• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi isteme söz aynı gün olur mu

ikoloji

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2007
187
-12
641
İstanbul
arkadaslar bu cmt sı 5 yıldır bırlıkte oldugum sevgılım ıstemeye gelecek benı aileler ılk defa tanısacak ben ıstanbulda onlar kırsehırde..sevgılımın aılesı gelırız cumartesı isterız pazar aksam da yüzükler takılır söz olur siz birbirinizi tanıyorsunuz ne de olsa dıyorlar yakın yer degıl kı sozu ayrı bır gunde yapalım dıyorlar.Ancak benım aılem bır gelmeyle yüzük mü takılırmış gelirler gıderler 1-2 hafta sonra tekrar gelırler diyor.Arada kaldım çok stres yaptım bu olayı... aıleler ılk defa tanıstıgında arada da mesafe varsa ılk gelınmeyle yuzukler takılır mı kızlar cok bunaldım bu konu yuzunden:85:

canım bizim isteme olmadan 2 hafta öncesinden aileler geldi tanıştık yemek yedik birlikte...2 hafta sonra da hem istemem hem söz aynı anda oldu...ortam daha sıcaktı öncesinde tanışma olduğu için...bence aileler bir tanışsın kaynaşsın görsünler birbirlerini sonra istesinler ve aynı gece sözünüzü yapın uzak olabilir mesafeler olabilir ama sonuçta hiç görmediğin tanımadığın insanlara kız vermekte ailen tereddüt yaşayabilir...onlar açısından da düşünmek gerekir...şimdiden hayırlı olsun :71::nazar:

karşı taraf uzakta olduğundan yapılabilir bence. hem aynı gün değilmiş ki. ctesi tanışıcaksınız, isticekler. pazar söz...

insanları zora sokmanın alemi yok bence... hem 5 yıldır da birlikteymişsiniz.

ben de 8 aylık evliyim. biz de severek evlendik. eşimin ailesi önce bir beni görmeye geldiler aileler tanıştı, sonra 2 hafta sonra tekrar geldiler ama babam onları tanımak için yeterli bir zaman istedi ve belki senn için uzun olavak ama 5 ay sonra filan biz yüzük taktık, yani söz yaptık. sonra 3 ay sonra nişanım oldu, 4 ay sonra da düğünüm.
aslında erkek aileleri bu tarz durumlarda acele ediyorlar. hiç üzülme, yani nasıl olsa her şey olacağına varıyor. ayrıca senn ailene de hak veryorum. 1 günde kız verildiği nerede görülmüş. onlar da kendi kızlarını verecekleri aileyi tanımak isterler. belki müsait bir zamanda evlerine gidip orada onları görmek isterler. ki bunlar önemli şeyler. üzme kendini. ama senn ailen haklı. kim olsa böyle ister. sonuçta onlar da seni bu yaşına kadra büyüttüler, onlara da hak ver, inşallah her şey içine siner, acele etmeyin, her şeyin tadını çıkarın :21:

ınsallah kızlar hayırlısıyla atlatırım bu durumu cok zormuş bu işler sevgılımın aılesı de oldu bıttıye getırmeye calısıyor gıbı sevgılıme kalsa ıkıncı kez yuzuk takmaya gelırım dıyor ama aılesı yakın yer degıl gı dıyor nışan da yapmayacagız kı anlamadım cok arada kaldım 5 senedır sevgılıyız dıye de ben de ılk gelmeye yuzuk takılması taraftarı degılım ailem açısından ama karsı taraf bu durumu anlamıyor

hımm sen de sitemiyorsan iş sana düşüyor.. müstakbel eşini buna ikna ediceksin... o da ailesini...

inşallah herşey dilediğin gibi olur. ama olmazsa da canını sıkma...düğüne kadar o kadar şey çıkıyor ki can sıkıcak...

