- 14 Aralık 2012
- 358
- 47
HAkkınızda hayırlısı olsun o halde. Okula devam etmeyecek misiniz peki? Branşınız neydi?
Bilgisayar öğretmenliği. Eğitim fakültesinde görev almak için tekrar konuşacağım amirimle. İnşallah olur...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
HAkkınızda hayırlısı olsun o halde. Okula devam etmeyecek misiniz peki? Branşınız neydi?
Valla canım herkes kendine göre haklı ama benim şuanki aklım olsa kesinlikle öğretmenlik okurdum.Ufak kızım var, annem bakıyor.Kardeşim lisede öğretmen oldu bu sene. Bazen gitmiyor,bazen öğlen geliyor,bazen geç gidiyor.Annem,kardeşim hep der evlenip anne olunca o kadar rahat edecek ki.Tamam onca gençle uğraşmak,onları yetiştirmek kolay değil ama 8-6 çalışmakla kıyaslıyorum ben.Konu sahibi en zor kısmı atlatmış,üniversiteyi kazanmış hatta yarılamış. Memurluğu kazandığına göre atama için de iyi bir puan alabileceğini düşünüyorum. Okumazsa ilerde pişman olur. Ben olsam hem okurdum hem tazminatımı alırdım.İsterse 1 yıl daha çalışıp memurluğu da garantileyebilir tabi,kendi kararı. Bana göre 1 yıl kaybı olur4 senelik bir tazminat hakkı vardır, belki 2-3 aylık çalışmasının karşılığı o da.. maaşını bilemiyorum.
boşta kaldığı süre de cepten yiyecek.
kararın hayırlı olsun şimdiden :)
Valla canım herkes kendine göre haklı ama benim şuanki aklım olsa kesinlikle öğretmenlik okurdum.Ufak kızım var, annem bakıyor.Kardeşim lisede öğretmen oldu bu sene. Bazen gitmiyor,bazen öğlen geliyor,bazen geç gidiyor.Annem,kardeşim hep der evlenip anne olunca o kadar rahat edecek ki.Tamam onca gençle uğraşmak,onları yetiştirmek kolay değil ama 8-6 çalışmakla kıyaslıyorum ben.Konu sahibi en zor kısmı atlatmış,üniversiteyi kazanmış hatta yarılamış. Memurluğu kazandığına göre atama için de iyi bir puan alabileceğini düşünüyorum. Okumazsa ilerde pişman olur. Ben olsam hem okurdum hem tazminatımı alırdım.İsterse 1 yıl daha çalışıp
memurluğu da garantileyebilir tabi,kendi kararı. Bana göre 1 yıl kaybı olur
İşinizden ayrılmadan rapor izin saatlik izin gibi şeylerle okulunuza devam etme durumunuz var mı? Hocalarınızla da konuşarak devam mecburiyetini belki hafifletebilirsiniz.
Bırakmama kararınıza sevindim. Şu anda psikolojiniz bozuk, hepimize dönem dönem oluyor. Güzel yanlarını düşünün. Kendinizi de düşünüp düşünüp yormayın. Bir süreç olarak görün, geçecek hepsi
Zamanında çok sıkılıp işini bırakıp sonra bıraktığı işe geri dönenen biri olarak. İş bulmak çok zor cnm
Afedersiniz ama kıçı kırık bir iş için bile tanıdık bulman lazım. Memursun şuan çocuğun yok kendine zaman ayır mutlu olacağın başka uğraşlar bul
Teşekkür ederim yorumun için
bende kamudayım çocuk olana kadar çok mutlu çalıştım. ama şimdi çocuktan sonra sürekli aklımda istifa. işe gitmeyi hiç istemiyorum. iş yerim iyi, insanlar iyi, işimi iyi biliyorum sorun yok ama çocuğumdan ayrı olmak istemiyorum. konuyu takipteyim. sizi çok iyi anlıyorum.bende karar veremiyorum bi türlü. etrafımdaki bi tane bile işi bırak diyen yok.
Seni anlıyorum hele çalışmak bana o kadar uzak bişey ki bide mesleğim de yok özel sektörde asgari ücretin biraz fazlasına çalışıyorum. Ev borcu var onun için, burdan çıkıp daha rahat bi yer bakıcam çünkü yapamıyorum burda fena yıprandım. Senin yerinde olsam yine cumartesi pazarın tatil sonuçta ve 5-6 da çıktığını düşünüyorum onun için borç bitene kadar sabrederdim yazık gitmesin araba elinizden.. Geçici olarak düşün belki daha rahat edersin bilemicem. Çünkü o araba giderse tekrar araba almanız gerekince yine borca gireceksiniz o maaşla eşine kalmasın.. Biraz sabredip rahat yaşamak varken hemen pes etme..
Yaklaşık 1 yıl önce aynı senin gibi bir ruh haliyle, devlet memurluğundan istifa ettim...bir anda alınmış bir karar değildi....doktorum...işimi seviyorum ama şeflerim ve amirlerimin uyguladığı mobbing sonucu istifa etmek zorunda kaldım çünkü sağlığım bozulmaya başaldı...en başta ailem çok tepki gösterdi...eşim hep yanımda oldu aldığım tüm kararları destekledi...benim maddi sıkıntım yoktu bu kararı daha kolay aldım...olsaydı bile daha az almaya, daha az harcamaya razıydım çünkü hergün işe ölüm gidiyordu, kör düğüm olmuştum...peki bir yılda ne oldu? Daha rahat bir işte yine iyi kötü çalıştım , kazandım. Mesleki tatmin yoktu ama vakit doldurdum...4 yıldır hazırlanıp başarısız olduğum kariyer sınavımı kazandım, çocuklarımla çok güzel vakit geçirdim, psikolojimi düzelttim...rabbim nasip ederse önümüzdeki ay tekrardan başka ama daha iyi bir konumda devlete atanıcam....bazen biraz geri çekilip hayatımıza bi uzaktan bakmak gerekiyor...bu arada ben hayatım boyunca aldığım hiç bir karardan pişman olmadım, istifa kararımda dahil...Yüce rabbim hakkınızda hayırlısını versin...
canım öğretmenlik okuduğunu söylüyorsun bence işi bırakmadan mezun olunca atanma durumunu da göz önüne alarak hareket et, bölümünün atanma durumu hakkında bilgi sahibi değilim ama günümüzde her branştan binlerce atanamayan öğretmen var, eğer okul bittikten sonra beklediğin sürede atanamazsan o zaman daha çok sıkıntı yaşarsın
Cnm bence iyi dusun
Yer degisikligi falan istesen olmazmi yeni yerden memnun kalirsin belki