İstemediğim bir evlilik yapmaya zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben nasibe çok inanıyorum nasibim olsa benim beklentilerim karşılanmasa bile içim ısınır kabul ederdim demek nasibim değil bu zorlamalar dayatmalar acıtasyonlar beni sadece daha çok yıpratıp umutsuzluğa düşürüyor bu zamana kadar hep bir umudum vardı eninde sonunda karşıma çıkacak kabul edeceğim biri diye bu olaydan sonra umudum tükendi

İstanbuldayım çalışmıyorum şu an
Yani yük olma konusu falan mı var acaba diye düşündüm bu kadar ısrara dirence , yada aileniz çok gelenekçi ataerkil toplumdan mı ? Eğerki istemediğiniz birşeye sürekli maruz kalıyorsanız kendinize yeni bir hayat kurma vakti gelmiş demektir 29 yaşındaki bir kadına bu kadar ısrar normal değil İstanbul’da bir sürü iş seçenekleri ve ev seçenekleri vardır eşyalı , apart tarzı birşey kendinizi biraz topladıktan sonra tabi bu dediklerim ailenizin baskısı hala devam ediyorsa aylarca . Yanlış bir evlilik ya ömür götürüyor ya da sağlığınızı ruh sağlığınızı kayıplar çok oluyor o yüzden kararınızı iyi verin

Bu konu ailenden ötürü kapanmıyordur. Önce ailene tamam istemiyor dedirtmelisin

İstemediğini söyleyeceksin bu kadar basit umutsuzluk çukuruna düşecek ne var? Kararlı durup tersleyeceksin gerekirse

Kesinlikle bu kafadayım ve katılıyorum buraya yazma sebebim beni anlayan kimsenin kalmamasıydı

29 yaşında kocaman bir bireysiniz, nasıl zorla evlendiriyorlar? Silah mı dayıyorlar kafanıza, bu çok saçma. Sırf aileniz istiyor diye gidip evlenirseniz çok mutsuz olursunuz, evlilik öyle aşk sevgi olmadan yürütülebilecek bir şey değil. Çalışıyor musunuz bu arada?

Son düzenleme:
Kapanır merak etmeyin.
Siz de hemen düşmeye yer arıyor gibisiniz.
Siz olayı yok gibi davranırsaniz ailenizde ısrarı bırakır bir yerden sonra.

Millet üzülmesin diye istemediğin bir evlilik yapılır mı? İstemiyorum de kes at. Böyle ömür mü geçer daha imzayı atar atmaz pişman olursun. Boşanmak daha zor. Ortada hiçbir şey yokken kapat git mevzuyu

Bırakın zorlasınlar istedikleri kadar. Siz hayır dedikten sonra cevap hayırdır. Umudunuzu kaybetmeyin bence. Yaşınız genç, emin olun içinize sinen, kalbinizi attıracak birini bulursunuz. Sadece sizi kötü hissettiren bu durumun içinden çekip çıkarın kendinizi. Net olun, onlar da zorlamayı bırakacaklardır

Defalarca söyledim kesin ve net olarak kararlı olduğumu asla mümkün olmadığını söyledim bir türlü konu kapanmıyor ve ısrarların ardı arkası kesilmiyor
o nasil ismis oyle ya. kirici konussan? mesela adam kisaysa "140 boyunda cocuklar dogurmak istemiyorum, uzatmayin artik" falan desen adamin ailesine herkesin icinde daha da uzatmazlar bence. belki de senin hayirlarini naz olarak algiliyorlardir. pisman et onlari, az terbiyeni boz :)
ne demek sevmediğin biriyle evlenmek. evlenmek demek her gece o sevmedigin adamla uyumak, kokusunu itici buldugun adamin üstünde debelenmesi demek , biliyorsun di mi?
asla gardını indirme

Defalarca söyledim kesin ve net olarak kararlı olduğumu asla mümkün olmadığını söyledim bir türlü konu kapanmıyor ve ısrarların ardı arkası kesilmiyor
E çünkü yağlı kapı. Sizin içinize sinmiş sinmemiş önemi yok. Siz de kimseyi düşünmeyin çünkü sizi düşünen yok. Aileniz millete atacağı forsun hayaliyle yanıyor sizi gözlerinin gördüğü yok.

Evlenip boşanınca elâlemin çenesinden kurtulurum mu sanıyorsunuz? Bu sefer de bi herifi elinde tutamadı diyecekler. Elalem konuşacak konu sıkıntısı hiç çekmez. Onların ağzıyla yaşarsanız yandınız.

Demekki kararlılığını ailene yansıtamıyorsun. Kırmak her zaman kötü bir şey değildir. Böyle ciddi meselelerde kırmak gerekiyorsa kırılacak olanlar kırılacak yolu yok. Defalarca hayır demektense konusunu bile açtırmaman gerek. Kararlı durmak çok önemli ufacık boşluk böyle ısrarlar doğurur. Ayrıca birilerinin seni anlamasının önemi yok. Sen kendini iyi anlayıp ona göre davranabiliyor musun? Bu önemli.

Ya inanin yarisindan sonrasini üstün körü okudum çünkü cok açık, siz istemiyorsunuz hic bi sekilde. Otesi varmi. Olmayacak bitti net.
Dusunsenize fikirler vb uyusuyor ama tam icime sinmiyor bile demiyorsunuzki acaba bi sans versemmi diye dusunseniz. Ustelik ne isterseniz yapicaz ne demek ya. Kendimimi satayim istemiyorum niye gurur yapmiyorsunuz. Bakin buyuk konusmak istemiyorum biri birini cok ister ve ikna etmek isteyebilir ama bence boyle bi tutum genelde cok bencilce ve iyi niyetli degildir. Yani köprüye gecene dek sonra zaten "sahip" olmuş bu kadar "nazın" bedeli odettirilir.
Laftan bile anlamayacak insanlar diyorsunuz Allah inizi severseniz niye bu endise. Hayatinizi karartmakmi istiyorsunuz. Ayni yatak ayni ev cok urkutucu degilmi bu durumda.
Yaşınizda cok fazla degil. Artik cogu kisi bu yaşlarda bekar, ah vah edilecek bi durum yok. Hakkinizda en dogru ve iyi insan olsun inşallah.

Karşı tarafın kendisine hatta ailesine açık açık söyle. Sizi istemiyorum evlenmeyeceğim de. Ne yapabilirler ki? Az sesin çıksın yahu gerekirse şirret kadın rolü yap karşı tarafı illallah ettir kavga kaynat evden kov.

Sağolun bu tarz durumlara gerek kalmaz ailem de imkanları çok kısıtlı değil öyle görmüş geçirmiş insanlar onların ısrarının tek sebebi mahalle baskısı cahil insanların bakışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…