İşten istifa etmek... Ya sonrası?

_purple_

:)
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
358
47
Merhaba arkadaşlar.

4 yıldır bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Fiziksel olarak yorulmuyorum fakat zihinsel olarak çökmüş durumdayım. Hiç bir iş kolay değil bunun farkındayım, her işi bir zorluğu var ama ben çok yıprandım. İşimi sevmiyorum, yaptığım işten tatmin olmuyorum, zevk almıyorum. Bu işi bulamayanlar da var diyeceksiniz ama ben nankörlük ettiğimi düşünmüyorum.

Örgün bir fakültede kaydım var fakat işyeri izin vermediği için çok istediğim halde devam edemiyorum. Son derece mutsuz ve huzursuzum. Psikolojik tedavi görmeye başladım. Evleneli henüz 8 ay oldu eğer istifa edersem evliliği gerekçe olarak gösterip 4 yıllık kıdem tazminatımı da alabileceğim.

Ama sorun şu, benim bir ev kredim var ve kalan borcum yaklaşık 40 bin. İşten ayrılırsam bu borcu aracımızı satarak kapatacağız. Eşimle bu konuyu konuştuğumda önemli değil sen nasıl istersen öyle olsun dedi. Üzüleceğim tabi araç satılırsa o da üzülecek... Onun dışında başka borcumuz yok. Ev kendimize ait kira vermeyeceğiz. Eşim 1750 tl maaş alıyor. Geçinebiliriz diye düşünüyorum.

Ama korkuyorum kızlar. Yani kendimden eminim istifa edersem çok daha iyi olacağım, okulumu bitireceğim akademik kariyer yapacağım ama ya boşluğa düşersem? Ya bir daha iş güç sahibi olamazsam diye Yaşım 26 bu arada. Şu an için çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. Sonsuza kadar evde oturmayı da düşünmüyorum...

Ailemle konuştuğumda aman işini bırakma sakın dediler. Yıprandığımın farkında değiller. Onlara göre yaptığım iş kebap hiç bir sıkıntım yok bütün gün oturup akşam eve gidiyorum. Ben büyütüyorum. Okuyup ne yapacaksın diyorlar. Dışarıdan bakınca öyle görüyorlar.

Ben şimdi ne yapayım, siz olsanız ne yaparsınız, objektif yorumlara çok ihtiyacım var

işyerinde yıpranmanın, her sabah ayaklarının geri geri gitmesinin ne olduğunu, ne kadar yıpratıcı olduğunu en iyi bilenlerdenim.
insanın günde 8-9 en verimli saatinin geçtiği yerde huzurunun olmamasının...

ama istifa edip bırakmak mı çözüm onu bilemedim.
çünkü emin ol özel sektör kamuda çalışmaktan kat kat yıpratıcı.. sadece ortamı değil, çalışma şartları da öyle. öncelikle bunu bilmeni isterim.

mevcut yerinde başka bir bölüme geçiş yapabiliyor musun öncelikle bunu araştır bence.
yazık , krediniz yüzünden arabanız satılacak. mal mülk illa ki edinilir ama ne bileyim...

okulunla beraber yürütebileceğin başka bir bölüme geçiş yapabiliyorsan önceliğin bu olsun.
öyle bir imkanın yoksa, memurluktan ilk istifa eden sen olmayacaksın :)
ama dediğim gibi özel sektör de çok çetrefilli....

bende seninle aynı düşüncelere sahibim işim cok rahat ama ben bu ortamda mutlu hissetmiyorum kendimi.. nasıl mutlu olcaksan öle yap bence anlıyorum seni .. bende bırakcam esim bırak diyo ama bi taraftanda ihtiyaclarım için 3 alıyosak 1 alırız , 1 alıyosak hiç alamayız falan diyo .. sonradan bişi oldugunda basıma kakarmı diye düşünüyorum ... eşin ne diyo bilmiyorum .. ben memeur değilim ama yerinde olsan şunu denerdim 6 ay falan ücretsiz izin alırım hem ev hayatının nasıl olduğunu test etmiş olurum hemde işimden olmamıs olurum

