• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Iştahsız, zayıf anneler!!! Bende öyleydimmmm takiiii yaza kadar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
Merhaba bayanlar;

bu forumda ve başka sitelerin forumlarında beslenme ile alakalı ne var ise yardım isteyip, okurdum. kızımı bu konu üzerinde özel hastanelerde prof. bile götürdüm.. ama sonuç hep aynıydı
sonra ya ben kafayı yiycem dedim, yada bırakıcam kendi haline dedim.

öyle ki; benim kızım önüne tas koyup suyla oynarken arkasına geçip çenesini tutup öyle yedirdiğimiz dönemler oldu, lavaboya götürüp suyu açıp yedirdiğmiz dönemler oldu ya da sırf 1 öğün yesin diye avm götürüp oralarda yedirmeye çalıştık. ama çoğu zaman 1 öğün yer öyle uyurdu, istemezdi ve istemediği zaman yediremezdik.

diyeceğim o ki; bana deseler inanmazdım, birden yemeğe başladı. az az yiyo, ama herşeyden yiyor.
bulamaçmış 3 yaşına kadar yedi dert etmeyin bu yaşta olupta bulamaç yiyen insan yok.
şu an bile 4 yaşında sabah kahvaltısını bulamaç yiyor. ama sadece kahvaltıyı.. diğer öğünleri normal,karnıyarık bile yiyor, kereviz yemeği,bamya v.s

yazın 2 ay tek tek kahvaltı denedim, sonra bana dediki, anne her seferinde kızıyorsun yemiyorum diye, sen bana bulamaç yap dedi. gerçekten ... ve hala bulamaç yiyor.. varsın yesinde bulamaç yesin...

bir çocuğun ağzından söylenmiş şey o öyle mutlu bulamaçla mutlu ve yiyor, varsın yesin...

birde artık büyüdü 4 yaşında oldu.. birazda şu taktiğii izliyoruz. babamız akşamları oyun oynar, kitap okurlar araları çok iyi. ama yemek yemiycem dediğinde tatlı sert olur. biraz babadan sinirlendimi bana bağırır korkusu var ve yiyor.. ve tehditte işe yarıyor, çünkü herşeyi anlıyorlar.. o zaman çizgi film yok, o zaman park yok(sevdiği şeyler).. hala yemiycem diyo ama 15-20 dk. düşünüyor geri geliyor yiyeceğim diyor..

sonuç olarak; kimse yemek konusunda benim kadar çekmemiştir, hatta cocuk dr. benim psikoloğa bile gözükmemi istedi.
ama çocuğun yaşı büyüdükçe herşeyi idrak ettikçe yeme düzeni gelişiyor. hiç dert etmeyin. çok yemese bile az yese bile herşeyin tadına baktırtın. ve mutlaka ödüllendirin akşamları..

inşallah birkaç kişinin yüreğini rahatlatıysam ne mutlu bana.
çünkü ben çok değil 1 sene önce deli gibi bu çocuk düzelcekmiş, vitamin şurubu v.s araştırırdım.
sadece rahat olun, baskı yapmayın, ama biraz birinden korksun yani çekinsin... otur ye bakalım diyince otursun ve yesin...
gerekirse ceza verin odasına kapatın 5 dk. falan dursun. sonra tıpış tıpış gelicek :) ve yemek yemenin faydalarını ara ara söyleyin. bilinçaltına işleyin.. mesela ben keloğlan masalı uyduruyorum, yemek yemeden okula gitmiş güçsüz kalmış ders yapamamış. yemek yememiş parka gitmiş oynayamamış arkadaşları ile v.s. normal hikaye gibi uyduruyorum..

sanırım uzun oldu, ama inanın rahat olun.. gerçekten zamanla düzeliyor..

