Bebek Beslenmesi iştahsız böbüşlerin talihsiz anneleri nerdesiniz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

canım ewt senin taktik işe yarıyor.ama yarıyorda nereye kadar eve evde gezemicez
dün akşam arkadaşa gitmiştik akşam oturmaya.ordanda kalkamadık hemen.neyse bizimki acıktı.yanımdada tesadüf alışverişe gitmiştik şu gece tahıllarından vardı hazırladım 1 kase ve çay kaşığı falanda değil.çay kaşığı kullanmıyolar burda genelde kahve kültürü olduğu için. bildiğin tatlı kaşığıyla ki ağzına doğru düzgün girmiyo bile hepsini yedi.ben şok.
bu bebişler çok enteresan gerçekten

Benim eşimde bana pek destek olmuyor, aslında oda anlıyor, biliyor ama geç geldiği için pek bu sorunlarla uğraşmıyor.

Yemek yedirmeden çıkarsam açlıktan mız mız oluyor,ağlıyor, uyuyamıyor ama genede yemek yemiyor.Açlıktan bembeyaz oluyor genede kaşığı eliyle itiyor.Kaç gece akşam yemeği yemedi diye 50 kez uyandığını biliyorum, gecenin bir yarısı kaç kase muhallebiyi çöpe döktüğümü bilirim.Geçen gün kaynanam denen kadın reklamlarda yedirmeye sen alıştırmışsın, şimdide şikayet ediyorsun demezmi! çok üzüldüm, 2 gün moralim bozuk gezdim.Anne olmayan anlamaz, bir raddeden sonra yesinde nasıl ne şekilde yerse yesin oluyorsun.Saatlerce aç kalıp ve reklamları görünce bir iki kaşıkda olsa yedirebilince insan mecburen reklam kovalıyor.Kızım beni buna mecbur ediyor.Kimse istemez kızını reklamla zorlayarak yedirmeyi.Allahından bul kaynana :))

Son düzenleme:

aynı benim bebegimde aynı şüanda 6aylık ama 2ayından beri ugraşıyorum 5dakkan fazla emmiyo mam veriyorum onu bisaate yediriyorum artık agzını da kapıyo sımsıkı ilk başlardan çok agladım ama ne yapacan ne çorb ayiyo nede meyve suyu çok sıkıştırıncada ne varsa kusuyo suyu içiremiyorum migdesi bulanıyo bunları yaparkende onu yemedi bunu yesin bir sürü kap çıkıyo hiç iş bitmiyo

ise yaradigina sevindim,ama dedigin gibi her gun de yesin diye ev gezmesi yapamayizki:)yoksa gezmeye gidiyor gibi yapsakda her gun oda odami gezsek:)napsak

bizimki kabız günlerdir.dr dedi ot ver:))bende bugün kıymalı maydonozlu ıspanaklı falan bi çorba yaptım biraz yedi sonra bıraktı.yarım saat sonrada babası geldi yemeğe diğer yarısınıda sofrada bizimle yedi
buda bi taktik.hemen dçkmeyin dursun keyiflei gelebiliyor bazen sıpaların
bizimki ilk dişini çıkardı acaba bu diş döneminde bazıları kabız bazıları ishalmi oluyor bilginiz varmı bayanlar?????

acaba diyorum,dis cikarma zamanlari geldide,ondanmi diyorum bu istahsizlik tuanam,senin bebisin dis cikarma esnasi nasil oldu ne biliyim hani huysuzluk uyumama istahsizlik diye belirtiler yasanniyormus ya,oldumiu sizdede böyle sorunlar?bizimki normalde azda olsa yiyordu cok istahla olmasada,kilo atmiyordu bari,uykusuda duzenliydi aksam 11de uyuturdum derin uykuya gecerdi gece 4 de uykuda sutunu verirdim icerdi gözleri kapali uykusuna yine devam ederdi,ne olduysa bir hafda öncesinden basladi,bizimkinde bir huysuzluk,yine ayni saatte uyutmak isdiyorum uyumuyor uyusa bile her 15 dakikada bir aglayarak uyaniyor uykusunda cok rahatsiz gözukuyor ve 11 de yatan cocuk bir hafdadir bazen 3 bazen 4 de aglaya aglaya perisan olduktan sonra uykuya geciyor,ve normalde birakdigimda yataginda kendiliginden oyuncaklari ile oyalanan cocuk simdi devamli kucagimda olmak isdiyor ve devamli hareket halinde yani yurumemi isdiyor durunca agliyor,birde ellerini yumruk yapip hepsini birden agzina sokmaya calisiyorishal yada kabizlik yok ,olabilirmi acaba ama dislrine bakdim belli deil yani yine ayni degisiklik oluyormu acaba belli oluyormu disin cikacagi,anlamadim gitti.

