• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen gebelik ve kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin adına da üzüldüm inşallah bebeğini sağ salim alırsın kucağınıza.
Evet herkese kaldırabileceği kadar dert veriyor aslında kimsenin derdi de diğeriyle bir değil, senin başa çıkma şeklin bu arkadaşın bu, ben bunu yargılamıyorum zaten. Aldırıp aldırmaması kendi tercihi saygı duyarım sadece çelişkiler konunun inandırıcılığını yok etti bana göre.
Evet bende normalde karışmam bu kadar ama en başta güzellikle anlattım ona. Şimdi 5+4 Günlük hamileymiş e zaten en erken 4 haftalıkken öğreniyoruz hamile olduğumuzu e bu kız gebelik mi beklıyodu anlamadım burasını

Çok pişman olacağım aldırdığıma çünkü istemiyorum böyle birşey yapmayı ama tek başıma da nasıl olsun diye düşünüyorum hele ailem yanımda yokken. Bakabileceğim bi çıkış yolum olsa kim ister bebeğini aldırmayı keyfi yapmıyorum eğer net bi karar verirsem de kesinlikle babasıyla barışmayı düşünmüyorum
Cok pişman olacağın birseyi yapma o zaman.önünde daha vakit var.cok acele karar veriyorsun bence.10 haftaya kadar yasal suresi var bunun.iyice düşün tart.haa aldirdiktan sonra nisanlina geri doneceksen aldırma bos yere kiyma yavruna.ama asla donmiycem diyorsan ve kesin olarak bakamam diyorsan aldir.ama dedigim gibi biraz daha zaman tani kendine

Hakkınızda hayırlısı olsun . Size burada aldır yada aldırma gibi birşey söyleyemem çünkü senin bebeğine ben bakacak değilim . Eğer bebek doğacak siz nişanlınızda ayrılacaksınız aileniz de maddi manevi yardımcı olmayacak bebekte sende zor şartlarda olacaksanız sana doğur diyemem . Çünkü bende o şartlarda olmak istemem birde bunun toplum baskısı var tabi babası kim ne oluyor falan filan . Evlendiğim geceden beri bir kere bile korunmasız ilişkiye girmedim sende bundan sonra asla böyle birşey yapma buda sana ders oldu .

Ben sana gel atiyim dedim burdan gitmediği için atamadım. Sen kendin inanmamayı tercih ettin burdan gittiyse olmazsa whatsapp veririm atarım sana olur mu? Kimseyi inandıracak gücüm yok şuan.
Ben bu fotoyu İnternetteki ultrason görüntülerinde görmüştüm

Senin adına da üzüldüm inşallah bebeğini sağ salim alırsın kucağınıza.
Evet herkese kaldırabileceği kadar dert veriyor aslında kimsenin derdi de diğeriyle bir değil, senin başa çıkma şeklin bu arkadaşın bu, ben bunu yargılamıyorum zaten. Aldırıp aldırmaması kendi tercihi saygı duyarım sadece çelişkiler konunun inandırıcılığını yok etti bana göre.

Eklentiler

• Screenshot_20180422-202742.png
    Screenshot_20180422-202742.png
    78,7 KB · Görüntüleme: 335
  • Screenshot_20180422-202724.png
    Screenshot_20180422-202724.png
    74,3 KB · Görüntüleme: 305
Amin canim benim. Insallah tüm bü sıkıntılı günler cabuk gecer ve cok mutöu olursun. Acele etme. Baskalarinin degilde kendi sesini duymaya calis. O seni dogru karara götürecektir. Öpüyorum seni
Bende seni öpüyorum güzel anne. Çok teşekkür ederim yardımların için. İnşallah çok mutlu olursun sende..

Kararını vermişsin nasılda zor durumdasındır şuan bi sen bilirsin onun için yargılamanın bişey demenin mantığı yok.üzüldüm senin adına.
Ben gecen haftalarda düşük yaptım kürtaj için su içtinmi ne kadar ve tokmusun diye soruldu .ac ve su içmemiş olmak lazımmış.gerçi doktora gittiğinde soylerler birde babanın imzası arada nikah olmayınca durum değişirmi bilmem

Dün açtığım konuda konuştuğum insanların ve benden büyük ablaların hanımların tavsiyelerini dinleyip nişanlımdan ayrılıp bebeğime kıyıp hayatıma sil baştan devam etmeye,okulumu okumaya karar verdim. Kürtaj süreci nasıl işliyor acaba bilgisi olan var mı? Ve ileride gebe kalmamı engeller mi? Ve psikolojik olarak şuan çok bitiğim,nasıl toparlayabilirim?
Tekrar çocuğun olur canım merak etme. Evlenmedn öyle bir hata yapma canım Kararından ötürü tebrik ederim. Sen güçlü bir kadınsın buu unutma. Laf olsun diye yazmıyorum, verdiğin zor bir karardı. Herşey güzel olcak bunu unutma canım.