Merhabalar, çocuğun yemek yediğine sevindim. ama benim naçizane fikrim, bebeklere asla ve asla bulamaç vermeyelim. kendi yemeyeceğimiz şeyi neden bebeklerimize reva görelim ki? diyorum ki çocuğunuz yemekle imtihanını bizzat sizden dolayı kaybetmiş olabilir. başka bir topikte anne diyor ki, "2 kaşık makarna için saatler harcayamam, şöyle şöyle bulamaç yapıyorum". Hem de yaşı oldukça büyük çocuk. saatler harcamayacağımız şey kendi çocuğumuz. çocuk yemek yerken keşfeder. bırakın keşfetsin, döksün, yalasın. yeter ki yemek yemek onda annesiniz kendisine sinirlendiği bir şey olarak değil de, eğlenceli birşey olarak kodlansın.
Bebeği ek besine henüz geçmiş anneler! Bebeğiniz için her şeyi yavaş yavaş verin. Acele etmeyin. Tatları öğrensin. Yemek yeme olayın alıştıktan sonra da çocuğun iştahına saygı duyun. Kafasını çeviriyorsa artık onun için bitmiş demektir. Az yiyorsa sorun bebekte değil, sizin kasenizin büyüklüğündedir.

Merhaba bayanlar;

bu forumda ve başka sitelerin forumlarında beslenme ile alakalı ne var ise yardım isteyip, okurdum. kızımı bu konu üzerinde özel hastanelerde prof. bile götürdüm.. ama sonuç hep aynıydı

öyle ki; benim kızım önüne tas koyup suyla oynarken arkasına geçip çenesini tutup öyle yedirdiğimiz dönemler oldu, lavaboya götürüp suyu açıp yedirdiğmiz dönemler oldu ya da sırf 1 öğün yesin diye avm götürüp oralarda yedirmeye çalıştık. ama çoğu zaman 1 öğün yer öyle uyurdu, istemezdi ve istemediği zaman yediremezdik.

diyeceğim o ki; bana deseler inanmazdım, birden yemeğe başladı. az az yiyo, ama herşeyden yiyor.
bulamaçmış 3 yaşına kadar yedi dert etmeyin bu yaşta olupta bulamaç yiyen insan yok.
şu an bile 4 yaşında sabah kahvaltısını bulamaç yiyor. ama sadece kahvaltıyı.. diğer öğünleri normal,karnıyarık bile yiyor, kereviz yemeği,bamya v.s

yazın 2 ay tek tek kahvaltı denedim, sonra bana dediki, anne her seferinde kızıyorsun yemiyorum diye, sen bana bulamaç yap dedi. gerçekten ... ve hala bulamaç yiyor.. varsın yesinde bulamaç yesin...

bir çocuğun ağzından söylenmiş şey o öyle mutlu bulamaçla mutlu ve yiyor, varsın yesin...

birde artık büyüdü 4 yaşında oldu.. birazda şu taktiğii izliyoruz. babamız akşamları oyun oynar, kitap okurlar araları çok iyi. ama yemek yemiycem dediğinde tatlı sert olur. biraz babadan sinirlendimi bana bağırır korkusu var ve yiyor.. ve tehditte işe yarıyor, çünkü herşeyi anlıyorlar.. o zaman çizgi film yok, o zaman park yok(sevdiği şeyler).. hala yemiycem diyo ama 15-20 dk. düşünüyor geri geliyor yiyeceğim diyor..

sonuç olarak; kimse yemek konusunda benim kadar çekmemiştir, hatta cocuk dr. benim psikoloğa bile gözükmemi istedi.
ama çocuğun yaşı büyüdükçe herşeyi idrak ettikçe yeme düzeni gelişiyor. hiç dert etmeyin. çok yemese bile az yese bile herşeyin tadına baktırtın. ve mutlaka ödüllendirin akşamları..

çünkü ben çok değil 1 sene önce deli gibi bu çocuk düzelcekmiş, vitamin şurubu v.s araştırırdım.
sadece rahat olun, baskı yapmayın, ama biraz birinden korksun yani çekinsin... otur ye bakalım diyince otursun ve yesin...
gerekirse ceza verin odasına kapatın 5 dk. falan dursun. sonra tıpış tıpış gelicek :) ve yemek yemenin faydalarını ara ara söyleyin. bilinçaltına işleyin.. mesela ben keloğlan masalı uyduruyorum, yemek yemeden okula gitmiş güçsüz kalmış ders yapamamış. yemek yememiş parka gitmiş oynayamamış arkadaşları ile v.s. normal hikaye gibi uyduruyorum..

