• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

İstanbuldayim kendi oturduğum muhit disina pek cikmaz oldum. 🤷 Bir çemberin içerisinde yaşiyorum son zamanlarda.
Avantajim bogaza yakinim, yeşil alan var buralarda yuruyuş yapip kahve içebiliyorum. Diger her şeyi yine kendi buludugum muhitten cikmadan yapiyorum alisveris, spor vs gibi.

Aracinin olmasi da rahatlik saglamiyor tabi ki toplu taşimadan rahat iyidir ama trafik ve park edecek yer sorunu yine problem. Biyere gitmeden daha evdeyken arabayi napcaz diye dusunebiliyor bazen insan. 😂

Haftasonu ve hava güzelse zaten İstanbulda gezilmiyor kesinlikle. Ben tercih etmiyorum artik en azindan zaten gezecegim yerleri gezmiştim. 😬 Başim kaldirmiyor, maddi durumunuz iyi olduğuna gore ara ara haftasonlari sakin bişeyler yapmaya kacabilirsiniz.

Ne olduk böyle yahu😬 Eskiden İstanbul İzmir Ankara gibi büyükşehirlerde ev almak pahalıydı, şimdi köylerde bile evler pahalı.
Ayrıca çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız ablacım, Ege ve Akdeniz’in merkezleri hastane bakımından sorunsuz ama tatil beldelerinde sıkıntılı, Bodrum gibi popüler bir ilçede bile Allah göstermesin hasta olsanız hastane var ama yoğun bakım ünitesi yetersiz, pandeminin pik yaptığı dönem belediye başkanı defalarca rica duyurusunda bulundu bu taraflara gelmeyin, hastane kapasitemiz bize bile yetmiyor diye, paranız varsa Bodrum x özel hastanesi var oraya gidersiniz ama orası da maddi olarak halka hitap etmiyor, keza Marmaris’in köylerine gitmiştim ki köy dediğim turunç orhaniye gibi yerler, eczane bulursanız sevinin.
teyzem bitezden ev aldı. 1 milyon euro. bodrum'un merkezine, marinaya vs yakın da değil. denize bile yakın değil. baştan ev kiralamak istediler, aylık 500 bin isteyince (yıllık değil evet) ev almaya karar verdiler. fiyatlar çıldırmış bence. ev alsan da yaşamak da çok pahalı.

Ne olduk böyle yahu😬 Eskiden İstanbul İzmir Ankara gibi büyükşehirlerde ev almak pahalıydı, şimdi köylerde bile evler pahalı.
Ayrıca çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız ablacım, Ege ve Akdeniz’in merkezleri hastane bakımından sorunsuz ama tatil beldelerinde sıkıntılı, Bodrum gibi popüler bir ilçede bile Allah göstermesin hasta olsanız hastane var ama yoğun bakım ünitesi yetersiz, pandeminin pik yaptığı dönem belediye başkanı defalarca rica duyurusunda bulundu bu taraflara gelmeyin, hastane kapasitemiz bize bile yetmiyor diye, paranız varsa Bodrum x özel hastanesi var oraya gidersiniz ama orası da maddi olarak halka hitap etmiyor, keza Marmaris’in köylerine gitmiştim ki köy dediğim turunç orhaniye gibi yerler, eczane bulursanız sevinin.
Benim dediğim beldede sağlık kabini açıldı artık sağlık ocağı yetersiz çünkü bildiğimiz mahalle sağlık ocağı gibi. En yakın hastane 30 dk ama belirli saatten sonra ( akşm ya 9 ya 10 olması lazım ) ulaşım yok. 4 tane eczane var hadi neyse ki onlarda neye yarayacak 🤦🏼‍♀️ Gece rahatsızlansan araban yoksa komşundan rica edeceksin oda olmazsa durumun varsa taksi çağıracaksın hadi gittin diyelim dönüş için de sabah olsun da otobüs başlasın döneyim diye bekleyeceksin.

Taşınmak, yeni insanlar ve mekanlar keşfetmek güzel bir his ama İstanbul... Zor. Kalabalığı, kavgası, gürültüsü, kirliliği, pahalılığı. Say say bitmez. Ha, gerçekten iyi semtleri var bu arada ama oralardan ev almak ayrı zor bana kalırsa.

doğma büyüme İstanbulluyum
40 yıldır buradayım
aman diyim ne gerek var :)

Ege' de, Antalya da iş imkanı olsa koşa koşa kaçacağız eşimle çocukları alıp o derece
Ama işlerimiz iyi evimiz kendimizin hayat şartları mecbur buradayız

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Böyle cennetimsi bir sakinlikten istanbul cehennemine düşerseniz ambale olursunuz. Gelmeyin bence burda hayat yok, herkes survivor modunda kimse mutlu değil. İsterseniz ayda 50 bin TL maaş olsun burda paranın bereketi yok, Enerjisi karışık sosyolojik olarak homojen değil vs vs tonla şey yaa...Ahh birde ben kolaylıkla ve hayırla gitsem bu şehirden.....

