• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Bence taşınmayın ama işi kabul edin . Haftada bir uçağa atlayıp gelin İstanbula, işiniz bitince yada en fazla bir gün kalıp dönersiniz

Orasi da olur tabi, tavsiye varsa alayim :KK200: Antalya'ya Ankaradan ulasim kolay, o yuzden tercih sebebi diyeyim.
Ben Bodrum ve Marmaris’i gezdim oraları nispeten daha iyi biliyorum ama Ortaca Milas ve Dalaman’ın kıyı şeridinde yer alan yerleri incele istersen, Ören, Dalyan vb yerler var.

Siz neden taşındınız
Çocuk sahibi olunca ailerimiz çocuğa bakıp,yardımcı olsunlar diye taşındık😃yoksa hayatta taşınmazdım ben
Teşekkürler yorumunuz için. Aslında Antalya'da da kültürel etkinlikler çok fazla. Bir konser, tiyatro vb bilet bulmak ulaşmak İstanbul'dan da daha kolay.
Söylediğiniz semtlere de bakacağım, umarım en dogru kararı verebilirim.
Antalyayı bu anlamda bilmiyorum ama şu an izmirde yaşayan biri olarak ki izmirde de çok etkinlik var istanbulun yerini kesinlikle tutmaz,istanbul çok farklı. Zorlu center'a gelen konserler ,etkinlikler izmire gelmiyor mesela.

Yok yok, kalmadı.
Ticari villalar biraz daha uygun fiyatlı ama yolları bile yok, hiçlik içinde yaşamak, aşağıya yana kim gelir kim gider bilmeden sıfır güvenlik önlemiyle uzunca zaman kalmak korkutucu olduğundan onlar var makule.
Yahu ben göl evi baktım, Van dahil.
Ülkede su gören yerler milyonların bayağı üzeri, onu anladım.
Şaşırma ifadesi koydum ama doğrudur, Ege’nin hiiiç popüler olmayan kıyıda köşede kalmış yerleri, köyleri bile havası temiz, daha sakin huzurlu ve pandemiden kaçmak için iyi diyerek tıka basa insan doldu fiyatlarda aşırı arttı, misal veriyorum daha 3 yıl öncesine kadar giriş kat 50 metrekare ev 100 bin liraya satılırken şu anda 2 milyon isteniyor, ki bu bahsettiğim sıradan çok da özenilmeden yapılmış daireler, manzarası olsun, bahçesi olsun, plaja yakın olsun derseniz aynı daire için fiyatlar 2’ye 3’e katlanıyor, müstakil fiyatlarına hiç girmeyeyim, müteahhitlere göre hepsi ultra lüks ve villa sayıldığından 10 milyondan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bir ara turunç tarafına mı gitsek dedik fiyatlar akıl alır gibi değil, milyarder olsanız bile o paralar verilmez zira işçiliği ağlıyor, sıfır olmalarına rağmen alınca sizinde bir şeyler yapmanız gerekiyor değmez ama tabii siz değmez diyorsunuz yabancılar kapış gidiyor 😂

Şaşırma ifadesi koydum ama doğrudur, Ege’nin hiiiç popüler olmayan kıyıda köşede kalmış yerleri, köyleri bile havası temiz, daha sakin huzurlu ve pandemiden kaçmak için iyi diyerek tıka basa insan doldu fiyatlarda aşırı arttı, misal veriyorum daha 3 yıl öncesine kadar giriş kat 50 metrekare ev 100 bin liraya satılırken şu anda 2 milyon isteniyor, ki bu bahsettiğim sıradan çok da özenilmeden yapılmış daireler, manzarası olsun, bahçesi olsun, plaja yakın olsun derseniz aynı daire için fiyatlar 2’ye 3’e katlanıyor, müstakil fiyatlarına hiç girmeyeyim, müteahhitlere göre hepsi ultra lüks ve villa sayıldığından 10 milyondan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bir ara turunç tarafına mı gitsek dedik fiyatlar akıl alır gibi değil, milyarder olsanız bile o paralar verilmez zira işçiliği ağlıyor, sıfır olmalarına rağmen alınca sizinde bir şeyler yapmanız gerekiyor değmez ama tabii siz değmez diyorsunuz yabancılar kapış gidiyor 😂
İzmir’e 1.5 saatlik uzaklıkta eskiden belde şimdi mahalle olan bir yerde yazlığımız var mune abla. Bodrum vs kadar popüler bir yer değil daha kuzeyde. Şehir içi yürüme mesafesinde her yer. Yazlık bir belde her yer heryere yakın Ancak hastane bile yok gıda vs alışverişi dışında giyim vs ancak şehir merkezine inip yapabilirsin yazlık yaşamak için neyse de kışın tam bir emekli yeri olan yerde bile ev fiyatları milyonları aşmış durumda resmen. Hani şu yapılacak olan ama yapılamayan liman var ya oranın olduğu yer

