İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Kadir Topbaş - AKP

OY: 231 32,5%
  • Mustafa Sarıgül - CHP

OY: 424 59,6%
  • Sırrı Süreyya Önder - HDP

OY: 28 3,9%
  • Rasim Acar - MHP

OY: 21 3,0%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 7 1,0%

• Ankete Katılan
    711
  • Anket Kapalı .
Evet küçümsüyorum.Kendisinin ve çevresindekilerin yaşam koşullarının zorluğunu görmeyip,o koşullarda hiçbir iyileşme olmadığını farketmeyip,hayatı boyunca hiç kullanamayacağı bir havaalanıyla gözü boyanan bir insan için başka birşey düşünmem mümkün değil çünkü.

hmm sizinde benim gözümde
benim oyum köydeki çobanla eşitmi diyen Aysu Kayacı'dan bi farkınız yok
kendinizden olmayanları küçümsemeye,ötekileştirmeye devam...

• Beğen
Reactions: fyz
Bu benzetmeyle beni yerdiğinizi zannettiniz sanırım,lakin sizin gözünüzde ne olduğumun benim için bir önemi yok.
Bununla birlikte o söz benim Aysun Kayacı'nın ağzından duyduğum tek doğru sözdür muhtemelen.Evet ben de aynen öyle düşünüyorum.
"Ben ve benden olmayan" arasındaki fark "görmek ve görmemek,hatta görmek istememek" arasındaki farka eşitse,elimden başka türlüsü de gelmez.

Ülkenin ücra yerlerinde kırsalda insanlara nasıl oy kullandırıldığına şahit oldunuz mu? Oy kullandıgına demiyorum kullandırıldığına ?
Şahit olduklarımı görseydiniz şayet olayın küçümsemek,ötekileştirmek olmadıgını anlardınız...
Anlardınız da anlamak istermiydiniz bilmiyorum.

Bu benzetmeyle beni yerdiğinizi zannettiniz sanırım,lakin sizin gözünüzde ne olduğumun benim için bir önemi yok.
Bununla birlikte o söz benim Aysun Kayacı'nın ağzından duyduğum tek doğru sözdür muhtemelen.Evet ben de aynen öyle düşünüyorum.
"Ben ve benden olmayan" arasındaki fark "görmek ve görmemek,hatta görmek istememek" arasındaki farka eşitse,elimden başka türlüsü de gelmez.

bende önemli olduğunu düşünmedim zaten :)
senide düşüncelerinden dolayı küçümsedikleri zaman, adalet yok deme ama

Ülkenin ücra yerlerinde kırsalda insanlara nasıl oy kullandırıldığına şahit oldunuz mu? Oy kullandıgına demiyorum kullandırıldığına ?
Şahit olduklarımı görseydiniz şayet olayın küçümsemek,ötekileştirmek olmadıgını anlardınız...

neden anlamak istemiyim ?
şahit olmadım hiç,hangi parti yaptırmış bunları?

neyi tartıştıgınızı okumadım ama şunu söylemek istiyorum bu alıntıya göre

benim erkek arkadasım son seçimde sandık başındaydı
diyor ki iki kardeş geldi biri erkek biri kız.
erkek olan kızla beraber girmek istemiş oy odasına, kime oy verdiğini görmek için. sonra tabi izin vermemişler.
çocuk da bagıra bagıra cıkmıs seni babama söyleyeceğim kime oy verdiğini biliyorum ben diye tehdit ede ede çıkmış oradan :KK53:

Son düzenleme:
biride çıkmış akp seçmenine destan yazarcasına akıl vermiş
yahu sanene sizene?
her fırsatta yapıyorsunuz bunu,isteyen istediğine versin oyunu kimene
tabi tek gerçekleri siz görüyorsunuz,biz göremeyiz zaten
kimsenin akla ihtiyacı yok,herkes işine baksın
ayrıca şu kelimeleri kullanıp durmayın
koyunlar,tayyibe tapanlar,uyuyanlar,vs.
yeter artık be!

neden anlamak istemiyim ?
şahit olmadım hiç,hangi parti yaptırmış bunları?

Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim.Parti ismi vermeyeceğim.Bunu hepimiz biliyoruz çünkü...
İlçe parti meclisi 5 sene görev yaptıgım köyde soförlere eğerki ilçedeki mitinge adam taşımazlarsa taşıma ihalesinin iptaliyle tehdit edildiler.Çocuk yardımının kesilmesi ona keza.
Yapılan HES'lerle ilgili ki oturudugum lojman santrali tam karsısındaydı protesto eden köylülerin sopalarla dövüldüğüne şahit oldum.
Referandumda gprs ile bile bulunamayan bir yerde ahırdan bozma bir odada görevliydim.O cahil diyeceğim ki (cehalet onların sucu değil) nasıl baskı altında kaldıklarını gördüm anasına babasına bacısına kendisine gelen laflarla nasıl oy kullandırdıklarını...
Ben ki eğitimciyim.Çevrem aynı benim gibi insanlar borçkada,tatvanda,ceylanpınarda,silopide,ofta.Bunu söyleyen bir tek ben değilim.
Neye inanmak istiyorsanız inanabilirsiniz.Ama bunların hepsi gerçek.
İnsan ayrımına hepimiz karşıyız oama ben o Aysun Kayacının o söylediği lafa altına imzamı koca harflerle atarım gördüklerimden sonra diyebiliyorum.

Yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim.Parti ismi vermeyeceğim.Bunu hepimiz biliyoruz çünkü...
İlçe parti meclisi 5 sene görev yaptıgım köyde soförlere eğerki ilçedeki mitinge adam taşımazlarsa taşıma ihalesinin iptaliyle tehdit edildiler.Çocuk yardımının kesilmesi ona keza.
Yapılan HES'lerle ilgili ki oturudugum lojman santrali tam karsısındaydı protesto eden köylülerin sopalarla dövüldüğüne şahit oldum.
Referandumda gprs ile bile bulunamayan bir yerde ahırdan bozma bir odada görevliydim.O cahil diyeceğim ki (cehalet onların sucu değil) nasıl baskı altında kaldıklarını gördüm anasına babasına bacısına kendisine gelen laflarla nasıl oy kullandırdıklarını...
Ben ki eğitimciyim.Çevrem aynı benim gibi insanlar borçkada,tatvanda,ceylanpınarda,silopide,ofta.Bunu söyleyen bir tek ben değilim.
Neye inanmak istiyorsanız inanabilirsiniz.Ama bunların hepsi gerçek.
İnsan ayrımına hepimiz karşıyız oama ben o Aysun Kayacının o söylediği lafa altına imzamı koca harflerle atarım gördüklerimden sonra diyebiliyorum.

sizide anlıyorum,ama görmediğim bişey için yorum yapamam
farzedinki akp bunu yaptı,diğer partiler yapmıyormu?

sizide anlıyorum,ama görmediğim bişey için yorum yapamam
farzedinki akp bunu yaptı,diğer partiler yapmıyormu?

He yani onlarda yaptı bu iktidar da yapara geliyor laf...
Kontranın bu soru olacagını bılıyordum herneyse..
Cevap vereyim.
11 sene önce çok değil ilk oyumu kullandıgım zamanlar yani...
İnternet var mıydı ?
-Evet.
Televizyon var mıydı ?
-Evet.
Haberler var mıydı ?
-Evet.
Çok açıkça size soruyorum hükümet iktidara gelmeden önce böylesine çirkince seçim vaatleri,seçim tehditleri hakkında hiç bir tartışma,kamuoyu gündemi meydana gelmişmiydi ?
Basit bir soru.
Konumuz hangi hükümetin ülkeyi soyup sogana cevırmesi değil konu farklı yerlere gitmesin lütfen.Madem konumuz seçim.Seçim üzerinden soruyorum size.

Ooooooo partilerin savaşı başlamış yine, herkes istediği partiye, istediği aday'a oy verir, nedir bu polemik, partileri ve adayları küçümseme.
Sizlerin nereye oy vereceği belli değil mi? Siz kendinizden sorumlusunuz, başkalarının oylarına müdahale etmeyin, adaylarını da karalamayın.

Bu arada aranızdaki şu yazışmalara şahit oldum, ev alım gücü varmış, kusura bakmayın İstanbul'daki ev fiyatlarından haberdar değilsiniz demek ki.
Doğma büyüme İstanbul'lu olarak birkaç ilçe örneği vermek isterim, misal Beykoz yani İstanbul'un Anadolu Yakasında çokta gelişememiş sit alanı olan biryerdir Beykoz, en yeni ev en az 30 seneliktir.
Beykoz'da evler 350 bin liradan başlar milyon dolarlarla devam eder.
350 binden başlayan evlerinde öyle ahım şahım olduğunu sanmayın, mutlaka tadilat yapmanız gerekir, birde tapu sorunu var tabii, ya arsa tapuludur, ya 2 B arazisidir, tapulu evi 350 bin liraya alırsanız şanslısınız.

