İşten istifa etmek... Ya sonrası?

bencede istifa etmeden okulu bitirmek en iyisi, okulu bitirmeden istifa edersen yeniden uğraşacaksın atanmak için kpss ile bu sefer eğitim bilimleri ve alan sınavıda olacak

ben de benzer bi durumdayım, tazminat bikaç maaşa denk geliyor diyorsunuz hazır para gidiyor zaten onu boş verebilirsin, bence bir sene daha çalışıp yeniden memurluğa dönme şansını garantilemen en mantıklısı ilerde pişman olmamak için, sonra diğer hedeflerine yönelirsin bu bir sene de seni çok üzüyorsa farklı ilgi alanları filan düşünebilirsin tatillerde, sonra ücretsiz izin hakkı olacak o bitince doğum izni olabilir

Hiçbişey sağlığınızdan önemli değil.
Psikolojik olarak etkilenmeseniz bende size istifa etmenizi tavsiye etmem.
sınavsız geçişte yapabilirsiniz şansınız az da olsa.
Ama bilemiyorum yeniden devlet memuru olmak için uğraşacaksınız.
ve girmek daha da zorlaştı.şimdi mezun olanların sayısı da arttı.başvuran çok.
Herşeyi irdeleyip karar verin.Bu seferde istifa sonrası tekrar atanmak için uğraşırken
psikolojik anlamda sıkıntı yaşamayın.İnşallah kendiniz için doğru bir karar verirsiniz.

dışarıya hep kamu'da çalışmak kolay gibi görünür ama aslı öyle değil elbette.
ben de sizinle aynı durumdayım hatta konu açmayı da çok düşündüm ama bir türlü sıkıntıları kafamda toparlayıp açamadım, ki haksızlıklar ve kazıklar yüzünden ağlamadığım bir gün yok neredeyse.

devlete atanmak kolay değil siz de biliyorsunuz. hele ki bu zamanda ekmek aslanın midesinde değil bağırsağında artık.
ben kendimce bir alternatif buldum tayin ile bulunduğum kurumdan çıkmak ve gidebilirsem eğer yeni iş yerinde burada yaptığım hataları yapmamak.

tayin için uğraşın başka bir kurumda yeniden başlayın ama sakın işinizi elinizin tersiyle itmeyin derim ben.
hakkınızda hayrlısı olsun inşallah.

Evet haklısınız 1 yıl daha dişimi sıkacağım.

Umarım herşey iyi olur

Aynı durumdayız sizinle. Ve evet kpss için gerçekten ciddi bir emek verdim. Yer değişikliği için uğraşacağım artık. Umarım herşey iyi olur hepimiz için.

Bence şuan için iş değişikliği yapmayın derim özelde çalışan biri olarak imkan olsada memur olsam diyorum, iş saatleri uzun haftasonu diye bir kavram yok patronların keyfi nasıl isterse ona göre çalışıyoruz, bazen işler kötü diye maaşımızın sarktığı oluyo.
Yaklaşık 2 aydır içerde param var ama hala alamadım resmen patron keyfine çalışıyoruz ,burdan çıkıp başka bir yere girsem değişen bir şey olmıycak piyasa kötü v.s diye gene aynı sorunları yaşıycam ,yani özelde bitik hiç değilse mesai saatleriniz belli ay sonu bir sürprizle karşılasmıyosunuz emeğinizin karşılığını bir şekilde alıyosunuz

hiç bir iş kolay değil ki herkes yoruluyor bedensel olarak yorulanlarda var. çıkarsan söyleyim boşluğa düşeceksin ben evlendim 5 senelik bedensel ve zihinsel olarak yorulduğum işimden ayrıldım resmen evimde duvarlar üstüme üstüme geldi. 1 ay sonra hemen işe başladım. hem siz memurmuşsunuz niye bırakıyorsunuz bu devirden devlet memurundan rahat insan mı var?

durumunuz el veriyorsa bırakın tabi ki ama size özel mesajda da yazdığım gibi kiminin hayatı kiminin hayali meselesi.. sizin yerinizde olmayı isterdim aylardır kadro bekleyen biri olarak

sizi çok iyi anlıyorum ailelere bakmayın zaten onlar için en garantisi hangisiyse onu yapın derler.
Mutlu değilseniz çıkın , sizi ne mutlu edecekse onu yapın. Tabi geleceğe dair çalışacaksanız bir kaç sene dişinizi sıkmanız gerekebilir.

Çok haklısınız, biliyorum özel sektörün ne kadar zor olduğunu eşimden dolayı. Şu an askıya aldım zaten ayrılmayı...

Bakın kimse mutlu olduğu bir ortamdan kaçmak istemez. Hiç bir işin kolay olmadığını ilk mesajımda da belirttim zaten. Ben kolay iş aramıyorum, huzur istiyorum sadece. Umarım hepimiz için en iyisi olur.

Haklısınız, teşekkür ederim

bence hemen yıllık izne çık bir düşün..dinlen..sonra karar ver

ben ne karar verirsen ver okulunu muhakkak bitir derim. akademik kariyer olmasa bile normal öğretmenlik yapmak için çabalayabilirsin bir süre sonra. hayat boyu sevmediğin işi yapmak zor. ben olsam ne yapardım bilmiyorum. sanırım işimden ne kadar nefret ettiğime bağlı olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…