- 25 Şubat 2024
- 235
- 683
- 33
- Konu Sahibi kediseverbiri
Yaaaa sen ben misin sevgili üye anaokulu öğretmeniydim, öğrenciler 2,3 ve 4 yaşlarındalardı ve biz arkadaşlarımla iş öncesi ve sonrası bi yerde kahve sigara içmeden yaşayamazdık (gerçi ben çalışırken kahve bunkadar pahalı değildi, şimdi olsa yapamazdım pahalılıktan ve delirirdim herhalde). Bence sebepler şunlar; bütün gün çocuklarlasın ve normal bir sohbet muhabbet ihtiyacını gideremiyorsun, kafelerde insan içinde olmak iyi hissettiriyor. Ayrıca dediğin gibi müthiiiiiiiiş yorucu bir iş, eve gidince bayılıp kalacağını bildiğinden gününü uzatmayı istiyorsun yoksa o gün yaşanmamış sayılacak senin için. Yani gayet normal bu yaptığın, bunu yapan ben dahil en az 10 kişi sayarım sana rahat ol öğretmenliğin şanından say. Şaka bir yana çok tüketici bir iş, kolay gelsin.Selam,
Benim psikolojik olduğunu düşündüğüm bir takıntım var. Bununla ilgili profesyonel yardım aldıysam da başarılı olamadım. Öğretmenim ve 8.30 - 18.00 bazen 7.30 - 18.30 günde yarım saatlik mola ile deli gibi çalışıyorum. Öğrencilerimin yaşları 3.5 ve 4, eforu tahmin edebilirsiniz belki. Her iş çıkışı eve gitmeden önce bir kahve mekanına gidip müzik dinleyerek kahve, sigara içip günün stresini atıyorum. Sanki eve gidince bana ait bir zamanım olmayacakmış gibi hissediyorum. Resmen işteyken kafamda hangi kafeye gideceğimi düşünüp, içeceğim kahve ve sigarayı düşünerek motive oluyorum. Bu yapay mutluluk bana maddi anlamda çok yük oluyor. Psikolog bunun yerine başka bir şey koy, spor ya da kitap, film yani seni eve götürmeye teşvik eden bir hobi dedi ama spora haftaiçi mecalim kalmıyor, film sıkıyor, kitap okuyorum ama...
Var mı bir dönem böyle takıntılı şeyler yapanlar? Kendimi çok garip hissediyorum. Mesela bugün yine çok yoğun çalıştım 10 dakika sigara molası yaptım üstüne müdürümden azar yedim. Kahve mekanına gidip oturup ağladım resmen şimdi geldim eve. Günün stresini böyle atıyorum eğer bu stresle eve gelirsem boğulurum diye düşünüyorum. Ne yapacağım ben?