- 8 Ekim 2010
- 847
- 177
- 37
- Konu Sahibi siyahbeyazbilgisayar
doğu hizmetinden dolayı oraları yazamıyoruziki maaşla orta halli bir hayat sürdürürsünüz. neden ankara izmir gibi daha düzenli, basit şehirler düşünmüyorsunuz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
doğu hizmetinden dolayı oraları yazamıyoruziki maaşla orta halli bir hayat sürdürürsünüz. neden ankara izmir gibi daha düzenli, basit şehirler düşünmüyorsunuz?
büyük küçük demeden kesemize uygun bir ev alacaz bizde sanırım :)Yenibosna'da bahçe katı aldık 95e. 1+1 ama bize yetiyor, şuan bu ev 110 bin değerlendi buralar. 65 bin kredi çektik 10 yıllık aylık 980 ödüyorduk şimdi düşürdük tabi.. Yani öyle büyük olsun arakat olsun takıntımız yoktu semt güzel ve merkezi olsun yeter dedik. Arakatlar 200 bin tl çünkü gereksiz geldi bize :) Bahçelievler de temiz semttir. Ama e5 e yakın olan kısımları :)
Mersin ve Adana düşünebilirsiniz,herşeyi ucuz ev,gıda ulaşım vs en ucuz Şehirlerden birisi diyebilirim ikisi için zorunlu hizmet olarak mersin de var bazı okullarda galiba araştırabilirsiniz.izmir antalya bizim için hayal. doğu hizmetimiz bitmedi ve bitse de oralara puanımızın yetmesi için en az bi 10 yıl daha çalışmamız gerekecek..
Kuzenim memur maaşiyla yaşiyor istanbulda evi kira tek bayan. 800 tl kira ödüyor ama hayatından çok memnun çok mutlu.tabi kimi zaman maddi sıkıntı yaşiyor ama en azından istediği gibi yaşayabiliyor.hayatın güzel zamanlarinı doğuda küçuk bir kasabada geçirmek hiç te keyifli gelmiyor insanaArkadaşlar ben ve eşim öğretmeniz. Şu an doğuda çalışıyoruz.Bu yıl tayin isteyeceğiz. İstanbul'a istemeyi düşünüyoruz. Başka seçeneğimiz yok.Çünkü doğu hizmetini tamamlamadık henüz.Doğu hizmetini tamamlamak için kalsak sonrasında tayinimizin çıkma ihtimali azalıyor çünkü seneden seneye eksik azalıyor ve eşim kesinlikle burda kalmak istemiyor.
Küçük bir ilçe istesek aynı yere tayinimiz çıkamayabilir. İstanbul'dan başka seçeneğimiz yok gibi.Fakat aklımda bazı sorular var.Gerçekten çok pahalı mıdır İstanbul. Eşimde ben de pek lüks düşkünü değiliz.
Gittiğimizde eşya almamız gerekecek.Bide ev almayı istiyoruz.ciddi anlamda birikmişimiz yok.Borca girip ev almak istiyoruz.Ama gözümü o kadar korkuttularki yok çok pahalı maaşınız yaşamaya yetmez yok orda herşey para vs..
Yaşadığımız yerde 500lira kira 2500lira yakıt parası 80 lira aidat veriyoruz.patatesin kilosu 5 lira domates 3 lira meyve deseniz 3 den aşağı değil.Bulunduğumuz yer eşimin memleketine 25 benim memleketime 18 saat uzaklıkta senede bir kez gidiyoruz 1000 lira..
Branşlarımız yabancı dil ve matematik özel ders imkanımız olabilir mi. geçinip ev alabilir miyiz.Kafam karmakarışık.İçimden diyorum ki 17 milyon insanın hepsi nasıl geçiniyorsa bizde öyle geçiniriz.ama korkuyorum..Fikirlerinizi merak ediyorum.
Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Baska secenek yoksa ve bulundugunz sehirden gercekten gitmek istyrsanz o zmn gitmekten baska seceneginiz yok..hayrlsi olsun ins hakkinizda diyelim..izmire puanımız ancak bi 15 20 yıl sonra yetebilir ya bulunduğumuz yerde kalacaz ki bunu istemiyoruz yada istanbula gelecez
çalıştığım yerde çarpım tablosu bilmeyen çocuklar var lise de. o yüzden okul anlamında yüksek beklentim yok
her ilde var fakat ilçelerinde. bir de memleketlerimizin ortasında bi yer istiyoruz.Mersin ve Adana düşünebilirsiniz,herşeyi ucuz ev,gıda ulaşım vs en ucuz Şehirlerden birisi diyebilirim ikisi için zorunlu hizmet olarak mersin de var bazı okullarda galiba araştırabilirsiniz.
