• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme İsteme & Söz-Nişan nasıl olmalı?

freemargerita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
37
0
36
Ankara
Kıslar selamlar,

Bu haftasonu beni istemeye gelecekler, 3 yıllık sefgilim ve ailesi :) :66:
Bir kaç hafta önce tanışmak istediklerini ilettiler bizimkiler de çaya davet etti, bir hafta sonra da biz gittik yani aileler baya tanıştı. :64:

Şimdiki aşamada kafam karıştı, bi de aileleri biz yönlendirmeye çalışıyoruz kontrolümüzden çıkmasın olay diye :) bizim adetlerimize falan girersek oldukça ağır iyice karışır işler.

Çiçek çikolata yaptırıp gelcekler, başka bişeye ihtiyaç olacak mı? Çikolata kutusu yada tepsisi nasıl olmalı?

Yüzükler bir hafta sonra yakın aile üyeleri huzurunda takılacak, benim yüzük tepsisi örtüsü bi de mendili hazırlamam gerekiyormuş sanırım doğru mu eksik var mı?? Süslü püslü gümüş tepsiler var güller falan yapıştırmışlar etrafına öyle bişeyler olur mu?

Evleri bize çok yakın yani büyük ihtimalle istemede yemek sıkıntımız olmayacak, kahve ikram ederim söze girer isterler bizde ilk seferde kız verilmezmiş, babam usulen bi düşünelim dicekmiş :D yani verdik gitti demeyeceğine göre ben çikolatayı ne zaman ikram edeceğim?? Yüzük takmaya geldiklerinde yakınları topladığımızda mi?

Cevap nasıl verilecek acaba tekrar davet edip de düşündük taşındık biz bu kızı size vermeye karar verdik mi diyecekler :D :emir_bebek: eve bi hediye gönderip falan mı belirtcez kabul ettiğimizi?

Bi de söz nişan bir arada gibi olacak bi daha düğün için gelicek herkes, yüzük için toplandığımızda ne ikram edilir? Aile büyükleri teyzemiz amcamız falan gelecek ikimizin de yani 20-25 kişi ancak olur heralde.. çok kalabalık olmayacağız.

Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
teşekkürler tarçın sen de olmasan kimsenin bana yardım edeceği yok ben çok yardımsever bilirdim kk hanımlarını.. Yanıldım galiba..

Son düzenleme:
canım sen bu ıslere karısma bence, adetlerı babanlar bılıyordur dusundukten sorna nasıl cevap verılecegını bılıyordur ayarlar onalr. cıkolatayıda ne zaman dagıtacagını aıle buyuklerınden bırılerı teyzen yengelerın falan soyler sana, bana oyle oldu bır hafta oldu nısanlanalı ısteme nısan aynı zamanda oldu al cıkolatayı dagıt lokumu dagıt fana dedıler bende yaptım

