- 15 Ocak 2007
- 46
- 0
- 47
-
- Konu Sahibi Bencitlembik
metropolü sevmiyorsun arkadaşım.Ama küçük şehire gelip dört duvarın arasına çekilince hayatın orada olduğunu anlıyorsun.Ne kültürel aktivite,ne spor,ne çocuğunu göndereceğin bir etkinlik.Sadece dedikodu,tv ve atacak yer bulamadığın binbir stres.Eskidenmiş candan dostlar.Küçük şehirlerde seni rahatsız eden gözler ve bomboş sohbetler var.Oyüzden insanlar herşeyi tv den anlar dostu sanalda arar.istanbul güzel güzel olmasına da.bu şehirde yaşanmaz arkadaşlar bu şehirde cocuk yetiştirilmez.ben metropollei sevmiyorum.benim evledım sokakta bi yanlış yapsa herkes 'aaa ne kadar yanlış der devam eder''ama trabzonumda öylemi tutup kolundan anasına babasına teslim ederler.yada anasına babasına haber verirler.ben sevmiyorum istanbulu hemde hiç ama maalesef iş imkanı burda var.imkanın olsa burda yaşamazdım.
maltepe olsa olmazmı =))
Arkadaslar Merhaba Hepimiz Kökenimizin Geldigi Sehirleri Yazdik Ama Dogdugumuz Sehri Yazmadik Bir Baslik Acip Yazmak Istedim. Ben Istanbulda Dogdugum Icin Kendimi Sansli Sayiyorum Iyiki Istanbul Kiziyim özellikle Istanbul-maltepe Tugayyolu Kizi Oldugum Icin Ve Orada Güzel Cocuklugum Ve Gencligim Gectigi Icin Cok Sansliyim .onca Memleket Gezdim Ama Istanbul Gibi Siirimsi Bir Sehir Dünyada Yok Kiymetini Bilelim.
Aysecik; eski istanbul terbiyesi almışlara benim bir sözüm yok. Ben ANKARA terbiyesi aldım, o ayrı. Nereye gitsen Ankaralıları diğerlerinden oturuşuyla, kalkışıyla, insanlara hitaplarıyla, kılık kıyafetleriyle , terbiyeleriyle ayırt edersiniz. İstanbulluları ise görgüsüzlükleri,aşırılıkları, şımarıklıkları ve saygısızlıklarıyla... İstanbullu kelimesi ; içinde eski İstanbul kültürünü almışları barındırmıyor. Bence siz başkaları için doktor araştırmayı bırakın da biraz yazdıklarım üzerinde kafa yorup hak verin, pembe gözlükleriniz sizin hayatın gerçeklerini görmenizi engellemesin...Üstüste yıkılacakmış gibi duran binaların içinde her türlü ulaşım zorluklarının üstesinden gelmeye çalışarak yaşamak sizi yormuş anlaşılan.
İstanbul artık tüm memurlarca sürgün şehri olarak görülüyor ve kimse istanbulda yaşamak istemiyor... Siz istiyorsanız ????
meleklerağlarken sen önce kendi dil bilgine gül...
Türk dil kurallarından bi habersin zannedersem:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sen de tipik bi istanbullusun anlaşılan...Gel de biraz dilbilgisi öğreteyim sana... "İstanbul'lu olmak ayrıcalıktır" demişsin; evet kötü bi ayrıcalık.. Daha önce de yazdığım gibi İstanbul'da yetişenler her gittikleri yerde ayırt ediliyorlar şımarıklıkları,acımasızlıkları,dejenere olmuş tavırları nedeniyle.Benim yazdıklarımı okuyup düşünmüşsün ama boşuna, zaten çoğunuz bu dejenere toplumda yetiştiğinden; iyi nedir,doğru nedir,olması gereken nedir,dostluk nedir öğrenememişsiniz; o nedenle yazdıklarımı hiçbir İstanbul'lunun anlamasını beklemiyorum... (istisnalar kaideyi bozmaz...) Üstüne alınan alınsın, istediğiniz gibi kendinizi kandırmaya devam edin...
gusel senin rican bi emirdir benim için:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
sen dedin diye yazmayı kesecek değilim. ama sen yine de düşünmeye devam edebilirsin izin veriyorum:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))