• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Haklısınız ben de böyle düşünüyorum ama bir yandan da iş pozisyonu çok cazip. Nereye kadar bu küçük ilçede yaşarız diyorum...
bence deneyin aklınızda kalmasın yazılımcılar şuan birçok işte uzaktan çalışabiliyor. bir süre sonra memnun olmazsanız yine full remote bir işe geçip eski düzene dönersiniz

Antalya merkezde yaşıyorum. Burası da bu sene ukrayna-rusya savaşı sebebiyle çok tuhaf bir hal aldı. Oturduğum sitede 2+1 dairelerin 3 bin tl olan kiraları 40 bine kadar çıktı. İstatistklere göre Her 4 kişiden biri yabancı uyrukluymuş.
Bizde istanbul’dan taşındık. Eşimin iş potansiyeli İstanbul’da olduğu için geri döneceğiz. Ama bu terör olayları, mülteciler filan beni çok endişeye düşürüyor.
Evet sormayın, şaka gibi tüm fiyatlar.
Biz de eskiden ödediğimiz kiraya şimdi sitenin kapısından almıyorlar... İstanbul da ayrı bir dert. Umarım ikimiz için de en doğrusu olur

Dogma büyüme istanbulluyuz eşim de ben de. Burda okuduk, çalışıyoruz. Aileler akrabalar hep burda. Buna rağmen kaçmaya bakıyoruz. Antalya yi düşündük önce. Sonra Çanakkale de karar kıldık ancak tayin sorunum var. Kolay kolay il dışı atama olmuyor istedigimiz yerlere. Ben öğretmenim. Bazen devletten istifa etmeyi dahi düşünüyorum. İstanbul gerek pahaliligi, gerek trafiği, kirliliği, ipini koparan buraya dolaşması sebebiyle kapasitesi coktan dolmuş bir şehir. Anadolu yakasında, nispeten sakin bir bölgede yaşıyorum. Buna rağmen buralar dahi gün be gün kalabaliklasiyor. Hsonu boğaza gitmek işkence çekmekle eşdeğer mesela, arabayı koyacak yer bulamamak en büyük sorun. Mekanlar gereksiz pahali, yer bulmak zor...kalabalık yüzünde hiç hır şeyin tadı yok. Hayatta kariyer hırsından daha önemli şeyler var son yillarda bunu anladım. Huzurlu yaşamanın, temiz havanın, sağlıklı yiyeceğin kıymeti büyük

Bence kariyeriniz için iyi olacaksa ve kültürel aktiviteleri seviyorsanız taşının. Ben 5 yıl yaşadım çok da memnundum. Evet denize yakın olmak sakinlik güzel ama istanbukda da kültürel etkinlik dolu. İstanbulun eksisi trafik kalabalkk ama siz zaten haftada bir gün iş yerine gideceksiniz tarafiklik işiniz yok ki. Haftasonu da navigasyona bakıp öyle rota belirliyorduk biz. Bence artıları bir çok yerde turneye gelsin diye beklediğiniz tiyatro oyunlar, konserler elinizin altında. Bir sürü müze var gezeceğiniz. Maddi olarak da imkanınız uygun anladığım kadarı ile. Ben olsam üsküdar,acıbadem ,fenerbahçe,suadiye taraflarında oturur keyfime bakardım.

Bence kariyeriniz için iyi olacaksa ve kültürel aktiviteleri seviyorsanız taşının. Ben 5 yıl yaşadım çok da memnundum. Evet denize yakın olmak sakinlik güzel ama istanbukda da kültürel etkinlik dolu. İstanbulun eksisi trafik kalabalkk ama siz zaten haftada bir gün iş yerine gideceksiniz tarafiklik işiniz yok ki. Haftasonu da navigasyona bakıp öyle rota belirliyorduk biz. Bence artıları bir çok yerde turneye gelsin diye beklediğiniz tiyatro oyunlar, konserler elinizin altında. Bir sürü müze var gezeceğiniz. Maddi olarak da imkanınız uygun anladığım kadarı ile. Ben olsam üsküdar,acıbadem ,fenerbahçe,suadiye taraflarında oturur keyfime bakardım.
Siz neden taşındınız

bence deneyin aklınızda kalmasın yazılımcılar şuan birçok işte uzaktan çalışabiliyor. bir süre sonra memnun olmazsanız yine full remote bir işe geçip eski düzene dönersiniz
Evet bir yandan da böyle diyorum. Denemezsem hep aklımda kalır mı acaba, en fazla ne kaybederiz diyorum?
Tabi ki maddi açıdan kaybımız olur, tasınmak vb hiç kolay değil. Ama olsun yerine konmayacak bir şey de değil sonuçta. Bakalım umarım en dogru kararı verebilirim

