• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istediğini giyememe sorunu

Kimse birşey demiyor valla.bizde bir kadın vardı bir karış etekle eğile kalka ilaç hazırlardı. Herkes de tanırdı koca hastanede.şimdi böyle tanınmak güzel birşey mi deyecek olanlar olabilir ama bence güzel yani.alıntı yapacaktım yapamadım anlamışsınızdır kime yazdığımı.biraz o tetikledi, hırslnadırdı beni. Bizi yanıbaşımızda çalışanlar tanımıyor kadını koca hastane tanıyor.
Mini giyip dikkat etmemek, bununla tanınmakta güzel birsey değil. Dekolte giymeyi severim ama herseyinde yeri vardır. Çocuğumun okul toplantısına dekolteli gitmem ama güzel bir mekanda dekolte giyerim. Açık giyinmekle doğru giyinmek aynı şey değil bence

baskıyla büyüyen arkadaşlarım vardı.üniversitede bizlerden çok daha açık kıyafetleri tercih ettiler hep.psikolojik bir şey olmalı sanırımm bir tepki olmalı.
Ah neler gördü bu gözler. Aslında kapalı olup üniversitede aşırı cesur giyinenlerin evlerine dönerken dinlenme tesislerinde yeniden kapanmalari. Aile baskısı yaşamadığımız için bilmiyoruzdur belki ama baskıya isyanları böyleydi sanırım

baskıyla büyüyen arkadaşlarım vardı.üniversitede bizlerden çok daha açık kıyafetleri tercih ettiler hep.psikolojik bir şey olmalı sanırımm bir tepki
Haklısın baskı patlamalara yol açıyor
İmam hatiplerde dinden çıkan mesala çok var
Burda ailleler temelde din eğitiminin ağırlıklı olduğu okullara gönderiyorlar çocukları sonuç olarak images.webp
Konu sahibi rahat ol

Bilinçaltını kafadan atmak zordur. Çocuklukta yaşanılan her şey yapışıyor. İstemediğiniz bir yaşam tarzına girmediğinize sevindim. Yoksa burada istemiyorum artık diye konuları okuyoruz.
Benim de yaşantım size benziyor aynı yaştayız. Ailemle yaşıyorum ve o baskılar devam edebiliyor. Siz en azından özgürsünüz. Kalbinizi dinleyin sadece.

Ah neler gördü bu gözler. Aslında kapalı olup üniversitede aşırı cesur giyinenlerin evlerine dönerken dinlenme tesislerinde yeniden kapanmalari. Aile baskısı yaşamadığımız için bilmiyoruzdur belki ama baskıya isyanları böyleydi sanırım
benim çevrede onlarcası var bunun
memlekette kapalı
çocuğa bile şort giyse laf eder, namusçuluk taslar cık cık lar

ama okuduğu/çalıştığı büyükşehirde miniyle, taytla (o zamanlar tayt normal bir kıyafet değildi), full boya full makyaj dolaşır :D çocukluğumuz böyle geçti.

konu sahibi
ben de muhafazakar bir aileye sahibim ama benim kök ailemde başörtüsü baskısı olmadı en azından -ki ailede başını örtmemiş ilk kadınım zaten.
bu çevre durumu dışında ben bir de kendimi beğenmediğim için yakıştırıp giymiyordum :D
bir de ergenken hep "nedne erkek doğmadım ki" buhranlarım vardı kadınsı şeyler giymek istemezdim babamın gömleklerini giyerdim.
ay anlatsam manas destanı olur

ama başka kadınları kıskanarak yarışarak giyinmek de ne biliyim..pozitif bir tutum gibi gelmedi bana.
kendini mutlu etmek iyi hissetmek için giyin.
sevdiğin renklerde bluzlar etekler alırsın, 1-2 kombin yaparsın bi bakarsın vücut oranlarına ten rengine nasıl gidiyor, ne yakışır ne yakışmaz bir algın oluşur
sonra yavaş yavaş gardrop yaparsın. sonra zaten kendin kombinlemeye de başlarsın.
39 yaşındayım ben ne 19 ne 29 iken geçen yaz giydiğim kadar şort giymemiştim (gerçi sahil yerindeyim burası müsait) ama vücudum 20 sene öncesinden güzel mi e değil tabii ki :D bun rağmen giyiyorum yani barış kendinle giy çık.

baskıyla büyüyen arkadaşlarım vardı.üniversitede bizlerden çok daha açık kıyafetleri tercih ettiler hep.psikolojik bir şey olmalı sanırımm bir tepki olmalı.
Bastırılmışlık arkadaşlar. Onlar da ne yapsın, kınamıyorum aslında, üzülüyorum, bazen acıyorum. Bu arkadaşlar açılacak ilk alanı bulana kadar da hür ve istediğini giyen kadınlara şeytan gibi bakıyorlar. Adeta Cübbeli’nin Yanacaksın capsi beliriyor. Temelde isteyip yapamadıkları için öyleler. Hepsi böyle değil. Baskıyla seçmediği hayatı yaşayanlar böyle.

