İstanbul'da kira, atanma vs.

Keyfinbilir

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
1.403
2.734
Merhaba, İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum.
Beyoğlu'na atandım. Tek başıma yaşayacağım. 20 bin civarı kira için bütçem var. Sizce muhit olarak nerelere bakmalıyım? Beşiktaş civarı birkaç uygun yer buldum ama toplu taşımayla gideceğim için uzak mı olur? Bir de eşyalı 1 yıllık kiralık evler var, daha fazla sözleşme yapılamıyormuş. Anladığım kadarıyla bunu istedikleri gibi kira belirleyebilmek için yapıyorlar. Böyle bir yer tutsam biraz yaşayıp öyle tekrar ev mi arasam? Ya da günlük evler tarzı bir şey? Ne dersiniz?

Aylik 20bin vercek durumun varsa bence acele etme guzel y
Merhaba, İstanbul'da yaşayan arkadaşlardan fikir istiyorum.
Beyoğlu'na atandım. Tek başıma yaşayacağım. 20 bin civarı kira için bütçem var. Sizce muhit olarak nerelere bakmalıyım? Beşiktaş civarı birkaç uygun yer buldum ama toplu taşımayla gideceğim için uzak mı olur? Bir de eşyalı 1 yıllık kiralık evler var, daha fazla sözleşme yapılamıyormuş. Anladığım kadarıyla bunu istedikleri gibi kira belirleyebilmek için yapıyorlar. Böyle bir yer tutsam biraz yaşayıp öyle tekrar ev mi arasam? Ya da günlük evler tarzı bir şey? Ne dersiniz?
Hayırlı olsun ne olarak atandiniz , bu rakama rahatca duzgun bir yer bulursunuz

Öyle sayılabilir. Para için değil öğretmenliği sevdiğim daha rahat yapabileceğim için atanmak istedim.
Hocam şunu söyleyeyim öncelikle depreme dayanıklılık birinci önceliğiniz olsun bina secerken. Diğer şeyler halledilir. Hayırlı olsun

Hocam şunu söyleyeyim öncelikle depreme dayanıklılık birinci önceliğiniz olsun bina secerken. Diğer şeyler halledilir.
Onlara nereden bakabilirim? Denizden uzak olması kafamda var. Beşiktaş Dikilitaş civarı o konuda iyi diyorlar. Mecidiyeköy çok kalabalık ve deprem için kötüymüş mesela. İstanbul'u hiç bilmediğim için zorlanıyorum.

istanbul karışık bir şehir, beyoğlu dediğiniz yer de büyük bir yer. bir ucuyla bir ucunun alakası yok. beşiktaş'a bir mahallesinden gidersiniz öbüründen gidemezsiniz mesela kolay kolay. hangi semtte ya da mahallede okul?

bu arada google maps kullanmaya alışmak istanbul'da yaşamayı çok kolaylaştırıyor. toplu taşımayla nasıl gidileceğini de gösteriyor. ev bakarken de kullanabilirsiniz.

Onlara nereden bakabilirim? Denizden uzak olması kafamda var. Beşiktaş Dikilitaş civarı o konuda iyi diyorlar. Mecidiyeköy çok kalabalık ve deprem için kötüymüş mesela. İstanbul'u hiç bilmediğim için zorlanıyorum.
Ben doğuda yaşıyorum depremi yaşayan biri olarak aklıma o geldi hocam. Onu araştırın biraz ona göre evinizi tutun. Çok katlı olmaması da önemli diye düşünüyorum

X