İstifa etmeli miyim?

Auri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
2.245
6.063
Arkadaşlar merhaba.

Bir kolejde çalışıyorum. Daha doğrusu çalışıyordum. Bir öğrencimiz vardı, kendini bilmez, saygısız bir çocuk. Sınavlarda kopya çekemediği için bile "ben buraya para veriyorum, bir de ders mi çalışacağım" diyen, derslerde seviyesizlikler yapan bir öğrenci. Bunun yanında iki senedir okulumuzda ve defalarca uyarı, uzaklaştırma dahi alsa düzelmeyen bir çocuk.

Okulun açıldığı hafta sınıf arkadaşını hastanelik edene kadar dövdüğü için okuldan atıldı. Mağdur edilen öğrencinin ailesi çocuklarını okuldan aldığı gibi bir de dava süreci başlattı haklı olarak.

Neyse, bu çocuk okuldan atıldığı zaman öğretmenlere ipe sapa gelmez şeyler yazmaya başladı. Hakaretler, küfürler vs. Numaraları nereden buluyor derseniz de, ne yazık ki okulun bir politikası olarak ödev duyuruları Whatsapp gruplarından yapılıyordu. Numaramı vermek istemiyorum deme şansınız yoktu.

Bu hakaretler bana da ulaştı tabi. Bir hafta sonra bir sabah baktım ki bu öğrenci okulda. Üstünde formasıyla. Ne olmuş, nasıl olmuşsa çocuk okula dönmüş. Okulumuzun tarihinde okuldan atılan öğrenci yokmuş ve olmamalıymış. Diğer öğretmen arkadaşlarımın da bu olaya tepki göstermesini bekliyordum fakat öyle olmadı. Kimse itiraz etmedi. Ben sesimi çıkarttım ve "idare et hocam" dendi.

İki gün sonra başka bir öğrencim "hocam size bir şey göstermek istiyorum" diyerek geldi yanıma. Ekran görüntüleri varmış telefonunda. Ders saatleri içinde telefonlarını topladığımız için öğle arası gösterdi bana.

Okuldan atılan öğrenci Facebook sayfasında bu Whatsapp konuşmalarını paylaşıyor. "Bakın nasıl da yola getirdim şerefsizleri" gibi ve daha ağır hakaretler var fotoların başlıklarında.

Bana ve başka bir kadın arkadaşıma yazdığı mesajın fotoğraflarının altında çok çirkin konuşmalar dönüyor. Arkadaşları "bunlar nasıl hoca, bizde gelelim bir gün, özel ders de veriyor mu, numarasını versene, off amma da bilmem ne, yeni evli, kocası ne şanslı, boydan da resmini atsana" gibi yorumlar dönüyor. Okulun sayfasındaki fotoğraflarımız alınıp burada paylaşılıyor. O fotoğraflarda da aynı abazan muhabbeti devam ediyor. Yorumlarda açık bir şekilde numaramız yazılıyor. O sırada telefonuma gelen mesajlar ve aramalar benim için anlam kazanıyor. Dile getirilen eril hakaretler beynimde yankılanıyor. Midem bulanıyor. Ve iki saat sonra o sınıfa derse girmem gerekiyor.

Önce kendi müdürüme gidiyorum ve o derse girmek istemediğimi söylüyorum. Olmaz öyle şey diyor. Bu sefer yönetim binasına gidiyorum. İlkokul, ana sınıfı, lise, orta okul vs. hepsinin sahibi olan kişiye gidiyorum. Tek tek yazışmaları gösteriyorum. Bu öğrenciyi aldınız geri ama bu koşullar altında nasıl devam edilecek? diyorum. Siz şimdi okula dönün, biz sizi çağıracağız diyorlar. Diğer kadın arkadaşıma anlatıyorum bu arada durumu ben de. O da sinirleniyor fakat "beni karıştırma bu işe" diyor bana.

Dersimin ortasında çağrılıyorum yönetim tarafından. Gidiyorum. "Bu sene idare et, çocuk bu okuldan mezun olsun, nasılsa son senesi" deniyor bana. Ben de bu koşullar altında bu öğrenciye ders vermeyeceğimi, edilen küfürler ve hakaretler için hukuki süreç başlatacağımı söylüyorum.

Bir hafta rapor aldım bu olaylar sonrasında. Pazartesi günü okula gidip istifamı vermeyi düşünüyorum. Bu koşullar altında tazminat ödemem gerekir mi? Sözleşmede öyle bir madde var. Okulun yaklaşımı değişmeyecek çünkü öğretmenine saygı duyan bir okul değil. Kanunlara göre vermek zorunda olduğu ücreti bile sonrasına elden almaya çalışan insanlar. Öğrencinin babasının inşaat şirketi var ve okulun yapımı devam eden yeni kampüsü bu şirket tarafından yapılıyormuş. Bu nedenle çocukla bağlarını kopartmıyorlar.

Manas Destanı gibi oldu farkındayım ama günlerdir sinirim bozuk, aşırı tepki veriyorum belki ama bu şartlarda okula dönmek istemiyorum. Sadece bu durumdan ötürü tazminat ödemek istemiyorum hatta evlilik yüzünden ayrılıyorum deyip tazminat bile alasım var, o kadar kızgınım ki. Siz olsanız ne düşünür, ne yaparsınız?

Tazminat kısmını bilemiyorum ama yazık hala böyle olayların yaşanmasına sırf inşaat yapılıyor diye bu saygısızlığa göz yumulmasına !
Hayır çocuk kaybedilsin taraftarı değilim aksine geleceğe dair çocukla ilgili ciddi sıkıntılar var bu yüzden kazanılsın
Çok daha çirkin şeylerde yapabilir ama en azından iyi bir ceza alması gerektiği kanaatindeyim.

Tabiki de istifa etmeyin. Kulaklarınızı tıklayın. Yazık çocuğun karakterine! Saygısızlığa tahammülüm yok ama yapacak bir şey de yok. İdarenin var da sizin yok maalesef.

bir çocuk sebebiyle istifamı, siz özel sektörde öğretmenlik yapmayıno halde ne diyim

Ben de çocuk kaybedilsin istemiyorum, bunun için iki senedir ciddi çaba verdim. Defalarca aldım karşıma konuştum, uğraştım. Ama bu kadar çirkin şeylerden sonra o derse girip de bir şey olmamış gibi nasıl yaparım? Yapabileceğimi düşünmüyorum ne yazık ki.

istifa ederseniz tazminat yüksek mi olur ki ama bencede istifa etmeyin siz dava açın.

Yok haklısınız bu konuda siz üzerinize düşen görevi yapmışsınız ama buna üst yönetimin birşeyler yapması gerekiyor.

Kesinllikle istifa etmeyin.
Hakkınızı arayın tabi ki.
Bu çocuk okuldan mezun olsa nolur?
Hayatı boyunca bu pislik davranışlara devam ediyor olucak.

hazmedemem diyorsan et istifanı kurtul diyeceğim ama bundan sonra başvuracağın diğer okullara filan kötülerlerse

İnadına derse girin onu utandirin hatta sizden 1000 kez Özür dileyecek kadar utandirin.. ben nasıl bunları yaptım bu iyi insana öğretmenime desin.. istifa ederseniz hocayı nasıl yolladim diyip devam edecek yoluna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…