İşten istifa etmek... Ya sonrası?

Belki geçici bir sıkıntıdır...
Bir süre senelik izne falan çık kafanı dinle...Evde vakit geçir
İşten çıkmak ve sonrası zor olsa gerek...Çogumuz yaptıgımız işi sevmiyoruz yada çalıştıgımız ortamı vs..
Ama işte mecburiyetler boynumuzu büküyor...
Hayırlısı olsun inş.

Okul için elimden geleni yapacağım. Mutlu olmayınca çok zor...

Evet mecburiyetler.. 5. senem dolsun çıkacağım izne.

bu zamanda güvencesi olan bi iş sahibi olmak çok zor işinizden zevk almıyor olabilirsiniz anlıyorum sizi bende inannın bazen işe gitmek içimden bile gelmiyor uyuduğumda sabah olmasını istemiyorum . özel sektörde masa başı bi işim var ama her allahın günü tlfnda 100 kişiyle muhattap oluyorum ofis ortamı bilgisayar karşında elinde telefon bazen sinir krizi geçirecek gibi oluyorum kazandığım parada para olsa asgari ücret haftanın 6 günü tam gün çalışıyorum bazen 3 saat geç çıktığımız oluyor yada pazar günleri mesai oluyor ama mesai ücretide verilmiyor anlıyacağın üç kuruş için hem beynim hem bedenim yoruluyor. allaha şükür babam başımızda çalışıyor ve benim kazandığım para kendime ait ister eve harcarım yada harcamam ona karışmazlar. çokta mecbur değilim çalışmaya bende bazı hem cinslerim gibi bekarken babam baksın evlenincede kocam bakar kafasını yaşamıyorum çok şükür. kendimi bildim bileleli çalışıyorum ve çalışacağımda insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey yok inan bana bunun zevki bi başka ve sende elinde olana mesleğini yaban atma ilerde seni ne bekler bilemezsin eşin alah korusun işsiz kalır, bi hastalık olur dünya hali bilemezsin ne olacağını işini bırakma senelik iznini ufak ufak kullan raporda alabilirsin izinlerini yıla yay kendini çok yorgun hissettiğinde al iznini iki gün bile olsa yalnıoz kal kafa dinle çok iyi gelecek bu durum sana aöf istediğin bi bölüm okursun maksat kariyerde yapmaksa bende aöf okuyorum işimide yapıyorum hem kendi sektörümde işime yarayacak bölümü okuyorum. inan iş sahibi olmak çok zor bu memlekette

Calisma sartlarinizin ne derece zorlu oldgunu elbette bilemeyiz ancak ilk defa is hayatina memuriyetle baslayinca insan cok fazla kiyas yapamiyor ve daha kotu ne olabilir ki diyor.iyi bir univ.nin egitim fakultesini bitirdim atanamadigim icin yilarca o dershane senin bu ozel okul benim süründüm kesinlikle sürünmek!! En son bir sekilde kamu kurumu kismet oldu ha cok mu iyi hayir tamamen vasifsiz eleman statusundeyim ve her turlu angarya isle bogusuyorum , cok gun oluyor sabah aglaya aglaya ise geliyorum ama sükrediyorum inan o özel sektorde yasadiklarimi dusununce burasi nimet bosver oyle boyle cek gitsin gittigi yere kadar diyorum.Memuriyet bu devirde nimettir arkadasim mutsuz calismak elbette zor biliyorum ama Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma derim.Meslegin elinde dursun fakat alternatifleri zorla mesela.

darısı başıma.. 4 senedir özel sektördeyim nefret ettim.. önümüzdeki ay bi kurum sınavına gireceğim bana dua eder misiniz

İş ortamı o kadar etkiliyor ki.
Aynı meslekte 6. yılım, ilk 4 senem çok kötü geçti ve bir gün bile oflamadan, lanet etmeden uyandığımı hatırlamıyorum. Çok araştırdım geçişleri, istifaları falan ama devam ettim. 2 senedir ise eskiye nazaran çok rahatım yine çok yoruluyor bütün enerjimi harcıyorum ama iş yerine gidince her şey kapının dışında kalıyor. Belki sadece sabır gereklidir belki kısa bir tatil...

Seni cok iyi anlayabiliyorum, bir an kendimi senin yerine koydum bende senin kadar olmasada buna benzer bise yasadim. sana tek tavsiyem. istifani vermeden once kendi baska isler bakmaya baslayabilirsin. simdiden is basvurulari yap 1 ay falan sabret baktin gercekten cekemicek hale geldi ver istifani ama yoluna is arayarak devam et

Tebrik ederim seni bu düşüncenden dolayı, umarım daha iyi pozisyonlara gelir, daha iyi kazanırsın. Ben de işi bırakmaktan vazgeçtim, yıllık izin kullanıp 5 yılım dolduğunda ücretsiz izne ayrılacağım.

Haklısın arkadaşım, vazgeçtim bırakmaktan

darısı başıma.. 4 senedir özel sektördeyim nefret ettim.. önümüzdeki ay bi kurum sınavına gireceğim bana dua eder misiniz

Dualarım seninle, inşallah Allah gönlüne göre verir

Sizi tanıyorum, öğretmendiniz değil mi? Sabır sabır sabır tek ihtiyacım bu

Haklısınız, şimdilik istifayı rafa kaldırdım, ileride inşallah ara verip daha rahat düşüneceğim.