canım bizimde buna benzer oldu. eşimin ailesi git gel yapamayız sürekli, uzak ve masraflı olur dediler.konya izmir arası 8 saat tabi. bende hak verdim onlara aslında. gerçi bu hayatta bi kere oluyor ama bazen imkanlar el vermiyor işte. bizimkilerde öyle variyetli değillerdi. babamda baban gibi söyledi. ama ben ona durumu anlattım. sonrada olsada şimdide olsa nihayetinde biz anlaştık siz onaylamıyacakmısınız dedim. o da düşündü sanırım tamam dedim. pazar günü geldiler istediler ve yüzük takıldı. bir günde oldu bitti yani. sende konuşmayı bi dene. ama ben kızımı evlendirecek olsaydım kesinlikle bir günde olsun bitsin istemezdim......... :9:

arkadaslar bu cmt sı 5 yıldır bırlıkte oldugum sevgılım ıstemeye gelecek benı aileler ılk defa tanısacak ben ıstanbulda onlar kırsehırde..sevgılımın aılesı gelırız cumartesı isterız pazar aksam da yüzükler takılır söz olur siz birbirinizi tanıyorsunuz ne de olsa dıyorlar yakın yer degıl kı sozu ayrı bır gunde yapalım dıyorlar.Ancak benım aılem bır gelmeyle yüzük mü takılırmış gelirler gıderler 1-2 hafta sonra tekrar gelırler diyor.Arada kaldım çok stres yaptım bu olayı... aıleler ılk defa tanıstıgında arada da mesafe varsa ılk gelınmeyle yuzukler takılır mı kızlar cok bunaldım bu konu yuzunden:85:
canım bende aileler zaten tanısıyordu ama herseyden önce bı on görsme oldu 1 hafta snra ıstemeye geldıler annem benden öle kolay kız alamazlar dedı ertesi gun yne geldıler 2 hafta sonrada soz oldu bence herseyı bıkac gune sıkıstrmayın

benim de istemeyle sözüm aynı akşam oldu.. aileler birbirilerini taıyorlardı zaten oturduğumuz mahalleler yakın birbirine fakat eşim ve ailesi biz evlenmeden önce başka bir şehre taşınmışlardı hem o hemde öncesinde tanışıyor olmaları işimizi kolaylaştırdı muhabbet arasında kız isteme gibi bir şey oldu bizim ki.... önce haber gönderdiler geleceğiz diye birkaç sefer uzadı bizimkiler gelin de demediler gelmeyin de demediler.. vs vs.. sonra hem istediler hem söz yüzüğü taktık.. biz biraz hızlıyız galiba 2 hafta sonra nişan 5 ay sonra da düğün yaptık..:9::9::9::9:

ınsallah kızlar hayırlısıyla atlatırım bu durumu cok zormuş bu işler sevgılımın aılesı de oldu bıttıye getırmeye calısıyor gıbı sevgılıme kalsa ıkıncı kez yuzuk takmaya gelırım dıyor ama aılesı yakın yer degıl gı dıyor nışan da yapmayacagız kı anlamadım cok arada kaldım 5 senedır sevgılıyız dıye de ben de ılk gelmeye yuzuk takılması taraftarı degılım ailem açısından ama karsı taraf bu durumu anlamıyor

sen tarftar değilsen olmasın o iş öyle. kız evi ne derse o olmalı böyle durumlarda bizce böyle uygun ailem böyle istiyor de kestir at gerekirse. oyuncak değil bu kız istiyorlar araba ev alırken bile kaç git gel oluyor bu tip durumlar çok daha hassas

biz isteme, söz, bohça herşeyi bir gecede çıkardık izmir çanakkale arasıydı mesafe düğün tarihini bile eşimle ben kestik kimse karışmadı. ama ikimiz de öyle olmasını uygun bulmuştuk. eşim çanakkaleye gelip ailemle tanışmıştı 3-4 ay önce, sonra annem geldi eşimin ailesiyle tanıştı bu işler bittikten sonra herşeyi birden halletmenin uygun olduğuna karar verildi

hayat seninse ilk günden istediklerinde kararlı davran yoksa yarın iyi niyetini suistimal etmeye çalışıyorlar çevremde çok örnek var.

