• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda evler

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
Selam arkadaşlar, sanırım herkeste olan bir problem bu..yeni
yapılan apartmanların hepsinde mi bu sorun var anlayamıyorum ve büyÜk bir sorun haline gelmeye başladı...binalarda Ses yalıtımı denen birşey yok ama ses iletimi deseniz var. Hepinizin üst katındaki bütün sesler aynen dairenizden duyuluyor mu..? Bu çok sinir bozucu ve çözümü olmayan insanı yaşadığı yerden nefret ettiren birşey değil mi ? ve bu sorunları önlemek için birşeyler yapan var mı.. .Eski binalar taş gibi asla böyle bir problem yok ya da çok azında varken hala her yerde yeni dışı güzel alımlı binalar yapılıyor ve tonlarca para döküp bu daireleri alıyoruz. Evlr genelde metrekare olarak küçük olduğundan da örneğin evinizde sessiz bir ortamda dinlenmek isterken üst katınıza misafir geliyor bütün sesler sanki sizin evinizdeymiş gibi...ne yapılmalı nasıl bir yol izlenmeli cevapları bekliyorum..

Ben üstteki misafiri hiç duymuyorum. Sadece çok kötü bir kiracı vardı şükür gitti avazı çıktığı kadar bağırıyordu o duyuluyordu.
O balkanlarda diye dalga geçilen b.düzündeyim:-)

Malzemeden çalan müteahhit böyle yapıyor maalesef. İnşaat aşamasında ses yalıtımını yapması gerekti artık içindeyken çok zor olur.

yeni binalarda özellikle banyo tuvaletten tüm eve canlı yayın oluyor resmen, gerçi eskilerde berbat:KK53:
sanırım çözüm ev alıken ses yalıtımını sormak emin olmak, onun dışında ne yapılır ben de bilmiyorum valla, istanbulda değil heryerde öyle

Bende boyle bir sorun yok bi de cok daireli bir binada oturmama ragmen. Aksine eski evlerde bu sorun var.

Evi alırken ya da kiralarken ses yalıtımını sormanız gerekir.
Hazır beton kullanılan binalarda böyle bir sorun oluyor.

yeni binalarda özellikle banyo tuvaletten tüm eve canlı yayın oluyor resmen, gerçi eskilerde berbat:KK53:
sanırım çözüm ev alıken ses yalıtımını sormak emin olmak, onun dışında ne yapılır ben de bilmiyorum valla, istanbulda değil heryerde öyle
Hakikaten öyle ya,
Bütün bina banyolarda toplansak hiç sıkıntı çekmeden sohbet edebiliriz yani o derece net sesler !
:deli:

Biz en üst kattayız alt katta ki sesler olduğu gibi bizde. Onlarda sağolsun müstakil evde oturur gibi bağıra bağıra konuşma hatta bu evcil hayvan almışlar adının limon olduğunu, aşkııımmm diye komşumun sevdiğini dinliyorum üst kattan.
Havalandırmadan gelen sesi saymıyorum bile. Ebeveyn banyosunun kapısını açık unutursak hafta sonu sabahları kadını çocuklarına bağırma sesiyle uyanıyorum.

Bu ses problemi aynen devam arkadaşlar ya o yizden konuyu güncelleme gereği duydum..üsttekinin bütün ayak sesleri vs bizim evin içinde. Buna çözüm bulabilen var mı

Back
X