Geliriniz yüksekse, İstanbul'da bizim gibi metrobus, otobüste sürünmeyecekseniz gelinebilir gibi. Çünkü her şeyde olduğu gibi tabii ki de İstanbul'da yaşamak da zengilere güzel

Teşekkürler yorumunuz için. Aslında Antalya'da da kültürel etkinlikler çok fazla. Bir konser, tiyatro vb bilet bulmak ulaşmak İstanbul'dan da daha kolay.
Söylediğiniz semtlere de bakacağım, umarım en dogru kararı verebilirim.

şu anki hayatınız gayet iyi. kariyeri rahat bir hayat yaşamak için yaparız. şu anki hayat standartınızı istanbul'da yaşama şansınız yok. benim hayat kalitemi düşürecek kariyeri ne yapayım ben? kendim istanbul'da, evime yürüme mesafesinde çalışıyorum. ona rağmen yok yani. ben olsam asla gelmezdim.

kültürel etkinlik denmiş de, kalabalıktan gidesiniz gelmiyor. trafikte yoruluyorsunuz daha. biz mesela hafta sonu mümkün değil hiçbir etkinliğe gitmeyiz. piknik dahil. hep hafta içi izin alıp gidiyoruz. kalabalıktan yaptığından anlamıyorsun. öyle etkinlik olsa ne olmasa ne.

Yok fesatlık değil de içimden geçen bir his, dürüstçe yazdım mantıklı olmadığını ben de biliyorum :) o kişi çok yanlışlar yapacak gibi geliyor...ama bu sebeole karar da verilmez.
Yaşım daha genç bence 28 yaşındayım şu yaşta bu değişiklikten korkarsam ileride hiç degistiremem gibi geliyor, sanki tam risk alma yaşındayım gibi.
Evet dogru daha gencsin..yani diyelim sevmedin yapamadin vs geri donme ihtimalin var mi? Belkide cok seveceksin yani.. insan gencken kafa goturuyo zaten kalabaligi kaosu yas ilerledikce soguyorsun

15-20milyona vay anammm diyorum oncelikle :KK51:

ben de yazlıkların olduüu, müstakildi siteydi evler olan, yani yani cidden yazlık ilçe olan bir yer bakıyorum. O konuda tavsiye varsa alayım:KK200:Denize 0 olsun, doğası güzel olsun tabi ki güneş parlasın bir de mümkünse ev fiyatları normal olsun:)
Antalya mı istiyorsun Miss, ben hiç gitmedim biliyormuş gibi yapıp sallayamam ama deniz olsun doğa olsun ev fiyatları da makul olsun diyorsan bizim bir tanıdık Kalkan tarafında oturuyordu anlata anlata bitiremiyordu, oraya bir bak istersen nispeten makul fiyatlı evler var.

Antalya mı istiyorsun Miss, ben hiç gitmedim biliyormuş gibi yapıp sallayamam ama deniz olsun doğa olsun ev fiyatları da makul olsun diyorsan bizim bir tanıdık Kalkan tarafında oturuyordu anlata anlata bitiremiyordu, oraya bir bak istersen nispeten makul fiyatlı evler var.
Maalesef ora da pandemiyle gözde oldu artık yok:)
Dağ başında kuş uçmaz kervan geçmez müstakiller 12 milyon bandından başlıyor.
Merkezi hiç bilmiyorum, birkaç senedir biz de araştırdık kalkana 30 km uzaklıktaki sıfır manzara sıfır yerleşim köy içinde bile imarsız arsalar 5 milyon üzeri.

