• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün istanbulda yaşam

Öncelikle allah yüzünüzü güldürsün inşallah ben 1.5 yılda yakın oldu evlenip istanbula geleli öncesinde ablam evli ondan buraya gelirdik şimdide ben buradayım eşim memur ve seneye doğu görevimiz var gidecez inanki şimdiden üzülüyoruz nasıl gidecez diye buraya gelince çok seversin hele sevdiğinde yanında olunca hic zorluk çekmezsin korkma bağımlılık yapiyo bu şehir insanda:1:

Öncelikle allah yüzünüzü güldürsün inşallah ben 1.5 yılda yakın oldu evlenip istanbula geleli öncesinde ablam evli ondan buraya gelirdik şimdide ben buradayım eşim memur ve seneye doğu görevimiz var gidecez inanki şimdiden üzülüyoruz nasıl gidecez diye buraya gelince çok seversin hele sevdiğinde yanında olunca hic zorluk çekmezsin korkma bağımlılık yapiyo bu şehir insanda:1:

bende memurum müstakbel eşim özel sektörde yani ömrümüz boyunca yada emekli olna kadar istanbulda yaşıcaz :( ben anadolunun küçük bi kasabasında yaşıyorum şu anda burdan istanbula gelmek benim için çook büyük bir değişiklik olcak birde kiminle konuşsam geçinemzsiniz istanbulda diyorlar daha çok moralim bozuluyor.Zaten maddi bir birikimimiz yok birde böyle yangına körükle geliyorlar.iyiki sizler varsınız ya :)) niye daha önceden gelmemişim ben bu forma

bende memurum müstakbel eşim özel sektörde yani ömrümüz boyunca yada emekli olna kadar istanbulda yaşıcaz :( ben anadolunun küçük bi kasabasında yaşıyorum şu anda burdan istanbula gelmek benim için çook büyük bir değişiklik olcak birde kiminle konuşsam geçinemzsiniz istanbulda diyorlar daha çok moralim bozuluyor.Zaten maddi bir birikimimiz yok birde böyle yangına körükle geliyorlar.iyiki sizler varsınız ya :)) niye daha önceden gelmemişim ben bu forma

Bende doğunün küçük bi şehrinden geldim buraya ama sana tek bisey söyleyebilirim eğer kendine güvenin varsa ayaklarının üstüne durabiliyorsan ve eşinde arkandaysa istersen yurt dışında ol evet pahalı bi şehir doğru ama hangi yeni evlinin birikimi varki kolay kolay olmuyo kimsenin düğün vs derken eldeki de bitiyo:1: o yüzden kafana takma ailenden ayrılacaksın tadini çıkar bu zamanların ailenle olusunun etraftakiler omrun boyunca konuşacak evleneceksin çocuk ne zaman aa yoksa olmuyo mu 1. olacak 2.çocuk ne zaman diyecekler bu örnek böyle uzaaar gider:1: anlayacağın

Biraz zorlanacaksınız ödemeleriniz varsa. Açık konuşuyorum.
Ancak yine de bir iki sene kısıp, çok çalışıp, borcunuzu bitirdikten sonra daha rahat edersiniz :)
burada herşey kiraya gidiyor çünkü :/

öncelikle tam benlik bir topic :)
bizimde eylülde düğün(tarih net değil) ve ben İstanbul Kartal'a tayin istedim.benim de gözümde baya büyüyor bazen.. nedeni hep küçük ilçelerde yaşadım ilk defa büyük bir yere hele ki istanbul'a gideceğim...ama herşeyin hayırlısını diliyorum. asla tatile bile gitemm dediğim yerde yaşayacağım bunda da vardır bir hayır :30:

Neyse kızlar ben de size sorayım Kartal'da ev kiraları nasıldır?internetten bakıyorum çok kötü evler 700-800 :32:

tayin belli olmadığı için düğün tarihimizde bu yüzden tam belli değil ne ev tutabildik ne eşya .........

bir soru daha sorayım kızlar size yeni ev kuruyoruz uygun ve kaliteli mobilyacılar var mdır bildiğiniz ?

ben kartal da oturuyorum kartal merkezde dediğin gibi evler pahalı yanlız uğurmumcu soğanlık yakacık gibi semtlerde oturursan biraz daha uygun kiralar bulabilirsin.kartal güzeldir yani herşey ayağının altında ...

ben bu konuda çok dertliyim ben de bu konuyu burda paylaşmak istiyordum. eşim de ben de öğretmeniz ikimiz de küçük illerde yaşadık doğuda da yaşadık 2,5 yıllık evliyiz 1,5 yaşında da evladımız var ben mesleğimi hiç sevmiyorum bu yüzden çok mutsuzum ayrıca küçük şehirlerde bile en ufak bi trafikte ulaşımda rahatsız olan evden bile çoğu zaman eşimle çıkan biriyim ama bende öyle bir sevda var ki istanbuldan başka yerde olmaz oyuncu olmak istiyorum üniversitededeyken 2 yıl yaptım ve aşık oldum hayali gece gündüz aklımda, borcumuz da çok eşim bana hep sözler verdi gidicez dedi istemeden de olsa ben burda çok mutsuzum köyde tek öğretmenim 1 arkadaşım bile yok şimdi de eşimle hep kavga ediyoruz karadenizde onun memleketindeyiz ben oyuncu olmazsam istanbulda olmazsam çok mutsuz olucam o ise bana gitmemek için bir sürü neden sayıyo ben inanıyorum 1-2 sene idare etsek borcumuz azalır istanbulun bütün çilelerine razıyım yeter ki gideyim burda bile 500 kira veriyoruz istanbul da her keseye hitap ediyo semtine göre. tatlı dille konuştum olmadı rest çektim olmadı eşimi nasıl ikna edicem gitmeye 4500 lira alıyoruz geçinilmez mi tabi şu an biraz borcumuz var bu yaza tayin hakkım var gitmem lazım çok mutsuzum ne yapmalı nasıl ikna etmeliyim

Kimseye kulak asma bence, boşa önyargılarla da gelme. İstanbul kimine göre çile, kimine göre cennet. İnsanların her yıl gelip gezmeye çalıştığı bir yerde yaşıyorsun. İstersen her hafta sonunu tatil havasında geçirebilirsin, istersen evine çekilirsin sana kalmış. Ben çok severek ve isteyerek geldim, üniversiteyi burada okudum, sonrasında da burada devam ediyorum. Eve 2 maaş giriyorsa geçinmek imkansız falan değil. Tek maaşla bile geçinen insanlar varken seni neden böyle korkutmuşlar anlamadım. Ki yaşamayı düşündüğün yerler çok pahalı olan yerler değil. Bahçelievlerde gayet bütçenize göre bir ev bulabilirsiniz, mahalle kültürü de olduğu için rahatlıkla geçinir ve üzerine para biriktirebilirsiniz. Ama diğer yandan burada para harcamak da bir o kadar kolay. Çok fazla alternatif olduğu için sümerya'nın da dediği gibi bir günde hatta bir akşam dışarı çıkarak 100 lira harcamak çok kolay. Ama biz dikkat ederiz derseniz de herşeyi en uygun fiyatlara da bulabileceğiniz bir yer. Herşey sizde bitiyor yani.

Back