valla canım istemede.dediğin gibi çicek çikolata getirdiler(.biz bi tepsi gibi şık bişeyler aldık.içine 1paket lokum,çorap,havlu falan koyduk.tab,i bunu giderken veriyorsun.eğer baban verdiyse:P) çok kalabalık olduğundan oturma odasında adamlar salonda kadınlar oturdu.allahtan ara bölmeyi açtık bi oda gibi oldu:))işte hoş beş muhabbet.kuzenim kahveleri yaptı ben dağıttım.aşkıtomun kahvesiin içine tuzu doldurdum onada denk getirdim:52:içerkenki halini görmeniz lazımdıı:)))hahahaha.neyse işte ben otururkene lafı açtılar sebebi ziyaretimiz diye:DDDallahın emri peygamberin kavliyle kızınızı oğlumuza istiyoruz falan dediler.babamın surat oldu kıpkırmızı:18:işte o an ne seviniyorsunuz ne üzülüyorsunuz kötü bi an;(((neyse efem sonra babamda gençler anlaşmışlar bizede yardımcı olmak düşer.hayırlısıyla olur bu iş dedi.sonra teyzem bi çimdik attı koş kız öp ellerini diye.neyse öptük falan filan.tabi bu arada.yengem,annem,teyzelerim,kiracımız,nasıl ağlıyor bi görseniz onları öyle görünce bende ağladım herkes sarılıp ağlıyor.ama nasıl kötü oldum anlatamam.bi an dicektim ben vazgeçtim gidin dsiz falan:)))sonra çikolataları dağıttım.işte çay ikram falan filan derken baya bi oldu saat kalktılar.perşembe günü istemişlerdi.cumarteside söz oldu.işte alışveriş yaptık hepberaber.kıyafetler gecelikler,iç çamaşırları,ayakkabı çanta...yüzüklerimizi aldık.bi tane söz bileziği aldılar.ogünde lokum,bisküvi pasta,tuzlu kurabiye falan vardı.çay demlemedik ogün.hee birde sormayın gitsin söz gününde elektrikler gittimi ayy nasıl sinir oldum anlatamam.ağlıcektim sinirden:DDDanlıcanız çokta hoş olmadı.saat 11.30 da geldi elektrik..işte yüzükler takıldı,pasta kesildi,fotograf çekildik herkeslee.yendi içildi.herkes gittikten sonra kiracımız,kuzenim annem koca bi demlik çay demleyip günün dedikodusunu yaptık bi güzel:DDDD

Son düzenleme:
:) yanılmamışım teşekkür ederim. İstemeyi atlattık şimdi cumartesi söz var. Akşam yapalım dediler keşke gündüz olsun deseydim ya ışıklar giderse :D karanlıkta oturur birbirimize bakarız artık :D
suuuuu bizim de seninkinin hemen hemen aynısı şeklinde ilerliyor. Çok teşekkür ederim hanımlarr

:) yanılmamışım teşekkür ederim. İstemeyi atlattık şimdi cumartesi söz var. Akşam yapalım dediler keşke gündüz olsun deseydim ya ışıklar giderse :D karanlıkta oturur birbirimize bakarız artık :D
suuuuu bizim de seninkinin hemen hemen aynısı şeklinde ilerliyor. Çok teşekkür ederim hanımlarr

rica ederim canım ne demek.hayırlısıyla güzel olur canım sen sıkma canını.ufak tefek aksiliklerde olursa nazar değmiştir dersin ve ömrünün sonuna kadar söz geceni unutmaassın :DDDhahaha hatta tekdekilerle ahbap olmuştuk araya araya en sonunda adam dedi.bakın hanımefendi size ömür boyu mutluluklar dilerim sizin özel olduğunuz söz gecenizden belli.mum ışığında daha romantik olur falan demişti:)))) iyi kötü geçti işte napcan.allahım düğün günü kesilmesinde elektriklerr vallahi krize girerim artık :)))

:D demek ki her gelin adayının başına geliyooo
Benim de saçım biras çirkin oldu kuaförde işim çok geç bitti baya bi stret oldum ama şükür ki atlattık başka sorun çıkmadı

aslında eskiden ben bu tarz şeylerden hoşlanmazdım fakat artık yaşla da alakalı sanırım hoşuma gidiyor. Nisan ayında beni de istemeye gelicekler çok heyecanlıyım :10: istemeye gelmeden ailesi bize yemeğe gelicek, sonra biz onlara yemeğe gidicez. Sonra istemeye gelicekler, ertesi hafta söz yüzüğü takılıcak, Yaza da nişan düşünüyoruz. Ailelere kalsa daha da abartırlardı ama ucuz kurtulduk :52: Nişanımın özel olmasını istiyorum çünkü düğün yarısı gibi bence, şimdiden bohçaya ne koysam liste yapmaya başladım, sözden sonra kayınvalidemle nişan tuvaleti sipariş vericez. İstemeye geldiklerinde aileler olucak ama söz yüzüğünde amcamlar halamlar falan da gelir. Nişan zaten salonda olucak, düğün ise malum :17:

Back