• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün istanbulda yaşam

hayalf

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
22
0
16
Eskişehir
arkadaşlar seneye yazın düğün yapıp istanbulda yaşamaya başlıcaz.İstanbulda yaşam benim gözümü çok korkutuyor.İstanbulda kirada yeni evli bir çiftin geliri ne kadar olmalı ki ortalama bir yaşam sürebilsin.bu arada bir kaç sene kredi borcu ödicez:(

İstanbul'da yaşamak için maddiyattan önce mangal gibi bir yürek lazım.Trafiği,insanların vurdumduymazlığı vs...çekilecek gibi değil.Hangi semtte oturacağınıza bağlı kira fiyatları.Kışın kaldığımız evimiz pahallı bir semtte.Yazın gittiğimiz evimiz ise tatil yöresi havasında ve ev kiraları daha ucuz sanırım.Semtin önemi büyük yani.

bakırköy civarı semtlerin hepsi üzel ve pahalı semtler cnm mesela bakırköyde 750-800 tl den aşşağı bir kiralık ev bulman zordur.bunun içinde gelirinizin ortalam minimum 2000 tl olması gerek.istanbulda yaşam zor helede kendine ait evin yoksa kira veriyorsan çok daha zor allah yardım etsin.

Ben yaşıyorum..İstanbul'u tüm olumsuzluklarına rağmen çok seviyorum..
Hiç bişey olmaz merak etme buraya bayılacaksın..Benim Ankara'ya tayin durumum var o kadar üzülüyorum ki..
Millet bayılıyor Ankara'ya nesine bayılıyorlar bilmem biri bana bu şehri sevdirsin:ssz:

arkadaşlar seneye yazın düğün yapıp istanbulda yaşamaya başlıcaz.İstanbulda yaşam benim gözümü çok korkutuyor.İstanbulda kirada yeni evli bir çiftin geliri ne kadar olmalı ki ortalama bir yaşam sürebilsin.bu arada bir kaç sene kredi borcu ödicez:(

fazla korkmasın gözün..
sonuçta tek başına yaşamayacaksın, evleneceksın...

hayat her yerde zordur..

öncelikle tam benlik bir topic :)
bizimde eylülde düğün(tarih net değil) ve ben İstanbul Kartal'a tayin istedim.benim de gözümde baya büyüyor bazen.. nedeni hep küçük ilçelerde yaşadım ilk defa büyük bir yere hele ki istanbul'a gideceğim...ama herşeyin hayırlısını diliyorum. asla tatile bile gitemm dediğim yerde yaşayacağım bunda da vardır bir hayır :30:

Neyse kızlar ben de size sorayım Kartal'da ev kiraları nasıldır?internetten bakıyorum çok kötü evler 700-800 :32:

tayin belli olmadığı için düğün tarihimizde bu yüzden tam belli değil ne ev tutabildik ne eşya .........

bir soru daha sorayım kızlar size yeni ev kuruyoruz uygun ve kaliteli mobilyacılar var mdır bildiğiniz ?

Hiç bişey olmaz merak etme buraya bayılacaksın..Benim Ankara'ya tayin durumum var o kadar üzülüyorum ki..
Millet bayılıyor Ankara'ya nesine bayılıyorlar bilmem biri bana bu şehri sevdirsin:ssz:

istanbulun nesini seviyorsunuz anlamıyorum bir deniz var diye mi?ona da giremiyorsunuz.millet birikmiş oraya.eğer normal bir iş yapıyorsan ve orta halli bir gelirin varsa Ankara'da yaşayacaksın.temiz,düzenli,insanları aşağı yukarı aynı düzeyde ve çok daha güvenli,trafik çilesi de yok.
ha İstanbul da nasıl yaşarsın çok büyük meblağlar kazanırsın.en lüks mekanlarda takılırsın, şöförün vardır.e o zaman tabi keyifli olur istte yaşamak ama orta sınıf için sdece yrucu ve yıpratcı olur.

istanbulun nesini seviyorsunuz anlamıyorum bir deniz var diye mi?ona da giremiyorsunuz.millet birikmiş oraya.eğer normal bir iş yapıyorsan ve orta halli bir gelirin varsa Ankara'da yaşayacaksın.temiz,düzenli,insanları aşağı yukarı aynı düzeyde ve çok daha güvenli,trafik çilesi de yok.
ha İstanbul da nasıl yaşarsın çok büyük meblağlar kazanırsın.en lüks mekanlarda takılırsın, şöförün vardır.e o zaman tabi keyifli olur istte yaşamak ama orta sınıf için sdece yrucu ve yıpratcı olur.