Ailende ziyade eşin sonuna kadar yanında olmalı maddi manevi destek olmalı keza Ailende öyle çok zor bir durum şartlar bunu gerektiriyor önünde kocaman bir gelecek var aile olmak iyi gün kadar kötü günüde içeriyor bazen kötü şeyler iyinin kıymetini bildirir sen çok iyi bir kızsın herşey yoluna girer
İnşallah çok doğru karar vermişimdir. Bana yazdığın yorumlar için sana çok teşekkür ederim. İnşallah hep mutlu olursun sende çok iyi birisin.

Tekrar çocuğun olur canım merak etme. Evlenmedn öyle bir hata yapma canım Kararından ötürü tebrik ederim. Sen güçlü bir kadınsın buu unutma. Laf olsun diye yazmıyorum, verdiğin zor bir karardı. Herşey güzel olcak bunu unutma canım.
Sende çok güzel bir insansın. Kalbinin ekmeğini ye inşallah rabbim seni hep iyiliklerle karşılaştırsın. Hep mutlu olman dileğiyle çok teşekkür ederim canım benim.

Kararını vermişsin nasılda zor durumdasındır şuan bi sen bilirsin onun için yargılamanın bişey demenin mantığı yok.üzüldüm senin adına.
Ben gecen haftalarda düşük yaptım kürtaj için su içtinmi ne kadar ve tokmusun diye soruldu .ac ve su içmemiş olmak lazımmış.gerçi doktora gittiğinde soylerler birde babanın imzası arada nikah olmayınca durum değişirmi bilmem
20 yaşındayım gerekmiyoemuş kimsenin imzası. Keşke böyle olmasaydı da evladımı mutlulukla bekleyebilseydim

Müslümanız hepimiz en baştan zina günah boş yere kürtaj olmak daha fazla günah.

Ooo baya biliyosun herkesin müslüman olduğunu. Ayetlerin gerçerli olduğu bir ülkede yaşamıyoruz kanunlar var çok şükür. inancınızı kendiniz yaşayın başkalarınınkine hüküm vermek size düşmez.

Bebek oluşur oluşmaz kalbi atmaya başlar ama insanoğlunun icat ettiği aletler onu 5 haftadan sonra görmeye duymaya başlar
Nişanlınızla anlaşamıyor olabilirsiniz ama onun babalığı hak edip etmediğine siz karar veremezsiniz. Allah yaratmış ve sana böyle bir sınav vermiş aldırıp dünyevi yükünden kurtulabilirsin ama ahirette önüne konacak ozaman kaçamayacaksınız hiç bir yere
20 yaşında nikahsız bir beraberlikten hamile kalmak ve onu doğurmak da büyük bir yıkım hiç de kolay bir durum değil asla da olmayacak ama önceden düşülmeyen zevk uğruna yapılan bir hatanın bedeli de bebeğe ödetilmemeli
Kürtaj olmak ile doğan bir bebeği öldürmek arasında bana göre fark yok oyüzden burada böyle rahat rahat doğurunca siz mi bakacaksınız siz mi destek olacaksınız palavrasıyla vicdanınızı rahatlatmayın yaparken bize sormadınız bizde yapın demedik şimdi de aldırmayın diyenlere bu şekilde ipe sapa gelmez sebepler sunarak kendinizi aklamaya çalIşmayın

Ben sana gel atiyim dedim burdan gitmediği için atamadım. Sen kendin inanmamayı tercih ettin burdan gittiyse olmazsa whatsapp veririm atarım sana olur mu? Kimseyi inandıracak gücüm yok şuan.

Evet bende normalde karışmam bu kadar ama en başta güzellikle anlattım ona. Şimdi 5+4 Günlük hamileymiş e zaten en erken 4 haftalıkken öğreniyoruz hamile olduğumuzu e bu kız gebelik mi beklıyodu anlamadım burasını

Ben senden kanıt istemedim, hamile değilsin de demedim. Çelişki var dedim. Ki bence şöyle ki( benim fikrim) hamilesin aldırıcaksın ama vicdan rahatlatmak için birilerinin aldır demesini bekliyorsun. Nişanlınla ayrılacağını sanmıyorum, ailesiydi uyuşturucu kullanmasıydı bunları bilerek nikah günü düğün günü belirledin sonuçta. Çocuk ortadan kalkınca siz hayatınıza devam edeceksiniz. Çünkü ailen evlenebilirsin bununla derken herşeyi biliyordu zaten son 1 haftada ortaya çıkmamıştır bunlar.
Bunları yazıyorum ama bu benim kafamda oluşturduğun düşünce illa böyledir demiyorum. Bende yarattığım çelişki bu düşünceye sebep oldu.

