Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.
- Konu Sahibi willyy
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Nereden geri döndünüz acaba büyük yer mi küçük yer miGit tabi. Gitmezsen pişman olursun
40 yıldır İstanbuldayım.Is icin başka şehirde de yaşadım koşa koşa döndüm. Genç yaşta emeklilik yaşamaya ne gerek var.
Asla istanbula gitmezdim hele de maddi durumum iyiyse..Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?
İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım ) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki
Ne dersiniz?
Orta büyüklükte. Istanbulda doğup büyüyen biri için çok zor başka bir şehir. Buraya dönünce yaşadığımı hissettim. Antalya'da da 1 sene kadar yaşadım ama istanbul bambaşka benim içinNereden geri döndünüz acaba büyük yer mi küçük yer mi
Bende doğduğumdan beri İstanbul’dayım seviyorum ama birçok İstanbullu kaçmanın peşinde anlamış değilim başka yerde bir iki hafta kalınca sıkılıyor insanOrta büyüklükte. Istanbulda doğup büyüyen biri için çok zor başka bir şehir. Buraya dönünce yaşadığımı hissettim. Antalya'da da 1 sene kadar yaşadım ama istanbul bambaşka benim için
2013ten beri istanbulda yaşamayan bir istanbulluyum ve ailem geçen sene antalyaya taşındı. Antalya çok güzel gerçekten ama 28 yas da tam is için risk alma yaşı. Ben olsam giderim. Siz de istiyorsunuz gibi geldi bana. Ev ile is birbirine yakın olursa ve maaş kirayı karşılayabilecek bir maassa çok da kötü değil bence istanbulda yaşam.
Valla trafik diyorlar da küçük sehirde yaşayıp ne yapayım. Dön dolaş aynı yer. Istanbulda çektiğin trafiğin sonunda değecek yere ulasiyorsun. Ben başka yerde evden çıkmak bile istemiyordum. Erken saatte gidiyoruz gezmek istediğimiz yere sıkıntı olmuyor. Evle iş te yakın olunca zaten sorun da olmuyor. Anadolu yakasından Avrupa yakasına işe de uzun yıllar gittim ama alışınca zor gelmiyorduBende doğduğumdan beri İstanbul’dayım seviyorum ama birçok İstanbullu kaçmanın peşinde anlamış değilim başka yerde bir iki hafta kalınca sıkılıyor insan
Ben olsam hayir derim.
Ama ben istanbulda yasadim, ve yasadigim donem cok zorluguna rağmen cok sevdim de. Etinden suyundan da faydalandim, cocuklar yoktu o zaman, ye ic gez dolaş, mis gibiydi. Trafik cilesini de pahaliligini da severek çektim.
Simdi olmaz, hem cocuklarla olmaz. Hem de ben hevesimi aldim.
O yüzden siz de gidin hevesinizi alin diye de düşünüyorum açıkçası. Bazi deneyimler paha bicilmez.
Ama ben istanbulda yasadim, ve yasadigim donem cok zorluguna rağmen cok sevdim de. Etinden suyundan da faydalandim, cocuklar yoktu o zaman, ye ic gez dolaş, mis gibiydi. Trafik cilesini de pahaliligini da severek çektim.
Simdi olmaz, hem cocuklarla olmaz. Hem de ben hevesimi aldim.
O yüzden siz de gidin hevesinizi alin diye de düşünüyorum açıkçası. Bazi deneyimler paha bicilmez.
İstanbul’da doğdum büyüdüm, eskiden buradan gitme fikri beni çok korkuturdu. Asla istemezdim
Ben nispeten kalabalıktan, kaostan , mülteciden uzak bir semtte yaşıyorum. Yani henüz buralarda afgan vs görmedim.
Ama burdan kaçmak için fırsat kolluyorum Şimdi.
Trafik derdim çok olmayacak demeyin, hiç mi gezmeye çıkmayacaksınız? Artık pazar günleri bile trafik var her yerde.