Çoğu kişi sizin gibi düşünüyor şaşırmadım en başta eşimin sözleri bunlar :)
Lüks bir yaşamım yok öğretmenim..Denizine girmiyorum ama sahilinde çay içsem yetiyor bana..
Trafiği beni rahatsız etmiyor ben 24 yıldır bu şehirdeyim alıştım..
Havası nemli bunaltıcı diyorlar ben sabah çıkıp akşama kadar gezsem çok kötü olmam
Ankara'da ramazanın ilk günleri öyle bir sıcak vardıki dışarı çıkalım diye tutturmuştum
bir saat sonra dönelim diye yalvardım perişan oldum. Boğucu bir yer burası benim için
ben gezmek ve gezmekle ilgili herşeyi severim bu şehirde hiç bir tat alamıyorum..
Ayrıca otobüs düzeni iğrenç güya düzeli şehir.. Kartlı paralı ayrımı ne saçma
beğenmediğiniz İstanbul'da hayat benim için çok daha kolay akbilim,istanbulkartım var mı?
paramı içine doldururum dilediğim araca binerim ohhh.. Ayyy bakk kartlı geldi kartım yok tüh!
Bu saçmalık uğruna kaç durakta yarım saat, kırk dk bekledim bilseniz! Üstelik sadece 1 aydır burdayım..
Yok ben sevmedim bu düzeni:19:
Herkese kendi alışık olduğu hayat güzel bence:16:

istanbul çok güzel şehirdir.. hata dünya güzeli bi şehirdir 27 yaşındayım kendimi bildim bileli burdayımm. çok severim istanbulu ama geçim zordur. ayağını dışarı atsan 50-100 lira çıkar cebinden, insanları duygusuz ve umursuz oldu.. kiralar ateş pahası.. trafik berbat, ekstara sabır ister, işin, okulun ,eşin dostun hepsi farklı bir yerdedir.. sosyal hayat en iyi istanbulda yaşanır.. ama çocuk yetiştirmek en zorudur bence.. hala istanbulda yaşıyorum fakat çocuğum olduğunda bu şehirde yaşamayı düşünmüyorum..
İstanbul güzeldir ama zordur.. :)) :52::52::52::52::52:

istanbul hiç yaşamak istemediğim bir yerdi, sadece gezilmesi gereken bir şehir olarak görüyordum ki, büyük konuşmuşum herhal :26: 2,5 yıldır burada yaşıyorum ömrümün kalanı da burada geçecek gibi ama aynen dediğiniz gibi tüm olumsuzluklarına rağmen ben de ayrılamam buradan ( yine mi büyük konuşuyorum ne :44:
ankara ya gelince sakin düzenli huzurlu bir şehir, öğrenciyken alışveriş ve gezmek için giderdik.bikaç kez gitmeme rağmen aradığım yeri kolaylıkla bulabilirim, istanbul dan sonra düşünceniz ne olur bilmiyorum ama seveceğinizi umuyorum. istanbulun kargaşası ve koşuşturması yok ankarada

kisiye gore beklentilere gore anilara gore guzeldir..ben suanda dunyanin belkide en duzenli kuralli sakin nezih yerlerinden birinde yasiyorum -hirsizlik yok,tecavuz yok,trafik yok,kaza hic yok,insanlar saygili,sira bekleme kulturu var,kavga henuz hic gormedim,sokaklar temiz vs vs amaaaa ben Istanbul u cok ozluyorum.karisik,daginik,pis,kavgaci,luzumsuz,cileskes,guvensiz,yorucu her ne varsada hala havasinin o kendine ozgu hali,maneviyati,toraginin yasanmisligi sanirim bana iyi hissettiren.kendime sozum ar doner donmez corlulu alipasa da elma cayi icicem:))
kiralar pahalidir,kilik kiyafet degil:)