Maalesef ora da pandemiyle gözde oldu artık yok:)
Dağ başında kuş uçmaz kervan geçmez müstakiller 12 milyon bandından başlıyor.
Merkezi hiç bilmiyorum, birkaç senedir biz de araştırdık kalkana 30 km uzaklıktaki sıfır manzara sıfır yerleşim köy içinde bile imarsız arsalar 5 milyon üzeri.
filmdelisi filmdelisi sen nerede yaşıyorsun şuan, neden antalya tarafına taşınmak istiyorsunuz iş için mi yatırımlık mı

Son düzenleme:
şöyle yapın, hemen atlayıp İstanbul’a gidin üç beş gün. Metrobüsünü, trafiğini, sanki yaşamaya karar vermiş gibi bi bakının. Ondan sonra yaşadığınız yere geri dönün daha kolay karar verirsiniz.

Yalnız şu an milyonların hayalindeki hayatı yaşıyor olabilirsiniz bütün sene tatildeymiş gibi 😌
keşke yapsaydım demek yerine teklifi kabul edip arada şu an yaşadığınız yere kaçma şansınız da olacaktır.

Şöyle bir şey var İstanbul'da kiraya, ulaşıma, gıdaya vs. verdiğinizde elinize kalan parayla , şuan Antalya' da elinize kalan para hemen hemen eşdeğerse istanbulu seçmeye gerek yok bence.
Kendimde bir karar vermeliydim ve İstanbul'un boğuculuğunu, trafiğini, pahalılığını düşününce sırf gezmeye giderim dedim.
Zaten yeterince kalabalık, bir de biz yük olmayım İstanbul'a kaldı ki deprem durumu bile beni ordan itmeye yetiyor. Dün ki olay bile insanı gerçekten ordan soğutuyor.
Çok iyi düşünün inanın o huzuru ararsınız.

şöyle yapın, hemen atlayıp İstanbul’a gidin üç beş gün. Metrobüsünü, trafiğini, sanki yaşamaya karar vermiş gibi bi bakının. Ondan sonra yaşadığınız yere geri dönün daha kolay karar verirsiniz.

Yalnız şu an milyonların hayalindeki hayatı yaşıyor olabilirsiniz bütün sene tatildeymiş gibi 😌
keşke yapsaydım demek yerine teklifi kabul edip arada şu an yaşadığınız yere kaçma şansınız da olacaktır.
İstanbul u az çok biliyorum. Evet trafik toplu tasıma vb çok sorun. Burada hiç böyle dertlerimiz yok.
Belki İstanbul yakınına tasınmak çözüm olacaktır, bakalım :)

Orasi da olur tabi, tavsiye varsa alayim :KK200: Antalya'ya Ankaradan ulasim kolay, o yuzden tercih sebebi diyeyim.
Size tavsiye vermeyi çok isterdim ama inanın Antalya'nın fiyatları hiç görülmemiş kadar arttı. Nereye baksak 3-5 milyon değil 10-15 milyon artık. O yüzden sizin istediğiniz gibi ve makul fiyatlı bir seçenek hiç bilemiyorum. Bulsam kendim alacaktım :))

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Kabul edelim ki İstanbul merkez. Gelişmek ve kariyerinize artı katmak için yolunuzun bir şekilde istanbul a düşmesi gerekiyor. Bu durumda belki istanbul un iyi bir semtinde oturmak, ya da istanbul a yakın bir ilde olmak da seçenekler arasında olabilir. ( beykoz- sarıyer- çengelköy gibi ya da Bursa yalova gibi) diğer yandan bazı fırsatlar içinde bazı konforlardan vazgeçmek gerekebilir. İstanbul bir zaman sonra ona aşık olacağınız kadar güzel bir şehir:)

filmdelisi filmdelisi sen nerede yaşıyorsun şuan, neden antalya tarafına taşınmak istiyorsunuz iş için mi yatırımlık mı
Yok, taşınma değil yazlık fikri, Ankara’dayız.
Yazlık da hiç sevmem ama çocukları 3 ay oyalamak mümkün değil. İki sene kalkan üzümlü ilerisi evlerde tatil yapıp doğasını çok sevdik, nem yok hava ılıman ege gibi.
O sebeple araştırmıştık imar durumları nedir, arsa fiyatları, bölge değeri vs.
Çoğu kaçak😂, fahiş fiyat ve bölge yerlisi değilseniz oralarda olmak çok zor, bunu anladık.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. turunç’a bayılırım, fırsat bulduğumda giderim ama işte gerçekten yıkık dökül viranelerin istediği bedeller çok can sıkıyor.
Olabiliri yok artık hiçbir şeyin, 2020 de 1 milyon olan yazlık şuan 6 milyon üzeri ve 20 senelikler.
Kırdık totomuzu oturuyoruz yerimizde.

güzel gezilecek aşık olunası bir o kadar da yoran nefes alınmayan bir şehir.

