Istanbul///34

Ben de İstanbulluyum.Üstelik İstanbulun İstanbul olduğu zamanları yaşadım.Ama şimdi yaşarmısın deseler,ASLA derim.İstanbulu elbirliği ile mahvettiler.Yüksek binalardan nefret ediyorum.Gökyüzüne bakmaya hasret kaldık.İnsanlar yolda yürürken omuzunuza çarpmadan geçemiyor.Yine de Boğazın güzelliğini bozamadılar. Siz gençler benim yaşadığım İstanbulda yaşamalıydınız beni anlamak için.Yarın siz de aynı şeyleri düşüneceksiniz.Hiç iyiye gitmiyor.Mesela trafik sorunu yoktu benim yaşadığım zamanlarda.Piknik alanı diye bir yer aramıyorduk. Evlerimizin bahçeleri yetiyordu.Ben Kartalda doğp büyüdüm.Ama artık oraya bile gitmek istemiyorum.Çünkü benimle olan herkes orayı çoktan terketti.Keşke herkes memleketinde yaşasa.Doğup büyüdüğü yerlerin kıymetini bilse.Çünkü bu vatan en ücra köşesine kadar bizim.İstanbul büyük şehir diye kimse gelmesin artık. Gördüğüm kadarı ile İstanbul bu yükü taşıyamaz olmuş.

Istabul'da butun ailem yetismis ama tam bir Istanbul'lu gibi ben cogu insanin yasamak icin can attigi Paris'te yasiyorum ama Istanbul'u his bir sehre asla degismem fransizlar bile Istanbul'un ustune sehir yok derken bizim turk halkinin Istanbul'u koy bulmasina sasirdim, ben asla sehir ayirmam, Istanbul ulkemizin gozbebegi, nerde var baska bir Bogazici, Istanbul'da dogdum buyudum, yasadim, ama gurbete dustum birgun gozumu yumdugum zamanda Istanbul'umda topraga verilmeyi vasiyet ettim,

bende istanbulluyum gerce ben orda dogumadm ama ailem orali.....ben almanyada yasioyrum ve bazen istanbulu cok özlüyom:a015:

bende istanbulda dogdum ve 34 yıldırda burdayım..istanbul belkı kalabalık belki trafık yerı geldıgınde adama öff tedırttırıyo ama genede ben istanbuldan başka bır yerde yaşayamam..büyülü bu şehirr...insanı kendıne baglıyoo...

kızlar ben ,eşim ve kızımda istanbul doğumluyuz
buarada ben yeniyim umarım benide aranıza alırsınız

arkadaşlar ben bu siteye kayıt olalı 1 ay kadar oldu fakat hiç katılmadım ve eğer benide aranıza alırsanız çok sevinirim .bu forum bana biraz farklı geldi umarım burada güzel bir arkadaş ortamı buluurum :teselli:

selamlar.. evet bende istanbulluyum..
tabiki kökenimiz göçmen ama annem babam burada dogmuş...
bizlerde burda dogduk benim çocuklarımda burda dogdu..

istanbul güzel güzel olmasına da.bu şehirde yaşanmaz arkadaşlar bu şehirde cocuk yetiştirilmez.ben metropollei sevmiyorum.benim evledım sokakta bi yanlış yapsa herkes 'aaa ne kadar yanlış der devam eder''ama trabzonumda öylemi tutup kolundan anasına babasına teslim ederler.yada anasına babasına haber verirler.ben sevmiyorum istanbulu hemde hiç ama maalesef iş imkanı burda var.imkanın olsa burda yaşamazdım.

$istanbul4.jpg

İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı;
Önce hafiften bir rüzgar esiyor;
Yavaş yavaş sallanıyor
Yapraklar ağaçlarda;
Uzaklarda, çok uzaklarda
Sucuların hiç durmayan çıngırakları;
İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı.

İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı;
Kuşlar geçiyor derken
Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık;
Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları;
İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı.

Serin serin Kapalıçarşı,
Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa
Güvercin dolu avlular,
Çekiç sesleri geliyor doklardan
Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları;

İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı
Başımda eski alemlerin sarhoşluğu,
Loş kayıkhaneleriyle bir yalı
Dinmiş lodosların uğultusu içinde.
İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı.

Bir yosma geçiyor kaldırımdan.
Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar.
Bir şey düşüyor elinden yere;
Bir gül olmalı.

Bir kuş çırpınıyor eteklerinde.
Alnın sıcak mı, değil mi biliyorum;
Dudakların ıslak mı değil mi, biliyorum;
Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından
Kalbinin vuruşundan anlıyorum;
İstanbul’u dinliyorum.

Orhan Veli KANIK

Nasıl Sevilmez ki Bu şehir...