Bir akrabam var, muhafazakar taraftan; çok görüşmediklerimden. Giydiklerime kulp takardı, sosyal medyamı hınçla millete gösteriyordu; halbuki adım soyadım yazıyor arayan buluyor, babama söylediler, benim kızım metropolde doğdu büyüdü, okumuş insan, ne giyeceğini millet öğretemez dedi, sevgilisi de olacak dedi. Apışıp kaldılar. Onun babası da pantolon giyse sopayla döverdi. Sonra kız şehir dışına üniversiteye gitti, ortamlara akmalar, cesur kıyafet deneyimleri, erkeklerle samimi pozlar, evde toplanmalar. Ortamını bulunca da sapıtıyorlar. Aldılar üniversiteden, dayak attılar. Kız kocaya kaçtı sonra.

ben kıyafetlerimi gideceğim yerlere göre belirliyorum.çocuğu okula bırakıp alırken eşofman altı ya da jean üstüne açık olmayan tişört.çünkü her türden veli var dikkat çekmek istemem.avm de bir tık daha rahat oluyorumm.ankarayı bilenler varsa tunalı bahçeli çayyolu gibi yerlerde ne istersen giy dönüp bakan pek olmaz.pazara giderken eğileceğimden sebze meyve seçerken de başka giyiyorum davetlerde bambaşka.tatildeyse gayet özgürüm.bu şekilde hiç tacize uğramadan yaşıyorumm.istediğini giy demek öyle kolay değil .keşke olabilse .belki yeni nesil sahip olur bu lükse

Son düzenleme:
Bence neyi seviyosan onu giymelisin ve yerine göre giyinmeyi daha doğru buluyorum.
Açık giyindin açtın diye daha güzel kadın olmazsın ki.
Çevrede oldukca beğeniliyorum bu durumu açık kıyafetlerle desteklemek için giyinmek istiyorum cümlesi afedersiniz ama köyden indim şehre gibi garip geldi bana
Çünkü biz bu mantıkta giyinmiyoruz o elbiseye aşık olup o eteğe aşık olduğumuz için giyiniyoruz.
Zekan duruşun oturuşun kalkışındır önemli olan
Kıyafetle daha çok baksınlarsa amacın çok yanlış kisilerin dikkatini çekebilirsin.
Kendine saygı göster bedenini vitrin yapmak kullanmak yerine
Canın öyle istediği için elbiseye aşık olduğun için giyin b
Kadınlık hâli işte insan yine de kıskanıyor.sadece bende de yoktu bu durum.bütün kadınlar bir strese girmiştik bu kişi gelince.
Vanda bi de
Kusura bakma da delilik bu sanki bana antalya istanbul izmirdeyim diyo.
Herşeyin bi yeri var uyum sağlamazsanız masum mini bir elbise çooool farklı boyuta geçer.
O kadına bi gecelik bakmadıkları ne malum
Bu mu olmak istiyosunjz
Hayatın da bi işleyişi var
Bunun aaa açık giyindi diye öyle mi bakıcaklarla alakası yok
İstanbulda bile kalkıp fatihe gidiceksen ona göre sarıyer, bebeğe gidiceksen bile ona göre giyinirsin
Tamam özgürüz falan ama toplum ahlakı diye de bişey var bu konu es geçiliyo
Toplumda müthiş bi ahlak çöküşü var zaten

Bastırılmışlık arkadaşlar. Onlar da ne yapsın, kınamıyorum aslında, üzülüyorum, bazen acıyorum. Bu arkadaşlar açılacak ilk alanı bulana kadar da hür ve istediğini giyen kadınlara şeytan gibi bakıyorlar. Adeta Cübbeli’nin Yanacaksın capsi beliriyor. Temelde isteyip yapamadıkları için öyleler. Hepsi böyle değil. Baskıyla seçmediği hayatı yaşayanlar böyle.

