Kız İsteme İstemeye Gelirken Damat Gelmez mi?

mayaiolp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2009
925
6
96
kısmet olursa bu perşembe beni istemeye gelecekler hanımlar ama benim anlamadığım bir olay var erkek arkadaşımın babası kız istemeye giderken damat gitmez demiş e o zaman tuzlu kahve olayı ne oluyor? anneme sordum söz kesmeye gelecekleri akşam yaparsın sen de dedi. hiç anlamıyorum şu adetleri ya. bu olay herkeste böyle mi acaba?:bbo:

aaa damatsız kız mı istenir canım..ne saçma.. bizde öyle adet yok,geliceksin de..

zaten nerde saçama şey var gelip beni buluo ben bu günlerin gelmesi için 6 ay bekledim yani bekleyildim ablam izin vermedi diye. hah tamam oldu geliyorlar derken kar yağdı yollar kapandı. hah tamam artık şimdi oldu derken yine kar yağdı. bi kavuşamadık ya

acaba ön görüşme türümü düşünüldü CADIARZU
bizdede ön görüşmede annesiyle yengesi gelmişti sonra istemeye komple sülalesi gelmişti :roflol:
yaklasık 50 kişi vardı heralde

bizim ön görüşmeler haftalar öncesinden oldu zaten önce erkek arkadaşımın annesi yengeleri teyzeleri geldi sonra biz gittik annem teyzm falan pazar akşamı söz keseceğiz her şey hazır yani

:
acaba ön görüşme türümü düşünüldü CADIARZU
bizdede ön görüşmede annesiyle yengesi gelmişti sonra istemeye komple sülalesi gelmişti :roflol:
yaklasık 50 kişi vardı heralde

delikafaduldendelikafaduldenallah seni iklimim 50 kişi mi düğün olcakmış nerdeyse desene

konu sahibi boşnaklarda duymuştum böyle adet kuzenim boşnaklara gitti istemeye görmeye damat gelmedi beninki beni istemeye gelmişti ailesi halaları amcası falan bizim tarafla beraber 30 kişi falan olmuştuk vay be ne gündü ama heyy:sm_cool:

valla billa vardır belki geçer bile 3 teyzesi bi dayısı çoluk çocuk gelinleri 3 amcası bi halası çoluk çocuk allah ne verdiyse aynen bendede o kadar halamlar amcamlar teyzemler dayımlar çoktuk ya valla :bbo:

valla billa vardır belki geçer bile 3 teyzesi bi dayısı çoluk çocuk gelinleri 3 amcası bi halası çoluk çocuk allah ne verdiyse aynen bendede o kadar halamlar amcamlar teyzemler dayımlar çoktuk ya valla :bbo:

trakyalı olduğumuzdan olmasın sakın bu:teytey:bizimkiler böyle günlere çok önem verir katılmak isteyen çok olur koşa koşa gelirler:dance:akraba çok olunca hepsini de çağırman lazım tek tek darılırlar yoksa hepsi anı olarak kalıyo işte

damada söyle kız damatsız olurmu isteme tuzlu kahve içireceksin ona daha:asigim:

evet kesin ondandır valla ep gene trakyalıyız :teytey::teytey:
konu sahibi arkadasım bencede tam öğren neden öyleymiş acaba CADIARZU

yok canım bisde bosnagıs oyle bir adet yok

yok canım bisde bosnagıs oyle bir adet yok

bilmiyorum canım bunlarda yugoslavyalılar aynı zamanlarda evlendik nişanlandık ne istemeye ne görmeye gelmedi damat nişan evde olmuştu nişanda gördük damadı hatta kuzenim çok üzülüyodu ama kayınvalide bizde adet böyle demişkafamçokkarıştı

Böyle adetler olabiliyor. Damat istemeye gitmez deniyor ve gitmiyorda.
Onların adeti öyleyse yapabileceğin birşey yok bence.
Ama bizde öyle bişey yoktur.
Hatta annemler ee kızı kime veriyoruz, damat olmadan olur mu diye bakarlar bu duruma.

13 Şubatta isteme ve sözüm olacak inşallah:asigim:
Ayrı ayrı olsaydı isteme ve sözümüz genede gelirdi istemeye. Tutabilene aşkolsun:icecream:

ıstısnalar kaıdeyı bozmaz yaaa adetı bozun bence.. Damatsız ıstememı olur hehe

kutluyorum senıde canım 13 subat yaklastı son 10 gun hehe heyecan yapma :)

çerkezler mi acaba
benim arkadaşım çerkez
abisine kız istemeye gidicekler
hatta babası bile gitmicek
amcası gidip kızı isticek
yani ne damat ne de kayınpeder gitmezmiş
hatta nişana bile damat gitmicekmiş
düğüne de kızın babası gitmezmiş
bir akrabalarının düğününde babası gizlice bakmış kızına düğün salonunun girişinden
çok ayıplamışlar
değişik adetler var belki tüm çerkezlerde bile böyle olmayabilir

ikimiz de bulgaristan göçmeniyiz heralde balkanlarda adet böyle. pazar akşam söze getirseler bari:)sırnaşık şey

ben ilk defa duyuyorum istemeye damadın gelmediğini :) ilginçmiş kız kime istiyolar kızın babasını nerden bilecek birde istemeye 50 kişi ne kadar fazla biz evde 11 kişiydik :roflol: nasıl yetiştirdiniz kahveleri bravo valla

cnm inşallah sözün güzel geçer sözlünüde getirirler herhalde :dance:

Kütahyadada böyle bi adet var,damat gitmez kiz istenirken.Yöreden yöreye degisiyor demek ki

Ne kadar sacma bir durum. Önceden görücü usulü evlilikler daha yaygin oldugu zamanda belki damatsiz isterlerdi ama bu zamanda, 2010 senesinde, böyle seyler cok tuhaf...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…