Kalkan'I Antalyadan Bodruma giderken gördüm, o tarafın hatta tüm kıyı şeridini gördüm ve harikaydı :KK200: Orman dimdirekt denizin arkasından yükseliyor, doğa muhteşemdi. Tek sıkıntı orda akrabalarımız var annemi de ara sıra davet etmek istiyorum o yüzden olmaz:olamaz:

Yok fesatlık değil de içimden geçen bir his, dürüstçe yazdım mantıklı olmadığını ben de biliyorum :) o kişi çok yanlışlar yapacak gibi geliyor...ama bu sebeole karar da verilmez.
Yaşım daha genç bence 28 yaşındayım şu yaşta bu değişiklikten korkarsam ileride hiç degistiremem gibi geliyor, sanki tam risk alma yaşındayım gibi.
Daha çok gençmişsiniz, o halde deneyebiirsiniz bence. Geliriniz baya iyi olacak sanırım, iyi bir semtte oturabilirsiniz, haftada bir işe gideceksiniz , taksiyle gider gelirsiniz, haftada bir o trafiği çekersiniz o kadar da olur. Biraz deneyin bu yaşınızda bence, yapamazsanız dönersiniz geri, dönme imkanınız varsa.

Maalesef ora da pandemiyle gözde oldu artık yok:)
Dağ başında kuş uçmaz kervan geçmez müstakiller 12 milyon bandından başlıyor.
Merkezi hiç bilmiyorum, birkaç senedir biz de araştırdık kalkana 30 km uzaklıktaki sıfır manzara sıfır yerleşim köy içinde bile imarsız arsalar 5 milyon üzeri.
Abbooooo insansız hava sahası bile kalmamış desenize 🤣🤣
Kalkan'I Antalyadan Bodruma giderken gördüm, o tarafın hatta tüm kıyı şeridini gördüm ve harikaydı :KK200: Orman dimdirekt denizin arkasından yükseliyor, doğa muhteşemdi. Tek sıkıntı orda akrabalarımız var annemi de ara sıra davet etmek istiyorum o yüzden olmaz:olamaz:
Antalya şart mı peki? Muğla’nın kıyı kesimlerine baksan, Marmaris Fethiye Bodrum gibi popüler olmayan yerlere.

Daha çok gençmişsiniz, o halde deneyebiirsiniz bence. Geliriniz baya iyi olacak sanırım, iyi bir semtte oturabilirsiniz, haftada bir işe gideceksiniz , taksiyle gider gelirsiniz, haftada bir o trafiği çekersiniz o kadar da olur. Biraz deneyin bu yaşınızda bence, yapamazsanız dönersiniz geri, dönme imkanınız varsa.

%100000
KOnu sahibesi sadece 28, bence kariyer firsatini degerlendirsin en az 2 yilligina. 35 olsaydi macera arama derdim belki ama ben olsam simdi kariyerime 2 yatirim yapardim sonra Antalyanin tadini cikarmaya devam ederdim:)

Antalya şart mı peki? Muğla’nın kıyı kesimlerine baksan, Marmaris Fethiye Bodrum gibi popüler olmayan yerlere.

Orasi da olur tabi, tavsiye varsa alayim :KK200: Antalya'ya Ankaradan ulasim kolay, o yuzden tercih sebebi diyeyim.

Yok yok, kalmadı.
Ticari villalar biraz daha uygun fiyatlı ama yolları bile yok, hiçlik içinde yaşamak, aşağıya yana kim gelir kim gider bilmeden sıfır güvenlik önlemiyle uzunca zaman kalmak korkutucu olduğundan onlar var makule.
Yahu ben göl evi baktım, Van dahil.
Ülkede su gören yerler milyonların bayağı üzeri, onu anladım.

Orasi da olur tabi, tavsiye varsa alayim :KK200: Antalya'ya Ankaradan ulasim kolay, o yuzden tercih sebebi diyeyim.
Mersin çevresi bu konuda fiyat olarak daha makul ama doğa ve sıcaklığı bilemiyorum.
Çanakkale ayvalık ve yöreleri zaten her zaman en önde gelen yerler, bodrum kazıklı ve yakınları doğası çok güzel, didim yine düşünülür.
Ank ya ulaşımı en kolay İzmir foça ve ilerisi, tam sahil beldeleri sakinlik huzur yerleri.

Back
X