Herkese merhabalar kızlar. Aslında beni alakadar etmeyen bir olayın sonuçları beni de etkilediği için istifa etmeyi düşünüyorum. Mümkün oldukça izah etmeye çalışacağım zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.
Önceki işimi stres ve aile hayatımı sekteye uğrattı için bıraktım. Şimdi küçük bir firmada çalışıyorum. Bir tanıdık vasıtasıyla buldum işimi. Kendisi de burda çalışıyor hatta. Patronumla aram iyi. Aklımdaki neyse söylerim kendisine. Dürüstlük ve sınırlar içinde konuşuruz. Önceden sıcak bakmayıp, ben işe başlayınca memnun kalmış. Sarf ettiğim eforu ve sonuçlarını görünce şimdiye kadar 2 defa zam yaptı hatta. Yapılan işlerden pay alacağım bir anlaşmamız var. Az paralardan bahsetmiyoruz burda. Ev alacağım nasipse. Bir yandan şirketimizde bir kadın var 2 çocuklu, eşi aldattığı için boşanmış. Patronumla çok uzun yıllardır ahbaplar.
Bu hanımefendi şirkette benden önce çalışmış birisiyle imam nikahı yapmış. Bana imam nikahlı olduğundan kendisi bahsetmişti bir kere. Beni ilgilendirmez mutluluklar dilerim dedim ama adamın evli olduğunu sanıyorum bilerek sakladı. Şimdi sadede geliyorum.
Bir sabah patron hepinizden önce gelmiş işyerine ve yanında tanımadığım iki kişi ve bir çalışanımız. Oturmuş sabah kahvesi içiyordum. Birden bir gümbürtü koptu. Manzarayı tarif etmek istemiyorum, her düşünmemde tekrar yaşıyorum sanki. Bir şekilde ayrıldılar. Meğer gelenler bu imam nikahlı damadın akrabalarıymış. İş yerimizdeki kadın, adamın evli olduğunu bile bile yuvalarını yıkıyor diyorlarmış. Ayrılmazsa sonuçları olur şeklinde tehditleri olmuş. Polisi aradım ama kimse gelmedi. Ondan sonra bir aşiret lideri gibi birisi geldi. Patronumla konuşmaya. Bu sırada da bir müşterim aradı. Ürünlerimi almak için gelmek istedi. İş yeri öyle bir haldeyken çağıramadığım için toplantı için çıktım dedim. Bir daha ulaşamadım kendisine. Ekonomik olarak şahsıma da dokundu yani. Patronumu onlar konuşurken bir dakika için odadan çıkarıp işyerini güvenli bulmadığım için bugün gitmek istediğimi söyledim. Korkma küçük mesele hallolur falan dedi ama nafile. Nerden bileyim birinin silahla işyerini basmayacağını. Üzerinden 2 hafta geçti herkes sakindi. Konular tekrar açılmaya başlandı. Bu sebeple yeni bir olay yaşanması ihtimali korkutuyor. Müşterim o sırada işyerinde olsaydı verdiğim onca emek, sağlamak için uğraştığım bütün itibar yerle bir olacaktı. En son kadın ayrılmam da istifa ederim demiş ama hala işyerinde. Kadınla kesinlikle şahsi bir meselem yok. İstediğini yaşasın kendi seçimleri. Ama bunları işyerinde yaşıyoruz. Burası açık bir mekan gelip gidenler oluyor. Emniyetimden endişe etmeye başladım yine. Siz olsaydınız istifa eder miydiniz. Böyle bir patron ile bir daha karşılaşamam onu da biliyorum. Hepinizin cevapları benim için değerli. Teşekkür ederim.