İstanbul ve Hayat..

22 yaşındayım bu sene mezun oluyorum ve istanbul'dan gitmek için yıllarca direttim ve haziran'da gidiyorum. genelde gençler daha çok heves eder, istanbul'dan ayrılamaz gibi bir algı vardır ama yok yapamıyorum ben bu şehirde ve göbek ata ata gidicem. istanbul'un belli başlı semtlerinde oturamadıktan sonra bu şehir sadece çile koca bi çile hem de. diğer semtlerde oturmak da bi hayli gelir ister memur maaşıyla olacak gibi değil. hep demişimdir, ,istanbul boğaz'a kıyısı olana güzel gerisine çile. trafiği, çeşit çeşit insanı insanın ömründen alıyor. kentsel dönüşüme girecek alanlarda bile ev fiyatları çok fazla, kaldı ki sıfır daire almak çok zor. malum deprem bekleniyor kimse eski evleri de pek istemiyor buna rağmen çok pahalı. bu arada patates şu an burada da 5 tl =)

bunlar benim fikirlerim siz yine de her şeyi düşünüp kritiğini yapın. burada yaşayan eş dostlarınızla konuşun. hakkınızda hayırlısı olsun

Geçinmesine geçinirsiniz
Ancak şehirlerle ilgili her konuya yazıyorum; İstanbul insanı yiyen, tüketen bir şehir
Saatlerin yolda geçer, her şey pahalı, evler pahalı, hayatlar krediler üzerinde dönüyor
Bin türlü insan var, sokakta yürümek marifet haline geldi velhasıl çok yoruyor insanı...

Bence sadece geçinip geçinemeyeceğiniz değil mutluluğunuz da önemli. Ben istanbulda doğdum büyüdüm ama artık tiksiniyorum istanbul halkından trafiğinden pahalılığından. Patates her yerde aynı ama burda ortalama da bi 2+1 daire en az 250000 iken Çanakkale'de mesela 3+1 ultra lüks bi daire 180000. Bende bugün istanbuldan gitmeyi düşünüyordum. Yoksa gece hayatın ne warki istanbulda. Boğazı bile yar olmuyor

iki maaşla orta halli bir hayat sürdürürsünüz. neden ankara izmir gibi daha düzenli, basit şehirler düşünmüyorsunuz?

Ahhh ahh al benden de o kadar

Cnm herseyi gectim bir diger konuda sınıf mevcutları..kardesimin snf mevcudu 58 kisi ..boyle bi ortamda insan meslegini yapmaktanda hoslanmaz sanırm....
Ev fiyatlarina gelirsek uygun evler var yalnz henuz gelismems yerler..
Kredili ev bakiyrsan 80 90 m2 evler yeni binaysa 250bin civari...eskiyse 180-200bin..
Mesela ben suan bulundugum sehirde 100 bine 100 m2 2+1 ev alabilirken istnbulda bodrum kat alabiliyorz..kiralar 700 bu daha super bi yer dgl yani bldgn hergun olaylar olan mahallelerden biri..
izmiri neden dusunmuyorsunuz deniz var gelismis insanlari genel olarak belli bi seviyeyi aşmış..avm sahili parkı herseyi var ..orada da evler cok uygun dgl yine ama 250 e falan istanbuldakindan kat kat iyi daire alirsinz tabi en merkezi yerde dgl..ornegin istanbulda iyi yerlerden alamayacaginiz gibi...diyelim beyaz esyaniz bozuldu arayip ulasabilince diyolar ki 1 hafta snra gelebiliriz...servis yani bunu diyen..
Ki bir diger konuda insanlari..ben izmirden snra geldim istanbula gercekten alisamadm..sen dogudan gelip..bnce iki kere dusunun..pisman olmayin..

Yenibosna'da bahçe katı aldık 95e. 1+1 ama bize yetiyor, şuan bu ev 110 bin değerlendi buralar. 65 bin kredi çektik 10 yıllık aylık 980 ödüyorduk şimdi düşürdük tabi.. Yani öyle büyük olsun arakat olsun takıntımız yoktu semt güzel ve merkezi olsun yeter dedik. Arakatlar 200 bin tl çünkü gereksiz geldi bize :) Bahçelievler de temiz semttir. Ama e5 e yakın olan kısımları :)

İstanbul çok büyük bir yer biliyorsunuz. Her keseye her kesime uygun bir yer elbette bulunur. yani 150bine de ev bulabilirsiniz elbette, ama nasıl ve nerde. Benim size tavsiyem gelip görmeden biraz burda yaşamadan ev bakmamanız. Biz ne anlatırsak anlatalım burada yaşamadan buraları görmeden bir yaşam oluşturamazsınız kendinize. Geçineceğinizi düşünüyorum. Biz de öğretmeniz, ancak ek olarak 2 çocuğumuz var, ona göre semt seçmek zorunda kalıyoruz. bu da giderlerimizi arttırıyor. Burada yaşayınca ne demek istediğimiz anlayacaksınız.
Okullar açıklanınca isterseniz yardımcı olurum fikir anlamında.

çok teşekür ederim :) dediğiniz gibi daha kıyıdaki semtleri düşünecez artık :)

çok teşekkür ederim :) okullar açılınca size meaj atarım.
artık gittiğimiz yere yerleşmek istiyoruz o yüzden ev alma fikrimiz var. ama deidğinz gibi gidip yaşamadan bilemem mutlaka.

İstanbuldan nefret ettim. Günün yarisi yolda geciyor en basitinden. Sahsen meslegimi elime aldığımda okulum bitince izmir antalya balikesir taraflarina yerlesmeyi istiyorum. Daha 19 yasindayim ve ciddi manada istanbul beni yoruyor.
izmir antalya bizim için hayal. doğu hizmetimiz bitmedi ve bitse de oralara puanımızın yetmesi için en az bi 10 yıl daha çalışmamız gerekecek..

yakıt parası çok ödeniyorçünkü 8 9 ay kış. semt pazarına hasret kaldım.tuzla pendik gibi yerler olacak sanırım bize de yani olacak derken netten araştıdığıma göre oralar dışarıda kalıyormuş o yüzden dışarıda kalan yerleri tercih edecez:)

teşekkür ederim :)

doğu hizmeti yüzünden başka yazabileceğimiz bir yer yok. bulunduğumuz yer küçük bir yer. sokağa çıkınca sürekli bir sürü tanıdıkla karşılaşmakta kötü. çünkü nerdeyse özeliniz kalmıyor.

bu doğu hizmeti sebebiyle başka bi şehir yazabilme ihtimalimiz yok. çünkü hiç bir yerde merkez doğu hizmeti değil

izmire puanımız ancak bi 15 20 yıl sonra yetebilir ya bulunduğumuz yerde kalacaz ki bunu istemiyoruz yada istanbula gelecez
çalıştığım yerde çarpım tablosu bilmeyen çocuklar var lise de. o yüzden okul anlamında yüksek beklentim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…