• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme İsteme günümden hoş bir anı ve fotoğraf karesi.

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Kızlar, benim nişanlım Trabzonlu. Trabzon'da da şöyle bir adet varmış.

Kız isteme günü kız babası tamam verdim deyince, damadın babası uygun bir anda gelin adayından kimliğini ister, kızın da kız kardeşi gümüş bir tepside telkari denilen bir tabakanın içinde ablasının kimliğini tutar kayınpedere. Kayınpeder de gönlünden ne koparsa kız kardeşe hediye verir.

$IMG_0723.jpg

Bu benim kendi kız isteme törenimden bir kare. Kayınpederim sağolsun 100 dolar verdi kız kardeşime.

Tepsi nişan tepsim. Gümüş tepsi evimde kullanmak istemediğim için satın almak yerine bir tanıdığımızdan ödünç almıştım.

Telkari de el yapımı bir tabaka. Trabzon'dan bir tanıdığım vardı, sözü vardı bana hediye etti bir tane, kendi atölyesi vardı,kendisi yapıyordu.
Daha sonra bu tabaka fotoğraf çerçevesi olarak kullanılabiliyormuş.

Güzel bir gelenek,hoşuma gitti, sizinle paylaşayım istedim.

Garipseyecek ve saçma gelecek ne var? Heryerin adeti farklı ve bu kültürümüzü zenginleştirir. Paylaşması güzel.

Kızlar, benim nişanlım Trabzonlu. Trabzon'da da şöyle bir adet varmış.

Kız isteme günü kız babası tamam verdim deyince, damadın babası uygun bir anda gelin adayından kimliğini ister, kızın da kız kardeşi gümüş bir tepside telkari denilen bir tabakanın içinde ablasının kimliğini tutar kayınpedere. Kayınpeder de gönlünden ne koparsa kız kardeşe hediye verir.

Eki Görüntüle 859584

Bu benim kendi kız isteme törenimden bir kare. Kayınpederim sağolsun 100 dolar verdi kız kardeşime.

Tepsi nişan tepsim. Gümüş tepsi evimde kullanmak istemediğim için satın almak yerine bir tanıdığımızdan ödünç almıştım.

Telkari de el yapımı bir tabaka. Trabzon'dan bir tanıdığım vardı, sözü vardı bana hediye etti bir tane, kendi atölyesi vardı,kendisi yapıyordu.
Daha sonra bu tabaka fotoğraf çerçevesi olarak kullanılabiliyormuş.

Güzel bir gelenek,hoşuma gitti, sizinle paylaşayım istedim.

Allah tamamını erdirsin her gününüz böyle mutlu geçsin.. Gerçekten cok güzel bir adet ama trabzona gitmiştik turla ve orda göstermiş ve anlatmıslardı. Çok orijinal bir sey ..

Niye hemen saçma bilmem ne yazar insanlar ya :)

Kızkardeşe para verilme adeti olması bence hoş bir şey. Ayrıca değişik değişik uygulamalar ne güzel her gün yeni bir şey öğreniyoruz.

Allah tamamına erdirsin canım. Çok mutlu olun

Niye hemen saçma bilmem ne yazar insanlar ya :)

Kızkardeşe para verilme adeti olması bence hoş bir şey. Ayrıca değişik değişik uygulamalar ne güzel her gün yeni bir şey öğreniyoruz.

Allah tamamına erdirsin canım. Çok mutlu olun

biz de Karadenizliyiz. telkari adetimiz yok ama yüzük tepsisini tutan kız için para konur tepsiye. bu gelinin kız kardeşi de olabilir kuzeni de. benim kız kardeşim yok o yüzden kuzenim tutmuştu mesela.
her yörenin adeti farklıdır.

Allah tamamına erdirsin inşallah :31:

Boşnaklarda da kız verildikten sonra (tabii kız istemeye sadece erkekler gider) kahve tepsisine herkes gönlünden ne koyarsa atar. Her yörenin adeti farklı oluyor işte.. :31::34:

Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah..

Son düzenleme:
hiçte saçma değil her yerin adetleri farklı oluyo ne güzel adetlerini kaybetmeyen bir toplumda yaşıyoruz hayırlı olsun güzel adetmiş :16:

evet canım ben de Trabzonluyum ve nişanımda aynı zamanda isteme - söz de birlikte oldu. beni istedikten sonra yani kız verildikten sonra kimliği istediler, abimde süslü kilmik tepsimle kimliğimi getirdi ve nişanlımın amcası kimiliği alıp, tepsiye 100 tl koydu ve abime hayırlı olsun dedi..bence hoş bi gelenek...gelenekler güzeldir...

çok güzel heyecanlar :46: inşallah haftaya bende yaşayacağım bu duyguları

çok teşekkür ederim, allah razı olsun:3: allahım hepımızı mutlu huzurlu eylesın tum yaşamımız boyunca inşallah. ama biraz sıkıntılı bizim :44::50:

Öyle deme ama ya neden sıkıntılı olsun ki. Hayırlı bir iş bu sonuçta, Siz böyle bir yola girdikten sonra Allahın izniyle tüm sıkıntılar geçer gider.

Back