İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Kadir Topbaş - AKP

OY: 231 32,5%
  • Mustafa Sarıgül - CHP

OY: 424 59,6%
  • Sırrı Süreyya Önder - HDP

OY: 28 3,9%
  • Rasim Acar - MHP

OY: 21 3,0%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 7 1,0%

• Ankete Katılan
    711
  • Anket Kapalı .
Esenler'de giriş katları 300.000 lira varın üst katları siz düşünün.Müteahhit bir akrabamız Bayrampaşa'da yaptığı daireleri 500.000 den satışa çıkardı.Ki bu semtler İstanbul'un en kötü semtlerinden iki tanesi.Avcılar,Küçükçekmece ve civarı deprem bölgesi olduğu için ev fiyatları daha düşük elbet,ayrıca çoğu bina hakkında da yıkım kararı var.

burdaki oylar sandığı temsil ediyor sanki
varsın Sarıgül 1.olsun,varsın topbaş ne farkeder ki

Son düzenleme:
basbakanin Eskisehir ve Mersin mitingi iptalmis...dogru mu acaba ?

Son düzenleme:
Tabii ki, oyum CHP olacak. Atasehirde bir gece konduda yasamaktayim. Ve ben Atasehirde onceden hic gormedigim hizmetleri CHPli Atasehir belediyesinde gordum. Sarigulde calisan biri ve degisim sanirim Allahin emri oldu artik

Anlamadığım çevre düzenlemesi karın ne zaman doyurdugu? Istanbulda orman kalmamış en son polonezköy imara açıldı.Topbaşa oy verenler topluca yağmur duasına mı çıkacaksınız.Tek bir orman kalmadığında.Artık hamidiye sularını size bu yaz hayrına dagıtır :) .Baraj yaptık ama onu dolduracak yeşili yok ettik!Izmir'e biri venedik demiş, keske istanbulda oyle olsa, yesili olsa, yagmur sel basacak kadar yagsa!

Lütfen rose... Olur mu?
O evler Florya'da falan...
500 binlik ev hiç esenlerde olur mu?

Ortaya yazdığım fikrimi savunduğum şeye birinin kalkıp da kimmiş o halk kim tarzı hesap soramaz...
Herkes belli bir seviyeye gelmişse anlar zaten ne demek istediğimi.
İzinmiş destekmiş, zaten devletin amacı teşcik etmektir.
Bunun için vardır.
Bir girişimci tesis kuracak istihdam yaratacak, devlet kalkıp yapma mı diyecek komik...
Üretim üretim üretim...
Bir ülkenin geliştiğini gösteren yegane şey.
Hiç kimse olmayan birşeyi söylemiyor...
Üretim değil tüketim toplumu olan bir ülkenin enflasyonunun da para rezervinin de ne hale geleceğini çocuğa söyleseniz anlar...
Anlamak istemeyen de kendini kandırıyordur.
Bu ülkede altın bile ne kadar artmışken, gerçek alım gücünün düştüğünü görmemek için kör olmalı insan...
Üretimden gelişimden bahsetmeden tüketimden bahsederek büyümeyi (nasıl bir büyüme ise bu) tam anlamıyla cehalet örneği.
Aysun Kayacı'dan bahsedilmiş, onun bir zamanlar gaf olarak kabul edilen 'dağdaki çobanla oyunun bir olması' olayına dem vurması.
Biraz araştırırsanız çok gelişmiş toplumlarda oy kullanma hakkı eğitim seviyesine göre artıyor.
Son derece de mantıklı bir uygulama.
Ama bizim gibi eğitim sistemi her sene bozulup lego oynar gibi bozulup tekrar düzenlenen bir ülkede bunu yapmak imkansız.
Çünkü eğitimin kalitesi yok.

benim kuzenim şirinevlerde 200 bine ev aldı
bi arkadaşım da kurtköyde 155bine almış baya da güzel bi ev

bu 500binlik evler filan çok aşırı lüks evler mi yoksa normal evler mi

Son düzenleme:

bu 500000binlik evler filan çok aşırı lüks evler mi yoksa normal evler mi

Maalesef aşırı lüks değil... Keşke öyle olsa... Anadolu yakası Kurtköy tarafı bir nebze daha iyi ki, eskiden Kurtköy deyince kimse merkez değil diye bakmazdı.
İstanbul'u yaşanmaz bir hale getirmeye devam ediyorlar...

