- Konu Sahibi cansubeauty
-
kizlar öncelikle burda baska konularimda vardi (en son konum elbisemle ilgiliydi)
simdi bu konuda annemle, babam bile kararsiz kaldigi icin yakin cok iyi tanidiklara sorduk ancak onlarda tam olarak bilemedi nasil söylenecegi.. hemen konuya geciyorum
Allahin izniyle yakinda sevgilim ailesiyle istemeye gelecek, ancak ailem isteme ve söz bi arada olmasini istemiyor. Isteme evde olur söz verilir giderler sonra birdaha gelirler söz icin bir mekan tutariz burdan az cok cevremizide cagiririz CD'li oynanir ziplanir diyor yani cok heves ediyorlar ilk defa böyle birsey yasiyacaklar, tabiki ayni sekilde bende. Sorun suki sevgilim ve ailesi 5saatlik yoldan gelecek ve oldu bittiye getirilmesini istemiyor babam, hemen hop diye verdik gitti yüzükleri takalim öyle sey olmaz, kiz almak okadar kolay degil dedi. (bence haklida zaten, bende istiyorum mekanin tutulmasini, daha sonra belki nisan yapmayiz nisan yerine gecer) herneyse simdi hayirli bir is icin gelecegiz dediklerinde nasil denilecek telefonda? hemen pat diye böyle böyle böyle denilmez sanirsam :26: yakin bir aile arkadasimiz dediki ,telefonda baban babasiyla konusur "sözmü alacaksiniz" veya "sözmü takacaksiniz" diye uygun bir dilde sorar ondan sonra anlatir ona göre hazirlik yapar gelirler dedi... sizce böyle olurmu? of bunu cok kafama takiyorum yaa hemen gelip yüzük takarlarsa okadar hayal, elbisem vs bosunami? ben istemiyorum ama öyle olmasii...
fikir verirseniz cok sevinirim , simdiden bütün yorumlar icin tsklerr
canım benim de böyle birşey oldu ben erkek arkadaşıma sölemiştim tek sefer de olmazmış diye. o da ailesine sölemiş adetleri böyle diye. ilk hafta istemeye 2, hafta söze geldiler.
Bence erkek arkadasına söyle o söylesin ailesine sen mi söyleyeceksin?
yada annen mi diyecek geliyosunuz ama söz şimdi olmasın mı diyecek ?
ne niyetle geliyorlar yüzükleri alıp mı gelecekler?
öyle degilse zaten aileler konusur nasıl yapalım edelim diye yada istemede söz takılır ailenin istedigi mekan konusu nişan olarak yapılır?
bence önce erkek arkadasında iyice konus.
kizlar öncelikle burda baska konularimda vardi (en son konum elbisemle ilgiliydi)
simdi bu konuda annemle, babam bile kararsiz kaldigi icin yakin cok iyi tanidiklara sorduk ancak onlarda tam olarak bilemedi nasil söylenecegi.. hemen konuya geciyorum
Allahin izniyle yakinda sevgilim ailesiyle istemeye gelecek, ancak ailem isteme ve söz bi arada olmasini istemiyor. Isteme evde olur söz verilir giderler sonra birdaha gelirler söz icin bir mekan tutariz burdan az cok cevremizide cagiririz CD'li oynanir ziplanir diyor yani cok heves ediyorlar ilk defa böyle birsey yasiyacaklar, tabiki ayni sekilde bende. Sorun suki sevgilim ve ailesi 5saatlik yoldan gelecek ve oldu bittiye getirilmesini istemiyor babam, hemen hop diye verdik gitti yüzükleri takalim öyle sey olmaz, kiz almak okadar kolay degil dedi. (bence haklida zaten, bende istiyorum mekanin tutulmasini, daha sonra belki nisan yapmayiz nisan yerine gecer) herneyse simdi hayirli bir is icin gelecegiz dediklerinde nasil denilecek telefonda? hemen pat diye böyle böyle böyle denilmez sanirsam :26: yakin bir aile arkadasimiz dediki ,telefonda baban babasiyla konusur "sözmü alacaksiniz" veya "sözmü takacaksiniz" diye uygun bir dilde sorar ondan sonra anlatir ona göre hazirlik yapar gelirler dedi... sizce böyle olurmu? of bunu cok kafama takiyorum yaa hemen gelip yüzük takarlarsa okadar hayal, elbisem vs bosunami? ben istemiyorum ama öyle olmasii...