Benim dediğim beldede sağlık kabini açıldı artık sağlık ocağı yetersiz çünkü bildiğimiz mahalle sağlık ocağı gibi. En yakın hastane 30 dk ama belirli saatten sonra ( akşm ya 9 ya 10 olması lazım ) ulaşım yok. 4 tane eczane var hadi neyse ki onlarda neye yarayacak 🤦🏼‍♀️ Gece rahatsızlansan araban yoksa komşundan rica edeceksin oda olmazsa durumun varsa taksi çağıracaksın hadi gittin diyelim dönüş için de sabah olsun da otobüs başlasın döneyim diye bekleyeceksin.
Ulaşımla ilgili kısımlara da katılıyorum, popüler ve merkezi olan tatil yerlerinde ulaşım nispeten iyi ama köylerin veya daha az bilinen yerlerin ulaşımı diye bir şey yok, İzmir tarafını bilemem o yüzden bildiğim yerlerden örnek veriyorum, Marmaris’e bağlı bir köyde belde de ikamet ediyorsanız arabanız olması şart, evet minibüsler var ama akşam 8’den sonra minibüs yok, 2 yıldır gitmiyorum ama sanırım durum hala aynı, keza gezdiğim birkaç Bodrum köyünde de akşam belli saatten sonra toplu taşıma yoktu, bazı köylerinde pazar vs kurulmuyor, kış mevsiminde giyim ve gıda dışındaki tüm dükkanların kapalı olduğu yerler mevcut, yanlış hatırlamıyorsam Kuşadası tarafıydı, Davutlar olması lazım, kış mevsiminde gitmiştik marketler bile akşam 6 gibi kapanıyordu.

Ege ve Akdeniz’de yaşamayı planlayanlar için genel bir tavsiye diyelim siz ve ben:)
Yaşanılacak yeri seçerken toplu taşıma olanakları, hastanelere yakınlıkları, çocukluysanız okul durumu, giyim, gıda gibi ihtiyaçları karşılama sorunu yaşanıp yaşanmadığına, sosyal ve kültürel aktiviteleri olup olmadığına baksınlar.

Genel olarak Ege ve Akdeniz güzel mi? Evet memleketimizin her köşesi gibi çok güzel ama tatile gelip 10-15 gün otelde kalmakla temelli yaşamak arasında farklar var, buralarda sürekli yaşam için seçeceğiniz konum büyükşehirlerden daha fazla önem arz ediyor zira her şeye erişim büyükşehirlerdeki gibi ayağınızın altında değil😬

Bir saniye bile düşünmez hayır derdim direkt. İstanbul benden uzak olsun aman. Benim eşimde yazılımcı, İstanbuldan bir çok teklif aldı, maaşlar da iyiydi gerçekten ama benim yüzümden kabul etmedi ki İstanbula çok yakın bir büyükşehirde yaşıyoruz. Hele Antalya İlçesinde yaşasam asla düşünmezdim. Bizde emekli gibi yaşamayı seviyoruz. Burası bile keşmekeş geliyor. Ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız?

Bu kariyer ve para hırsının sonu yok. Önemli olan yaşadığımız süreyi mutlu ve huzurlu geçirmek.

Gitmeyin

Madem yaşadığınız yerden memnunsunuz hiç kımıldamayın bile

Zaten istanbulda en kötü ev kirası şu an 8k

Size 20k bile maaş verseler ( ki sanmam ) yine elinize kalan 12k ) olacak

Değer mi ?

Siz karar verin.

Gitmeyin

Değer mi ?

Siz karar verin.
Konu sahibi yazılımcıymış. Bence zaten 20k için İstanbula gitmeyi düşünmüyordur.

Gitmeyin

Değer mi ?

Siz karar verin.
Maaşın 20k dan çok daha fazla olduğuna eminim. Kimse 20k için bu düzeni bozup da gitmez zaten;)

Maaşın 20k dan çok daha fazla olduğuna eminim. Kimse 20k için bu düzeni bozup da gitmez zaten:KK66:
Ne iş yapıyor ve pozisyon ne ?