Deniz kenari bir ilcede yaşıyorum. Burası da gecici bizim icin su an. Tayinimiz bir buyuksehire çıkacak birjac sene icinde orasi kesin, dogu gorevi olmasi muhtemel, ama bir ihtimal İstanbul cikarsa korkusuyla en dogu ilkeri Van vs bike yazmayi dusjnuyoruz. Istanbul hem maddi hem de yaşam telaşı anlaminda korkunc geliyor. Tercih sansim olsa asla su an yasadigim yeri bırakıp istanbula gitmem ben sahsen
aynı durumdayız. İstanbul çıkmasın yeter ki

İzmir’e 1.5 saatlik uzaklıkta eskiden belde şimdi mahalle olan bir yerde yazlığımız var mune abla. Bodrum vs kadar popüler bir yer değil daha kuzeyde. Şehir içi yürüme mesafesinde her yer. Yazlık bir belde her yer heryere yakın Ancak hastane bile yok gıda vs alışverişi dışında giyim vs ancak şehir merkezine inip yapabilirsin yazlık yaşamak için neyse de kışın tam bir emekli yeri olan yerde bile ev fiyatları milyonları aşmış durumda resmen. Hani şu yapılacak olan ama yapılamayan liman var ya oranın olduğu yer
Ne olduk böyle yahu😬 Eskiden İstanbul İzmir Ankara gibi büyükşehirlerde ev almak pahalıydı, şimdi köylerde bile evler pahalı.
Ayrıca çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız ablacım, Ege ve Akdeniz’in merkezleri hastane bakımından sorunsuz ama tatil beldelerinde sıkıntılı, Bodrum gibi popüler bir ilçede bile Allah göstermesin hasta olsanız hastane var ama yoğun bakım ünitesi yetersiz, pandeminin pik yaptığı dönem belediye başkanı defalarca rica duyurusunda bulundu bu taraflara gelmeyin, hastane kapasitemiz bize bile yetmiyor diye, paranız varsa Bodrum x özel hastanesi var oraya gidersiniz ama orası da maddi olarak halka hitap etmiyor, keza Marmaris’in köylerine gitmiştim ki köy dediğim turunç orhaniye gibi yerler, eczane bulursanız sevinin.

istanbul gibi bir şehir için düzenimi bozmazdım. izmir'de yaşıyorum, marmaris, bodrum, antalya ve diğer tatil yöreleri için izmir'den vazgeçebilecek duygulardayım. istanbul'da evet maaş daha yüksek ama bu yükseklik sadece rakamsal, reel anlamda sizi daha iyi bir noktaya getirmeyecek. kiralık evi ayrı dert, ulaşımı ayrı dert, yaşaması ayrı dert, kalabalığı ayrı dert, yaklaşan depremi ayrı dert... iş ve kariyer çok önemli ama rahatını bozup istanbul'a yerleşmeye değmez.

Yok, taşınma değil yazlık fikri, Ankara’dayız.
Yazlık da hiç sevmem ama çocukları 3 ay oyalamak mümkün değil. İki sene kalkan üzümlü ilerisi evlerde tatil yapıp doğasını çok sevdik, nem yok hava ılıman ege gibi.
O sebeple araştırmıştık imar durumları nedir, arsa fiyatları, bölge değeri vs.
Çoğu kaçak😂, fahiş fiyat ve bölge yerlisi değilseniz oralarda olmak çok zor, bunu anladık.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. turunç’a bayılırım, fırsat bulduğumda giderim ama işte gerçekten yıkık dökül viranelerin istediği bedeller çok can sıkıyor.
Olabiliri yok artık hiçbir şeyin, 2020 de 1 milyon olan yazlık şuan 6 milyon üzeri ve 20 senelikler.
Kırdık totomuzu oturuyoruz yerimizde.
filmdelisi filmdelisi ankaranın trafiği ne durumda şuan hangi ilçedesiniz. antalya yakın olur mantıklı.

Güzel yer, doğasına güzelliğine diyecek sözüm yok amaaaaa fiyatlar 😱 bir sene gittik oranın en tepe noktasında bir ev bulduk, bir görsen her yere kuşbakışı bakıyorsun deniz doğa ayağının altında, oranın hatırlılarından biri ev yapmış oturuyormuş, satmasını teklif etsek dedik satmaz ama satarsa da bunun gibi en az 3 ev parası ister dediler döndük :KK70:

Back
X