Bebek Beslenmesi İstanbul'da süt bağışı yapabilirim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ne kadar güzel düşünmüşsünüz umarım ihtiyacı olan kişilere ulaşır (Not;süt kardeşliğine inanmıyorum ona kalırsa atalarımızı yedi ceddimizi bilmiyoruz ya dıdısınının dıdısı eskilerden akraba ile bilmeden de kan bağın olabılır uzaktan da olsa ayrıca süt kardeşliğinde ki günaha gelene kadar ohooo yani... dört dörtlük günahsız yaşayan ömrünü tamamlayan var mı acaba )

Burada kimse anne sütünün haram olduğunu yazmamışki, sadece çocuk hicri 2 yaşından küçük ise o bayanın süt çocuğu olur ve dolayısıyla o kadının bütün cocuklari ile süt kardeş olur. Süt anne ile ilgili ayet ve hadisler vardir, çocuğun süt annesi ve süt kardesleri ile evlenmesi haramdir. Bundan dolayi kişi kime verdiğini bilmeli, bununla alakali uyari yapılmış, neden yazilanlar farkli algilanmis anlamiyorum.
Herkes gunahina baksin bakis acisida yanlıştır, o zaman peygamberler haricinde kimseden dini öğrenemezdik, nasihat alamazdik. Bazi kimselerin dini hassasiyeti yok diyede dini yorumlarin yasaklanması, haşa yanlis birsey yapilmis algisi olusturulmasi yanlis ve tehlikelidir. Emri bil maruf nehyi anil münker yani iyiliği emredip kötülükten nehyetmek müslümanlara farz kılınmıştır( delil olarak cok ayet var). Bunu yasaklamak büyük yanlistir ve kisi ahiret gününde bundan sorumludur.

ilk defa böyle bişey duydum çok duygulandım ne kadar iyi insanlarsınız, Allah ne muradınız varsa versin

Kuzenler evleniyor,4. dereceden kan bağına rağmen ona kimse laf ettirmez. Ki aynı gen havuzu dolayısıyla engelli doğum riski yüksek. Süt kardeşler evlense sakat engelli riski olmadığı halde hemen böyle tepli. Keşke aynı tepkiyi kuzen evliliklerine de yapsalar da bu kadar engelli çocuk doğmasa

bu konuya islam ın bakış açısını müslüman aileden gelen herkes bilir. Elimizin altında internet var. Konu sahibi de özellikle dini konuda akıl verilmemesini rica etmiş. Hassasiyetim var yok, inanıyorum inanmıyorum dememiş. Belli ki konu ile ilgili bilgisi var kendi vicdanı doğrultusunda bir uygulama yapacaktır. Esas sorun Israrla burada vaaz vermeye çalışmak.
Din hassas bir konu. Burada çeşit insan var. Çirkin tartışmalara sebebiyet verebileceği için yasak.
Bu konuları yakın çevrenizdeki tanıdığınız bildiğiniz insanlarla konuşursanız daha iyi olur.

Her guzel seyi sabote edip tadini kaciracak biri yada birileri muhakkak oluyor.
Bu "haram" cigirtkanlari keske akraba evliliğinde de ayni performansi gosterebilselerdi.
Zira etrafimda asiri dindar ama amca oglu , kuzeni vs ile evlenen ve mutlucuk rolleri yapan cok insan var. Konu sahibi belli ki birseyler biliyor da "dini yorum istemiyorum" diyor nesini anlamıyorsunuz acaba?

ama nikah düşüyor amca oğluna sorun süt kardeş
Akraba evliliklerinde hasta çocuk riskini önemsemeyenler bir anda süt kardeşinle evlenip çocuklar hasta olunca görürsün diyebiliyor. Değişik.