İstanbul her bütçeye hitap eden bir şehir bence..
Laf olsun diye söylemiyorum 24 yıldır burada yaşıyorum şimdi gidin Sarıyer'de gayet
nezih bir 4 katlı,teras manzaralı restaurantta ciddi nefis tavuk döner artı ayranı 2,5 tl ye yiyebilirsiniz daha bir kaç ay önce yedim:)
Bahçelievler metroportta haftanın her günü herkese sinema biletleri 6 tl üstelik herkese ve gayet komforlu:34:
Metrobüsle tam önünde iniyor olmanız zaten harika :16:
Bakırköy'de oturmayıverin çok kira ödemek istemiyorsanız..Ama 450 liraya Edirnekapıya,metrobüse giden metronun hemen önünde yeni
yapılı bir evde oturabilirsiniz.. Ki Burası Gaziosmanpaşa 500 evler Ali fuat başgildir:3: Bu metro sayesinde Karşı yakaya 40 dkda geçmeniz mümkün, Mecidiyeköye gitmeniz yarım saat mesela..:8:
Ben o kargaşayı seviyorum hayatta olduğumu hissediyorum..
Ankara'nın Alışveriş merkezleri bile bana İStanbul'u özlettiriyor yani bir alışveriş merkezi düşünün ne kadar fark olabilir?
Büyüdüğüm bildiğim şehir çoğu kimse için çok tehlikeli ama benim için daha güvenli çünkü ne nerdedir biliyorum..:ssz:
Zamanla İstanbul'un aşığı olacaksınız ve beni hatırlayacaksınız yeterki evinize kapanıp kalmayın:9:

bende bandırmalıyım ıstanbula evlendım geldım 5.5 sene oldu ama hıc alısamadım hıc sevemedım ben ya cok kalabalık heryerde ınsanlar trafıc cabası yasadıgım yerdaha sakın daha sesısz trafık sorunu olmayan bır yer oldugundan mı bılmem sevmedım ıste havasınıda suyunuda sevemedım:))

İstanbul her bütçeye hitap eden bir şehir bence..
Laf olsun diye söylemiyorum 24 yıldır burada yaşıyorum şimdi gidin Sarıyer'de gayet
nezih bir 4 katlı,teras manzaralı restaurantta ciddi nefis tavuk döner artı ayranı 2,5 tl ye yiyebilirsiniz daha bir kaç ay önce yedim:)
Bahçelievler metroportta haftanın her günü herkese sinema biletleri 6 tl üstelik herkese ve gayet komforlu:34:
Metrobüsle tam önünde iniyor olmanız zaten harika :16:
Bakırköy'de oturmayıverin çok kira ödemek istemiyorsanız..Ama 450 liraya Edirnekapıya,metrobüse giden metronun hemen önünde yeni
yapılı bir evde oturabilirsiniz.. Ki Burası Gaziosmanpaşa 500 evler Ali fuat başgildir:3: Bu metro sayesinde Karşı yakaya 40 dkda geçmeniz mümkün, Mecidiyeköye gitmeniz yarım saat mesela..:8:
Ben o kargaşayı seviyorum hayatta olduğumu hissediyorum..
Ankara'nın Alışveriş merkezleri bile bana İStanbul'u özlettiriyor yani bir alışveriş merkezi düşünün ne kadar fark olabilir?
Büyüdüğüm bildiğim şehir çoğu kimse için çok tehlikeli ama benim için daha güvenli çünkü ne nerdedir biliyorum..:ssz:
Zamanla İstanbul'un aşığı olacaksınız ve beni hatırlayacaksınız yeterki evinize kapanıp kalmayın:9:

zaten kafamda binlerce sıkıntı vardı yaptığın yorum için çok teşekkür ederi beni rahatlattın.ayrıca sana katılıyorumda herkes gidebildiği yere gider oturabildiği evde oturur istanbulda.Tek çare alternatifleri çok olan bir şehirde sana uygun olanını bulmak galiba

