İstifa edeceğim,sizce de etmeli miyim ?

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.333
3.990
Özet geçeyim.Bir dekorasyon firmasında yönetici asistanlığı yapıyorum.
Hafta sonlarım tatil, servisim ve yemeğim şirketten.
Kamuya tatil olan bütün günler tatiliz, bir nevi memur gibi.
Biraz detay vereyim ki karar vermeme yardımcı olun.
18 aydır burada çalışıyorum.
İşe ilk başladığımda anlaşmam 1200+agi idi.
Sonradan yok o öyle değil dediler neyse eyvallah dedim.
Asgari ücretle başlayacaksın normalde ama madem sana böyle bir şey dendi 1000+agi olsun dediler,sonra yükseltiriz.Neyse gene tamam dedim.
Aradan 18 ay geçti ve şuan maaşım seneyi doldurduğum için 1100+agi.
Evrak takibi,telefonlara bakma,personel takibi,misafirleri karşılama gibi işlerim var,çoğu zaman çok yoğun olmuyor, oturuyorum ben de.İşim rahat şartları iyi diye hak geçmesin diye hiç zam konusunu bile açmadım.
Benim 3 tane patronum var ikisi evli birisi bekar.
Bekar olan sonradan ortak oldu.
Bir kız aldılar güzel diye işten anlamadığı halde özel muhasebecileri oldu.Onun maaşı 1600 tl, ayrı odası var.(Benim odam yok küçük bir masam var)
Onunla sevgili olmuş benim bu patronum sonra demişki usuyenprensesi çıkartalım işten bu kız iki işe de baksın para vermeyelim.
Duydum bunu istifa edecektim engel oldular.
Sonra bir kız daha aldılar bir yerin güzellik yüzüymüş, bir yerlerini açıpta pazarlamaya çıkacakmış.
Kızın pazarlamaya dair hiçbir bilgisi yok sadece güzelliği ve giyindiği minileri var.Ona da oda verdiler maaşı 1750 iken 3 günde zam aldı 2000 tl oldu.
Şimdi bununla sevgili olmuş bizim bu bekar patron.
Fabrikada üretim bölümünden bir çocuk var yeni başladı ama zam zam deyip duruyordu.Bugün bekar patrona çıkmış aşağıdaki (benden bahsediyor) hiçbir şey yapmadan 1500 alıyor ben şöyle çalışıyorum falan bu patronum da onaylamış ve 250 tl zam yapmış.
Dememiş ki o kız 1500 almıyor hem sen ne haddine onun işe yarayıp yaramadığını sorguluyorsun diye.
Bunu duydum ve istifa etmeye karar verdim, bütün ayak işlerine ben koşuyorum.(fatura ödemeleri,ptt işleri,kargo işleri, bakkaldan ihtiyaçları almak gibi)
Odam bile yok küçük bir masam var ve hala o oturan 2 kız değil de ben hedef oluyorum.
Diğer 2 patronum yurt dışında onlar gelince istifa edeceğim.
Kabul edeceklerini sanmıyorum ama yeter artık.
Bekar olan patronumun zaten bakışları bile böyle işe yaramazmışım gibi beni rahatsız ediyor.
Uzun oldu kusura bakmayın ne yapmalıyım ?

bekar olan dısında dıger patronlarınızla konusun
durumu oldugu gıbı anlatın
bu durumda ıstıfa etmek ıstıyorum ama ıstıfa edersem tazmınatımı alamıcam fazlasıyla aldıgım maasıda bu tazmınatıda hakettıgımı dusunuyorum benı ısten cıkarın tazmınatımı verın gıdım deyın acık acık
hep bırlıkte karar verın .

İse ihtiyacın yoksa çık bacım ama ihtiyacın varsa bu şartlarda baska bi is bulmanda kolay değil hani.. (Şahsen asgari ücret karşılığı 12 saatten fazla 10 günde bi izinle çalışıyordum yakin zamana kadar.. )
Gidip su bekar patronla konuşmayı deneseniz ise yaramazsa diğer patronlarla konuşur anlasamassaniz bırakırsınız.

diğerlerinin neresini açarak parayı aldığı sizi ilgilendirmez,başkalarının doğrusu bize yanlış bizim doğrumuz başkalarına yanlış gelebilir. kendi işinize bakın bence, size göre aldığınız maaş azsa azdır, ama onla bunla kendinizi kıyaslamayın, öyle bir kıyasa girerseniz sende onların yaptığını yap al maaşı derler adama.Onun dışında yönetici asistanı için aldığınız maaş orta ölçekli bir işletmeyse normal. Malesef firma çok kurumsal olmadıkça sekreter yada yönetici asistanına hep boş gözüyle bakılır.

Ben zaten onlar gibi olmadığım için şuan madurum farkında mısınız.Çıkıcam işten ya daha çok çalışır daha çok yorulurum ama hakkıyla para kazanırım.Burda işe yaramıyormuşum gibi hissettirdi patronum neden boş yere para kazanayım ki.
Daha önce de çok iyi kazandığım bir işten sırf yabancı müşterilerin haberi olmadan adisyona almadıkları ürünü yazıp parasını alıyorlar diye çıkmıştım.
diğerlerinin neresini açarak parayı aldığı sizi ilgilendirmez,başkalarının doğrusu bize yanlış bizim doğrumuz başkalarına yanlış gelebilir. kendi işinize bakın bence, size göre aldığınız maaş azsa azdır, ama onla bunla kendinizi kıyaslamayın, öyle bir kıyasa girerseniz sende onların yaptığını yap al maaşı derler adama.Onun dışında yönetici asistanı için aldığınız maaş orta ölçekli bir işletmeyse normal. Malesef firma çok kurumsal olmadıkça sekreter yada yönetici asistanına hep boş gözüyle bakılır.

O nasi işyeri kerhane gibi :) bizim satisci 40 küsür yasinda kart sisman ve guzel degil ama on numara satiscidir. Kıc bas acarak anca iki agzi acigi ikna edersin. Kurumsal mantik nerede? İstifa etmeden bi zam da sen iste bakalim aynen soyle bunlari nolcak sanki.

Katılıyorum aynı bir kerhane. Bu işyerinden başka bir nane de olmaz.

Kesinlikle öyle.

Önce iş bul.
Sonra ister kovdur(bal kaymak olur hani :) ) ister çık.

Senden sonra bakalım sevgilileri yapacak mı yaptığın işleri...
Her gün sigaralarını bile ben alıyorum.
O topuklularla bakkala gidemezler sanırım.
Ben hala spor ayakkabılarla geliyorum belki de ondan böyle oldu :KK70:

X