Bir akrabam var, muhafazakar taraftan; çok görüşmediklerimden. Giydiklerime kulp takardı, sosyal medyamı hınçla millete gösteriyordu; halbuki adım soyadım yazıyor arayan buluyor, babama söylediler, benim kızım metropolde doğdu büyüdü, okumuş insan, ne giyeceğini millet öğretemez dedi, sevgilisi de olacak dedi. Apışıp kaldılar. Onun babası da pantolon giyse sopayla döverdi. Sonra kız şehir dışına üniversiteye gitti, ortamlara akmalar, cesur kıyafet deneyimleri, erkeklerle samimi pozlar, evde toplanmalar. Ortamını bulunca da sapıtıyorlar. Aldılar üniversiteden, dayak attılar. Kız kocaya kaçtı sonra.
Kesinlikle birisi benim ev arkadaşımdı. Din kültürü öğretmenini çok sevdiği için kapanmış ve aileside kapalı olunca kararından donememis. Ki ben alkolde alıyordum o zamanlar (bebeler hayatıma girince emzirme filan şimdi bünye kaldirmiyor) hatta ev sahibimiz onlar açılınca Ankaralı sen bozdun bunların huyunu suyunu demişti . Yolu doğru olanı kimse yoldan çıkaramaz dedim.

ben kıyafetlerimi gideceğim yerlere göre belirliyorum.çocuğu okula bırakıp alırken eşofman altı ya da jean üstüne açık olmayan tişört.çünkü her türden veli var dikkat çekmek istemem.avm de bir tık daha rahat oluyorumm.ankarayı bilenler varsa tunalı bahçeli çayyolu gibi yerlerde ne istersen giy dönüp bakan pek olmaz.pazara giderken eğileceğim sebze meyve seçerken başka giyiyorum davetlerde bambaşka.tatildeyse gayet özgürüm.bu şekilde hiç tacize uğramadan yazıyorumm.istediğini giy demek öyle kolay değil .keşke olabilse .belki yeni nesil sahip olur bu lükse
Ankaradayım

Kızlar merhaba. Ben 28 yaşında 2 senedir memur olarak görev yapan yalnız yaşayan bir kadınım.şimdiki olaya daha iyi yorum yapabilmeniz için çocukluğumdan bahsetmek istiyorum. Ortamama bir Türk ailesinde olduğu gibi bem de nuhafazkâr- dindar bir ailede doğdum. Annem ve tüm kadınlar kapalıdır ailemde. Bana ufak ufak teşvikler yaptılarsa bile aşırı bir zorlamaları olmadı başörtüsü konusunda. Olmadı ama bu durum sadece başörtüsü için geçerliydi. Yine kapalı giyinmek zorunda kalıyordum yani. En yakınımın düğünü için elbise alalım derdik. Aman onun burası açık onun şurası açıl diye diye, ev sahibi olduğum düğüne pantolon gömlekle giderdim her seferinde.
Fazla uzatmakn istemiyorum. Şimdiki sorunuma gelirsek : şu an yalnız yaşayan kimsenin karışamayacağı bir kadınım.o kadar güzel elbiseler, etekler giymek istiyorum ki.işyerinde bir arkadaş var pantolon giydiği istisnadır mesela.özgüvenine o ladar hayranım ki. Hani paspal tiplerden de değilim, içimden de geliyor ama bir türlü cesaret edemiyorum.bazılarınıza göre alt tarafı bir kıyafet giy çık olan şeyler benim çocukluk travmalarım yüzünden çok büyük şeylermiş gibi geliyor. Kısaca utanıyorum.mini etek, elbise hâlâ giyemiyorum.kendimi daha iyi değerlendirebilirmişim gibi geliyor. Şu an çevrede oldukça beğenilen bir kadınım Allaha şükür ama bu durumu kıyafetlerimle daha fazla desteklemek istiyorum.bu durumu için ne yapabilirim sizce ? Ben de artık diğer kadınlar gibi güzel giyinmek istiyorum.hayatımda etek giymedim bu arada.giydiklerim de maksi etekler. Adam gibi birşeyler giyemeden kuruyup gideceğim 😔
Giymek zorunda da değilsiniz
Belli ki sevmiyorsunuz o şekilde giyinmeyi, sevseniz giyersiniz zaten, neden zorluyorsunuz kendinizi, mini etek giyince ne olacak? Mesela bende sevmem, oturup kalkması, idare etmesi zor geliyor günlük yaşamda kullanmıyorum. Şık olmak için mini giymek, herkesin kalıplarını kullanmak zorunda değilsiniz.