fikir verirseniz cok sevinirim , simdiden bütün yorumlar icin tsklerr
canım benimde erkek arkadaşım 5 saatlik mesafede oturuyolar biz erkek arkadaşımla konuşmuştuk önce gelirsiniz tanışma olur sonra söz kesilir demiştik. bunlar geldiler aileler tanıştı sağolsun kayınpeder pat diye istedi hiç beklemiyoduk babamda şimdi bişey diyemem nasipse olur dedi. sonra bunlar gitti aradan bi kaç gün geçti babam tamam gelsinler söz keselim dedi erkek arkadaşıma söyledim oda ailesine izah etti 1 hafta sonra geldiler söz yüzüklerimiz takıldı çok kalabalık değildik ikramlar falan hazırlandı öyle geçti bende ailenin ilk evlenecek çocuğuyum ailem özeniyo kardeşim şuan askerde olduğu için daha nişan yapmadık onu bekliyoruz nasipse mayısta gelecek tatlı telaş bunlar erkek arkadaşına usulunce anlat oda ailesine çıtlatsın
canım bence aileler karışmasın. direk erkek arkadaşın sölesin annesine babasına.kız tarafıyız biz söyleyemeyiz sen uygun bi dille anlatırsın de. arada sorun olmasın decanım ayrıca böyle şeyleri de çok fazla kafana takıp bu gününü ziyan etme derim ben. çünkü bende söz günü söz çiçeğime takıp baya keyfimi kaçırmıştım bi şekilde hallolur merak etme herşey istediğin gibi olsun.
naapıp edip buna kesinlikle izin vermeyin
benimki öyle oldu hep içimde kalıcak
telefonda şey falan desin henüz konuşmadılarsa, tabi buyrun tanışalım bikaç haftaya da yüzükleri takarız konu komşuyu eşi dostu çagrıp
yani sanki erkek tarafınn hepsini bi arada yapmak istediğini bilmiyomuşsunz gbi
tabi bunlar konuşulduysa geç kaldım
sizde sözü istemede yapın, nişanı istediğin gibi yaparsın...sonuçta uzaakta oturuyolarmıs insanları fazlada zora sokmamak lazım. ama herseyden önce senın ne ıstedıgın önemlı, bu durumlarda aileler pek araya sokulmaz gırınce ortalık karısıyorsenin sevgılınle konusman ona soylemen onunda ailesıne soylemesı daha mantıklı. çok sorun değil bence halledılecek mesele dur daha neler cıkcak karsına
neyse canım kolay gelsın sana
merhabalar,
bende aynı stressi yaşamıştım. benimde nişanlımn ailesi mardinde yaşıyor. aynı gün istedikleri gibi yüzük takılmaz bizdede..
bizde şöyle oldu; evvela erkek tarafının dayısı, abisi, amcası (bizim durum uzadı ve farklı farklı zamanlarda farklı kişiler geldiler) İstanbul'da yaşayan büyükleri kimse gelip durumu anlattılar.. Misafirliğe geldiler diyelim. Sonuçta bizimkiler durumu onlardan öğrendi.. telefonda falan olmazdı bence..
Sonra gelecekleri günü (anne, anneanne, teyze, abi, abla D.bakır ve Mardin'den geldi) söylediler, İstanbul'a geldikleri gün gelip istediler, ertesi günde yüzükler takıldı. Hem bu işi alışverişi falanda oldu.. Yüzük aldılar, elbise, bilezik falan falan.. ertesi güne hepsi gayet raht yetişti, çokta güzel oldu..
bence telefondan ziyade damadın varsa bir yakını sizin şehirde, gelip bir 'çayınızı' içsin.. kahveler istemede oluyormuş
şimdiden hayırlı olsun,
sevgiler
canım sen kafanı yorma aileler konuşup hallederler...illaki babanı yada anneni ararlar böyle böyle gelmeyi düşünüyoruz diye...yani istemey mi geleckelerini sözmü takacaklarını kendileri söyler zaten...sizinkilerde der biz mekan tutucağız diye onlarda öyle hallederler....ama kesin konuşulması lazım bu işin yoksa mekan işi yatabilir ....sevgilinde illaki sölemeli mekan tutup çalgılı olmasını istiyorlar diye..onlarda kendiliri öle ayarlarlar...ama önce istemey gelsinler daha sonrada büyük söz takma merasimi olsun bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?