Istediğini giyememe sorunu

Daha bugün bir konuda bir üye inançsızim dedi diye başka üye tüm hadsizligi ile cemkirdi. Birde bunu ailede yaşayanlar nasıldır kim bilir
kıyafetleri konuşmuyormuyduk konu inanca gelmese daha iyi.kapanmadan konu sohbet ederiz.ben belgesellerde afrika kabilelerindeki kadınların giyimlerine bayılıyorum mesela.o yoklukta şehirden o kadar uzakta o eğitimsizlikte tarzları var basbayağı modacılarla yarışır şekilde hem de.kıyafetleri efsane takıları o kadar renkli ve uyumlu ki.hele saçları.ben 3 gün yıkanmasam insanlıktan çıkıyorum .onların saçları bile sanki kuaförde o gün yapılmış gibi.

Benim lisede bir öğretmenim vardı. Ama bize hep şunu derdi. Ailenizin çizgisi ne ise ona uyun. Kızlar özellikle size söylüyorum ailenizin izin vermediği kıyafetleri habersiz burada giyinmeyin. Ailenizin karşısına geçmeyin. Şimdi bende öğretmenim ve gözlemlerim sonucunda neden öyle söylediğini o kadar iyi anlıyorum. Bence içinizde ki o huzursuzluğu harekete geçirmeyin. Yetiştiğiniz kültüre karşı gelmek sizi çatışmaya götürecek. Haklısınız önceden orta boy etekler üstü kapalı elbiseler yoktu ya hep kapalıydı ya hep açıktı. Ama şimdi çok güzel çok şık midi boy elbiseler abiyeler var. İçinizde ki hissi de çok iyi anlıyorum. Bence ailenize kızmayın. Çizgiler dahilinde çok şık giyinebilirsiniz artık.

Son düzenleme:
Şort etek alın. Hem şort olduğundan rahat edersiniz

Baskıdan orneklendirmek istedim. Tanımayan biri bu hakkı görüyorsa kendinde aileler neler yapar yani.
Sac konusuna hiç girmeyelim ertesi gün yaşlanıyor sönüyor. Kısacık saçları bile nasıl yakışıyor

Öyle haklısın ki sokakta karın katlarını hoplata hoplata gezen göbeği açıklardan, herkesin üzerindeki aynı tip koylardan falan içim yoruldu artık rahat etmeli insan bu arada hayatta yapılamayan her şeyi çocukluk travmalarına bağlamakta artık yoruyor beni, okuduğum on konunun en az yarısında bir travma lafı geçiyor, insan psikolojisi pamuk ipliğine bağlı bir şey değil, bilakis insan o kadar dayanıklı ki, keşke kendimizin farkına varabilsek, ruhumuzla, sosyal yaşamımızla, giydiklerimizle rahat yaşamayı öğrensek ne güzel olacak.

Böyle tanınmak güzel bir şey değil, sizin bu konudaki muhakeme yeteneğiniz bozulmuş.
Ben rahatına düşkün bir insan olduğum için mini eteği pek tercih etmiyorum ama mini şort çok giyerim. Çünkü rahat. Beni tanımlayan şey bu değil, olmamalı. Aklı başında hiçbir kadın da bundan hoşlanmaz.
"Kindinizi gistirmik için biyli giyiniyirsiniz" diyen erkek kafası bu ve ne tesadüftür ki bu cümleyi kuran erkekler de sizinki gibi baskıcı ailelerde yetişen erkekler oluyor.

Yetişkin kadınsınız, ne istiyorsanız onu giymek hakkınız ama kafa yapınız değişmedikten sonra kıyafetleriniz değişmiş kaç yazar?

