neredeyse ama hiç kullanmadım araba.
Çok zorlanır mıyım kızlar?

Ne önerirsiniz bana?

Bir de arabalardan hiç anlamam.
Bana yakıt cimrisi diyorlar ya hani ekonomik, kullanışlı otomatik vites araba önerileriniz olursa
çok memnun kalırım.
Bir de küçük olursa park kolaylığı falan olur diyorlar doğru mu?

2. el olacak büyük ihtimal ama alırken nelere dikkat etmeli?
30 binlik 2. el yerine 50 binlik sıfır mı dersiniz?
Ama hiç bilmediğim için sıfır araba ile başlamak yanlış da geliyor.
Arabaya yazık etmek de var.

Kafam karışık azıcık el atsanız bana.

Teşekkür ederim şimdiden.
Ben sadece hiç durma,hemen al demek istiyorum.Ve güle güle kullan.Kazasız belasız inşallah♡♡♡

Konuyu ben açsam bu kadar olur. Daha dün konuştuk eşimle...

Ben de ya yılbaşına doğru kredi çekip alacağım. Ya da 1 sene kadar kenara aylık 1000 lira atıp, yazın da bireysel emekliliği bozup kredisiz alacağım.

Ben de 25-30 binlik bi araba düşünüyorum. Çok fazla direksiyon tecrübem olmadığı için vurdu kırdısı olacak muhtemelen. O yüzden ayağımı yerden kesecek, ekonomik birşey olsun istiyorum.

Ama arabanın aylık masrafı bana kaça patlar bilmiyorum. Kaskosu, muayenesi, benzini, ıvır zıvırı aylık olarak kaça gelir?
Evet arabanın çok masrafı var
Km bakımından tutun sigortası, vergileri muayene, benzin. Vs, vs uzar gider
Ama sürmesi, kimseye işimi yap demek MK
Bir noktada keyfinin şoförü oluyorsun
15yıllık araba kullanıyorum ilk arabam şahidi gerisini siz düşünün

Bende golfle yaptım büyük bi kaza, Şile otobanında.. arabanın 5 hava yastığı açılmıştı düşünün ama öyle bi zırhı varki motora gram girmedi.
Fiat, hundai falan olsa motor içeri girerdi bu kazada dedi tamirci ve arabada ben ve kızım vardık.
Hamdolsun önce Allah korudu tabi sonrada emniyet kemeri ve Alman arabası. Burnumuz kanamayı geç bi tarafımızda bi ezik bi çürük bile yoktu.

Kesinlikle katılıyorum hundai zaten baştan ofsayt hundai de alacağın zaman yüksek.araba alacaksın ki.iyi olsun para 50 milyarsa i 30 yenisini alacağıma polo yada golfun eskisini almayı tercih ederdim yine herkesin kendi tercigi ama volsvogen volvo vb.. varken diğer arabalar bana çok da iyi gelmiyor açıkçası Opel reno bile bana cazip gelmiyor yine konu sahibi daha iyi karar vermesi için test sürüşü yapsa daha iyi olabilir

Yine de kafaya koydum alacağım araba bir kaç aya.
Fakat cidden hiç cesaretim yok, cesaretlendiren de pek yok açıkçası.

Diyorum ki otomatik vites kullanabilirim.
Herkes nasıl kullanıyor, kullanan bayanlara hayranım.

Ehliyet alalı 10 yıl olacak neredeyse ama hiç kullanmadım araba.
Çok zorlanır mıyım kızlar?

Ne önerirsiniz bana?

Bir de arabalardan hiç anlamam.
Bana yakıt cimrisi diyorlar ya hani ekonomik, kullanışlı otomatik vites araba önerileriniz olursa
çok memnun kalırım.
Bir de küçük olursa park kolaylığı falan olur diyorlar doğru mu?

2. el olacak büyük ihtimal ama alırken nelere dikkat etmeli?
30 binlik 2. el yerine 50 binlik sıfır mı dersiniz?
Ama hiç bilmediğim için sıfır araba ile başlamak yanlış da geliyor.
Arabaya yazık etmek de var.

Kafam karışık azıcık el atsanız bana.

