İstanbul ve Hayat..

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
847
177
37
Arkadaşlar ben ve eşim öğretmeniz. Şu an doğuda çalışıyoruz.Bu yıl tayin isteyeceğiz. İstanbul'a istemeyi düşünüyoruz. Başka seçeneğimiz yok.Çünkü doğu hizmetini tamamlamadık henüz.Doğu hizmetini tamamlamak için kalsak sonrasında tayinimizin çıkma ihtimali azalıyor çünkü seneden seneye ksik azalıyor ve eşim kesinlikle burda kalmak istemiyor.
Küçük bir ilçe istesek aynı yere tayinimiz çıkamayabilir. İstanbul'dan başka seçeneğimiz yok gibi.Fakat aklımda bazı sorular var.Gerçekten çok pahalı mıdır İstanbul. Eşimde ben de pek lüks düşkünü değiliz.
Gittiğimizde eşya almamız gerekecek.Bide ev almayı istiyoruz.ciddi anlamda birikmişimiz yok.Borca girip ev almak istiyoruz.Ama gözümü o kadar korkuttularki yok çok pahalı maaşınız yaşamaya yetmez yok orda herşey para vs..
Yaşadığımız yerde 500lira kira 2500lira yakıt parası 80 lira aidat veriyoruz.patatesin kilosu 5 lira domates 3 lira meyve deseniz 3 den aşağı değil.Bulunduğumuz yer eşimin memleketine 25 benim memleketimi 18 saat uzaklıkta senede bir kez gidiyoruz 1000 lira..

Branşlarımız yabancı dil ve matematik özel ders imkanımız olabilir mi. geçinip ev alabilir miyiz.Kafam karmakarışık.İçimden diyorum ki 17 milyon insanın hepsi nasıl geçiniyorsa bizde öyle geçiniriz.ama korkuyorum..Fikirlerinizi merak ediyorum.
Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

İstanbul da yaşamak zor tabi her anlamda trafik çilesi pahalılığı vs vs.Ama çok arkadaşım var öğretmen eşleride öğretmen yaşayıp gidiyolar iyice araştırıp öyle ev tutarsınız hafta sonları etütlerde ders verirsiniz dershaneler kapanıyo malum.Zamanla ev alırsınız biyerden başlamak gerek demi

2 ogretmen istanbulda gecinir tabi de ev almak eski birikimlerinize bagli bisey.yatiriminiz varsa alirsiniz yoksa bikac sene beklemeniz gerekir.

Anadolu yakası muhakkak ki daha ucuz oluyor ümraniye civarları ben orda yaşıyordum dudullu da istediğiniz fiyatlar orda var.. Bizim kiracılar olmasaydı bizimkileri tavsiye ederdim..

Fazla abartmislar. Ikiniz de meslekli, eve cift maas giren ciftsiniz yani sonucta. Duyan da sanir Istanbul'da sadece para babalari, Sabanci'lar yasiyor. :) Dogu'dan daha pahali tabii ki ama abartmaya gerek yok.

Yazasım var ama İstanbul'u anlatırken içimi büyük bir kıskançlık ve hüzün kaplıyor..
Ahh ahhhh..

Geçinirsiniz gayet güzel ve bence orada harcadığınızdan fazla harcamazsınız arkadaşım.

Ev sahibi olmak çok kolay değil elbette. Yüklü kredi çekmeniz gerekir ya da evin özellikleri
konusunda beklentilerinizi düşürmeniz.

İlçe ve okul konusunda isterseniz yardımcı olurum özelden, hakkınızda hayırlısı olsun.

Bizimde ev durumu muamme olduğu için hem kiralık hemde satılık evlere bakıyorum.
İstanbul'da hangi semtlerde oturabilirsiniz. Ev fiyatları semtlere göre değişiyor.
Ayrıca öncelikleriniz belli mi? Mutfak ve banyo güzel olsun, site içinde olsun, ev fazla küçük olmasın..?
Kirada oturacaksanız eğer mutfak ve banyosu temiz olan evlerin fiyatı 1000 tl'den aşağı değil. (Kirada evin içine bir şey yapılamayacağından ben bu iki kısmın özellikle güzel olmasını tercih ediyorum mesela)
Ev almak için kenarda en az 70 -100 bin kadar birikiminiz olması şart. Şuan kredi faizleri de yüksek durumda. 150-200 bin arası bir ev satın alma imkanınız varsa aylık ödeme miktarınız en az 1500'tl den az olamaz. Bunun için evinize giren miktar 4 bin 5 bin arasında ise rahat geçinirsiniz, ki ikinizde öğretmen maaşı ile aşabilirsiniz bu durumu.
Kirada oturacaksanız, kira fiyatı 1000 tl olsa aidat ev giderleri vs toplam 1750-2000 arasında olur. Geri kalanda size gayet yeter. O kadar korkulacak bir durum yok ama özeti bu şekilde :)
Tabi İstanbul'da avrupada beylikdüzünü düşünürseniz çok ucuza lüks daireler var. Ama Allahın unuttuğu yer biraz çok uzak. Anadoluda yine kartal, pendik, tuzla diye sıralayabiliriz.

özel ders bulunduğumuz yerde bile var orada da bulabiliriz inşallah
kesinlikle bi yerden başlamak gerekiyor. sonramız belli olmayınca kötü oluyor.
çok teşekkür ederim :)

Yasadiginiz yerden memnun degilseniz günlerinizi orada tuketmeyin. Istanbul zor bir sehir evet ama sabit geliriniz var bir sekilde idare edersiniz.
belirsizlik insanı üzüyor. ne yapacağız nasıl düzen kuracağız diye düşünüp duruyoruz. yerimizden memnunuz ama memleketlermize çok uzak ve tabiki başka bazı zorluklar...
teşekür ederim :)

okullar belli olunca sizi mutlaka özelden rahatsız ederim :) çok teşekkür ederim :)

Gayet rahat geçinirsiniz. Ben de öğretmenim eşim 1500 lira ile çalışıyor Aylık 2200 lira sadece kredilere veriyoruz ve geçinebiliyoruz.
Sınıfçı olmama rağmen de sürekli özel ders teklifi geliyor, siz de bulursunuz eminim.

ev için çok büyük olmasına gerek yok mutfak ve banyo konusunda size katılıyorum. belki bahsettiğiniz şehirden uzak ilçeri de yazabilirim.
çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…