Memur olmak icin kendini yırtan ben olarak söylüyorum yapma akademi okul daha zor isini sevmeye calis

Bende 7 yıl bankacılık yaptım. Evliligim kurtaricim oldu diyebilirim. Tazminatimi almasaydim mumkun degil cikmazdim. Gecen yil haziranda ciktim ve o yorgunlugumu daha yeni yeni atabiliyorum. Bu yuzden seni cok iyi anliyorum. Ama sunu dusun arkadaslarin da dedigi gibi kamu kurumunda calismak diger islere nazaran bi derece daha iyi Suanki sartlarda. Bu yuzden planini tam yapmalisin. Ciktigindaki tazminatin borcun enazindan yarisina yetecek mi. Arac sattiginda aylik giderlerin yetecek mi. tekrar calismak zorunda kalacak misin bunlari cok iyi degerlendirmen lazim.
Ben bunlarin hepsini dusunup esimle konusup ayrildim. Hatta kendi aileme bile tazminattan destek verdim. Bu yuzden icim cok rahat ayrilabildim ve suan cok mutluyum. Tekrar calismaya gelince kpss hazirlaniyorum. Bende 27 yasindayim suan. Allah mecbur etmezse tekrar ozel sektor dusunmuyorum. Bu yuzden sen halihazirda zaten memurken isi birakirsan ya ev hanimi olmaya razi olman lazim ki onu istemiyosun. Ya da cok cok daha iyi sartlarda bi is bulman lazimki ozel sektor gercekten cok zor. mesela fikrin olsun diye soyliyim. Su zamanda hedefi satisi olmayan bir ozel kurum yok. Memuriyette tabiki zorluk cekiyorsundur ama en azindan onundeki isi yapiyorsundur. Kimseyi ikna etmek, kimsenin agiz kokusunu cekmek zorunda degilsin. Ben mudur yardimciligina kadar ilerledim ve gordumki mudur de olsam derdim cok daha buyuyecek. Bu yuzden insani kemiren ozel sektore dusurmesin Allah seni. zaten kararini vermissin ama fikrin olsun diye yazdim. senin icin herseyin hayirlisi olsun ins.

Özel sektör çok zor bunu biliyorum. Ama emin ol kamuda da kimsenin ağız kokusunu çekmemek gibi bir durum yok maalesef. Üniversitedeyim her gün en az 100 tane öğrenciyle birebir muhattap oluyorum - sayıyı abartmıyorum -, en son birisiyle tartıştım beni şikayet edeceğini söyledi, git et dedim gitti ve artık iyice soğudum hatta bu konuyu açma sebebim de bu. Amir dersen bütün akademisyenler amir :) Velhasıl işin içinde insanla çalışmak olunca her türlü sıkıntılı.Yorumlar sayesinde biraz daha moralim düzeldi neyse ki. Hepinize teşekkürler

Aslında son yorum ile olayı özetlemişsin insanla çalışmak zor

Amir de olsan çalışan da insanla muhatap olunan meslekler zor

Yeni evlendiğin için alışma sürecine bir de bıkkınlık eklenince bunalmışsın

Okulunu da bitirmek istiyorsun bu da seni geriyor

Biraz sabredin e kendini toparlarsın her meslekte çeşit çeşit insanla muhatap olunuyor

Güzel bir iş yaşamı dilerim

Hayat senin hayatin
Sen mutlu olacagin seyi yap
Yasin daha cok genc neden istediginde is bulamayasin ki?
Secici ol gonlune gore bir is bulana kadar akademik kariyerine devam et
Basarilar ve mutluluklar

bende böyle düşünüyorum her gün bin çeşit insanla uğraşmak yoruyor
insanla uğraşmanın fazla olduğu meslekler de stres sahibi yapıyor

Kesinlikle istifa ettmeyin,, evdeki hesap carsiya uymaz

Esinizin maasi da cok rahat bi miktar degil bence, ?

Tabi herkesin standardi farkli ama tr sartlarinda ben olsam 1750tl ye guvenmem?

Eviniz var tmm ama hic mi yatirim yapmayacaksiniz?

Memuriyet kolay elden cikarilacak bisey degil.

Ben de ilk zamanalr hic memnun degildim ama artik alistim

, sonsuza kadar bu kadar sikinti yasamazssiniZ.

Son olarak, bugunun yarini da var, sadece esinize guvenmeyin, yarin tek basiniza kalirsaniz isiniz garanti olsun.

Biraz fazla garantici yada karamsar olabilirim ama acil karar verip sonradan pisman olmanizi istemem

Akademik kariyer yapmak için akademik kadro bulmanız gerekiyor bunun ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? Ben akademisyenim oradan biliyorum. 1 tane kadro açılıp çok çok fazla sayıda insan başvuruyor ki daha lisansı bile bitirmemişsiniz. Ales'e gireceksiniz ve çok yüksek bir puan almanız gerekecek. Ama yaşınız itibariyle lisansı bitirdiğinizde yeni mezunlarla Ales'te yarışmanız da zor olacak. Hız isteyen bir sınav ve 22 yaşındakinin şansıyla 28 yaşındakinin şansı aynı değil. Ordan yüksek alsanız bile bu sefer not ortalaması, bilimsel sınav, ingilizce puanı gibi bir sürü aşamada daha rakiplerinizi geçmeniz gerekecek. Çok parlak bir öğrenciyseniz olabilir ama değilseniz planlarınızı gözden geçirin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…