Cok pişman olacağın birseyi yapma o zaman.önünde daha vakit var.cok acele karar veriyorsun bence.10 haftaya kadar yasal suresi var bunun.iyice düşün tart.haa aldirdiktan sonra nisanlina geri doneceksen aldırma bos yere kiyma yavruna.ama asla donmiycem diyorsan ve kesin olarak bakamam diyorsan aldir.ama dedigim gibi biraz daha zaman tani kendine
Yok hayır abla bakmamaktan ziyade dönmeyi düşünmüyorum. İnşallah hakkında hayırlısı olur ana kafan çok karışık

Yav hanımefendi kızın ailesi destek çıkmıyor kendisi daha çocuk yaşta işi yok gücü yok okumamış evlenmeden bir de çocuk mu doğursun? Ne yedirecek ne içirecek ne giydirecek bu çocuğa neyle büyütecek?
Aaa bilmiyor musun nasibiyle gelir o bebeler kendi kendine büyür :işsiz:
Doğru düzgün kürtaj olduğun sürece doğurganlığını etkilemez ;) ama bundan sonra çok dikkatli ol o stress cekilir mi

O zaman korunmak da cinayettir, o zavalli canli sperm hucrelerinin yaşam hakkini elinden aliyorsunuz, belki onlar mini mini birer yavrucak olacakti, 5-10 dklik zevk icin milyonlarca spermi katletmek de cinayet degil mi?
Evet sen ikisini aynı şey sanmaya devam et. Döllenmemiş sperm ve cenin aynı şey tabiki ne fark var.ha korunmuşsun ha kürtaj yapmışsın

Çek
Ben senden kanıt istemedim, hamile değilsin de demedim. Çelişki var dedim. Ki bence şöyle ki( benim fikrim) hamilesin aldırıcaksın ama vicdan rahatlatmak için birilerinin aldır demesini bekliyorsun. Nişanlınla ayrılacağını sanmıyorum, ailesiydi uyuşturucu kullanmasıydı bunları bilerek nikah günü düğün günü belirledin sonuçta. Çocuk ortadan kalkınca siz hayatınıza devam edeceksiniz. Çünkü ailen evlenebilirsin bununla derken herşeyi biliyordu zaten son 1 haftada ortaya çıkmamıştır bunlar.
Bunları yazıyorum ama bu benim kafamda oluşturduğun düşünce illa böyledir demiyorum. Bende yarattığım çelişki bu düşünceye sebep oldu.
Çelişkiye sahip olabilirsin ama benim konumda başka üyeyle beni kötülemen biraz garip oldu. Evet madde kullandığını ara sıra kullandığını biliyprdum ailem buna rağmen zorla kabul etti. Ama olayın içine bir bebek girince malesef herkes kendi hayatını yaşamaya başladı,aldırma parasını verdi ve kararını ver dedi. Sen olsan bu adamla devam etmeyi düşünür müydün?

Bebek oluşur oluşmaz kalbi atmaya başlar ama insanoğlunun icat ettiği aletler onu 5 haftadan sonra görmeye duymaya başlar
Nişanlınızla anlaşamıyor olabilirsiniz ama onun babalığı hak edip etmediğine siz karar veremezsiniz. Allah yaratmış ve sana böyle bir sınav vermiş aldırıp dünyevi yükünden kurtulabilirsin ama ahirette önüne konacak ozaman kaçamayacaksınız hiç bir yere
20 yaşında nikahsız bir beraberlikten hamile kalmak ve onu doğurmak da büyük bir yıkım hiç de kolay bir durum değil asla da olmayacak ama önceden düşülmeyen zevk uğruna yapılan bir hatanın bedeli de bebeğe ödetilmemeli
Kürtaj olmak ile doğan bir bebeği öldürmek arasında bana göre fark yok oyüzden burada böyle rahat rahat doğurunca siz mi bakacaksınız siz mi destek olacaksınız palavrasıyla vicdanınızı rahatlatmayın yaparken bize sormadınız bizde yapın demedik Oyüzden aldırmayın diyenlere de bu şekilde sebepler sunarak kendinizi aklamaya çalIşmayın
Bütün demek istediklerimi tek kalemde yazdınız teşekkür ederim

Aaa bilmiyor musun nasibiyle gelir o bebeler kendi kendine büyür :işsiz:
Doğru düzgün kürtaj olduğun sürece doğurganlığını etkilemez :KK66: ama bundan sonra çok dikkatli ol o stress cekilir mi
Çekilmiyor abla keşke böyle olmasaydı diyorum allahıma ama işte. İmtihan sanırım bu umarım geçebilirim vu imtihandan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back