arkadaşım havaalanında çalıştığı için orda oturuyo yakın diye yoksa bi de yol çekmek zorunda
ev kiraları 750-1000 lira arasındaydı kız da mecbur kredi çekip ev almış ama 155 bin diyince baya ucuz gelmişti bana istanbula göre

ama normal bi daireye de 500 000 filan yazık gerçekten ya
gerçi avrupa yakası çok pahalı
bütün para ev kira yola gidiyo
bi suriyeliler filan iyice fiyatları da yükseltti diyolar

ben de bostancı tarafındaki fiyatları merak ediyorum aslında orası da güzel oturmak için

Son düzenleme:

Biri Ataturk e laf mi etti ? Hanfendi sizin o sahsiyet diye nitelendirdiginiz insan olmasaydi ne babaniz belli olurdu ne bir soy adiniz olurdu eger suan guzel bir hayat yasiyorsaniz Ataturk sayesinde yasiyorsunuz bastiginiz her toprak sehit kanlariyla dolu siz neden bahsediyorsunuz Ataturk u sevmek zorunda degilsiniz ama saygi duyacaksiniz mecbursunuz buna cunku Ataturk olmasaydi siz suan ne burda yazabilirdiniz nede Turkce konusabilirdiniz bu Ataturk e dusmanliginiz umarim son bulur... dicem ama nafile zamaninda Ataturk e hakaret etmis bir insan ve bunun yuzunden hapis bile yatmis bi insan basimizda ve hala ona oy veren bir zihniyete laf anlatmakta imkansiz... laf attiginiz chp baskaninin esi de hala gidecegi yere taksiyle gidiyor aradaki farki siz cozun artik tayip ogluna 6.ci gemiyi nasil almis bunlari arastirin elektrik faturanizi oderken kdv sine bir bakin toplami kac lira asgeri ucrete zam yapip ustjne gidaya ona buma zam yapan bir Sahsiyetten bahsediyoruz... ve unutmayin ki Bir soy adiniz varsa ve soyunuz belliyse bu Ataturk sayesinde.. bunun icin dusmanlik duymaniz degil minnettar olmaniz gerek sizin....

Son düzenleme:

Avrupa yakası eskiden de çok pahalıydı ama şu an uçuyor...
Ev almak basit gibi görünürken o banka kredilerinden de bahsetse keşke birisi...
Paralar kimin cebine doluyor diye...
Bostancı'da fiyatlar inanılmaz arttı.
2001 de 25 bine teyzemin aldığı ev şu an 350 bine en az gidiyor... 80 metrekare hem de. Şaka gibi.

hala Atatürke laf edenler inanamıyorum insanlar nasıl bu kadar nankör olabiliyo benim aklım almıyo

bi de eskinin şartlarıyla bu zamanın şartlarını karıştıranlar var
eskiden karneyle alımlar vardı ama o sırada 2.dünya savaşı olduğu için stokları kontrol altında tutmak zorundaydılar
bütün gelirler savunmaya ayrılıyodu savaşa girme ihtimaline karşı
ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin
o dönemde çıkan bitakım kanunlar 2.dünya savaşının etkisinde çıkarıldı
sürekli eskiden karneyle alınıyodu vs diye eleştirmek mantıksız geliyo bana

gerçekten de şaka gibi fiyatlar
valla kiralar da uçmuş 750den aşağı ev görmüyorum ben üstelik güzel de değil evler
insanlar mecbur ev almak zorunda kalıyo yoksa her ay bu kadar kira ödemek te kolay değil
valla istanbulda yaşamak zor parası olanna güzel

bu 500binlik evler filan çok aşırı lüks evler mi yoksa normal evler mi
Yani yeni yapılmış evler ama öyle çok lüks filan değil.Ev lüks olsa ne olur zaten muhit kötü.Sokaklar tıkış tıkış evler ışık almıyor.

Yani yeni yapılmış evler ama öyle çok lüks filan değil.Ev lüks olsa ne olur zaten muhit kötü.Sokaklar tıkış tıkış evler ışık almıyor.

evet semt kötü olunca hiçbir işe yaramaz
güzel semtlerde çok pahalı ya
bu semtler bile böyle olurca diğerleri daha da yükselir diye korkuyorum
ben de kadıköy ya da bostancıda almak istiyodum ilerde ama bu gidişle baya bi yükselecek heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…