• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Baktım baktım niye güldü diye ben de :D Valla öyle oluyor insan istememe değil ama yetememe duygusu. Şimdi ne yapacağım ne olacak duygusu çok ağır basıyor. Oturup ağladım günlerce 🤭 Şimdi 4 yaşında iyi ki de olmuş yavrum 🤩
İnşallah bende buhrandan çıkarım. Benimkiler aslında teker teker zor değillerde ikiz olunca bir arada zorladı. Ne yalan diyeyim Allah yukarda tedaviyle ikiz kendim istedim çok zor olacağını kestiremedim. Çevrem de büyüyen bir çocukta olmadı ki zor olduğunu ucundan anlayayim😅 çok şükür rabbime. senin gibi bende iyiki ikisi birden çıkmış diyeceğim inşallah 🤲🥰🤗❤️

Lütfen aldırma lütfen ben kaç aydır istiyorum olmuyor bizim ne araba ne evimiz var dügün borcumuzu ödüyoruz halen ben çalışmıyorum eşim asker kiradayız 3 yıldır evliyiz biz çocuk düşünmüyorken hamile kaldım ve dış gebelik oldu ondan sonra bende çok fazla bebek isteği oldu çevremde tüp bebek için sadece bir bebek için ev araba parası kadar borca giren insanlar var onları düşündükçe insanlar para döküyor çocuk olsun diye ,lütfen aldırmayın benim naçizane fikrim 🙏🏻❤️
Biri de benim ev araba parası dokmesemde rahat üç tedavi için 50 bin verdim. Çok şükür emeklerimiz boşa gitmedi rabbim nasip etti. İnşallah sanada eder .bu bir tercihtir ve her insanın kalbini ruhunu aynı şey tatmin etmiyor. Ben evim arabam olmasın çocuğum olsun dedim . Düğün borcu öderken üstüne tedavi masrafları oldu. Üç yıl bitti borç bitti tedavim sonuç verdi . İkimiz çalıştığımız için çok şükür yinede altından kalktık. Bir arkadaşim evim olsun çocuk her türlü olur yaklaştı.. ev aldı. Yani herkes aynı değil onun için konu sahibinin önceliği önemli.

İnşallah bende buhrandan çıkarım. Benimkiler aslında teker teker zor değillerde ikiz olunca bir arada zorladı. Ne yalan diyeyim Allah yukarda tedaviyle ikiz kendim istedim çok zor olacağını kestiremedim. Çevrem de büyüyen bir çocukta olmadı ki zor olduğunu ucundan anlayayim😅 çok şükür rabbime. senin gibi bende iyiki ikisi birden çıkmış diyeceğim inşallah 🤲🥰🤗❤️
İkiz mi 🤩 ya çok şanslısın. bayılıyorum ikizlere ve annelerine. Bizden iki kat daha çok uğraşıyor emek veriyorlar. Allah sizin yardımcınız olsun güç kuvvet versin ❤️

Bebeğinize gerçekten kıyabilecekmisiniz? Doğduğunda, büyüdüğünde nasıl görüneceğini bi hayal edin. Şimdi siz maddiyat yüzünden Allahın verdiği bu cana kıyarsanız, ileride borçlarınızı öderken Allah'ın yardımını veya ileride Allahtan rızkınızın artmasını nasıl isteyebileceksiniz? Kabul etseniz de etmeseniz de bebek aldırmak haramdır. Ama siz şimdi hazır hissetmemenize rağmen gebeliğinizi devam ettirme kararı verirseniz, sırf haram olduğu için bebeği almaktan vazgeçerseniz, Allah'a bir adım atmış olacaksınız. Allah da size 10 adım atacak.

Ben bebeğime hamile olduğumu öğrendiğim zaman ben de çok istememe rağmen kendimi hazır hissetmemiştim çok şaşırmıştım. Bebeğimin kalp atışlarını duyduktan sonra geçti hemen sevinçten ağladım.

Bu arada bebeğini aldırıp da mutlu olan kimseyi tanımıyorum... isterseniz bebeğini daha önce aldırmış olan kimselerle irtibats geçin.

Hakkınızda hayırlısı olsun

öyle mi düşünüyorsunuz :KK43: kafam çok karışık . şuan aldırsam zaten 1 sene sonra çocuk yapıcam öyle planlamıştım kafamda ama sevincimi bile yaşayamadım erken olunca hiç hazır değildik bilsek belki bu kadar borcun altına girmezdik :KK43:
Borç yiğidin kamçısıdır demiş büyüklerimiz karışmak haddine değil belki ama neden aldırmayı düşünüyorsunuz aldırınca borçtan mı kurtulacaksınız yada daha sonra hiç mi borcunuz olmayacak bence o Allah'ın size bir lütfu aldırmayın açta kalsanız açıkta kalsanız elbet elinizden bir tutan olacaktır aldırdınız ve birşey size engel oldu o zaman da hiç çocuğunuz olmayacağını öğrendiniz bu daha beter aci bana göre şuan ki durumunuza bakararktan yapmayın kıymayın gelen besi bereketiyle gelir bu benim fikrim tabi Allah Allah'ım alsın sizin aklınızdan kürtaj fikrini ve ona sımsıkı sarılın 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

