Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın. insan çekince başkaları da çeksin istemiyor. aklıma geldikçe yazarım.
biberonla mama süt verenler içine kaşık maması karıştırın ki kalorisi artsın v.s
büyüdükçe yedirmek daha zor oluyor. o yüzden benim yaptığım hatayı yapmayın. mümkün olduğunca yedirmeye çalışın. çocuğun karşısında kararlı durun 1 saat uğraşın değişik taktiklerle. bana doktorum önüne koy yerse yesin yemezse yemesin dedi ben de öyle yaptım 10. ve 11. aylarda hiç kilo almadı. midesi küçüldü çünkü yemiyordu. şimdi çok güzel kaşık çatal kullanıyor, kendi yiyebiliyor ama yemiyor. ilk ek gıdaya başladığımda 1 kaseyi zor bititrtiyordum iştahsız diyordum sonra yarım kase oldu yemiyor demeye başladım ama şimdi hakkaten yemiyor. çorba olarak sadece mercimek çorbası içirebiliyorum o da birkaç kaşık. yarım kase hayal şimdi.
benim kızım kadar iştahsız bir bebek var mı acaba?
Saatlerce günlerce yemek vermesem mama ver demez...Açlığından ağlar, ağzı kokar genede anlamaz.Karnı doyunca susar ama, anlamaz açlıktan karnının ağrıdığını.Doğduğundan beri böyleydi, bebekken 2-3 saatte bir emzirin derlerdi bizimki gündüz 5 saatte bir, geceleri 12 saate yakın emmezdi ağlar dururdum. Şimdi ise reklamsız hiçbirşey yediremiyorum, milletin diline düştüm..Tatilde anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.Her öğün elim ayağım buz kesiyor acaba yicekmi diye.Bazen saatlerce yemeyince zorluyorum sonrada çok üzülüyorum.Kızımın tok olduğu anlar benim en mutlu anlarım.
İşte size bir-iki taktik;
Ben ünlü bir video paylaşım sitesinden en sevdiği reklamları indirdim,tv reklamlarınıda seviyor ama hep sevdiği reklamlar denk gelmiyor diye sevdiklerini sık kullananlara ekledim bir ay işe yaradı.O bir ay dünyanın en mutlu kadınıydım..ama 1 ay sonra etkisini kaybediyor. En etkili reklamlar, domestos canavarlı, huggies, molfix, eti crax, ballı teremyağ falan çok etkili.Birde papa penguin serisi var müzikli bir çizgi animasyon onu çok beğeniyor...Reklamı açıyorum, arkadan hop kaşığı veriyorum, sonra stopa basıyorum yoksa bi daha aynı numarayı yemiyor.Benimki birde ağzında tutuyor 5 dakika..işte o zaman acelem varsa fenalık geçiriyorum...Kolay gelsin allah yardımcımız olsun...
NOT: İştahlı çocuk büyüten çocuk büyütüyorum demesin...
butün yöntemler boş boş boşşşş. çocuk iştahsızsa yapacak hiçbir şey yok. doktorların teklif edin yemezse zorlamayın lafına da gıcık oluyorum. benim oğlan 13 saat ağzına tek lokma koymadı gene de açım demedi. benim tarzan 15 aylık ve daha 9 kilo bile değil. :gitme: içler acısı bir durum. iştahsızlığı 3 aylıkken başladı. doktor mama takviyesi şart dedi. piyasadaki bütün mamaları denedim ama hiçbirini almadı. sütüm çok az, doyurmadı. iştah açıcı olarak kullandığım hiçbirşey kar etmedi. önceleri eline oyuncak veriyodum, ona dalıp yarım kase yiyiyordu. sonra oyuncaklara tepki vermedi, televizyonda sevdiği programalrı kovalar olduk. artık televizyonla da yemiyor. benim ki sütte içmiyor. zaten biberon da almamıştı, bir türlü alıştıramadık. suyu bile yeni yeni içiyor, o da anca iki yudum. iştahsız çocuk büyütmek çooooook zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, çocularımızın iştahını açsın..
arkadaşlar bişey merak ediyorum
benim eşim bana bu konuda hiç destek olmuyor, yedirmeye de çalışmıyor. hatta dalga geçiyor bana psikopat diyor, yemezse yemesin kızımı rahat bırak falan. o kadar yorgunluğun üzerine bir de bu üzüyor beni. cadı da anlıyor babasının dediklerini herhalde o olunca evde hiç yediremiyorum, babaa diye koşup sığınıyor.
sizin eşleriniz nasıl? yardımcı oluyorlar mı?