Bir gün İstanbul'u kötüleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama maalesef o raddeye getirdiler. Burada doğdum burada büyüdüm ve bu şehirden başka bir şehirde yaşamadım. Çocukluğumdaki İstanbul, gençliğimin ilk yıllarındaki İstanbul yok artık ne yazık ki... Güzelim şehri perişan ettiler, mahvettiler. Trafiği, kirliliği, kalabalığı insanı canından bezdirmek için birebir. En basitinden o toplu taşıma araçlarının halini gördükçe, trafikte evime gitmek için 2-3 saatimi yitirdikçe anlıyorum burada yaşamanın anlamsızlığını. Başka bir şehirde iş imkanınız varsa buraya gelmeyin inanın çok pişman olursunuz. İstanbul artık yaşanılacak bir şehir değil maalesef.

Kim ne derse desin, Istabul'da yasamak baskadir, hele ki Istanbullu olmak.. Bambaskadir..

Trafigi cekilmez, insanlari vurdum duymaz olsa dahi, tarihi yarim adayi gezmek ve canin istediginde gezmek pahabicilemez bence..
Herseyi gectim, dunyanin hayran kaldigi, akin akin turistin geze geze bitiremedigi bir sehidir.

Gozun korkmasin, artik ulasim anlaminda bir cok sey degisti.
Trafik cok mu iyi dersen, hayir hala cilesi var malesef.
Fakat illa esinin calisacagi yerin dibinde oturmaniza gerek yok.
Ulasimi kolay duzgun bir semtte gayet uygun fiyata evler bulabilirsiniz.

Gecim zor gibi gelmesin, ben tek basima kac senedir aile gecindiriyorum.
Hamd olsun, kimse kimsenin rizkina mani olamiyor bu dunyada.
SIKINTI ceksen dahi, bir sahile indigin zaman, bir bogaza baktigin zaman o SIKINTILARDAN eser kalmayabiliyor.
Simdiden hayirli ugurlu olsun, insallah cok guzel bir eviniz, huzur dolu bir yuvaniz olur.
Allah agiz tadi ve gecim versin.. Gerisi bos, dunyanin bir ucuna gitsen yasarsin...:34:

Kim ne derse desin, Istabul'da yasamak baskadir, hele ki Istanbullu olmak.. Bambaskadir..

Trafigi cekilmez, insanlari vurdum duymaz olsa dahi, tarihi yarim adayi gezmek ve canin istediginde gezmek pahabicilemez bence..
Herseyi gectim, dunyanin hayran kaldigi, akin akin turistin geze geze bitiremedigi bir sehidir.

Gozun korkmasin, artik ulasim anlaminda bir cok sey degisti.
Trafik cok mu iyi dersen, hayir hala cilesi var malesef.
Fakat illa esinin calisacagi yerin dibinde oturmaniza gerek yok.
Ulasimi kolay duzgun bir semtte gayet uygun fiyata evler bulabilirsiniz.

Gecim zor gibi gelmesin, ben tek basima kac senedir aile gecindiriyorum.
Hamd olsun, kimse kimsenin rizkina mani olamiyor bu dunyada.
SIKINTI ceksen dahi, bir sahile indigin zaman, bir bogaza baktigin zaman o SIKINTILARDAN eser kalmayabiliyor.
Simdiden hayirli ugurlu olsun, insallah cok guzel bir eviniz, huzur dolu bir yuvaniz olur.
Allah agiz tadi ve gecim versin.. Gerisi bos, dunyanin bir ucuna gitsen yasarsin...:34:

çok teşekkür ederim allah razı olsun.İStanbul dışında bi alternatifimiz yok alışıcaz artık iyisiyle kötüsüyle yaşayıp göricez bakalım.

Back