benimki ilk disini 4 ay 3 haftalikken cikardi. istahsizligi 4. ay da basladi ya ona yorduk ama bu zaman kadar da gecmeliydi di mi. su an 14 aylik masallah 16 disi var ama daha dün düsündüm. hic disi olmasaydi da istahi olsaydi keske... en azindan önüne koydugum püreyi yer gidasini dogru düzgün alirdi. organik sebzelerle yaptigim tüm yiyecekler hop cöpe. günah degil mi bulamayan da var... böyle cöpe dökme lüksü olmayan annelere Allah acisin..

yazdıklarınızı okuyunca annem ne kadar üzüldüm anlatamam ben taki evleninceye kadar iştahsızdım hele cocukken annem hiç unutmuyorum ne kadar tak dediyse canına yemek yemiorum die kafama kumbara atmıştı ve kafam kanamış ağlaya ağlaya gözleri şişmişti kadıncagızın ne zormuş ya öle hep cok ama cok zayıftım büyüdüm hala annem babam yemek ye die zorlarlardı bir ben değil dier 2 kardeşimde böleydi bizim evde

millet cocugundan dolapları kilitler bizim meyve sebzeler cöpü boyluyor derdi babam

ama babalar pek ugrasmıo ne varsa annelerde var

ve suan 5 aylık bi kızım var dogdu doğalı memeyi iki çekio bırakıo sütüm bunun yüzünden azalmaya başlamıştı bende sağıp verme yöntemini sectim _ki biberonuda uyanmıkken kabul etmio uyutup veriorum ağzına ne zormuş hakikaten ya ek gıdaya geccez bu aya fikir verin bana neye başlayım ilk emmio zaten tatlıyla arası yok muhallebi denedim kusuyor ama yourt sevdi galiba ekşimsi seyler sevio

ahh ahh sen haline şükretcanımyaa bendaha 1 kere tv deki reklamlarla bile yediremedim pc başınada oturtuyorum o saydığın hatta daha fazlasınıda buldum açıyorum ama ağzına lokma sokturamıyorum dalsada asla ağzını açmıyor zorluyorum hiçte iiçim acımıyor ama ağlıyor yine yurmuyor ağlahyarak tükürüyor zorlasamda olmuyor bizimkide bir ayrı model çaresiz....:gitme:

canım harika anlatmışsın tek farkımız ben 2 saate yadirıyorum ayrıca kusmasıda cabası ve yarımkase yiyor yaa milletinki 1 kaase yiyor off off....hastalığınıda untmamalı her ay...

Kızlar şu kusma için doktor bize bi toz vermişti.Bi sorun isterseniz doktorunuza.ışe yarıyo gibi geldi bana.Tabi bizde herhangi bi hastalık yoktu öğürürken kendi kendini kusturuyodu.ısmi aklımda değil şimdi de eve gidince bakarım.Haberiniz olsun dedim.

sağol canım adını yazarsan sevinirim...turkbayragi

Tamam canım öğlen eve gidicem zaten çocuğa yemek yedirmeye .Bakarım adına ilacın.İşteyimde şimdi. O zaman doktor bana demişti ki , Hani denize taş atıpta sektiriyoruz ya hani peşpeşe.Çocuk bikere öğürdümü aynı denizde ki taş gibi gerisi gelir kusar demişti. Şimdi mesela bakıyorum öğürüyo gene kusturmaya uğraşıyo kendini eskisi gibi kusmuyo.(aman maşallah diyimde nazarım deymesin.Geçende böyle dedim 1 saat sonra kustu) İnşallah faydasını görürsünüz

Tamam canım öğlen eve gidicem zaten çocuğa yemek yedirmeye .Bakarım adına ilacın.ışteyimde şimdi. O zaman doktor bana demişti ki , Hani denize taş atıpta sektiriyoruz ya hani peşpeşe.Çocuk bikere öğürdümü aynı denizde ki taş gibi gerisi gelir kusar demişti. Şimdi mesela bakıyorum öğürüyo gene kusturmaya uğraşıyo kendini eskisi gibi kusmuyo.(aman maşallah diyimde nazarım deymesin.Geçende böyle dedim 1 saat sonra kustu) ınşallah faydasını görürsünüz

gaviscon infantı dr bize reflü için vermişti.bizim kız reflülü doğdu çok kusuyordu.allaha şükür geçti şimdi.
bilirim çok kötü kusma olayı.allah hepimizin yardımcısı olsun bayanlar
annelik büyük bir erdem...............

benim kız da yemiyor 11,5 aylık ve 2 haftadır süt hariç birşey yediremiyorum.verdiğimi anında ağzından atıyor.

tuananın iştahı biraz daha düzeldi dişi çıktı teyzeleri ondandı sanırım bizimki.inşallah tekrarlamaz
bide ben duydumki kabızlık çeken bebeklerde iştahsızlık çok görülüyomuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…