canım benim isteme ve nişan aynı gün oldu. söz bile kesmedik biz. ama öncesinde ailelerle ilk konuşulduğunda yani benim babam eşimin annesi olmaz demişti. ben de eşim de savaştık bu konuda. en son ikisi de onay vermek zorunda kaldı. ben kayınvalidemi ilk istemeye geldiklerinde gördüm, kayınpederimi ve kardeşleriyle tanışmıştım. iş uzarsa karışır diye ikisini bi arada yaptık. çok şükür bir pürüz falan da çıkmadı.

demek istediğim herşey sizde bitiyor. siz nasıl isterseniz, nasıl uygun olduğunu düşünürseniz öyle olur bence. sence en mantıklısı hangisiyse o konuda bastır bence.

kızlar ben aılesını de tanıyorum gıdıp geldım onlara dun annesıyle konustum kızım sen bızı ıyı bılıorsun babasını yenı kaybettık o olsaydı ben onu da alır gelırdım sonradan dıyor..bı de sevgılım ev aldı onun borcu var cok masraf olmasın dıyor onların ıstegı cmt sı gelecekler tanısılacak pazar ısteme olacak ha bu arada ılk geldıklerınde cıcek cıkolota da getırılmıyormus pazar ısteme gunu alırız demısler oyle sey olur mu kızlar? pazar gunu ıstemeden sonra soz yuzuklerı takılacak benım aılem de nışan ıstıyor yuzuk hemen takmayız hem nişan günü duan okunur dını nıkahın kıyılır dıorlar onlar da herkesı toplayıp nasıl gelelım bı daha dıyorlar kızlar o kadar agrıma gıdıyor kı anlatamam gunlerdır aglıyorum bu yuzden aılemle onların arasında kaldım ben de nısan ıstıyorum aslında.. annesının oyle demesı sınırımı bozuyor sevgılım okulum bıtsın dıye 4 sene bekledı benı onu soyluyor bır de senı bekledık daha zora koşma dıye ..yarın gelecekler hayırlısıyla ınsallah anlasmazlık cıkmadan çözülür insallah ben boşuna panık yapıyorumdur

kızlar ben aılesını de tanıyorum gıdıp geldım onlara dun annesıyle konustum kızım sen bızı ıyı bılıorsun babasını yenı kaybettık o olsaydı ben onu da alır gelırdım sonradan dıyor..bı de sevgılım ev aldı onun borcu var cok masraf olmasın dıyor onların ıstegı cmt sı gelecekler tanısılacak pazar ısteme olacak ha bu arada ılk geldıklerınde cıcek cıkolota da getırılmıyormus pazar ısteme gunu alırız demısler oyle sey olur mu kızlar? pazar gunu ıstemeden sonra soz yuzuklerı takılacak benım aılem de nışan ıstıyor yuzuk hemen takmayız hem nişan günü duan okunur dını nıkahın kıyılır dıorlar onlar da herkesı toplayıp nasıl gelelım bı daha dıyorlar kızlar o kadar agrıma gıdıyor kı anlatamam gunlerdır aglıyorum bu yuzden aılemle onların arasında kaldım ben de nısan ıstıyorum aslında.. annesının oyle demesı sınırımı bozuyor sevgılım okulum bıtsın dıye 4 sene bekledı benı onu soyluyor bır de senı bekledık daha zora koşma dıye ..yarın gelecekler hayırlısıyla ınsallah anlasmazlık cıkmadan çözülür insallah ben boşuna panık yapıyorumdur

tanışmaya gelirken hem çiçek hem çikolataya gerek yok bence.
illa istiyorsan belki sadece çiçek ya da tatlı filan alabilirler de.
iki gün üst üste çiçek çikolataya ne gerek var gereksiz masraf.
üstelik ev bile almış sevgilin , babası da yokmuş kayınvalideni de anlamaya çalış biraz.
niye bu kadar ağrına gidiyor ki
önemli olan sevdiğiniz insanla evleniyor olmak mı
yoksa elalem ne der diye binbir tane adete uymaya çalışmak mı
kaç senedir çıkıyormuşsun zaten sonuca bak işin sevdigine kavusucaksın

