İstifa Dilekçesi

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.621
4.397
31
Arkadaşlar 5 günde 54 saat çalıştım.Dilekcemi kasa şefi kabul etmedi.Mudure ver diyor.Fotografini da çektim.Bir gün full e dayanamadın diyor serviste.Yarin işe gitmezsem istifa dilekçemi almadıkları için sıkıntı yaratırlar mi ? 3 iş günü içerisinde çıkarırlar ? Diye biliyorum.İs kanununda ne molaya ne çalışma saatlerine uyuyorlar.Ne yapmalıyım ne önerirsiniz ?
Daha önce istifa verdiğimde muhatabım olmuştu.Simdi yok muhatabim ne yapmalıyım?

noter kanalıyla gönder istifanı. İçeriği ile ilgili muhakkak bir avukattan destek al. Noterden göndermezsen halkında devamsızlık tutanağı tutarlar. Senin çektiğin fotoğrafın bir anlamı yok. Yarın kıdem tazminatı talep edeceksen sıkıntı yaşarsın.

Zaten yeni başlamışsın. Kıdemin de yokmuş
Hergun eve 23.30 da gelecektim.Oyle ismi olur dedim.En az 10 saat çalışma yarım saat yemek molası öğlen 2 ye kadar yemek işini hallediyorduk.Ondan sonra 1.30 2 den sonra yemek yok akşam karnım ağrıdı serviste kek yedim dağıtmışlardi kizsaydi.Bende ona 10 saattir açım derdim kimse kusura bakmasın.Servis de bir saat yol sürüyor.

Market işletmesini pek bilmem ama servisle bir saatlik mesafeden personel toplayan işletme, büyük bir işletme olmalı. Burada muhattap olarak personel şefi yA da personel müdürü vardır diye düşünüyorum. Günde 10-11 saat çalışma sürdürülebilir değil elbet öyle ise haftalık izin arttırılmalı. Yine böyle bir işletme için açık kurallar yönergeler vardır sizin bilginiz yok muydu?

Hergun eve 23.30 da gelecektim.Oyle ismi olur dedim.En az 10 saat çalışma yarım saat yemek molası öğlen 2 ye kadar yemek işini hallediyorduk.Ondan sonra 1.30 2 den sonra yemek yok akşam karnım ağrıdı serviste kek yedim dağıtmışlardi kizsaydi.Bende ona 10 saattir açım derdim kimse kusura bakmasın.Servis de bir saat yol sürüyor.
Akşam yemeği molası da mı yok? Siz fazla kek yediniz diye yediğiniz kekleri mi saydı biri? 🙄

Yine de istifa dilekçesini resmi kanaldan vermeye çalışın bazı kötüniyetli işverenler belirsiz süreli iş akitlerinde bir de işçiden ihbar tazminatı almaya çalışıyorlar.

Boşuna aksiyon yarattın giderek yani. Bu sefer sen beğenmiyorsun çalıştın çıktın derler başta şartları uymuyor diye gitmicektin işte. Baban bunları kesin yüzüne vurur en ufak şey de biryerde tutunmuyorsun diye.

noter kanalıyla gönder istifanı. İçeriği ile ilgili muhakkak bir avukattan destek al. Noterden göndermezsen halkında devamsızlık tutanağı tutarlar. Senin çektiğin fotoğrafın bir anlamı yok. Yarın kıdem tazminatı talep edeceksen sıkıntı yaşarsın.

Notere vercegi para ile ohoo 🤣 daha zararlı çıkar.

Notere vercegi para ile ohoo 🤣 daha zararlı çıkar.
Sonradan okudum kısa süre önce girdiğini ancak buna rağmen 6 aydan kısa süren işlerde kanun 2 haftalık ücrete tekabül eden tutarda ihbar tazminatı ödeneceğini kararlaştırmıştır. Asgari ücretle çalışan kişi için yaklaşık 6 bin TL büyük para diye düşünüyorum. Ama siz demek ki daha iyi biliyorsunuz daha zararlı çıkarmış madem öyle olsun 🙂

Sonradan okudum kısa süre önce girdiğini ancak buna rağmen 6 aydan kısa süren işlerde kanun 2 haftalık ücrete tekabül eden tutarda ihbar tazminatı ödeneceğini kararlaştırmıştır. Asgari ücretle çalışan kişi için yaklaşık 6 bin TL büyük para diye düşünüyorum. Ama siz demek ki daha iyi biliyorsunuz daha zararlı çıkarmış madem öyle olsun 🙂

Başta noterle ihtar çekmesi gerekiyor işyerine ondan dedim parayı almadan bir sürü masraf yapacak. Cidden haklı iken haksız gibi oluyorsun büyük meblağlarda da yapın diyorlar ki masrafa değsin.
6 bin TL idare eder ama eline gelecek para çok daha az olur. Uzlaşsın gidip görüşsün daha iyi hem süreç hızlanır.

Hayır tabiki de deneme süresinde ihbar mi olur:)

X