Verecek sevginiz hiç mi yok bende onu anlamyrm bu aşk değil ki diyesiniz elektrik alamadım annelik istemissiniz ama olmuş hediye gibi düşünün siz blrsnz bana göre istemedim diye bir canlının yaşamına son vermek bencilce başkada bişey yazmam amacım bu değil vicdanen rahatsaniz kürtaj olun
Benim 3 cocugum var Rabbim bagislasin.
Planimiz 3 çocuktu,fakat her bebek haberinde ve testinde tarifi imkansiz bir hüzün kapladi icimi.
Cıvıl cıvıl sevinemedim neden bilmiyorum,ki aslinda evlenmeden ve çocuklarım yokken bile cocuk sevenlerdendim.
Bunu cabuk attim uzerimden ve bence iyi bir anne oldum.
Ama,bebek plani zaten olmayanlara sozum su ki,istemeden dogurmasinlar.
Bizim yaslarimizdakilerin anneleri pek cok istenmemis bebek dogurdu.
Sirf hamile kaldigi icin.
Ve o bebekler o sevgisizligi hep hissetti.
Anneler bakimini yapsalar da vicdanlarinda reddettiler cocuklarini.
Reddedilmis cocuklar sadece cope birakilan cocuk degildir.
Normal evlerde yasayan kimsesiz cocuklar var emin olun.
Kurtaj taraftari degilim,fakat istenmeyen cocuklarin mutsuzluguna karşıyım.

Hahahah sonra hamile kalmakta zorlanır mıyım yaşım 26 herhangi bir problemimde yok reglimde düzenli
Bütün testlerini yaptırıp hiçbir sorunu olmayan yine de senelerdir bebeği olmayan nice çiftler var. Bebek yaşa, sağlık sorunlarına, mala bakmaz. Bebek nasip işidir. Allah şimdi size nasip etti ve aldırırsanız Allahın haram kıldığı bir işi yaparsınız. Sizce bundan sonra Allah size istediğiniz zaman bebek nasip edermi?

Planimiz 3 çocuktu,fakat her bebek haberinde ve testinde tarifi imkansiz bir hüzün kapladi icimi.
Cıvıl cıvıl sevinemedim neden bilmiyorum,ki aslinda evlenmeden ve çocuklarım yokken bile cocuk sevenlerdendim.
Siz de çok haklısınız ama konu sahibi hiç cocuk istemeyen birş değil zaten, bir sene kadar kısa bir süre sonra istiyormuş bebek.

Siz de çok haklısınız ama konu sahibi hiç cocuk istemeyen birş değil zaten, bir sene kadar kısa bir süre sonra istiyormuş bebek.
Konu sahibini elestirmiyorum fakat,hamile kalabilecegini bilse vazgececegini soyluyor.
Bu,bebegi degil kendini dusunmek oluyor.
Hayat,biz plan kurarken basimiza gelenlermis,bazen olan sey,en iyi seydir..

Konu sahibini elestirmiyorum fakat,hamile kalabilecegini bilse vazgececegini soyluyor.
Bu,bebegi degil kendini dusunmek oluyor.
Hayat,biz plan kurarken basimiza gelenlermis,bazen olan sey,en iyi seydir..
Evet kendisini ve ilerideki olmayan bebeği düşüyor, karnındaki bebeği değil. 😞

Şimdi öncelikle merhaba. Yaşımız ayni oldugu için öncelikle yazmak istedim bende 25 yasindayim.
İlk söylemek istediğim böyle bir devirde bu kadar kısa sürede hem ev hem araba borcuna aynı anda girdiğiniz için sıkışmışsınız, maalesef ülkemizde gerçekler böyle aynı anda bisey sahibi olmak cok çok zor
İkincisi bende 1 buçuk yıldır evliyim düğünden borcumuz vardi biraz, evlenir evlenmez ağrıyla gittigim doktorda çikolata kistimin olduğunu öğrendim ve doktor çocuk istersem hemen denememi söyledi. 1 buçuk yilda bir çok tedavi gördüm bir kere bile tutmadı. Bende Yaşım küçük olduğu için uzun süre istemiyordum ama doktorun tek kelimesi yetti (geçmişten de bazı sorunlar yasadim kadin hastalıklarıyda ilgili) yani bu yüzden çok sıkıntıya girdim hiç olmayacakmış gibi geldi ve çok istediğimi farkettim
Bu tedavilere kısa sürede çok para verdim şuan bende cok sikisigim ama eger bu ay tutsa 35 bin liralık arabamız var direk satarım cok bisey değil ama pek umurumda olmaz, cunku surekli olsun diye uğraşıyorum
Demek istediğim karar senin ama ilk çocuğun ve yaşın yerinde maddi olarak illaki biseyler olur ama bu devirde hersey sırayla maalesef
Hiç bisey istediğimiz an olmuyor zaten keşke olsaydı ama yok olmuyor. Bende olsun diye çabalıyorum belki ama 5 sene sonra olacak ya da olmayacak orasını Allah bilir ama kabulleniyoruz herseyi
Karar senin ben sadece aklımdan geçeni söylemek istedim, kürtaj hakkında bi bilgim yok inşallah gönlün ferahlar bi an önce 🙏