O kadar kalabalık o kadar saçma bir yer oldu ki burası.
Biraz birikim yapıp kendi memleketimize Karadeniz’e yerleşeceğiz biz,kararlıyız. Keşke Antalyalı olsaydık
İnanın huzurlu yaşamak, insanın ömrünün bu kargaşada tükenmemesi, kariyerden bin kat daha önemli bence.
Burada insanlar yaşamıyor, yarışıyor. Çünkü gün yetmiyor kimseye
Ben nispeten kalabalıktan, kaostan , mülteciden uzak bir semtte yaşıyorum. Yani henüz buralarda afgan vs görmedim.
Ama burdan kaçmak için fırsat kolluyorum Şimdi.
Trafik derdim çok olmayacak demeyin, hiç mi gezmeye çıkmayacaksınız? Artık pazar günleri bile trafik var her yerde.
O kadar kalabalık o kadar saçma bir yer oldu ki burası.
Biraz birikim yapıp kendi memleketimize Karadeniz’e yerleşeceğiz biz,kararlıyız. Keşke Antalyalı olsaydık
İnanın huzurlu yaşamak, insanın ömrünün bu kargaşada tükenmemesi, kariyerden bin kat daha önemli bence.
Burada insanlar yaşamıyor, yarışıyor. Çünkü gün yetmiyor kimseye
Ama Silivri falan olursa olabilir hem tatil yeri denizi var hem de bahçeli ev tutabilirsiniz tadından yenmezBundan 3 sene önce İstanbul dan zor kaçtık,iyiki de kacmişiz,şimdi tatil bölgesi olan küçük bir ilcedeyiz,oh mis:))Ne işiniz var İstanbul da Allahasen
Yazılımcı olsam yurt dışına giderdim benYazıldığı gibi yazılım sektöründe çalısıyorum. Evet maaş bahsettiğiniz miktarın üzerinde, kira ve harcamalarımızı rahat çıkarır diye dusunuyorum. Ama seçeneklerim para mı huzur mu gibi değil. Sonuçta bir kariyer, şu an burada gelebileceğim en iyi seviyedeyim İstanbul işin merkezi, firmada orada. Buradan bir yere kadar yükselebilirim... Bakalım en dogru kararı veririm umarım
Veya yurt dışı bağlantılı remote çalışılan işler var
Onlara yönelmeyi düşünmez misiniz ?
Bu arada mühendis misiniz ?
Sizde istanbula taşınmak istiyordunuz sanırım sizi korkutmuyor mu2013ten beri istanbulda yaşamayan bir istanbulluyum ve ailem geçen sene antalyaya taşındı. Antalya çok güzel gerçekten ama 28 yas da tam is için risk alma yaşı. Ben olsam giderim. Siz de istiyorsunuz gibi geldi bana. Ev ile is birbirine yakın olursa ve maaş kirayı karşılayabilecek bir maassa çok da kötü değil bence istanbulda yaşam.
İstanbul’da yaşama isteği heralde şu hayatta yapmak isteyeceğim son şey olur.. Kalabalık beni boğuyor.Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?
İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım ) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki
Ne dersiniz?
İstanbul apayrı bir dünya. Genç ve çocuksuz iseniz ve de maddi imkanlarınız yeterli ise son derece keyifli bir şehir. Her ne kadar demografik anlamda bozulmuş olsa da, cahillerin uğramadığı yerler/etkinlikler hala var.
Bu şehir asla uyumuyor. Gecenin bir köründe dahi trafiğe yakalanabilirsiniz.
Kısaca; hareketli bir yaşamı ve kaosu seviyorsanız gelip deneyebilirsiniz.
Bu şehir asla uyumuyor. Gecenin bir köründe dahi trafiğe yakalanabilirsiniz.
Kısaca; hareketli bir yaşamı ve kaosu seviyorsanız gelip deneyebilirsiniz.