Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Akademik kariyer yapmak için akademik kadro bulmanız gerekiyor bunun ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? Ben akademisyenim oradan biliyorum. 1 tane kadro açılıp çok çok fazla sayıda insan başvuruyor ki daha lisansı bile bitirmemişsiniz. Ales'e gireceksiniz ve çok yüksek bir puan almanız gerekecek. Ama yaşınız itibariyle lisansı bitirdiğinizde yeni mezunlarla Ales'te yarışmanız da zor olacak. Hız isteyen bir sınav ve 22 yaşındakinin şansıyla 28 yaşındakinin şansı aynı değil. Ordan yüksek alsanız bile bu sefer not ortalaması, bilimsel sınav, ingilizce puanı gibi bir sürü aşamada daha rakiplerinizi geçmeniz gerekecek. Çok parlak bir öğrenciyseniz olabilir ama değilseniz planlarınızı gözden geçirin derim.
Akademik kariyer yapmak isteyenler için ÖYP iyi bir seçenek olsa da olumsuz yanları da var. En az 5 veya 2+4 yıl lisansüstü eğitim ve bu süre kadar da zorunlu hizmet şartı var. Başlarken sözleşme imzalıyorsunuz, okulu bırakmak isterseniz tazminat ödemek zorundasınız. Böylece 10 yılı aşan bir süreyi bu işe bağlamış olacaksınız. Bunun yanında, araştırma görevlileri diğer memurlardan rahat gibi görünse de bu doğru değil maalesef. Danışmanlar, bölümdeki diğer öğretim üyeleri, idari amirler, hatta bazen öğrenciler tarafından kötü muameleye maruz kalıyorlar. Sizin şu an yaptığınız işlerin benzerleri (evrak işleri, ders/sınav programı/yeri ayarlama, fotokopi, getir-götür, vb.) onlara da yaptırılıyor. Fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinde doktoraya devam eden ÖYP'li arkadaşlarım var ve çoğu, okuldaki şartlardan (fiziki koşulların yetersizliği, proje ve araştırma ödeneklerinin azalması, kendilerine hak ettikleri değerin verilmemesi, gidecekleri üniversitede kendilerine kadro açılma olasılığının giderek azalması gibi) şikayetçiler ama bırakıp gidemiyorlar. Eğitim fakülteleri belki bu açılardan daha rahat olabilir, son durumu bilemiyorum. Söylemeye çalıştığım, akademik kariyer yapsanız da insanlarla etkileşime girdiğiniz sürece sıkıntı yaşayacaksınız. Bırakıp gitmek isterseniz sözleşme yüzünden devam etmek zorunda kalacaksınız. Puanlarınıza güveniyorsanız normal araştırma görevlisi kadrolarına başvurun. En azından bunaldığınız zaman başka bir iş bulup gitme şansınız olur.Evet alesi ve dil zorunluluğunu biliyorum, cari atama değil öyp düşünüyorum, ortalamam yüksek, ales tecrübem var ve dil eğitimi aldım. Önerinizi dikkate alacağım, teşekkürler.
Akademik kariyer yapmak isteyenler için ÖYP iyi bir seçenek olsa da olumsuz yanları da var. En az 5 veya 2+4 yıl lisansüstü eğitim ve bu süre kadar da zorunlu hizmet şartı var. Başlarken sözleşme imzalıyorsunuz, okulu bırakmak isterseniz tazminat ödemek zorundasınız. Böylece 10 yılı aşan bir süreyi bu işe bağlamış olacaksınız. Bunun yanında, araştırma görevlileri diğer memurlardan rahat gibi görünse de bu doğru değil maalesef. Danışmanlar, bölümdeki diğer öğretim üyeleri, idari amirler, hatta bazen öğrenciler tarafından kötü muameleye maruz kalıyorlar. Sizin şu an yaptığınız işlerin benzerleri (evrak işleri, ders/sınav programı/yeri ayarlama, fotokopi, getir-götür, vb.) onlara da yaptırılıyor. Fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinde doktoraya devam eden ÖYP'li arkadaşlarım var ve çoğu, okuldaki şartlardan (fiziki koşulların yetersizliği, proje ve araştırma ödeneklerinin azalması, kendilerine hak ettikleri değerin verilmemesi, gidecekleri üniversitede kendilerine kadro açılma olasılığının giderek azalması gibi) şikayetçiler ama bırakıp gidemiyorlar. Eğitim fakülteleri belki bu açılardan daha rahat olabilir, son durumu bilemiyorum. Söylemeye çalıştığım, akademik kariyer yapsanız da insanlarla etkileşime girdiğiniz sürece sıkıntı yaşayacaksınız. Bırakıp gitmek isterseniz sözleşme yüzünden devam etmek zorunda kalacaksınız. Puanlarınıza güveniyorsanız normal araştırma görevlisi kadrolarına başvurun. En azından bunaldığınız zaman başka bir iş bulup gitme şansınız olur.
inşallah hayırlısı ile atanırsınız.. allah cc. gönlünüze göre versin tubbb..