Yani demek istediğim siz hatayı en başından yapmışsınız. Ne kadar yaşayacağımız belli değil rahat yaşayalım bari diyorsunuz ama bu rahat yaşamak değil ki. Ev araba al kısa süre içinde zorla borcunu öde. Ben ne anladım şimdi o rahatlıktan. Mesela önce araba alırdınız biraz zaman geçerdi öyle ev için ugrasirdiniz. Evet şu zamanda sürekli biseylerin fiyatı artıyor belki siz de acele ettiniz bu yüzden ama durum belli maalesef. Hadi diyelim çocuk olmadi Allah korusun ciddi bi hastalık oldu o zaman da çok para harcamayacak miydiniz? İşte bu yüzden biraz da olsa rahat olmalıyız ki ani bisey çıktığında bu kadar zorlanmayalim. Allah korusun yine de. Akıl vermek amacıyla da demiyorum sadece görüşüm buydu söylemek istedim

Tekrar çocuk sahibi olmaman için bir neden yok ama dikkat et antibiyotiğini düzenli kullan. Operasyondan 30 35 gün sonra adet olamazsan ya da kanama çok az olursa yapışıklık olabilir rahimde. Benim tüp bebeklerimin kalbi durduğunda kürtajı abartarak yapmış dr o yüzden yapışıklık oldu tekrar ameliyat olmam gerekti.. yani riskler her zaman var ama mutlu olacağın kararı sen vermelisin. Zorluk içinde mutsuz bir şekilde gebeliğin de bebeğin bakımı da zor geçer..

Bu çocuk meselelerinde hep aynı şeyi savunuyorsunuz ya hani isteyerek oldu istemeyerek oldu vs.. hayat bu demi bı bakmışsın korunurken olmuş bı bakmışsın senelerce bı sorun yokken nasip olmamış. Demekki herşey bizim elimizde değil,biz planlar yapsakta Allah'ın dediği oluyor. İsterseniz beğenmedim yağmuruna tutun bu yorumumu umrumda değil yazmadan gecmicem bu da benim fikrim.

Çocuk istiyosunuz ama şimdi değil.. bir sene sonra istiyosunuz.. şimdi bu bebeğin tek suçu (!)şuanda olması öyle mi? Bır sene sonra olsa sorun yoktu yani yaşama hakkı vardı. Ama bu sene yok. Allah kalbinize merhamet versin feraset versin.

Bu yazınızdan aldırmam gerektiğini çıkarıyorum

Eski yorumlarima bakarsanız kürtaja asla karşı değilim hatta desteklerim ama 1 sene sonra çocuk yapacaksanız şimdi aldirmaniz çok anlamsız geldi bana.

ben de bunu dusundum.

yani ben de kurtaja karsi degilim ama, seneye cocuk dusunen birisi icin cok da buyuk bir sok degil su durum.

Ben hazır olduğum halde mutsuz olmuştum ilk duyduğumda. O an öyle olabiliyor. İlk çocuğunuzda kürtaj olmak istediğinize emin misiniz? Belki hiç düzelmeyecek durumunuz. borç içinde evlenmişsiniz zaten.
Ben sanırım aldırmazdım. Size de aldırmayın derim ama karar size kalmış. Bu arada iyi korunun her defasında kürtaj olamazsınız
Ben de boyle oldum. Her anlamda hayatimiz rayındaydi, bir süre olmamasi normalmis artik denemeye baslayalim dediğimizde, bile isteye korunmayi biraktigimiz halde, ilk ay ilk denemede hamile kalinca hic sevinememis cok afallamistim. Bence de cok normal. Hala oyle aman aman heyecanli ve isin romantizmine kaptirmis degilim kendimi.

Konu sahibi de eger "hayir ben zaten şöyle bi 8-10 yil dusunmuyorum" ya da "hic cocuk düşünmüyorum" demiyorsa, zaten bir iki sene icinde aklina artik denesek mi sorulari gelmeye baslayacak. Bir sure daha durumlar duzelmemis, hazir hissetmiyor olmaya devam edebilir de. Bence boyle bir vakitte mantikli gelmiyor. Duygusal olarak bu sizi cok zorlar sonra bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back