O zaman biraz detay lütfen

O konuda da şöyle bir seçim yapacak

Para mi yoksa yaşadığı huzurlu hayat mi ?

Hangisi daha tatlı geliyorsa onu seçecek

Huzurlu olmadığın durumda para da önemsiz bir hale gelebiliyor çünkü

İstanbula sizin gibi tatil beldesinden taşınalı 6 ay oldu, çoğu kişiye göre avantajlı konumdayım zira diğer daire sakinleri aidat harici minimum 10.000 tl öderkeniyi bir sitede aidatla toplam 3000 tl ödediğim lojmanda ikamet ediyorum.Muhit eh işte, avantajı semtin her yere yakın oluşu. Eşimle aylık gelirimiz oldukça iyi. Borç-harç da yok ancak istanbula maddiyattan bağımsız bir türlü ısınamadım. O tatil beldesinin sakinliğini, 5 dkda tüm işlerimi halletmeyi, denize kolay ulaşabilir olmayı çok arıyorum. İstanbul çok tekinsiz, mesleğimden kaynaklı mı bilemiyorum her gün onlarca kötülüğe şahit oluyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum. Tatil beldesine de mesleğim nedeniyle gitmiştim, avm/tiyatro/sinema bazen de iyi hastane bulamamanın sıkıntısını yaşamıştım. Şimdi burada her türlü imkan var ama örneğin avmler insan istifi. O kalabalıkta insanın eline bir tişört alası gelmiyor. Hayat telaşından, şehrin insanı yormasından dışarı adım atasım gelmiyor benim. Daha az maaşla daha küçük yerde çalışma imkanım olsa durmam giderim. Kazanacağım tutardan yoksun kalmamı istanbulda yaşamadığım için koruduğum ruh sağlığıma sayarım:)

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Konuya yorum yapamadan geçemedim 😂 hayatta yaptıklarınızdan değil yapmadıklarınızdan pişman olursunuz. Denemek lazım bence. İstanbul bir çok açıdan tam bir fırsatlar şehri.

Ne iş yapıyor ve pozisyon ne ?

O zaman biraz detay lütfen

O konuda da şöyle bir seçim yapacak

Para mi yoksa yaşadığı huzurlu hayat mi ?

Hangisi daha tatlı geliyorsa onu seçecek

Huzurlu olmadığın durumda para da önemsiz bir hale gelebiliyor çünkü
Yazıldığı gibi yazılım sektöründe çalısıyorum. Evet maaş bahsettiğiniz miktarın üzerinde, kira ve harcamalarımızı rahat çıkarır diye dusunuyorum. Ama seçeneklerim para mı huzur mu gibi değil. Sonuçta bir kariyer, şu an burada gelebileceğim en iyi seviyedeyim İstanbul işin merkezi, firmada orada. Buradan bir yere kadar yükselebilirim... Bakalım en dogru kararı veririm umarım

İstanbula sizin gibi tatil beldesinden taşınalı 6 ay oldu, çoğu kişiye göre avantajlı konumdayım zira diğer daire sakinleri aidat harici minimum 10.000 tl öderkeniyi bir sitede aidatla toplam 3000 tl ödediğim lojmanda ikamet ediyorum.Muhit eh işte, avantajı semtin her yere yakın oluşu. Eşimle aylık gelirimiz oldukça iyi. Borç-harç da yok ancak istanbula maddiyattan bağımsız bir türlü ısınamadım. O tatil beldesinin sakinliğini, 5 dkda tüm işlerimi halletmeyi, denize kolay ulaşabilir olmayı çok arıyorum. İstanbul çok tekinsiz, mesleğimden kaynaklı mı bilemiyorum her gün onlarca kötülüğe şahit oluyorum ve kendimi güvende hissetmiyorum. Tatil beldesine de mesleğim nedeniyle gitmiştim, avm/tiyatro/sinema bazen de iyi hastane bulamamanın sıkıntısını yaşamıştım. Şimdi burada her türlü imkan var ama örneğin avmler insan istifi. O kalabalıkta insanın eline bir tişört alası gelmiyor. Hayat telaşından, şehrin insanı yormasından dışarı adım atasım gelmiyor benim. Daha az maaşla daha küçük yerde çalışma imkanım olsa durmam giderim. Kazanacağım tutardan yoksun kalmamı istanbulda yaşamadığım için koruduğum ruh sağlığıma sayarım:)
Haklısınız ben de tam bu yazdıklarınızdan çekiniyorum ve korkuyorum. Karar vermek için biraz daha sürem var, dogru karrı vermeye calısacağım bakalım

Back
X