Ah neler gördü bu gözler. Aslında kapalı olup üniversitede aşırı cesur giyinenlerin evlerine dönerken dinlenme tesislerinde yeniden kapanmalari. Aile baskısı yaşamadığımız için bilmiyoruzdur belki ama baskıya isyanları böyleydi sanırım
benim çevrede onlarcası var bunun
memlekette kapalı
çocuğa bile şort giyse laf eder, namusçuluk taslar cık cık lar
ama okuduğu/çalıştığı büyükşehirde miniyle, taytla (o zamanlar tayt normal bir kıyafet değildi), full boya full makyaj dolaşır

çocukluğumuz böyle geçti.
konu sahibi
ben de muhafazakar bir aileye sahibim ama benim kök ailemde başörtüsü baskısı olmadı en azından -ki ailede başını örtmemiş ilk kadınım zaten.
bu çevre durumu dışında ben bir de kendimi beğenmediğim için yakıştırıp giymiyordum

bir de ergenken hep "nedne erkek doğmadım ki" buhranlarım vardı kadınsı şeyler giymek istemezdim babamın gömleklerini giyerdim.
ay anlatsam manas destanı olur
ama başka kadınları kıskanarak yarışarak giyinmek de ne biliyim..pozitif bir tutum gibi gelmedi bana.
kendini mutlu etmek iyi hissetmek için giyin.
sevdiğin renklerde bluzlar etekler alırsın, 1-2 kombin yaparsın bi bakarsın vücut oranlarına ten rengine nasıl gidiyor, ne yakışır ne yakışmaz bir algın oluşur
sonra yavaş yavaş gardrop yaparsın. sonra zaten kendin kombinlemeye de başlarsın.
39 yaşındayım ben ne 19 ne 29 iken geçen yaz giydiğim kadar şort giymemiştim (gerçi sahil yerindeyim burası müsait) ama vücudum 20 sene öncesinden güzel mi e değil tabii ki

bun rağmen giyiyorum yani barış kendinle giy çık.