Bu kuralları biz koymuyorz ki. Neden tepki verelim kuran i mi değiştirelim :) tövbe .... Neyse bir çocuk yoğun bakımda hemsireyim gelen her sütun üstüne tarih isim soyiskm yazılır çocukların sütü karismamalidir yoksa hepsi anne sütü. Ne farkı var dimi amaç süt kardeşliği riski yoksa biriinin sütü diğerine farklı mı gelecek hayır. Bu okdr ozenlidir ki her doktor hem hemşire buna dikkat eder süt bağışı yapan kişilerde olur. Belirtilir kişiyle konuşulur. Bende bir anne olarak süt bağışı yaptm ve iki yaş üstü kander hastalarını kapsamıyor bu bilgi. O kişilere gönül rahatlığıyla ile verilir isim vs gerekmez kanser hastasına da verdim ... Keşke küçük bir kediye de .... Umarım konu sahibinin güzel niyeti de yerini bulur ama doğru sekilde

Bu kurallara uymayanlar, inanmayanlar da her bebeğe süt verebilirler. Benim de size göre süt çocuğum var. Ama bu beni o açıdan hiç ilgilendirmiyor. Keza arkadaşım da umursamıyor bunu. Evlenseler dahi bizim için dert değil
Siz bu hassasiyetle yaşamak istiyorsunuz. Buna hakkınız var.
Ama süt mevzusuna önem vermeyen ve bu konuda yorum istemeyenlere de vaaz verilmemeli.
Ki keşke bizim ülkemizde de süt bankası olsa da yenidoğan annesini kaybeden, süte bir şekilde ulaşamayan bebeklere ulaşsa sütler

ama nikah düşüyor amca oğluna sorun süt kardeş
Akraba evliliklerinde hasta çocuk riskini önemsemeyenler bir anda süt kardeşinle evlenip çocuklar hasta olunca görürsün diyebiliyor. Değişik.
Canim nikah kime gore dusuyor? Sacma geliyor bana.
Hasta cocuk doguracagini bile bile koru korune akraba evlilikleri cok kiziyorum cokk
O cocuklarin gunahi ne?

Herkes Müslüman değil o yüzden sanırım bu sitede dini yorum yasak hastanelerde de özen gösterilmesinin nedeni Müslüman halkın çoğunluk olduğu bir ülkeyiz size de hassasiyetiniz için ben ayrıca teşekkür ederim sağlık çalışanlarımız iyi ki sizler varsınız diğer uyarı yapan kişilere de şunu söyleyim kişi dini yorum istemiyorum demiş neden yazıyorsunuz ki bu ülkede bu işi anlatan hocalar var diyanet var araştırılabilecek mecralar herkesin elinin altında Google var daha ne olsun herkesin dini yaşayışı kendine

Güzel bir düşünce, kanser hastalarina süt verildiğini buradaki yazismalardan öğrendim ben daha cok kanser hastasi annelerin cocuklari acisindan düşünmüştüm zira ben de ilac kullanan biriyim belki ileride emziremeyecegim buna benzer cocuguna anne sutu veremeyenlere bir umut olabilir. Dini boyutu tartışılmis ama eminim konu sahibesinin bu konuda bilgisi vardir ve gereken hassasiyeti kendi gösteriyordur.

Hanımlar uyarıyı yineleyelim, lütfen konu içeriğine yorum yapın, dini yorumlar yazmayın zira yasaktır.

Doğum sonrası hastanedeyken sütü gelmeyen birçok anne vardı, hepsine isterlerse bebeklerini emzirebileceğimi söyledim, o an sizin bebeğiniz doyarken diğer bebeklerin aç olduğu gerçeği dışında hiçbir şeyin önemi kalmıyor.

Konu sahibesi sizi tebrik ederim, belki bir hastaya, belki aç bir bebeğe yarayacak sütünüz

Canim nikah kime gore dusuyor? Sacma geliyor bana.
Hasta cocuk doguracagini bile bile koru korune akraba evlilikleri cok kiziyorum cokk
O cocuklarin gunahi ne?
Banadaçok saçma geliyor,buna laf edileceğine akraba evliliklerine dur densin o zaman.
Sonrada özürlü bebekler dünyaya geliyor yazık günah değilmi el kadar bebeğe.

Mune ahretliğim konunun devamını yazmadım daha.
Eltisi doğum yapınca sıkıntı yaşadı bayağı,bebek aç tabi o sıradada görümce hanımın bebeğide var emziriyor oda.
Demişlerki önce görümceye sen süt ver diye kabul etmemişler yarın br gün belki evlenirlerse diye .
Sonrada kızım emzirmiş bebeği,bir anne olarak nasul gurur duymam ben bundan .

ALLAH gönlünüze gore versin , hep mutlu olon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…