İstifa etmeli miyim?

Valla şunu diyim çalışma hayatında ne kadar susarsan hakkını aramazsan o kadar üstüne geliniyor ezildikçe eziliyosun en son yıldırıp pes ettiriyolar zaten.Dişini göstermek gerek bazen sus sus nereye kadar.

Kesinlikle haklısınız.

Öncelikle kesinlikle milli eğitime şikayet etmelisiniz böyle bir şey okul yönetiminin insiyatifinde değil ve göz yumulamaz. Onlar para için göz yumarlar ama hiçbir öğrencinin bunu yapmaya hakkı yok şimdi cezası verilmezse ileride neler yapar. Yönetimin milli eğitim tarafından uyarılması lazım ama tabi orada çalışmanız zor o şartlarda ve asla tazminat isteyemezler tabii ki bu durumu da mebe iletirsiniz. Bu çocuk bu sene mezun olacak hadi, bir daha seneye bunun gibi başka öğrenci gelse onu da hoş görecekler yönetim değişmediği sürece o zihniyetle insanlarla çalışmak istemezdim. Hem ailesi yok mu bu çocuğun okula çağrılmıyor mu durumu söylenmiyor mu?

istifa etmek yerine hakkınız başka yollarla aramayı tercih edin derim ben.

Bir avukata başvurmanızı tavsiye ederim, bir öğretmen olarak muhakkak haklarınız vardır.
Kaldı ki ortada bir "istismar" suçu var.
Eğer müdüriyette buna göz yumuyorsa, onlar da bu suça ortaklar.

Hakkınızı aramadan istifa etmeniz bence doğru birşey değil.
Ben olsam hangi yollardan, nasıl hakkımı ararım araştırırdım.

Konuda bilgi sahibi değilim, fakat çalışma arkadaşlarınız da geniş mideliymiş.
Buna şaşırdım.
eğer sizler birbirinize destek vermeyecekseniz kim kime destek verecek?
Hayret içerisinde kaldım.

Benim de 1 oğlum var, 2. si yolda, rabbim hayırlı yazgılar yazsın.
Ama böyle bir evlada sahip olmak utanç verici birşey.
Malesef ki gelecek nesillerde bizi bu ve buna benzer çocuklar çok bekliyor...

Kafasına dayıcan silahı. Altına işeticen.
Neyse türk filmi sahnesini bırakıyorum.

Dava açın tabikide.

Kesinlikle kötüye kullanmak olmaz ki kaldı ki siz avukatlık talep etmeyeceksiniz. Ailesine sizin çocuğunu okul değiştirmişken bu çocuğun okulda olması haksızlık üstelik bize yaptıkları da var ben bu haksızlığa göz yumamam deyin bence onlar da yardımcı olurlar olmasalar bile elinizde ki kanıtları kullanın. Bir eğitimci olarak böyle olaylar karşısında asla taviz vermemelisiniz. Peşini bırakmayın lütfen bu çocuk ileride topluma karışacak bence çocukta ve onun bu çirkin tutumlarına göz yuman ailede ders almalı.

Bu olaydan sonra konuşacak bir şeyim yok açıkçası. Ama öncesinde evet defalarca konuştum. Korkudan ziyade sevgiyle yaklaşmaya çalıştım her seferinde.
bu türden çocukları psikiyatriste yönlendirip ilaç başlamak lazım olmaz demeyin dürtü bozukluğu gibi düşünün.tabii ailesine düşer işin bu tarafı

off çok iğrenç bir durum. benim de asla kaldırabileceğim, görmezden gelebileceğim bir durum değil. Ama işte şartlar, maalesef bunu gerektiriyor. Ben de dayanamazdım ama dayanılası sanki azcık sabredilesi bir durum gibi.

Direk istifa et, okulun adını ver ve sosyal medyada rezil olsun o yere batasıca okul. Cinsel taciz gibi bir şey bu ve yönetim buna susuyorsa rezil olmayı da göze almalı. Yarın öbür gün bu ipsizin arkadaşlarını toplayıp okul çıkışı bir öğretmeni taciz etmeyeceği, dövmeyeceği garanti mi? Öldüresiye arkadaşını dövmüş yarın birini bıçaklamayacak mı bu? Şizofren midir nedir belli değil. Nasıl para için yok olmayan itibar için buna susulur, lanet olsun bu zihniyete, iğrenç herifler.

Istifa etmezdim ben olsam.
Dava acardim cocuga.
Kendime yeni bir okul bakardim kimseye haber vermeden anlasmami imzalardim.
Ancak hangi özel olursa olsun öğretmenin yaninda degil ogrencinin yaninda olacaktir.