İnşallah bizde kilo alırız:)))

merhaba bende aynı sorundan muzdaribim aslında benimde oğlum pek yemek yemiyo herşeyden az yiyo doğru düzgün sofraya oturtamıyorum martta 3 yaşına basıcak ama şu anda sanırım 9.5 kilo bende tıp fakültesine götürüyorum kontrol için ilk zamanlar daha kötüydü şimdi biraz daha düzeldi diyebilirim
birde benim oğlumda hafifte boy kızalığı var yaşıtalrından biraz geride gidiyor boy ve kilo olarak ben bunu kafaya çok takıyorum Allah a şükür sağlığı yerinde çok afacan hiç yerinde durmuyo ama işte boyu kısa olunca üzülüyorum eşimle benim boyum da çok uzun sayılmaz ama çok kısa da değiliz bana na bi fikir verin lütfen yardıma ihtiyacım var ne yapmam lazım? :( :(

Merhaba bayanlar;

Bircok insan bir sorunu ile ilgili uzun zaman cevap arayip, cozumu buldugunda ya da sorun kendiliginden halloldugunda, caresizce cevaplar aradigi o donemleri unutuverir. Size, o zamanlari unutmayip, benzer durumda olabilecek anneleri dusunerek bu yaziyi yazmaktaki duyarliliginizdan oturu, ayni durumdaki bir anne olarak cok cok tesekkur ederim.

10. ayinin sonuna kadar cok guzel yerken, doktorunun demesi ile o zaman yakalandigi rota virusu yuzunden yemekten kesilen, tam da bugun 20. ayini bitiren bir oglum var. O gunden beri muhallebi kivaminda olan nestle'nin cerelac isimli mamalarindan yiyor. ayda bir belki biraz lahmacun, bir dilim kiymali pide, bir kucuk kase yogurtlu pilav yiyor ki, iste o gunlerde bir tek rahat uyuyorum.

Yemek yemeyen cocuk coooooooook zor. Allah dusmanimin basina vermesin :) Saka bir yana, dilerim ayni durumda olan tum anneler yakin bir tarihte huzur buluruz insallah.

Merhaba bayanlar;

Yazıyı okuyunca umutlandım. Benim kızım 18 aylık. Erken doğdu ve kilosu şuan 8kg boy 78cm. 6 hafta erken doğdu. 1700gr dogdu ve 40cm doğdu. Ciddi anlamda küçüktü. Bende yaşıtlarına yetişsin diye beslenme hataları yaptım ve şuan kızımda kaşık fobisi var. Ağzını kesinlikle açmıyor. Kendi kendine yese sanki herşey düzelecek gibi geliyor ama o bilince sahip değil azıcık yiyor ve sonra oyun oynamaya başlıyor. Birde pütürlü yiyemiyor. Aslında kendisi yiyor. Dün akşam 1 yemek kaşığı kadar erişte yedi kendisi. Be ona yedirmeye kalktığımda pütürlü gıdayı kusuyor. O yüzden bulamaç yediriyorum. Kendisi yemeğe başlayınca herşeyin düzeleceğini düşünüyoru. Fakat o bilince ne zaman ulaşacak bunu kestiremiyorum. Fakat ileride kendi yemesine alıştıramzsam hiç birşey ydiremeyeceğimide biliyorum. Senin kızın kaç yaşında kendisi yemeğe başladı.

merhaba bende aynı sorundan muzdaribim aslında benimde oğlum pek yemek yemiyo herşeyden az yiyo doğru düzgün sofraya oturtamıyorum martta 3 yaşına basıcak ama şu anda sanırım 9.5 kilo bende tıp fakültesine götürüyorum kontrol için ilk zamanlar daha kötüydü şimdi biraz daha düzeldi diyebilirim
birde benim oğlumda hafifte boy kızalığı var yaşıtalrından biraz geride gidiyor boy ve kilo olarak ben bunu kafaya çok takıyorum Allah a şükür sağlığı yerinde çok afacan hiç yerinde durmuyo ama işte boyu kısa olunca üzülüyorum eşimle benim boyum da çok uzun sayılmaz ama çok kısa da değiliz bana na bi fikir verin lütfen yardıma ihtiyacım var ne yapmam lazım? :( :(

merhaba benim oglumdada boy kisaligi var normalin az altinda tip fakultesine kontrole goturuyorum demissinde bende oglumu goturmek istiyorumda acaba nasil muayene oluyosunyz neler yapiyolar biraz bilgi verirmisin

merhaba benim oglumdada boy kisaligi var normalin az altinda tip fakultesine kontrole goturuyorum demissinde bende oglumu goturmek istiyorumda acaba nasil muayene oluyosunyz neler yapiyolar biraz bilgi verirmisin

bizi çocuk doktorumuz sevketti aslında önce endokrinoloji ye gönderdiler bizi hormonal bi sorun mu var diye
temz çıkınca gastriontoloji ye devam ettik kan testi yaptılar herhangi bir vitamin eksikliği yada çölyak hastalığı varmı diye
pediasure başladık şimdi her 3 ayda bir kontrole gidiyoruz

merhaba bayanlar;

bu forumda ve başka sitelerin forumlarında beslenme ile alakalı ne var ise yardım isteyip, okurdum. Kızımı bu konu üzerinde özel hastanelerde prof. Bile götürdüm.. Ama sonuç hep aynıydı