Kadıköy en az 350 binden başlar fiyatlar sonra uçar gider, geç karşıya Yeniköy 350 bin liraya ev bulamazsın, belki iki göz derme çatma bir gecekondu alabilirsin, Şişli, Moda, Bağdat Caddesi, Acıbadem, Nişantaşı'naysa yaklaşamazsın bile, ev sahibi olanlar ya babadan kalma evde oturuyordur ya da miras vs sayesinde başını sokacak ev alabilir.
İstanbul'da yaşam zorludur, ulaşım, gıda, giyim, kira, yakacak parası.
Bu yüzden İstanbul'da yaşayanların ortak hayali emekli olup Ege taraflarına göç etmektir, kemikleri ısınsın, yakacak sorunu olmasın, ucuza sebze meyve yesin, bir maaşla geçinebilsin diye.

Birde cemaate ciamaat dendiği dikkatimi çekti, bu iddianızı ispatlayacak somut delilleriniz, belgeleriniz var mı?
İftira ediliyor derken başka insanları aynı iftiralara maruz bırakmayın lütfen.

He birde denmiş ki 3 yıldır soruşturma yapılıyordu neden dersaneler kapatılmak istenince patlak verdi, benimki sadece bir acaba?
Acabaaa öncesinde dersane sahibiyle araları iyiydi, o yüzden kimse kimseye ses etmiyor muydu? Acabaaa ne olur ne olmaz diye her iki tarafta birbiri hakkında bilgi topluyordu da birbirlerine sırt çevirince kullanırız mı diyorlardı?
Acabaaa bir zamanlar beraber yürüdükleri yollar ayrılınca beraber yaptıkları bazı şeyleri ortaya çıkarmaya mı karar verdiler?
Acaba diyorum sadece:44:
Ben bilmem Allah bilir.

Bu arada yazdığınız yorumları pas geçiyorum sanmayın, bilahare okuyacağım hepsini.

He yani onlarda yaptı bu iktidar da yapara geliyor laf...
Kontranın bu soru olacagını bılıyordum herneyse..
Cevap vereyim.
11 sene önce çok değil ilk oyumu kullandıgım zamanlar yani...
İnternet var mıydı ?
-Evet.
Televizyon var mıydı ?
-Evet.
Haberler var mıydı ?
-Evet.
Çok açıkça size soruyorum hükümet iktidara gelmeden önce böylesine çirkince seçim vaatleri,seçim tehditleri hakkında hiç bir tartışma,kamuoyu gündemi meydana gelmişmiydi ?
Basit bir soru.
Konumuz hangi hükümetin ülkeyi soyup sogana cevırmesi değil konu farklı yerlere gitmesin lütfen.Madem konumuz seçim.Seçim üzerinden soruyorum size.

ben seçimler için tehdit falan görmedim,duymadımda :)
en azından kendi çevremde görmedim
dediğim gibi vaatleri her parti yapar
bunu tek partye mal etmek doğru değil
şimdi birileri derki 3 maymunu oynuyor
varsın desinler,çokta umurumda değil

Doğma büyüme İstanbul'lu olarak birkaç ilçe örneği vermek isterim, misal Beykoz yani İstanbul'un Anadolu Yakasında çokta gelişememiş sit alanı olan biryerdir Beykoz, en yeni ev en az 30 seneliktir.
Beykoz'da evler 350 bin liradan başlar milyon dolarlarla devam eder.
350 binden başlayan evlerinde öyle ahım şahım olduğunu sanmayın, mutlaka tadilat yapmanız gerekir, birde tapu sorunu var tabii, ya arsa tapuludur, ya 2 B arazisidir, tapulu evi 350 bin liraya alırsanız şanslısınız.

Kadıköy en az 350 binden başlar fiyatlar sonra uçar gider, geç karşıya Yeniköy 350 bin liraya ev bulamazsın, belki iki göz derme çatma bir gecekondu alabilirsin, Şişli, Moda, Bağdat Caddesi, Acıbadem, Nişantaşı'naysa yaklaşamazsın bile, ev sahibi olanlar ya babadan kalma evde oturuyordur ya da miras vs sayesinde başını sokacak ev alabilir.
İstanbul'da yaşam zorludur, ulaşım, gıda, giyim, kira, yakacak parası.
Bu yüzden İstanbul'da yaşayanların ortak hayali emekli olup Ege taraflarına göç etmektir, kemikleri ısınsın, yakacak sorunu olmasın, ucuza sebze meyve yesin, bir maaşla geçinebilsin diye.

