aynen bencede istahsiz bir bebek hep istahsizdir,ancak coook acikacakki bir kac lokma yiyecek ve onunla idare edecek kilo almadan,benim bebsim böyle,kiloda almadan nasil gelisip buyuyecek onuda anlamis deilim,bende tecrubelerimi yaziyim,degisik mekanlar mesela gecen kaynanamin evine gittik orada biraz daha iyi yedi sanki,birde temiz havada dolasdirmak istahini azda olsa aciyor sanki,hava sogukda olsa cocugunuzu kalin giydirip yarim saatte olsa temiz havaya cikarin belki bir faydasi olur ,birde ben cocuklugumdan hatirliyorum,annemin yapdigi yemekleri yemezdim,baskalarin yapdigi yemekler hep hosuma giderdi nedense(annem duymasin:)benim böyle bi altarnatifim yok ,yurt disinda yanlizim belki sizlere faydasi olur denemekde fayda var.
esim yardimci olmak isterdi herhalde ama oglum onun elinden ne yemek yiyor ne biberonla süt iciyor. babasi onun icin sadece oyun objesi. eskiden babasini görünce biberonu hop diye agzindan cikarir gülcükler sacardi simdi ise öündeki tabagi yere atiyor...esim görüyor , üzülüyor ama benim kadar takmiyor. senin kadar sabirli degilim yerse yer derdim diyor ve sana sabir diliyor...acikcasi annelerin kendilerinden baska yardimcisi olabilecegine inanmiyor bu istahsiz cocuklar icin. babalar bu kadar imkansiz sabirli olamazlar... gercekten istahli büyüten cocuk büyüttüm demesin tabi saglikliysa bir de...canim ne bir yere gitmek istiyor ne biri gelsin istiyor . yesin diye ugrasiyorum diye elestiriliyorum bile . zorluyormusun . ama hic agzini tutup vermedim simdiye kadar . sadece ilgisini cekebilecek seyler sunup yedirmeye calisiyorum. inanin hayatimdan bezdim. yerse simdi yesin. 10 yasinda ergenlik zamani istahi acilmis napimm.
canım ewt senin taktik işe yarıyor.ama yarıyorda nereye kadar eve evde gezemicez
dün akşam arkadaşa gitmiştik akşam oturmaya.ordanda kalkamadık hemen.neyse bizimki acıktı.yanımdada tesadüf alışverişe gitmiştik şu gece tahıllarından vardı hazırladım 1 kase ve çay kaşığı falanda değil.çay kaşığı kullanmıyolar burda genelde kahve kültürü olduğu için. bildiğin tatlı kaşığıyla ki ağzına doğru düzgün girmiyo bile hepsini yedi.ben şok.
bu bebişler çok enteresan gerçekten
benim kızım kadar iştahsız bir bebek var mı acaba?
Saatlerce günlerce yemek vermesem mama ver demez...Açlığından ağlar, ağzı kokar genede anlamaz.Karnı doyunca susar ama, anlamaz açlıktan karnının ağrıdığını.Doğduğundan beri böyleydi, bebekken 2-3 saatte bir emzirin derlerdi bizimki gündüz 5 saatte bir, geceleri 12 saate yakın emmezdi ağlar dururdum. Şimdi ise reklamsız hiçbirşey yediremiyorum, milletin diline düştüm..Tatilde anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Her öğün elim ayağım buz kesiyor acaba yicekmi diye.Bazen saatlerce yemeyince zorluyorum sonrada çok üzülüyorum.Kızımın tok olduğu anlar benim en mutlu anlarım.
İşte size bir-iki taktik;
Ben ünlü bir video paylaşım sitesinden en sevdiği reklamları indirdim,tv reklamlarınıda seviyor ama hep sevdiği reklamlar denk gelmiyor diye sevdiklerini sık kullananlara ekledim bir ay işe yaradı.O bir ay dünyanın en mutlu kadınıydım..ama 1 ay sonra etkisini kaybediyor. En etkili reklamlar, domestos canavarlı, huggies, molfix, eti crax, ballı teremyağ falan çok etkili.Birde papa penguin serisi var müzikli bir çizgi animasyon onu çok beğeniyor...Reklamı açıyorum, arkadan hop kaşığı veriyorum, sonra stopa basıyorum yoksa bi daha aynı numarayı yemiyor.Benimki birde ağzında tutuyor 5 dakika..işte o zaman acelem varsa fenalık geçiriyorum...Kolay gelsin allah yardımcımız olsun...
NOT: İştahlı çocuk büyüten çocuk büyütüyorum demesin...
sana çok çook katılıyorum, yemek yiyen çocuğa bakmakta ne var. ben sanki 1 çocuğa değil 10 çocuğa bakıyor gibi yoruluyorum. 4-5 çeşit yemek hazırla hangisini yerse diye, 1.5 saat her öğün yedirmek için uğraş. her yemek saatinden sonra savaş alanına dönen evi toparla. kaşık elimde peşinde koşarken yerler dökülüyor, bütün oyuncaklar iniyor kalkıyor v.s yemek saatinde bir yere gitmek isteme çünkü elalemin evinde o şekilde yediremezsin. ev sürekli dağınık olduğu için kimse gelsin isteme off of.
yemek yiyen çocuklara bakıyorum sorunsuz kendi halinde oluyorlar, 10 dk. ye kalk oh ne güzel. benimki bi de peşinde koştuğumdan sürekli, iki lokma yesin diye gözünün içine bakıp her istediğini yapmamdan dünyanın merkezi olduğunu anladı şımarık mı şımarık mız mızz
Kızlar şu kusma için doktor bize bi toz vermişti.Bi sorun isterseniz doktorunuza.İşe yarıyo gibi geldi bana.Tabi bizde herhangi bi hastalık yoktu öğürürken kendi kendini kusturuyodu.İsmi aklımda değil şimdi de eve gidince bakarım.Haberiniz olsun dedim.
sağol canım adını yazarsan sevinirim...turkbayragi
Canım kusura GAVİSCON İNFANT adı dediğim tozun.Sen de bi sor istersen doktoruna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?