öyle ki; benim kızım önüne tas koyup suyla oynarken arkasına geçip çenesini tutup öyle yedirdiğimiz dönemler oldu, lavaboya götürüp suyu açıp yedirdiğmiz dönemler oldu ya da sırf 1 öğün yesin diye avm götürüp oralarda yedirmeye çalıştık. Ama çoğu zaman 1 öğün yer öyle uyurdu, istemezdi ve istemediği zaman yediremezdik.

Diyeceğim o ki; bana deseler inanmazdım, birden yemeğe başladı. Az az yiyo, ama herşeyden yiyor.
Bulamaçmış 3 yaşına kadar yedi dert etmeyin bu yaşta olupta bulamaç yiyen insan yok.
şu an bile 4 yaşında sabah kahvaltısını bulamaç yiyor. Ama sadece kahvaltıyı.. Diğer öğünleri normal,karnıyarık bile yiyor, kereviz yemeği,bamya v.s

yazın 2 ay tek tek kahvaltı denedim, sonra bana dediki, anne her seferinde kızıyorsun yemiyorum diye, sen bana bulamaç yap dedi. Gerçekten ... Ve hala bulamaç yiyor.. Varsın yesinde bulamaç yesin...

Bir çocuğun ağzından söylenmiş şey o öyle mutlu bulamaçla mutlu ve yiyor, varsın yesin...

Birde artık büyüdü 4 yaşında oldu.. Birazda şu taktiğii izliyoruz. Babamız akşamları oyun oynar, kitap okurlar araları çok iyi. Ama yemek yemiycem dediğinde tatlı sert olur. Biraz babadan sinirlendimi bana bağırır korkusu var ve yiyor.. Ve tehditte işe yarıyor, çünkü herşeyi anlıyorlar.. O zaman çizgi film yok, o zaman park yok(sevdiği şeyler).. Hala yemiycem diyo ama 15-20 dk. Düşünüyor geri geliyor yiyeceğim diyor..

Sonuç olarak; kimse yemek konusunda benim kadar çekmemiştir, hatta cocuk dr. Benim psikoloğa bile gözükmemi istedi.
Ama çocuğun yaşı büyüdükçe herşeyi idrak ettikçe yeme düzeni gelişiyor. Hiç dert etmeyin. çok yemese bile az yese bile herşeyin tadına baktırtın. Ve mutlaka ödüllendirin akşamları..

Inşallah birkaç kişinin yüreğini rahatlatıysam ne mutlu bana.
Sadece rahat olun, baskı yapmayın, ama biraz birinden korksun yani çekinsin... Otur ye bakalım diyince otursun ve yesin...
Gerekirse ceza verin odasına kapatın 5 dk. Falan dursun. Sonra tıpış tıpış gelicek :) ve yemek yemenin faydalarını ara ara söyleyin. Bilinçaltına işleyin.. Mesela ben keloğlan masalı uyduruyorum, yemek yemeden okula gitmiş güçsüz kalmış ders yapamamış. Yemek yememiş parka gitmiş oynayamamış arkadaşları ile v.s. Normal hikaye gibi uyduruyorum..

Sanırım uzun oldu, ama inanın rahat olun.. Gerçekten zamanla düzeliyor..
bende çok çektim bu konuda
daha bebekkekn anne sütünü bıraktı
6 ay zorla emdi
sonra ek gıdaları çorbayı falan ya balkonda ya ayakta yedirmeye çalıştım
yemeyen çocuk çok zor
halada sebze falan yemz
4 yaşında benimkide ama düzene girmedi
boyu 96cm kilosu 14buçuk
normal diyor doktorlar ama
ben yinede endişeliyim
çabuk hastalıyor diyee
offfff yemeyen çocuk çok zor