Evet ben de en çok buna şaşırıyorum zaten. Kimse rahatsız olmadı bu yaşananlardan. Diğer kadın arkadaşım bile. Ben mi çok abartıyorum diye düşündüm bu yüzden, konu açma gereği duydum. Ama midem kaldırmadı benim.

Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu.

Istifa etmezdim ben olsam.
Dava acardim cocuga.
Kendime yeni bir okul bakardim kimseye haber vermeden anlasmami imzalardim.
Ancak hangi özel olursa olsun öğretmenin yaninda degil ogrencinin yaninda olacaktir.

Öğrenci odaklı ya da öğretmen odaklı olmaktan ziyade çalışanını da öğrencisini de korumalı bir okul. Kurumsal okullarda bu tip olaylara rastlanmıyor. Mevzuat açık ve net. Burada yaşanan şeylerin yaptırımları da net.

Burada konu açtıktan sonra okuldan arandım, konuşmak istediklerini söylediler ve gittim. Düşüncemi sordular, yasal yollardan hakkımı arayacağımı söyledim. Ardından resmen tehdit edildim. "Buralardan gitmeniz gerekir, bir daha iş bulamazsınız, bizi tanıyorsunuz dava açarsanız kimin kazanacağı belli, gelin okulun adı duyulmasın, biz aramızda anlaşalım, bizim adımızı karıştırmayın, bırakın bu olayın peşini" gibi cümleler kurdular.

Çözüm odaklı yaklaşmaktan ziyade böyle bir şeyle geldiklerinde bu kadar uzun zamandır verdiğim emeğe acıdım. Çıkar çıkmaz bir avukata gittim, en azından bilgi almak için. Yasal yollara başvurup hakkımı arayacağım ve o okula da dönmeyeceğim. Allah sonumu hayır etsin ne diyeyim.

Fikir veren, destek olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Görüntüler elinizdeyse siz niye tazminat ödeyecekmişsiniz ki? Diğer konuları geçtim işverenin bu abazan muhabbetler karşısında sizi koruma yükümlülüğü vardır, önlem almaması tamamen sizi haklı pozisyona getirir.
Vurun yumruğunuzu masaya, hem yönetime hem çocuğun ailesine karşı...
İfşa olmamak için bakın nasıl yağlayıp ballayacaklar sizi...

Haklı iken haksız duruma düşmeyin bence. Bir iş veya çalisma hukuku konusunda uzman olan avukat ile görüşün. Sözleşmenizi de okutun. Avukatın fikrini almadan kesinlikle istifa falan da vermeyin. Yani bu kadar terbiyesizlik ve taciz çok zor olsa gerek. Umarım en kisa zamanda çözülür sorun.

Geçmiş olsun çok çirkin bişey gerçekten yaşadığınız.

Yasal yollardan hakkınızı arayın, ancak sizi rahatsız etmeye devam edecekler bence. Onları bu rezaleti sosyal medyaya yaymakla tehdit edebilirsiniz. En çok etkiyi bu yaratıyor artık. Hatta sözlüklerde rezalet başlıkları da acabilirsiniz.

evlilil Yüzünden ayrılıyorum de tazminat al onlar hak etmiş bence

Ben yapamam diyorsan ilk is imzaladigin sozleşmeyi bulmak olsun. Farazi hareket etme.

Ben olsam, istifa etmezdim.

Okul yönetimine avukattan burada yazan herşeyin daha da ayrıntılı yazıldığı, ekran görüntülerinin vs olduğu bir yazı göndertip gereğinin yapılmasını bildirirdim. Ayrıca, öğrenci, yapılan paylaşımın altına yorum yapan öğrenciler vs hepsini ama hepsini dava ettiğimi de bildirirdim. Hatta avukattan giden bu yazıyı noterden göndertirdim, kayıt altına alınsın, eşimize ulaşmadı denmesin diye.

Okul yönetimi gerekli şeyleri yapmayınca da onları da sava ederdim. Sonra istiyorlarsa tazminatımı verip işten çıkarsınlar. Hatta haksız yere işten çıkarma davası da açardım.

Siz hala işten çıksam tazminat öder miyim diyorsunuz. Kendinizi neden bu kadar ezdiriyorsunuz? Okulu dava etmek istemezseniz, avukattan yazı gittikten sonra gidin, kıdem tazminatımı, tüm haklarımı verin de istifa edeyim deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…