İstanbul mu Bilecik mi?

fid

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
1.901
571
Nişanlım ve ben öğretmeniz ve Ağustos ayında düğünümüz var önümüzdeki hafta tayin istememiz gerekiyor ben Bilecik te görev yapıyorum ve burada yaşamak istiyorum maddi olarak rahat küçük bir şehir güvenilir.Nişanlım Sultangazi ilçesinde görev yapıyor ve İstanbul u çok seviyor orada yaşamak istiyor ve orda öğretmenlik hizmet puanımız daha çok olacak ordan tayin isterken istediğimiz şehre gidebiliriz diyor kararsız kaldım İstanbul beni korkutuyor nasıl bir şehir yardımcı olur musunuz ?

Bilecik'te zorunlu hizmetinizi yapıyor musunuz yapmıyorsanız ve sonra tayininiz çıkacaksa İstanbul daha iyi bir tercih olur. İstanbul masraf açısından fazladır ama artıları da çoktur. Bilecik'te güzel sakin dediğim gibi hep orada kalma ihtimaliniz varsa olabilir puan biriktirip memlekete gitme amacındaysanız İstanbul daha iyidir.

yok ben il merkezindeyim nişanlım gelirse ilçede çalışacak memlekete gitmek istemiyoruz ama ömür boyu da bilecikte yaşamayız teşekkürler ilginiz için

Sultangazi yi bilmiyorum ama ben de bilecik gibi küçük bir şehirden sonra istanbulda yaşadım ve sevdim oraları. Eşinin istanbuldan sonra bileciğe alışması daha zor olur bence. Ama maddi açıdan da evet bilecik rahat.

yok ben il merkezindeyim nişanlım gelirse ilçede çalışacak memlekete gitmek istemiyoruz ama ömür boyu da bilecikte yaşamayız teşekkürler ilginiz için
Zorunlu görevlerinizi yaptınız peki.

kalabalık falan zorlamadı mı sizi trafik çok farklı orada.. ne gzel alışmışsınız hayırlı olsun

Sultangazi'de yaşayacaksınız şayet net Bilecik derim. Sözüm meclisten dışarı ama İstanbul'un en kötü ilçelerinden biridir. Ne öğretmenisiniz bilmiyorum ama lise falansa Sultangazi seni oldukça zorlar. Arkadaşım hiçbir yer olmazsa bari Sultangazi olsun diyerek tercihlerine yazmıştı düşün ne kadar kötü olduğunu :) 26. tercih gibi görmüştü yani.

Sultangazi'de yaşamayacaksınız İstanbul güzel bir şehir ama hep küçük şehirlerde yaşadıysanız biraz zorlanırsınız. Kalabalık, trafik, saygısız insanlar seni biraz zorlar ama zamanla alışacaksındır.

Yerinizde olsam İstanbul'a gelir, birkaç sene dişimi sıkar, sonra da tabi kontenjan açılırsa Ege Bölgesinde bir okula tayinimi isterdim.

sultangazimi dedin bence uzak dur çok olaylı bir yer
istanbul çok pahalı ve ciddi anlamda kalabalık..

ben fethiyeliyim ve büyük şehirde yaşamadım okul öncesi öğretmeniyim ama gittim gördüm çok içime sinmedi cebeci tarafında okulu..fikirleriniz için teşekkrler

hayır zorunlu görevini yapıyor o istanblda ve bileciğe gelirse de ilçede çalışacak

Sizin zorunlu hizmet var mı ? İstanbul Sultangazi iyi bir ilçe sayılmaz hele il dışından gelecekler için iyi okullar pek açılmıyor. Ama şehir olarak güzellikleri var. Trafik mesela benim çalıştığım yer Şişli trafiğin en yoğun olduğu yerlerden birinde ama etkilenmiyorum diyebilirim. Yoğun saatlerden önce yola çıktığımda sorun yaşamadım. Eğer evin çalıştığın yere yakın olursa ki olsun trafik kaygısı olmaz. Onun dışında gürültü filan evet ama İstanbulda her mahalle ayrı bir ilçe gibidir sen oraları bilirsin Taksim'in kalabalıklığı Eminönündeki yoğunluk seni çok alakadar etmez. Evi tutarken site içinde yada sakin muhitte tutarsan çok sorun olmaz.

Boğulacaksan da büyük denizde boğulacaksın. Yeni evlisiniz, ne güzel gezer dolaşırsınız. Hem hizmet puanı da önemli, nişanlını dinle sen. İleride çocuğunuz olunca istediğiniz yere gider yerleşirsiniz. Şimdilik İstanbul güzel tercih.

beklentileriniz nedir önce bunu sorgulamak lazım. memurlar için istanbulda yaşamak çok zor bence. zorlanırsınız.

malesef ya o benim yanıma gelecek ya ben onun yanına gidicem
SiZin zorunlu hizmetiniz var mı peki?Eğer zorunlu hizmet varsa ve nişanlının yanında yapabiliyorsan o zaman senin gitmen daha uygun olur,şuanki yaptığınız yer zorunlu hizmet kapsamında değil diye tahmin ediyorum.

ben fethiyeliyim ve büyük şehirde yaşamadım okul öncesi öğretmeniyim ama gittim gördüm çok içime sinmedi cebeci tarafında okulu..fikirleriniz için teşekkrler

Keşke benim imkanım olsa da Fethiye'de yaşasam Ne kadar şanslısınız.

Burada yaşadığınız ilçe 54 binden fazla olacaktır muhtemelen :) İstanbul'da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz peki?

teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz

aslında doğru ama bilecikte de evimizi filan alırız diye maddi düşünüyorum biraz da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…