Mutlu değilsen ayrıl. Insanin sevmediği bir işi yapması çok zor bilirim. Bankada çalıştım ve bir sürede mecburen çalıştım feci bir şey. O kadar istedim sınavla falan girdim ama sonra soğudum ve cok mutsuzdum. Ayrıca beden yorgunluğu geçiyor ama zihin yorgunluğu geçmiyor. Hep kalıyor orada. Tatile gidiyorsun unutuyorsun dönüyorsun gene aynı. Yasın geç okuyabilirsin ben 36 yaşında mezun olan gördüm hemde erkek :) herseyi bir kenara atıp Engelliler Öğretmeni olmak istemiş ve oldu da.

Devlet memurluğunu kolay görenlere ,küçümseyenlere kapak olsun .Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de çok düşünmüştüm istifayı ama daha iyi bir alternatif bulamadım ki .Özelden yazışabiliriz. Sakın acele etmeyin .Çocuk olana kadar en azından çalışın .

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? 1750 TL maaşla geçim çokda kolay olmasa gerek. Tamam kira vermemek çok büyük avantaj ama eğer büyük şehirlerden birinde yaşıyorsanız çok kıtı kıtına geçinirsiniz gibi geldi bana. Daha yeni evlisiniz geçmek tozmak isteyeceksiniz. Sonrasında pişman olup daha büyük depresyona girme ihtimalini göz ardı etmeyin derim.

Hangi okulda, hangi bölümde ve kaçıncı sınıfta kaydınız var ? 26 Yaş akademik kariyer için sınır bir yaş bence. Mesela 1. sınıftaysanız en az 4 sene sonra bitecek okul hop 30 yaşında olacaksınız. Bide bunun yükseği var. E o zaman çocukta istiyor olacaksınız vs.
Bittikten sonra yüksek yapmak kolay olacak mı? Şizden daha erken bitirmiş not ortalaması daha yüksek öğrenciler olacaktır. Çok iyi düşünün derim. İşle beraber bitirebileceğiniz bir okul okumanız daha iyi olabilir.

İşinizdeki sorunları biraz daha detaylı anlatırsanız daha iyi olur çok mu çözümü olmayan şeyler?

off aynı durumdayım diyebilirim.. ben memur değilim tabi özel sektör ama herkes sanki bütün gün oturuyorum ne iş yapıyorum ki gözüyle bakıyo, benimki hem işten hem işyerinden kaynaklanan bi sıkıntı, bunalıyorum, işi bırakmayı çok istiyorum ama kolay değil... her işin bi sıkıntısı var sende yıllık izin filan kullan kafanı topla dinlen işini sevmeyi dene hiç olmadı bırakırsın..

hiç bir iş kolay değil ki? kendi şirketiniz varsa durumun varsa bırak memurluğu.. ama yüzlerce memur olmak isteyen var atanamayan var. düşünme öyle bırakma işini, haline binlerce şükret..

Her işin bir zorluğu olduğunu biliyorum. ama dedim ya işte çok yıprandım..

Teşekkürler

Seni mutlu edicek şeyi yap bence..
Zorlanırsan seni tatmin edicek başka bir iş bakmaya başlarsın.

O kadar kararsızım ki, hangi taraf ağır basıyor onu bile bilemiyorum..

Evet özel sektörün zorluğunu eşimden biliyorum. okuduğum fakülteye geçiş yapmak istedim (üniversitede çalışıyorum) izin verilmedi. kafam inanılmaz karışık

Eşim sen nasıl istersen öyle yap diyor, tabi o da istemez bırakmamı ben üzülmeyeyim diye öyle söylüypr biliyorum. Maalesef bizde 5 yılı doldurmadan ücretsiz izin hakkı yok, ya doğum yapacaksın ya da 5 yılı dolduracaksın

ne kadar güzel bir örnek, ben de öğretmenlik okuyorum, acaba ben de okulumu bitirebilecek miyim