Bende istediğim gibi giyemiyorum ama benimkinin sebebi aile vs değil
İş ortamı ve bulunduğum sosyal çeve kaldırmıyor
Tatil günlerinde ya da günlük yaşamda giyiniyorum istediğim gibi de

Size tavsiyem takmayın kafanıza kimseyi
Siz özgür bir insanısınız ve istediğiniz gibi giyeceğim deyin ve giyin
Bunun bir formülü yok hepsi sizin elinizde

İşyeri için döpiyes alın mesela hem şık hem de ağırbaşlı olur. Daha "açık" ya da dekolte kıyafetleri ise Yaz düğünü ya da nişan, kına gecesi gibi yerlerde giymeyi deneyebilirsiniz. Kısa elbise veya şort olayına da deniz kenarı, yazlık ya da plajlık yerlerde. Yani yerine göre giyinirseniz daha rahat edersiniz.

döpiyes giyen kadın kalmadı gibi artık.eskiden ne şıklarmış o döpiyesli kadınlar oysa.artık fırsatını bulan jean sneakers takılıyor.döpiyesli öğretmen yok bayramlarda bile

Şişman, zayıf, uzun, kisa, o, bu, şu bence herkes istediğini giyebilir.
Fakat bence içinde rahat etmek önemli. Siz neyin içinde kendinizi rahat hissediyorsanız o kiyafetle çıkın. Kendimi açmak zorundayım, yada kapatmak zorundayım diye hiç kasmam. Yerine göre de giiyinmem. İçimden ne geliyorsa onu giyerim.
Çocukluk travmalarıni falan bosverin. O işler hemen olmuyor. Hayat hassas kalpler için kırıcı. Güçlü olmakta yarar var diye düşünüyorum.

Öncelikle açık ya da kapalı nasıl giyinirseniz giyinin,uyum ve kıyafeti üzerinizde nasıl taşıdığınız çok önemli.Ben düz şeyleri severim mesela,fazla cafcaflı incikli,boncuklu şeyleri hiç yakıştıramam kendime.Mini etek günlük giyim için değil de davet,düğün,parti tarzı ortamlarda güzel olabir.Yerine ve zamanına göre giyinmek gerekiyor özetle.

Hepinize çok teşekkür ederim.çok güzel.tavsiyeler verdiniz.bu arada cevaplarınızın altındaki cevap ver seçeneğine tıklayorum neden alıntılama yapmıyor. Baştan mesaj yazıyor.

Yani ciddi ciddi şu fikirde olduğunuzu sanmıyorum. Öyle olmadığınızı düşünmek istiyorum. Çünkü bu düşünceler istediğini giymekle ilgili tereddütler değil ciddiyseniz siz kendinizi teşhir ederek dikkat çekmek istiyorsunuz. Değilse herkes yerine göre istediğini giymeli, giydiğine göre davranmalı. Bir karış etekle eğile kalka iş yapmak özgürlük değil!

İstediğinizi giymekte özgürsünüz tabi.
Ama bence güzel giyinmek demek mini etek giymek, cesur parçalar giymek demek değil bence. Kendine yakışanı kendini iyi hissettiğin şeyi giymek demek.
Siz kendinizi mini etek giyerken rahat hissetmiyor gibisiniz anladığım kadarıyla.
Ben kendime midi boy romantik elbiseleri daha çok yakıştırıyorum mesela. Arkadaşlarım ailem de hep sorar mesela bunu nereden aldın çok yakışmış gibisinden.
Bence önemli olan bu..
Kendini rahat hissetmediğiniz şeyler giymeye zorlamayın.
Ha bu demek değil ki cesur parçalar giymeyelim. Onları da çok beğenirim ama başkasında, ben kendimi iyi hissetmiyorum giyerken, yakışmadı gibi geliyor
Yani önemli olan bu..

Standart uyymlu temiz giyindikten sonra
Mini yada çarşaf olmasına gerek yok
Bu kadar içleştirecek birşeyde yok
ÇARŞAFLI bi kadın geçsin kahvenin önünden bide mini göğüs dekolteli . .))) bakalım fark varmı .

konu sahibi çok kasma istediğini giy , bi kere geliyorsun dünyaya

bir kadını koca hastane sadece mini giyiyor diye tanıyorsa o kadında sıkıntı var demektir bence.

Şaşkınlık icerisindeyim gerçekten.
Tek derdiniz mini giyerek tanınmak mi gerçekten ?
Pess
okula sabahın köründe aşırı dekolteli taytlı taytın altına da topuklu giyen bir kadın geliyor herkes gülüyor ona.modern olmuyor dikkat çeken güzel kadın olmuyor dalga geçilen kadın oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…