--------------------------------------------------------------------------------

İSTANBUL'u ÖZLEDİM

DOLAŞIYORUM SOKAKLARINDA

GÖZLERİM KAPALI

ORTAKÖYDEYİM ÇAY BAHÇESİNDE

MASADA ÇAY-SİMİT

MARTILAR KONUP KALKMAKDA

ORTAK OLUYORLAR NAFAKAMA

GÜZELİM BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEYİM

YEŞİL GÖZLÜ MAVİ ELBİSELİ

GÜZEL KADIN GİBİ DOYULMAZ SEYRİNE

KUZGUNCUKDA ÇAĞIRIYOR BENİ

ÇIK YOKUŞUMA SEYREYLE TEPELERİ

SARIYERDE MİS KOKULU BÖREKLERİ

KİLYOSDAN DÖNERKEN YEMELİ

SULTANAHMETTE AYRI BİR MANEVİYAT

AYRI BİR HAVA, HUZUR DOLUYOR İÇİM

FATİHTEYİM, BÜYÜDÜĞÜM YERDE

ÇİNGENE DOSTLARIM, ÇARŞAFLILARLA ELELE

NİŞANTAŞINDA ARNAVUT KALDIRIMINDA

YÜRÜRKEN ZARİF İNCE TOPUKLULARLA

PARFÜM KOKULARI YAYILIR ETRAFA

VE İSTİKLAL CADDESİ CANLANIR GÖZÜMDE

PERDEDEN BİR TANIDIKLA OMUZ OMUZA

YÜRÜRKEN RUHUM SOKAKLARINDA

UYANIYORUM ANİDEN BİR PAZAR SABAHINDA.

KIZLAR NE KADAR ŞANSLISINIZ BİLİN DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİNDE YAŞIYORSUNUZ BEN DE BURDA:KK43:(((

bende istanbulda doğdum büyüdüm bazen şehir dışına çıkıyoruz çok canım sıkılıyo bir an önce bu kalabalığa dönmek istiyorum çok seviyorum çokkkkkkkkk

sana katılıyorum arkadaşım bende istanbul beyoğlunda doğdum ve cihangirde yetiştim bu şairane şehirde yaşamak bir ayrıcalıktır bence:)

Bana kızan arkadaşları kınıyorum!!!! siz körsünüz galiba!!!!! Nasıl olur da sokaklarında can güvenliği olmayan,her türlü belanın olduğu, orman alanlarının yağmalandığı, dünyanın en kalabalık nüfuslu şehirlerinden olan burayı hala seversiniz? Bu arada ben de istanbulunuzda yaşıyorum ama mecbur olduğum için. Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz, size gülesim geliyor:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Deniz var diyorsunuz iğrenç... Girin o zaman denizinize de görelim. İntihar etmek istiyorsanız girin:)))))))))) Bu memleket gelenek ve göreneklerini de unutmuş, kimin eli kimin cebinde.... İnsanlar para kazanmak için her yolu mübah sayıyor. Hala bu şehrin güzel olduğunu düşünüyorsanız bence sizin bi psikiyatriste gitmeye ihtiyacınız var. ya da ....

bende aslen düzceliyim ama ist da doğdum doğduğum evdeyim ve hiç taşınmadık haznedardayım. ama bende ist lu sevmeyenlerdeyim düzce de yada küçük sessiz bir sahil kasabasında yaşamayı tercih ederdim. ist güzel bir şehir olabilir ama o güzellikleri ne kadar sıklıkla görüyoruz ben kendi adıma işten eve evden işe o karmaşalıkta binbirtürlü insanla beraber , komşumuzu bile tanımadan yaşama çalışıyoruz

Iki sene boyunca pendikte oturdum, memleketim gibi gördügüm yerdir. Insallah Allah bidaha nasip ederde temelli vatanima gelirim. Ezan sesi, deniz, havasi, kendi öz dilin, ekmegi, cekirdegi, ne bilim herseyini özliyorum. Kiymetini bilelim güzel vatanimizin

Istanbul eski Istanbul terbiyesi almayanlarin eline kalmis neyse daha fazla yazmak istemiyorum

Bana kızan arkadaşları kınıyorum!!!! siz körsünüz galiba!!!!! Nasıl olur da sokaklarında can güvenliği olmayan,her türlü belanın olduğu, orman alanlarının yağmalandığı, dünyanın en kalabalık nüfuslu şehirlerinden olan burayı hala seversiniz? Bu arada ben de istanbulunuzda yaşıyorum ama mecbur olduğum için. Bence siz kendinizi kandırıyorsunuz, size gülesim geliyor:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Deniz var diyorsunuz iğrenç... Girin o zaman denizinize de görelim. İntihar etmek istiyorsanız girin:)))))))))) Bu memleket gelenek ve göreneklerini de unutmuş, kimin eli kimin cebinde.... İnsanlar para kazanmak için her yolu mübah sayıyor. Hala bu şehrin güzel olduğunu düşünüyorsanız bence sizin bi psikiyatriste gitmeye ihtiyacınız var. ya da ....
insanlar ahlaksızlaşmışsa Güzel İstanbu un ne suçu var kardeşim.Dünyanın en asil şehri orası.Ben 3 yıl yaşadım içime işledi adeta tüm zorluklarına rağmen aşığım.Zaten önemli olan herşeye rağmen sevmek.Denizi sevmek yüzmek demek daeğildir.Bir bakmaya dünyayı bağışlarsın boğaza.Oboğaz için değilmiy di bütün kavga.Sanırım siz herşeye maddi bakıyorsunuz.

X