Neden bitiremeyesin. Benim ilk erkek arkadaşım babası yüzünden mimarlığı seçmişti ama öyle mutsuzdu ki 4. Sınıfa geçtiğinde bıraktı ve tıp okumaya karar verdi. Hatta babası onunla konuşmadı :) insanlar benim cebimde ki paraya değil ağzımdan çıkan sözlere saygı göstersin dedi. Hâlâ görüşüyorum onunla 10 yıl oldu ve cok idealist biri Afrika, Afganistan, bir sürü yere gitti gönüllü olarak. Bence insan nasıl mutlu olacağını hissediyorsa oraya gitmeli. Benim gözüm karadır bu konuda ve hiç bir zaman keşke demedim. :)

Beni anlayan birilerinin olması gerçekten çok sevindirici, çok çok teşekkürler

Eskişehir'de yaşıyorum. Zaten şu an eşimin kazandığıyla geçiniyoruz, benim tüm kazancım kredi borcuna gidiyor, maaşımdan sadece 60 tl kalıyor öyle söyleyeyim Eğitim fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Bir anlık karar verip pişman olmaktan korkuyorum dediğim gibi, önerinizi düşüneceğim teşekkürler.

Öyle yapacağım sanırım bir süre izin alacağım

Ücretsiz izin alabilirsin okulunu bitirmek için. Sonra duruma göre karar verirsin

Ücretsiz izin için 5 yıllık hizmet isteniyor maalesef, ben 4. yılımı çalışıyorum

güzel bir konu. sizin beklentilerinize göre değişir hrşy.
bende 5 aylık evliyim kira vermiyoruz, çok şükür bi aracımız var. allah isteyenlere nasip etsin.
sizden 5 yaş daha büyüğüm ve 10 senelik iş tecrübem var. çalışıyorum
para önemli. yarından sonra çoluk çocuk olacak. onların ihtiyaçları, okulları. giderler artacak.
evlilik tazminatı hikayesi bende biliyorum. fakat ne kadar belli etmeseler de yaşa bakıyolar artık.
ilanlar 27 yaş altı diye veriliyor, kurumsal firmalarda.
şu an sana hak veriyorum, çok güzel bir yaştasın. eminim ilerlemek istiyorsun.

ama bugünü eleştirdiğin kadar, iki sene sonrasını da değerlendirmeye almanı öneririm.
eşlerimiz sağolsun şu an çalışıyorlar allah başımızdan eksik etmesin ama..
yine de gönlünüzce olsun herşey, çalışmak isteyene iş hep var ama hangi koşullarda???...

Evet haklısınız, belki bu işten daha rahat bir iş bulamayacağım. Ama bu şekilde de kendime hiçbir şey katamıyorum. Ne eğitimimi devam ettirebiliyorum ne de terfi edebiliyorum. Yani biliyorum ki emekli olana dek o da yaklaşık 32 sene sonra olacak, hep bu işi yapacağım. Bilemiyorum

neden kuırum değiştirmeyi düşünmüyorsun? psikolojik yardım aldın sanrım bunu kurumuna sunarsan sana muvafakat vermeme gibi bi şanslarının olacağını düşünmüyorum.

Ahh ah vermiyorlar maalesef

Hiç özelde çalıştın mı bilmiyorum ama bence memur olmuşken bu hakkını kaybetme.

İş yerinin derslere girmen için izin vermemesi için onları suçlayamazsın. Yani bu "a ne biçim iş yeri" diyebileceğimiz bir şey değil.

Üniversitede çalıştığını söylemişsin, nasıl bir iş bilmiyorum ama bizim üniversitede 16.30'dan sonra kimse kalmazdı. Siz kaçta çıkıyorsunuz?

Yani aslında işin özü şunu demek istiyorum. Ücretsiz izin almanın bile neredeyse imkansız olduğu bir özel sektör varken ve çalışmak her yerde zorken, elinizin altındaki işi kaçırmayın.

ayrıl en azından bir başkası iş sahibi olsun sayende..
donanımlı ve bol torpilliysen, gezer tozar canın isteyince de girersin bi yere,
yaşında genç hiç düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…