Istanbul///34

metropolü sevmiyorsun arkadaşım.Ama küçük şehire gelip dört duvarın arasına çekilince hayatın orada olduğunu anlıyorsun.Ne kültürel aktivite,ne spor,ne çocuğunu göndereceğin bir etkinlik.Sadece dedikodu,tv ve atacak yer bulamadığın binbir stres.Eskidenmiş candan dostlar.Küçük şehirlerde seni rahatsız eden gözler ve bomboş sohbetler var.Oyüzden insanlar herşeyi tv den anlar dostu sanalda arar.

Nidadeniz haklisin canim ne yazsan bos begenmedikleri gibi Istanbul'da yasiyorlar ona kiziyorum bende, ustelikte doktora gitmemiz oneriliyor, ben arzu edene doktor adresi arastiriyorum, herkesin begendigi Istanbul gibi bir sehirde yasama sansi elde edipte hala konusanlar bence doktora gitmeli, fazla soze gerek yok, baska Istanbul'da yok zaten

nidadeniz; ben herşeye maddiyat gözüyle baksaydım; bu şehirdeki ahlaksızlıktan, can korkusundan, insanların samimiyetsizliğinden bahsetmezdim. Denizi sevmek, denize girmek değildir,demişsin ama o denizde her türlü kirliliğin ve mikrobun yattığını bilip de o pis kokular arasında denizi seyredip mutlu oluyorsanız; siz hiç temiz deniz görmemişsiniz de bunlarla yetiniyorsunuz derim ben......

Aysecik; eski istanbul terbiyesi almışlara benim bir sözüm yok. Ben ANKARA terbiyesi aldım, o ayrı. Nereye gitsen Ankaralıları diğerlerinden oturuşuyla, kalkışıyla, insanlara hitaplarıyla, kılık kıyafetleriyle , terbiyeleriyle ayırt edersiniz. İstanbulluları ise görgüsüzlükleri,aşırılıkları, şımarıklıkları ve saygısızlıklarıyla... İstanbullu kelimesi ; içinde eski İstanbul kültürünü almışları barındırmıyor. Bence siz başkaları için doktor araştırmayı bırakın da biraz yazdıklarım üzerinde kafa yorup hak verin, pembe gözlükleriniz sizin hayatın gerçeklerini görmenizi engellemesin...Üstüste yıkılacakmış gibi duran binaların içinde her türlü ulaşım zorluklarının üstesinden gelmeye çalışarak yaşamak sizi yormuş anlaşılan.
İstanbul artık tüm memurlarca sürgün şehri olarak görülüyor ve kimse istanbulda yaşamak istemiyor... Siz istiyorsanız ????

bende tugayyolu maltepeliydım eskıden orda dogdum buyudum bi pendıklı olarak bılıyorsundur tugayyolunu :)

canım maltepem gıbısı yok :)

cnm bende tugayyolu dogma buyume :) neresındensın bakem

abartıyosun bence senın bu yapdıgın cok buyuk ayıp benı8m yazdıklarıma kafa yorun demıssın üşenmedim okudum ve okudugumada pısman oldum
istanbulu begenmıyorsan ıstanbulda ne işin var anlayamdım..
mıllet ıstanbul dıye dıye kendını yırtıyor sen ıstanbulu begenmıyorsun aıp valla aıp..... varmı böle bı güzellik başka...
he ankaraya gelınce orayı özel yapan tek şey anıtkabir..
başka bısey diil... sadece oınunla övünün bence...
neyse daha fazla yazmıcam...

Bircingene neden polemiğe girip körmüsünüz,hasta mısınız gibi ağır sözlerle konunun dışına çıkıyorsun arkadaşım.Sevmiyorsan sevenleri incitmeden tartışabilirsin.Ankaralı olanlara kimse birşey demiyor.Ama çok sert ifadeler kullanıyorsun.İstanbul un güzelliğini tartışmak bile yersiz ama bir özlemle açmış arkadaş bu başlığı.ekonomik nedenlerle istanbulun bu hale gelmesi onun güzelliğini gölgelemiş ama tüm dünyanın en güzide şehridir İstanbul.Bunu inkar edemezsin.Lütfen kırıcı olmadan tartış.