Bahsettiğiniz semtler az kalmış, Floryayı,Ortaköyü,Bebeki vs unutmuşsunuz. Bahsettiğiniz semtler de herhangi bir memurun yada işçinin yada esnafın ev alması mümkün değil tabii ki. Ama ben İstanbulun heeeryeri kastetmemiştim. Yaklaşık 6-7 aydır ev bakıyorum ve 150-200bin TL aralığında pek çok ev buldum. Şirinevler, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve civarlarında. Öyle ücra köşelerden de bakmadım, e-5 civarıydı hepsi. Ben sizin yaptığınız gibi uç noktaları karşılaştırmıyorum, öyle olsa Silivride 100bine olan evleri örnek verirdim. Neyse konumuz bu değildi, evleri geçelim arabalar konusunda ne dersiniz? Kendinize yada çevrenize baktığınızda araba almak istiyorum ama alamıyorum diye düşünen kimseye rastladınız mı hiç son yıllarda? Yada geçelim herşeyi eskisi gibi üzerindeki montu ve ayağındaki ayakkabısından başkasını alamayanlar gibi mi yaşıyoruz dolaplarımızı doldurup dururken?

ben seçimler için tehdit falan görmedim,duymadımda :)
en azından kendi çevremde görmedim
dediğim gibi vaatleri her parti yapar
bunu tek partye mal etmek doğru değil
şimdi birileri derki 3 maymunu oynuyor
varsın desinler,çokta umurumda değil

Eee yani kaç seçimdir neler olup bittiğinden de bi'habermişsiniz bunları görmemeniz duymamanız gayet doğal.
Her parti için belirli bütçe ayrılan seçim yatırımlarından bahsetmiyoruz farkındaysanız seçim vaatleri her parti yapar diyorsunuz da konu o değildi ama farklı anlamakta diretiyorsunuz o yüzden uzatmaya gerek yok.
Yaşadığınız çevreyi baz alıyorsunuz.Bayılıyorum şu bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılara.Ciddi diyorum.Sizin gibi olmak isterdim ama olamıyorum.İçim içimi kemiriyor benim kendim için,öğrencilerim için,ileride olacak evladım için.
Neyi oynamak isterseniz oynayın ve tabiki umrunuzda olmasın siz kendinizden sorumlusunuz.Ama bulundugum camiadan örnek vereyim.Gün gelir evladınız okula başlar,mezun olur.Olur ya devlet memuru olur sanki karalama defterine dönen eğitim reformu adı altında torba yasayla ordan oraya gider muallakta kalır düzeni bozulur o zaman bi'ihtimal umrunuz olur.Amann boşverin olmasın.Şu anda nasıl umrum değil diyorsanız O zaman da herkes kendi başının çaresine baksın dersiniz olur biter.
İyi aksamlar.

Eee yani kaç seçimdir neler olup bittiğinden de bi'habermişsiniz bunları görmemeniz duymamanız gayet doğal.
Her parti için belirli bütçe ayrılan seçim yatırımlarından bahsetmiyoruz farkındaysanız seçim vaatleri her parti yapar diyorsunuz da konu o değildi ama farklı anlamakta diretiyorsunuz o yüzden uzatmaya gerek yok.
Yaşadığınız çevreyi baz alıyorsunuz.Bayılıyorum şu bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılara.Ciddi diyorum.Sizin gibi olmak isterdim ama olamıyorum.İçim içimi kemiriyor benim kendim için,öğrencilerim için,ileride olacak evladım için.
Neyi oynamak isterseniz oynayın ve tabiki umrunuzda olmasın siz kendinizden sorumlusunuz.Ama bulundugum camiadan örnek vereyim.Gün gelir evladınız okula başlar,mezun olur.Olur ya devlet memuru olur sanki karalama defterine dönen eğitim reformu adı altında torba yasayla ordan oraya gider muallakta kalır düzeni bozulur o zaman bi'ihtimal umrunuz olur.Amann boşverin olmasın.Şu anda nasıl umrum değil diyorsanız O zaman da herkes kendi başının çaresine baksın dersiniz olur biter.
İyi aksamlar.

nasılda yorumumu başka yerlere çekmişsin
yahu sen demedinmi hangi parti böyle çirkin vaatlerde bulundu vs. diye,ona istinaden yazdım
zaten bi siz düşünürsünüz değilmi,biz ülkeyi düşünmeyiz,bırakın artık şu sözleri
neyse bende laf anlatmayacağım,zira anlayacağınız yok
hadi selametle ...

X