Tebrik ederim seni bu düşüncenden dolayı, umarım daha iyi pozisyonlara gelir, daha iyi kazanırsın. Ben de işi bırakmaktan vazgeçtim, yıllık izin kullanıp 5 yılım dolduğunda ücretsiz izne ayrılacağım.
Haklısın arkadaşım, vazgeçtim bırakmaktan
Dualarım seninle, inşallah Allah gönlüne göre verir
Neden başka kuruma tayin istemiyorsun? Ben de memurum ve çalışma ortamım Allah'a şükür o kadar rahat ki... İstediğim zaman izin alabiliyorum, geç gelsem neredeydin diyen yok, üniversite okuyup memurluk yapan arkadaşlarıma gitme diyen yok aksine teşvik edilen bir kurumdayım. Bence istifadan önce rahat bir kuruma tayin iste o zaman farkı anlayacaksın.
seninle aynı durumda olan bir memur olarak yazıyorum istifa etme ve başka bir çare bul.
birim değiştir kurum değiştir ne biliyim ama istifa etme.
insanlar memur olmak için ne kadar uğraşıyor biliyorsun.
okuluna bir şekilde uzaktan eğitimle filan devam et ve o ortamdan kurtulmanın bir yolunu bul.
istifa edersen pişman olursun.
Ne kadar güzel, ben üniversitede çalışıyorum çakılı kadro gibi bizim, kolay kolay muvafakat verilmez, ancak çalıştığım birim değiştirilir, amirimle konuştum daha önce gitmeni istemiyorum ben dedi, yeniden konuşacağım ama. Siz hangi kurumdasınız?
Haklısın, istifadan vazgeçtim zaten, en azından borcum bitene kadar dişimi sıkacağım, sonrasında ücretsiz izin onun sonrasında doğum izni filan derken 2-3 sene uzaklaşacağım, eğer dönüş yaparsam tekrar o zaman tekrar bakacağım :)
Ne kadar güzel, ben üniversitede çalışıyorum çakılı kadro gibi bizim, kolay kolay muvafakat verilmez, ancak çalıştığım birim değiştirilir, amirimle konuştum daha önce gitmeni istemiyorum ben dedi, yeniden konuşacağım ama. Siz hangi kurumdasınız?
BSTB ye bağlı bir kurumda çalışıyorum. Benim kurumum da çakılı kadro esasen Türkiye'de başka bir ilde kuruluşumuz yok ama sadece Bilim Sanayi İl Müdürlükleri'ne atanabiliyoruz. Ama atama olarak gitmek isteyen arkadaşlarım eğer mümkünse 65 yaşını geçmiş anne-babasına kendisini vasi tayin ettiriyor. Daha sonra gitmek istediği yerden gidebileceği bir kurum ayarlıyor ( tabi bunun için de torpil gerekiyor). Daha sonra kuruma dava açıp o şekilde gidebiliyor. Yani demem o ki yığınla çözüm yolu vardır. Sakın istifa etme başka kuruma geçmeye çalış bunun yollarını dene arkadaşım.
evet purple, düşünsene özelde çalışsan bebeğini 3-4 aylıkken bırakacaksın, bu daha zor gelicek. herşey para değilse..
sen istersen 1 yaşına kadar gözün gibi bakacaksın
bugünü yaşıyoruz evet, ama 'yarın'ı düşünmeden de yapamıyor insan..
işini bırakmayacağına sevindim canım en doğru kararrı vermişsin sana aile ve iş hayatında huzur ve mutluluk diliyorum allah yolunu açık etsin
örgün öğretim görüyorsan işyerinin izin vermemesi çok normal. maaş aldığın işyerine gitmeyip okula gitmeyi mi düşünüyorsun mesai saatlerinde? özel iş koşullarının farkında değilsin galiba kamuda bile bu kadar şikayetçiysen. burdan çıkarsan da mutlu olmazsın bence, sebeplerin tatmin edici gelmedi.