kızlarr bende istanbulluyum..dedemde babamda babannemde hepsi istanbullu...üsküdarlıyız..10 ay önce balıkesire gelin geldim....nasıl anladım değerini istanbulun anlatamam size....burnumda tütüyor...hiçbirşey yapma ya üsküdar beşiktaş vapuruna bin.git gel yeter adama.....ayyy ağlamak üzereyim...cnm istanbulum..en kısa zamanda dönücez sana.şuan ki favorişarkımda bekle bizi istanbul zaten..........bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi.....bekle bizi İSTANBULLLL...AŞIĞIM..SANA...KIYMETİNİ BİLİN KIZLAR..

bircingene´isimli üyeden Alıntı
Aysecik; eski istanbul terbiyesi almışlara benim bir sözüm yok. Ben ANKARA terbiyesi aldım, o ayrı. Nereye gitsen Ankaralıları diğerlerinden oturuşuyla, kalkışıyla, insanlara hitaplarıyla, kılık kıyafetleriyle , terbiyeleriyle ayırt edersiniz. İstanbulluları ise görgüsüzlükleri,aşırılıkları, şımarıklıkları ve saygısızlıklarıyla... İstanbullu kelimesi ; içinde eski İstanbul kültürünü almışları barındırmıyor. Bence siz başkaları için doktor araştırmayı bırakın da biraz yazdıklarım üzerinde kafa yorup hak verin, pembe gözlükleriniz sizin hayatın gerçeklerini görmenizi engellemesin...Üstüste yıkılacakmış gibi duran binaların içinde her türlü ulaşım zorluklarının üstesinden gelmeye çalışarak yaşamak sizi yormuş anlaşılan.
İstanbul artık tüm memurlarca sürgün şehri olarak görülüyor ve kimse istanbulda yaşamak istemiyor... Siz istiyorsanız ????

AY ÇOK KOMİKSİN YAAA....BU KADAR ZORUN VARDA ZİNCİRMİ VURDULAR SANA HALA İSTANBULDASIN..SEN GİT MEMURLAR ŞEHRİ ANKARANA....BIRAKTA BİZ İSTANBULLULAR YAŞAYALIM BURDA MEMNUN MEMNUN.....İSTANBULLU OLMAK AYRICALIKTIR.......UNUTMA BUNU.........YADA GEL YER DEĞİŞELİM..ÜSTÜNE NE KADAR İSTERSEN VERİRİM..YETERKİ İSTANBULDA OLAYIM....

meleklerağlarken sen önce kendi dil bilgine gül...
Türk dil kurallarından bi habersin zannedersem:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sen de tipik bi istanbullusun anlaşılan...Gel de biraz dilbilgisi öğreteyim sana... "İstanbul'lu olmak ayrıcalıktır" demişsin; evet kötü bi ayrıcalık.. Daha önce de yazdığım gibi İstanbul'da yetişenler her gittikleri yerde ayırt ediliyorlar şımarıklıkları,acımasızlıkları,dejenere olmuş tavırları nedeniyle.Benim yazdıklarımı okuyup düşünmüşsün ama boşuna, zaten çoğunuz bu dejenere toplumda yetiştiğinden; iyi nedir,doğru nedir,olması gereken nedir,dostluk nedir öğrenememişsiniz; o nedenle yazdıklarımı hiçbir İstanbul'lunun anlamasını beklemiyorum... (istisnalar kaideyi bozmaz...) Üstüne alınan alınsın, istediğiniz gibi kendinizi kandırmaya devam edin...

SENDEN BI RICA LUTFEN ARTIK BU KONUDA KENDI FIKIRLERINI KENDINE SAKLA.
CUNKU TARTISMA CIKICAK IYICE. AL CANIM ANKARAN SENIN OLSUN ISTANBULUMUZUDA BIRAK BİZ DÜŞÜNELİM.

gusel senin rican bi emirdir benim için:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
sen dedin diye yazmayı kesecek değilim. ama sen yine de düşünmeye devam edebilirsin izin veriyorum:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

sen kımsınkı bana ızın verıyosun senın gıbılerın lafına bakacak degılımmm:mymeka: :mymeka:

gusellllllll şimdi iyi bak yazdıklarına!!! Soldaki simge sensin herhalde kafana birileri iyi geçirmiş olmalı ki anlayamıyorsun:))))
Devamlı gözünün önüne mi geliyor nedir? :0))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…