ama nişan yapmaya karar vericek olan sensin
kız evi yapar nişanı sen yaparsan da onlar ister 3 ister 33 kişi onlara kalmış katılırlar
katılmamalık etmezler
ayrıca ben senin yerinde olsam nişanda imam nikahı kıydırmam , ne olacağı belli olmaz, Allah korusun işler ters giderse niye Allah katında evlenmiş boşanmış olasın ki.
Ben de eşimle 4 sene çıktıktan sonra sözlendim her şey 1 günde oldu . Aileler de daha önce tanışmıyordu , geldiler o akşam konustular zaten babam gençler kendi aralarında karar vermiş dediler bir tek ben yüzük taktım hatta eşim 2 hafta sonraki nişanımızda alyanslarımız takılana kadar yüzüksüz dolaştı. 2 hafta da koskoca bir nişan organize ettim , 1 sene sonra evlendik, istedigim bir cok sey olmadı ya da istemedigim bir cok sey oldu.
ama önemli olan şu an sevdigim insanla birlikteyim , gerisi de vız gelir tırıs gider.
ağlamana hiç gerek yok
her şey gayet güzel olurrr
sen mutlu olmaya bak lütfen her şey hallolur
annenler de senin üzülmeni istemez.

tanışmaya gelirken hem çiçek hem çikolataya gerek yok bence.
illa istiyorsan belki sadece çiçek ya da tatlı filan alabilirler de.
iki gün üst üste çiçek çikolataya ne gerek var gereksiz masraf.
üstelik ev bile almış sevgilin , babası da yokmuş kayınvalideni de anlamaya çalış biraz.
niye bu kadar ağrına gidiyor ki
önemli olan sevdiğiniz insanla evleniyor olmak mı
yoksa elalem ne der diye binbir tane adete uymaya çalışmak mı
kaç senedir çıkıyormuşsun zaten sonuca bak işin sevdigine kavusucaksın

ama nişan yapmaya karar vericek olan sensin
kız evi yapar nişanı sen yaparsan da onlar ister 3 ister 33 kişi onlara kalmış katılırlar
katılmamalık etmezler
ayrıca ben senin yerinde olsam nişanda imam nikahı kıydırmam , ne olacağı belli olmaz, Allah korusun işler ters giderse niye Allah katında evlenmiş boşanmış olasın ki.
Ben de eşimle 4 sene çıktıktan sonra sözlendim her şey 1 günde oldu . Aileler de daha önce tanışmıyordu , geldiler o akşam konustular zaten babam gençler kendi aralarında karar vermiş dediler bir tek ben yüzük taktım hatta eşim 2 hafta sonraki nişanımızda alyanslarımız takılana kadar yüzüksüz dolaştı. 2 hafta da koskoca bir nişan organize ettim , 1 sene sonra evlendik, istedigim bir cok sey olmadı ya da istemedigim bir cok sey oldu.
ama önemli olan şu an sevdigim insanla birlikteyim , gerisi de vız gelir tırıs gider.
ağlamana hiç gerek yok
her şey gayet güzel olurrr
sen mutlu olmaya bak lütfen her şey hallolur
annenler de senin üzülmeni istemez.

cok sagol tavsıyelerın ıcın canım benım ıstegım de 2 hafta sonra nısan olmasıama onlar nişana karşı bır daha gelemeyız dıyorlaristanbula hayırlısıyla yarın bı gelsınler buyukler cozer meseleyı dıyorum dusunmeyecegım artık

aileler tanışmıyorsa biraz zor. bizde aile bir ki defa reddedilir hatta.:45:

çocuk gerçekten seviyorsa ısrar eder denir.
ama siz tanışıyormuşsunuz zaten. bu yüzden bikaç kere gelip gitmeleri her iki tarafından yıpranmasına yol açabilir

aileler tanışmıyorsa biraz zor. bizde aile bir ki defa reddedilir hatta.:45:

çocuk gerçekten seviyorsa ısrar eder denir.
ama siz tanışıyormuşsunuz zaten. bu yüzden bikaç kere gelip gitmeleri her iki tarafından yıpranmasına yol açabilir

ben onları tanıyorum da aılemle ılk defa tanısacaklar canım

valla ben açık sölim mi hayatım. bence ilk gün kız verilmez. ben olsam vermem kızımı. sen tanıyosun ama anan baban tanımıyo.

Back