Diz altı etek, babet, kısa kollu tişörtle başlatın. Önce evde giyin bunları. Siyah etek ve beyaz tişörtle başlayın. Zamanla alışır renklendirirsiniZ

Haklısın baskı patlamalara yol açıyor
İmam hatiplerde dinden çıkan mesala çok var
Burda ailleler temelde din eğitiminin ağırlıklı olduğu okullara gönderiyorlar çocukları sonuç olarakEki Görüntüle 3055485
Konu sahibi rahat ol
Tanidigimin oğlu orta sonda anne babasına çıkıp ben ateist olacağım demiş. Ayıldı bayıldı annesi , babası yemeden içmeden kesilmiş. Rahat ol dedim yaşı gereği normal. O kendi doğrusunu bulmaya çalışıyor baskı kurma cocuga . Hep elinden telefonu aldım ondan oldu ne güzel adam öldürüyordu simdi evrime takmış kafayı diyor.. Hadi gelde anlat işte

Güzel giyinmek demek mini etek, crop bluz giymek değil ki.. İddialı giyinmek istiyorum diyorsanız evet.
Nereden başlasam diyorsanız da giyim tarzınızı değiştirmek için, alışveriş sitelerinde ki kombinlere bakabilirsiniz. Genelde aynı marka ürünleri birbiriyle kombinliyorlar. Kolaylık olur sizin için, beğendiklerinizi alırsınız.

Kesinlikle birisi benim ev arkadaşımdı. Din kültürü öğretmenini çok sevdiği için kapanmış ve aileside kapalı olunca kararından donememis. Ki ben alkolde alıyordum o zamanlar (bebeler hayatıma girince emzirme filan şimdi bünye kaldirmiyor) hatta ev sahibimiz onlar açılınca Ankaralı sen bozdun bunların huyunu suyunu demişti . Yolu doğru olanı kimse yoldan çıkaramaz dedim.
Bizim akrabadakiler de beni gösteriyorlardı o giyiyor ediyor diye. Sorsan benim gibiler yoldan çıkarıyor.

Onu bunu bilmem, bir insanın içindekini bastıramayız. Daha da beter oluyor, etki tepki meselesi. Ben istediğimi giydim, istediğimi yaptım, nerede ne giyeceğimi de biliyorum. Hiçbir şeyde aklım kalmadı. Yaptıklarım da ne ayıp ne suçtu. Kimsenin de kendini sınırlamasını istemem iki dar kafalı zihniyet yüzünden. En azından ekonomik özgürlüğünü eline alıp bir meslek sahibi olduysa kıyafetini de kendi istediği gibi giysin.

Giymek zorunda da değilsiniz
Belli ki sevmiyorsunuz o şekilde giyinmeyi, sevseniz giyersiniz zaten, neden zorluyorsunuz kendinizi, mini etek giyince ne olacak? Mesela bende sevmem, oturup kalkması, idare etmesi zor geliyor günlük yaşamda kullanmıyorum. Şık olmak için mini giymek, herkesin kalıplarını kullanmak zorunda değilsiniz.
yakışanı giymeli bir de.biraz kilomuz varsa crop mini tayt hiç hoş durmuyor.taşımak da önemli fizik güzel olsa da bazen taşıyamıyoruz.ben crop giysem kesinlikle taşıyamam ya da sırtı açık elbise.kendimi skinny jean dizin bir tık üstü şort tulum uzun elbiselerle iyi hissediyorum.topukluyla bile ben ben değilim huylanıyorum .fazla takı da sevmem.makyaj da.arkadaşa komşuya göre neden giyinelim ki?kıyafetlerimiz bizi yansıtmalı kişiliğimizi yansıtmalı.komşuma kırmızı oje efsane duruyor ben sürüyorum cıks yakışmıyor hemen french yapıyorum

Tanidigimin oğlu orta sonda anne babasına çıkıp ben ateist olacağım demiş. Ayıldı bayıldı annesi , babası yemeden içmeden kesilmiş. Rahat ol dedim yaşı gereği normal. O kendi doğrusunu bulmaya çalışıyor baskı kurma cocuga . Hep elinden telefonu aldım ondan oldu ne güzel adam öldürüyordu simdi evrime takmış kafayı diyor.. Hadi gelde anlat işte
Zeki çocukmuş vesselam🤣

Mesajınızı görünce yazmak istedim. Baskı gerçekten olumsuz etkileyebiliyor. Benim de imam hatip mezunu bir hocam vardı üniversite de. Fakat ateist olduğunu söylüyordu.

Mesajınızı görünce yazmak istedim. Baskı gerçekten olumsuz etkileyebiliyor. Benim de imam hatip mezunu bir hocam vardı üniversite de. Fakat ateist olduğunu söylüyordu.
Daha bugün bir konuda bir üye inançsızim dedi diye başka üye tüm hadsizligi ile cemkirdi. Birde bunu ailede yaşayanlar nasıldır kim bilir

Back
X