Teşekkür ederim şimdiden.
Sanki beni anlatmışsınız. İnanın birebir aynı durumdayız. Artık zamanı geldi. Ben de bir iki aya kendi arabami alıp başlayacağım ama tirsiyorum da. takipteyim:)

Selamlar
34 yaşındayım. 2009'a kadar ehliyetim yoktu. Yeni başladığım işyeri o zaman şehire epey uzakta 2. bir ofis açtı ve haftanın 3 günü orda çalışmam gerektiği söylendi. Yakıt masrafın karşılanacak dendi. Ama biz de hem araba yok hem de ehliyetim yok. Apar topar kursa başladım. O sırada otomatik vites bir polo aldık. Ehliyeti aldığımın ertesi günü işe gitmek için yola çıktım arabayla. İndiğimde ayaklarını kasmaktan yürüyememiştim. Sonra alıştım. Şimdi otomatik dizel octavia kullanıyorum. Sedan arabayı nasıl kullacağım derken arka park sensörü sayesinde poloya göre daha rahat park ediyorum.
Tavsiyem güvenlik açısından alman arabaları yani volswagen, seat, skodanın dsg diye tabir edilen otomatik vites arabalarından birini alman yönünde olur. Dizel ve benzinli araç arasında 10-15.000 arası fiyat farkı oluyor. Uzun yol kullanmayacaksan benzinli araba daha uygun olur. Arka park sensörü olursa hayat çok kolaylaşıyor. Bir de metalik renkler yerine beyaz renk arabayı tercih etmeni öneririm. Sürtme durumlarında metalik renk hem daha fazla gösteriyor hem de tamir masrafı yüksek oluyor.

Clio alin kullanimi cok rahattir fazla masraf cikarmaz , satmak istediginiz zaman da alicisi coktur

Bu arafa artik 50 bine de araba kalmadi maalesef , otomatik arabalar 60 dan basliyor

Ikinci el clio isinizi gorur sizin

Bir de cesaret konusunda destek istemissiniz ya ona da bir kac bisi soylemek istedim
Bana gore erkeklerin kadinlardan daha iyi araba kullanmalarinin en buyuk sebebi severek yapmalari , kafinlarin ise araba kuplanmayi sevmemesi

Ben 16 yasinda ogrendim araba kullanmayi cunku cok merakli vr hevesliydim
18 ime girdigim gun ehliyet kursuna yazilip ehliyetimi aldim
Babam da sagolsun dandirik kulustur bi araba aldi bana , ehliyetim cikar cikmaz atladim arabama okula gittim , o ani hic unutmuyorum cunku dunyadaki en mutlu insandim sanirim o anda :)

Yaklasik 1 sene sonra da yarismaya basladim o derece seviyordum araba kullanmayi

Yani 21 yildir araba kullaniyorum sadece 1 kere kaza yaptim onda da cok dalgin ve uykusuzdum arabayi pert ettim ama onun disinda hic kazam yoktur

Demem o ki , severek kullanin , arabanizi sevin koltuga oturdugunuzda dunyanin en rahat yeri olsun sizin icin o , surerken keyif alin o zaman gercekten sorun yasamazsiniz

O fiyatla otomatik vitesle yakit cimrisi araba yok... Eger otomatik vitesse ve hele de benzinliyse yolculuklar pek ekonomik olmayacaktir.

Yaparsın tabi neden yapmayasın otomatik değil düz vitesi de yaparsın , ben de hiç bilmezken aldım ilk arabam uno idi 7 bine almıştım :KK70: hiç bilmiyorum çarparsam vurursam üzülmeyeceğim bir araba olsun demiştim ama çok şükür hiç de vurmadım. Yavaş kullanıp kurallara uyduktan sonra hiçbişey olmaz 1 ay sonra kral şöför olursun.

Ben sıfır arabayı mantıksız buldum o dönem çünkü alıp ertesi gün satsan 10 bin zararın oluyordu ama artık alıp bir sene sonra karı ile satıyorlar o yüzden sıfır da düşünebilirsin. Ama sıfır seni strese sokar mı onu da sen düşün. Yavaş gidip vursam da sadece mala gelecek zarar olur o da en fazla 3-5 bin olur diye düşünmenin verdiği rahatlık vardı unoda.

Dizeller az yakıt harcıyor. Şimdiki arabam düz vites hundai accent era , 4 senedir kullanıyorum daha hiç sanayilik işim olmadı çok şükür. Ve gerçekten çok çok az yakıyor. Ama çürük araba kaza olsa Allah korusun darma dağan olacağı belli. Sağlam arabalar da çok pahalı :KK43: biz bir 4 sene daha bunu kullanırız gibime geliyor..

İnşallah sen içine sinen bir araba bulursun , ama erteleme yaparsın emin ol, hiç korkma , çamaşır makinesi kadar kolay araba sürmek

X