canım bende aileler zaten tanısıyordu ama herseyden önce bı on görsme oldu 1 hafta snra ıstemeye geldıler annem benden öle kolay kız alamazlar dedı ertesi gun yne geldıler 2 hafta sonrada soz oldu bence herseyı bıkac gune sıkıstrmayınarkadaslar bu cmt sı 5 yıldır bırlıkte oldugum sevgılım ıstemeye gelecek benı aileler ılk defa tanısacak ben ıstanbulda onlar kırsehırde..sevgılımın aılesı gelırız cumartesı isterız pazar aksam da yüzükler takılır söz olur siz birbirinizi tanıyorsunuz ne de olsa dıyorlar yakın yer degıl kı sozu ayrı bır gunde yapalım dıyorlar.Ancak benım aılem bır gelmeyle yüzük mü takılırmış gelirler gıderler 1-2 hafta sonra tekrar gelırler diyor.Arada kaldım çok stres yaptım bu olayı... aıleler ılk defa tanıstıgında arada da mesafe varsa ılk gelınmeyle yuzukler takılır mı kızlar cok bunaldım bu konu yuzunden:85:
ınsallah kızlar hayırlısıyla atlatırım bu durumu cok zormuş bu işler sevgılımın aılesı de oldu bıttıye getırmeye calısıyor gıbı sevgılıme kalsa ıkıncı kez yuzuk takmaya gelırım dıyor ama aılesı yakın yer degıl gı dıyor nışan da yapmayacagız kı anlamadım cok arada kaldım 5 senedır sevgılıyız dıye de ben de ılk gelmeye yuzuk takılması taraftarı degılım ailem açısından ama karsı taraf bu durumu anlamıyor
kızlar ben aılesını de tanıyorum gıdıp geldım onlara dun annesıyle konustum kızım sen bızı ıyı bılıorsun babasını yenı kaybettık o olsaydı ben onu da alır gelırdım sonradan dıyor..bı de sevgılım ev aldı onun borcu var cok masraf olmasın dıyor onların ıstegı cmt sı gelecekler tanısılacak pazar ısteme olacak ha bu arada ılk geldıklerınde cıcek cıkolota da getırılmıyormus pazar ısteme gunu alırız demısler oyle sey olur mu kızlar? pazar gunu ıstemeden sonra soz yuzuklerı takılacak benım aılem de nışan ıstıyor yuzuk hemen takmayız hem nişan günü duan okunur dını nıkahın kıyılır dıorlar onlar da herkesı toplayıp nasıl gelelım bı daha dıyorlar kızlar o kadar agrıma gıdıyor kı anlatamam gunlerdır aglıyorum bu yuzden aılemle onların arasında kaldım ben de nısan ıstıyorum aslında.. annesının oyle demesı sınırımı bozuyor sevgılım okulum bıtsın dıye 4 sene bekledı benı onu soyluyor bır de senı bekledık daha zora koşma dıye ..yarın gelecekler hayırlısıyla ınsallah anlasmazlık cıkmadan çözülür insallah ben boşuna panık yapıyorumdur
e sözden sonra direkt düğün mü olucak
olucaksa o ne zaman olucak[/QUO
dugunu bu senenın sonunda dusunuyoruz ekım gıbı
tanışmaya gelirken hem çiçek hem çikolataya gerek yok bence.
illa istiyorsan belki sadece çiçek ya da tatlı filan alabilirler de.
iki gün üst üste çiçek çikolataya ne gerek var gereksiz masraf.
üstelik ev bile almış sevgilin , babası da yokmuş kayınvalideni de anlamaya çalış biraz.
niye bu kadar ağrına gidiyor ki
önemli olan sevdiğiniz insanla evleniyor olmak mı
yoksa elalem ne der diye binbir tane adete uymaya çalışmak mı
kaç senedir çıkıyormuşsun zaten sonuca bak işin sevdigine kavusucaksın
ama nişan yapmaya karar vericek olan sensin
kız evi yapar nişanı sen yaparsan da onlar ister 3 ister 33 kişi onlara kalmış katılırlar
katılmamalık etmezler
ayrıca ben senin yerinde olsam nişanda imam nikahı kıydırmam , ne olacağı belli olmaz, Allah korusun işler ters giderse niye Allah katında evlenmiş boşanmış olasın ki.
Ben de eşimle 4 sene çıktıktan sonra sözlendim her şey 1 günde oldu . Aileler de daha önce tanışmıyordu , geldiler o akşam konustular zaten babam gençler kendi aralarında karar vermiş dediler bir tek ben yüzük taktım hatta eşim 2 hafta sonraki nişanımızda alyanslarımız takılana kadar yüzüksüz dolaştı. 2 hafta da koskoca bir nişan organize ettim , 1 sene sonra evlendik, istedigim bir cok sey olmadı ya da istemedigim bir cok sey oldu.
ama önemli olan şu an sevdigim insanla birlikteyim , gerisi de vız gelir tırıs gider.
ağlamana hiç gerek yok
her şey gayet güzel olurrr
sen mutlu olmaya bak lütfen her şey hallolur
annenler de senin üzülmeni istemez.
aileler tanışmıyorsa biraz zor. bizde aile bir ki defa reddedilir hatta.
çocuk gerçekten seviyorsa ısrar eder denir.
ama siz tanışıyormuşsunuz zaten. bu yüzden bikaç kere gelip gitmeleri her iki tarafından yıpranmasına yol açabilir
valla ben açık sölim mi hayatım. bence ilk gün kız verilmez. ben olsam vermem kızımı. sen tanıyosun ama anan baban tanımıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?