inşallah teşekkür ederim :)2 öğretmen çok rahat yaşarsınız. gözünüzde büyütmeyin. istediğiniz gibi gezer tozarsınız da.
ben de geçinebileceğimizi düşünüyordum ama öyle bir anlatıldı ki. herşeyden öte memleketlerimize yakın olmak istiyoruz.memlekete gidemeden tek başına bayram yaşamak çok zorYok artık istanbulda iki öğretmen nasıl yaşamasın çok rahat geçinirsiniz bence biz geçiniyorsak tek maaş kira vs saydığınız herşey,sizin gözünüzü korkutanlar ist istememiş heralde Çok rahat ev alırsınız atanacağınız okula göre değilde her yere merkez ilçelere bakın derim ben biraz pahalı olur ama
eşya konusunda size katılıyorum. zaten şu anda oturduğumuz eve hiç eşya almadık götüremeyeceğimizi bildiğimiz için. her ay bir tane almayı düşünüyoruz. bir ay buzdolabı bir ay koltuk takımı.Yasanir niye yasanmasin canim. Ama duzen kurana kadar cevreyi taniyana kadar ev alma fikrini rafa kaldirin derim. 2500×2+ek dersler ustune ozel ders imkani olan bir bir branstasiniz. Ama yeni ev yeni esya derken acilirsaniz toparlamasi zor oluyor. Ciddi anlamda ev alma fikriniz varsa esya olayini ortalama ve cok az tutun derim. Benim en buyuk hatam bu oldu.
Ricaederim canım kolaygelsin size, memleketleriniz nire bakim hemşeriyiz bekdideben de geçinebileceğimizi düşünüyordum ama öyle bir anlatıldı ki. herşeyden öte memleketlerimize yakın olmak istiyoruz.memlekete gidemeden tek başına bayram yaşamak çok zor
teşekkür ederim :)
siz de haklısınız. Batı da puanımızın yettiği tek büyük şehir İstanbul. mesela Eskişehir olsa çok isterdikyaşmaya yaşarsınız ama diğer şehirlerdeki kadar rahat geçinebileceğinizi düşünmeyin, örneğin aydında en lüks evi 300 bine alıyorken burada biraz da merkezi bir semt olsun derseniz basit 2+1 ler o fiyattan başlıyor. sık sık ümraniyeden sözedilmiş ben de ümraniye madenler bölgesinde yaşıyorum (dudullu tarafı) aidatla birlikte 1000 tl kira ödüyoruz ve evimiz de sıradan bir daire, oturduğum yerde 3+1 ev fiyatları 300 binden fazla evler de yeni değil bu arada, o 150-160 binlik evler nerdeymiş bilmiyorum...
hepsi bir yana, dün arkadaşlarımla buluştum, ümraniyeden taksime tam 2.5 saatte gittim, dönüşte gece 12 de hala köprü trafiği vardı mecidiyeköyden köprüye gelmem (normalde 5 dakikalık mesafe) 1 saat sürdü... o yüzden eşimin iş bağlılığı olmasa bir gün durmam burda...
hangi semtte bu bu fiyata 4+1 mi var istanbuldaSanırsam kiraya ucuza veren tek babam :) 4+1 500 tl..
bak yaklaşık 5 ay ortalama 250 ödüyoruz yakıt parasını. geri kalan zamanlar yakmıyoruz zaten. set pazarları bir harika pendik pazarını çok beğeniyorum özellikle. gerçekten çok uygun tuzla tarafı.gebzeyi de düşün bence (çayırova,şekerpınar tarafı.tuzlaya 10 dk uzaklıkta oralar) ilk geldiğimde geri dönmk istiyodum,şu an başkalarına tavsiye ediyorum :) inanamıyorum kendimeyakıt parası çok ödeniyorçünkü 8 9 ay kış. semt pazarına hasret kaldım.tuzla pendik gibi yerler olacak sanırım bize de yani olacak derken netten araştıdığıma göre oralar dışarıda kalıyormuş o yüzden dışarıda kalan yerleri tercih edecez:)
evet alabilirsin.ben 150 160 a alabileceğimizi sanmıştım
ben de geçinebileceğimizi düşünüyordum ama öyle bir anlatıldı ki. herşeyden öte memleketlerimize yakın olmak istiyoruz.memlekete gidemeden tek başına bayram yaşamak çok zor
teşekkür ederim :)